Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | TK k budoucnosti Horácké multifunkční arény (kon.)
Tisková konference FC Trinity Zlín (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Slovan Liberec

cz Streda 25.01.2023, 13:10Tlačové konferencie
     
    Přeji vám krásný zbytek středy. A u příštího přenosu na shledanou. (14:21:05)
     
    Z Liberce je to již pro dnešek vše. Slovan s největší pravděpodobností už další posily do prvního ligového utkání jarní fáze s Pardubicemi neoznámí, do druhé fáze soutěže tak vstoupí ve stávajícím složení.
     
    TÉMA: POSÍLENÍ KÁDRU

    Trenér Luboš Kozel: „O příchodech už víte, není o nich nutné mluvit. Snažíme se pracovat na tom, aby se mužstvo doplnilo. Neříkám, jestli to dopadne, nebo nedopadne. Ale není úplně klid, že bychom nic neřešili, rádi bychom tým ještě posílili.“



    Trenér Luboš Kozel o návratech ze Slavie: „Zprávy jsou takové, že Mick van Buren se tu už asi neobjeví. U Maksyma je to určitě pravděpodobnější než u Micka. Přestupové období končí až 19. února. Je možné, že se některé věci budou řešit ještě v průběhu ligy. Na Pardubice půjdeme nejspíš ve složení, v němž jsme teď.“

     
    TÉMA: MOL CUP A JEHO PÁTEČNÍ LOS

    Trenér Luboš Kozel: „Zatím se na to ještě nedíváme, protože zatím nevíme, s kým budeme hrát. Ale bereme tu soutěž vážně. Když jsme se už dostali mezi poslední osmičku, budeme se snažit v poháru uspět.“

     
    Trenér Luboš Kozel o startu jara: „Někdo má o trošičku horší výchozí pozici, někdo zase o trošičku lepší, ale rozdíly mezi první a poslední skupinou jsou minimální. Opravdu bude záležet na každém utkání, a o to víc bude důležitý náš start. První zápasy jsou vždy trochu specifické, zápas s posledním svádí k podcenění. Ale to vůbec nesmí nastat. Pardubice jsou velmi fotbalové mužstvo, mají silný střed hřiště. Přivedly některé hráče, mužstvo doplnily. Závěr podzimu měly navíc velmi dobrý, na Slovácku sahaly po bodech, pak remizovaly s Plzní. Nikdo je už výrazně neporazil. Mají nového trenéra, prezentují se fotbalovým projevem. Víme, že to jednoduché nebude, ale uděláme vše proto, abychom to zvládli.“

     
    TÉMA: POČASÍ A START LIGY V LEDNU

    Trenér Luboš Kozel: „Víme, jaké jsou podmínky. Stačí se podívat ven. Radost z toho asi úplně nemám, každý by zřejmě raději hrál na zelené trávě. Fotbal je sice celoroční sport, ale je trochu škoda, že se plno utkání hraje v takových podmínkách a v létě je ta pauza dlouhá v době, kdy by se hrál třeba i dalo. Dnes jsem byl prvně trochu optimističtější, protože jsem viděl poprvé zelený trávník. Věřím, že v neděli (na první ligové utkání) bude zelený také. Správci areálu jsou výborní. Věřím, že hřiště bude připravené velmi dobře.

     
    Kapitán Theodor Gebre Selassie o náladě před startem jara: „Vidím to podobně. Victor s námi teď hrál jeden zápas. Jeví se solidně. Uvidíme, jak začneme. Ztráty jsou jasně dané, šlo o důležité hráče. Je na nás, abychom se s tím poprali a aby hráči, kteří nás doplnili, si poradili. Souhlasím s trenérem, že Victor má velký potenciál branky dávat. Má figuru, zakončení a doufejme, že se mu bude dařit.“

     
    Trenér Luboš Kozel o náladě před startem jara: „Doufám, že nebude třeba tolik znát, že nám odešel nejlepší střelec (Mick van Buren) i jeden z nejdůležitějších obránců (Maksym Talovjerov). Pracovali jsme na tom, aby to bylo znát co nejméně. Do útoku přišel Victor Olatunji, který má předpoklady proto, aby Micka nahradil. Jde ovšem do prostředí, kde ještě nepůsobil, takže jako pokaždé je nad tím trochu otazník. Ale věřím tomu, že mužstvo po půlroce ve stejném složení bude samo o sobě silnější i bez těchto hráčů a jaro zvládneme.“
     
    TÉMA: ZIMNÍ PŘÍPRAVA

    Kapitán Theodor Gebre Selassie o shození váhy: „Je pravda, že jsem neměl moc energie na extra posilování, které když nedělám, tak vypadám takto hubeně. Takže to svědčí o tom, že jsme měli vydatné tréninky a nebyla moc nálada, dělat něco extra (směje se).“

    Kapitán Theodor Gebre Selassie o nelibosti zimní přípravy v očích zkušených hráčů: „V relativní pohodě. Byly momenty, kdy jsme se museli s trenérem domlouvat, že by bylo lepší nějakou jednotku vynechat. Ale myslím, že jsme nakonec my – zkušenější hráči – absolvovali veskrze všechno.“

    Trenér Luboš Kozel doplňuje: Absolvovali 99 %, skoro všechno. Theo nestárně, o to bych se vůbec nebál (směje se).

