Štrasburg – Troyes 2:3 (kon.) | Lille – Remeš 1:1 (kon.) | Montpellier – Marseille 1:2 (kon.)
Rennes – Nice 2:1 (kon.)
koniec
Lille OSC
1:1 (1:0)
Stade de Reims
cz Pondelok 02.01.2023, 17:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Ligue 1 McDonald’s • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domácí celek ztrácí další body v domácím prostředí! Hráči Lille byli ve druhém poločase lepším týmem, ale doplatili na neproměněné šance, a tak přišel trest. Reims vyrážela do protiakcí a jednu z nich zužitkoval střídající Jens Cajuste. V samotném závěru se hráči v červených dresech chtěli vrátit do vedení, ale obrana soupeře už žádné zaváhání nepředvedla, a tak duel skončil 1:1.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního večera. (18:54:40)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Centr před branku poslal Adam Únás, který hledal nabíhající spoluhráče na zadní tyči Jenomže z brankové čáry vystartoval Yehvann Diouf, jenž míč vyboxoval za vápno.
     
    90+3
    U pokutového území byl faulovaný Ismaily, jehož srazil k zemi Noah Jean Holm. Domácí celek bude rozehrávat standardní situaci z levé strany, jedná se možná o poslední velkou příležitost.
     
    90+2
    Reims se hnala do přečíslení a na pravé straně se nacházel osamocený Arbër Zeneli. Ovšem přihrávka byla špatná, a tak ji v pohodě zachytil Tiago Djaló.
     
    90+1
    K postranní lajně přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukázal, že se budou hrát ještě tři minuty.
     
    90
    V poslední minutě normální hrací době drží míč domácí mužstvo, které kombinuje na útočné polovině. Ovšem soupeř se po chvíli balonu zmocnil a Arbër Zeneli se vydal na druhou stranu. jeho pokus zpoza vápna zamířil vedle levé tyče.
     
    88
    Jonathan Bamba už mohl vystřelit, ale posunul míč více na střed, kde nebyl připravený Adam Únás. Ovšem ten si stáhl míč zpátky a poslal kolmici do vápna, kde si na balon počíhal vybíhající Yehvann Diouf.
     
    87
    K rozehrání přímého kopu se postavil Arbër Zeneli, který vystřelil na branku. Ovšem zamířil jen do míst, kde byl Lucas Chevalier připravený zasáhnout.
     
    85
    Na pravé straně se nacházel rozeběhnutý Junja Ito, jemuž chtěl ukopnout míč Alexsandro (Lille), který japonského hráče trefil, a tak uviděl žlutou kartu.
     
    85
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Marshall Munetsi, přichází Andrew Gravillon.
     
    84
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Bafodé Diakité, přichází Timothy Weah,
    ze hřiště odchází Angel Gomes, přichází André Gomes.
     
    84
    Rohový kop už byl rozehraný, ovšem Lille se dopustilo nedovoleného zákorku.
     
    83
    Na levé straně se nacházel osamocený Jonathan Bamba, který sice nabral velkou rychlost, ale nepřešel přes soupeře. Ovšem pro domácí celek vybojoval alespoň rohový kop.
     
    82
    Blížíme se ke konci zápasu a zatím to vypadá, že si oba týmy rozdělí po bodu. Ovšem je jasné, že Lille se ještě pokusí strhnout vedení zpátky na svou stranu.
     
    81
    Centr z pravé strany mířil před hostující branku, kde na něj nedoskočil Jonathan Bamba, a tak Reims odklidila hru do bezpečné vzdálenosti.
    79. Jens CAJUSTE - 1:1
     
    79
    Remeš právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic je vyrovnáno! Thibault De Smet zleva přihrával před branku, kde míč za sebe přepustil jeden z hráčů. JENS CAJUSTE poté otřel střelu o nohu Alexsandra a balon zapadl přesně k pravé tyči – 1:1. Asistence: Thibault De Smet.

    Michal Luxa

    Góly: 32. David (J. Bamba) – 79. Cajuste (De Smet)

    Karty:   85. Alexsandro (LIL) – 29. Abdulhamíd (REI)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:12.
    Lille OSC: Chevalier – Djaló, Fonte (C) (46. Alexsandro), B. Diakité (84. Weah), Ismaily – J. Bamba, Cabella, André, Žegrova (59. Ounas) – David (70. Virginius), Ang. Gomes (84. And. Gomes).
    Náhradníci: Jakubech – Ramet, Martin, Bayo.

    Tréner: Fonseca

    Stade de Reims: Diouf – Foket (71. Busi), Agbadou, Abdulhamíd (C), De Smet – Munetsi (85. Gravillon), Matusiwa (71. Lopy) – Flips (57. Cajuste), van Bergen (71. Zeneli), Ito – Holm.
    Náhradníci: Pentz – K. Doumbia, Sierhuis, Guitane.

    Tréner: Still

    Rozhodca: Wattellier – Zakrani, Aube