Pittsburgh – Colorado 2:1 (po pr.) | Tampa Bay – San Jose 3:4 (po pr.) | Detroit – Edmonton 2:5 (kon.)
NY Islanders – Seattle 4:0 (kon.) | Nashville – Vegas 1:5 (kon.) | Chicago – Anaheim 2:3 (po pr.)
koniec
Detroit Red Wings
2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Edmonton Oilers
cz Streda 08.02.2023, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    57:33 Evander KANE - 2:5
     
    57:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí zkusili hru bez brankáře a velmi rychle inkasují pátý gól. Z vlastního pásma se přesně trefil EVANDER KANE. Asistence: Brett Kulak.
    55:38 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:4
     
    55:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru využívají a výrazně se přibližují k vítězství. K další střele z levého kruhu se dostal RYAN NUGENT-HOPKINS a tentokrát střelou po ledě uspěl. Asistence: Tyson Barrie a Connor McDavid.
    39:51 Joseph VELENO - 2:3
     
    39:51
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po skončení přesilové hry Oilers a krátce před koncem druhé části se Detroit dotahuje na rozdíl jednoho gólu. Seider podržel kotouč na útočné modré čáře, skvělým pasem uvolnil JOSEPHA VELENA, který z levého kruhu propálil Campbella. Asistence: Moritz Seider a Jake Wallman.
    31:55 Warren FOEGELE - 1:3
     
    31:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nicméně přichází tečovaná střela a hosté se dostávají do dvoubrankového vedení. Desharnais poslal puk z modré čáry na branku, ten byl několikrát tečován a skončil až za Hussem. Za střelce je označen WARREN FOEGELE. Asistence: Vincent Desharnais a Philip Broberg.
    23:38 Warren FOEGELE - 1:2
     
    23:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Šestadvacet sekund a Oilers jsou rázem ve vedení. WARREN FOEGELE stál na konci přečíslení, když střelou z první mířil přesně k tyčce. Husso toho nemohl moc dělat. Asistence: Ryan Nugent-Hopkins.
    23:02 Ryan MCLEOD - 1:1
     
    23:02
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Na začátku druhé části máme vyrovnáno. RYAN MCLEOD dostal pěkný pas mezi kruhy, po naznačení střely si najel do levé strany a svižnou střelou poslal puk k tyčce. Asistence: Philip Broberg a Evander Kane.
    10:24 Tyler BERTUZZI - 1:0
     
    10:24
    Detroit právě vstřelil branku!
    Nádherná spolupráce elitní formace Red Wings přináší úvodní gól zápasu. Larkin od mantinelu prostrčil puk na Raymonda, který ještě lépe přihrál na hůl TYLERA BERTUZZIHO a ten pohotovou střelou z první napálil puk do branky. Asistence: Lucas Raymond a Dylan Larkin.

    Jan Šlapáček

    Góly a asistencie: 11. Bertuzzi (Raymond, Larkin), 40. Veleno (Seider, Walman) – 24. R. McLeod (Broberg, E. Kane), 24. Foegele (Nugent-Hopkins), 32. Foegele (Desharnais, Broberg), 56. Nugent-Hopkins (Barrie, McDavid), 58. E. Kane (Kulak)


    Detroit Red Wings: Husso (Hellberg) – Seider, Walman, Hronek, Chiarot (A), Oesterle, Määttä – Raymond, Larkin (C), Bertuzzi – Perron, Copp (A), Rasmussen – Fabbri, Veleno, Berggren – Sundqvist, P. Suter, Kubalík.
    Tréner: Derek Lalonde

    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg, Desharnais – Hyman, McDavid (C), Holloway – Ryan, Draisaitl (A), E. Kane – Janmark, Nugent-Hopkins, Kostin – R. McLeod, Foegele.
    Tréner: Jay Woodcroft

    Rozhodca: Pochmara, McIsaac – Smith, Gibbons

    Diváci: 19 515