     
    TÉMA: ZIMNÍ PŘÍPRAVA

    Kapitán Theodor Gebre Selassie o jeho pohledu na zimní přípravu: „Myslím, že můžeme být rádi, že jsme mohli absolvovat deset dní v příznivých podmínkách na Maltě. Teď je situace taková, že trénujeme v Liberci na umělé trávě a doufáme, že bude hřiště připravené na první ligové kolo.

     
    TÉMA: ZIMNÍ PŘÍPRAVA

    Trenér Luboš Kozel o tom, jak probíhala: „Ani nevím, jestli šlo o plnohodnotnou zimní přípravu. Trvala pouze tři týdny. První týden jsme strávili v domácích podmínkách, pak jsme se přesunuli skoro na dva týdny na Maltu, kde jsme se účastnili Tipsport Malta Cupu. Příprava byla velmi krátká, odehráli jsme tři utkání a liga je tu."

     
    Na tiskovou konferenci dorazili tiskový mluvčí Slovanu Tomáš Čarnogurský, trenér Luboš Kozel a kapitán Theodor Gebre Selassie.
     
    Jak už bylo avizováno, tisková konference začne se zpožděním. Mělo by se začínat okolo 13:10.
     
    Chystá se klub ještě kádr doplňovat? A jaké jsou vize trenéra Luboše Kozla do jarní fáze sezony? To i mnohem víc se dozvíme už ve středu po 13:00. Nezapomeňte nás sledovat.
     
    ZIMNÍ ZMĚNY V KÁDRU

    Ani tato zima se neobešla ve Slovanu bez tradičních změn v kádru. Celek opustili Maksym Talovjerov, Jan Matoušek a Mick van Buren s Janem Stejskalem, kterým Slavia ukončila hostování. Smlouva zase vypršela středopolaři Kamsu Marovi. Zajímavá byla situace kolem dalšího středního záložníka Christa Tiéhiho. Ten strávil poslední půlrok v Edenu, ale sešívaní neuplatnili opci na odkup a tak se Tiéhi vrátil na sever. S nabídkou ovšem přispěchal druholigový anglický Wigan, do jehož kádru záložník narozený ve Francii nakonec také odešel na další hostování s opcí.

    Kolonky příchodů jsou zatím ve Slovanu prázdnější. Z hostování se vrátil mladík Ondřej Lehoczki a klub získal na hostování s opcí z pražské Sparty brankáře Huga Jana Bačkovského. Z kyperské Larnaky přišel zároveň na hostování s opcí útočník Victor Olatunji, který bude mít za úkol nahradit gólovou show Micka van Burena.
     
    FC SLOVAN LIBEREC NA PODZIM

    Slovan zakončil podzim na deváté příčce. Po dobrém startu sezony nedokázali Severočeši pravidelně sbírat body, postoupili však do čtvrtfinále MOL Cupu, když přehráli v osmifinále Olomouc 4:1. Liberec se bude chtít vyhnout neklidným vodám o udržení a zároveň bude chtít zkusit atakovat první šestku, na níž ztrácí pouhý bod.

    Parta Luboše Kozla vyhrála z úvodních 16 kol celkem šest utkání, ve třech remizovala a sedmkrát nenašla na svého soupeře recept. Celkem 21 vybojovaných bodů jí vyneslo střed tabulky s minimálním náskokem na skupinu o udržení a zároveň také minimální ztrátou na boj o nejvyšší příčky tabulky.
     
    Tiskové konference před startem jarní fáze FORTUNA:LIGY by se měl účastnit trenér Slovanu Luboš Kozel a kapitán Theodor Gebre Selassie. Přítomen bude samozřejmě i tiskový mluvčí klubu Tomáš Čarnogurský.
     
    Dobrý den, vážení sportovní fanoušci. Vítám vás u sledování textového přenosu z předsezonní tiskové konference klubu FC Slovan Liberec. Start akce je naplánován na 13:00, ale lze, jako tradičně, očekávat malé zpoždění.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    RR