Česko – Nemecko 4:0 (kon.)
koniec
Česko
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Nemecko
cz Štvrtok 15.12.2022, 12:00 • Olympiarinken, Helsingborg • Turnaj pěti zemí (ženy)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den, dnes je na programu třetí zápas české reprezenatce žen, tentokrát se postaví proti výběru Německa. Zápas se odehraje v Helsingborgu v Olympiarinken aréně.
     
    Česko

    Lvice jsou na turnaji stále bez bodu. Nejprve ztratily nadějný náskok proti Švýcarkám a prohrály 3:4, následovala smolná prohra v závěru utkání s Finskem. Český tým však neklesá na mysli. Výsledky v přípravě nehrají nijak velkou roli a důležitý je předvedený výkon na ledě. A tam byl rozhodně od úvodního utkání velký posun! Podaří se svěřenkyním Kanaďanky MacLeodové napotřetí prolomit smůlu a budou se radovat z výhry? To se dozvíme už za chvíli.
     
    Německo

    Němky mají za sebou pouze jeden zápas. V úterý nastoupily proti domácím Švédkám a prohrály 1:4. Forma německého týmu není příliš dobrá, vždyť v posledních 4 duelech nezískali jediný bod! Pro Češky tak jde o ideálního soupeře, na kterém se mohou nakopnout k lepším zítřkům.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Švejdová (Škodová) – Čajanová, Tejralová, Seroiszková, Jůzková, Trnková – Mlýnková, Přibylová (A), Vanišová – Hymlárová, Pátková, Neubauerová – Sarnovská, Mills (C), Haasová – Kalová, Gruntová.
    Trenér: Carla MacLeod

    Německo: Abstreiter (Kuhberger) – Gleissner, Botthof, Düsterhöft, Eisenschmid, Strobel, Strompf – Haider, Karpf, Häckelsmiller – Voigt, Delarbre, Eisenschmid – Wagner, Bartsch, Schiefer – Hark, Sterzik, Sterzik.
    Trenér: Thomas Schädler

    Rozhodčí: Kainberger, Lovensnö – Hardtmann, Classon.
     
    Hráčky jsou nastoupené na ledové ploše. Češky nastoupí v bílé variantě dresů, u Němek dominuje tradiční černá.
     
    Na úvod ještě zazní obě státní hymny a můžeme jít do akce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Češky byly na úvodním vhazováním úspěšnější a drží kotouč na svých holích.
     
    00:27
    Ale pozor! Velká chyba české obrany a Haiderová se ocitla úplně sama před brankářkou Švejdovou, která však její pohotové zakončení zvládla vyrazit.
     
    01:06
    Zákrok připisuje i na druhé straně Abstreiterová, která v lapačce ukryla nahození od modré čáry. Vhazovat se bude v obranném pásmu Německa.
     
    01:53
    Schieferová to zkusila z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, ale Švejdová je i nadále pozorná a uklízí kotouč do rohu.
     
    02:16
    Němky vlétly do zápasu pořádně namotivované. Jde vidět, že chtějí přerušit svou sérii proher.
     
    02:55
    Přibylová se snažila díky svým individuálním schopnostem proháčkovat před branku Němec, ale vzala si na sebe příliš velké sousto. Jedné ze soupeřek se sice zbavila, ovšem další na ní čekala opodál.
     
    03:26
    Češky si dvakrát přihrály na modré čáře a Jůzková pálila. Abstreiterová trajektorii puku moc dobře viděla a schovala jej ve své výstroji. Hra se přerušuje.
     
    04:00
    Česko právě vstřelilo branku! Krásná kombinace českého týmu a Lvice jdou do vedení! xxx najela do útočného pásma, s kotoučem si objela německou bránu a servírovala puk na úplně volnou SÁRU ČAJANOVOU. Ta skvělou příležitost využila a nedala německé brankářce žádnou šanci. Asistence: Klára Hymlárová, Alena Mills.
    04:00 ČAJANOVÁ - 1:0
     
    04:46
    Důležitý moment pro český tým, úvodní branka je může hodně povzbudit. Včera totiž svěřenkyně MacLeodové ani jednou nevedly.
     
    05:23
    Češky pokračují v tlaku a Olympiarinken arénou zazněla tyč neměcké branky!
     
    06:20
    Hrozí i soupeřky, Haiderová se z bezprostřední blízkosti pokoušela o dorážku, ale Švejdová na její zakončení vyzrála.
     
    07:23
    Na dnešní duel se přišlo podívat mnoho fanoušků Německa, kteří nahlas skandují pokřiky pro své oblíbenkyně. I to rozhodně dnes může hrát svou roli, fanoušci mohou být šestým hráčem týmu na ledě.
     
    08:01
    Hymlárová ukázala své šikovné ruce, proháčkovala se do útočného pásma přes dvě bránící hráčky, avšak na brankářku Abstreiterovou nevyzrála.
     
    08:37
    Sterziková zahrozila z pravého křídla kde nabrala neobvyklou rychlost, ovšem Čajanová ji včas od kotouče odtlačila.
     
    09:23
    Češky drží kotouč za vlastní brankou, posílají na led čerstvé síly a přemýšlí, kudy povede jejich další cesta do útočného pásma.
     
    10:04
    Mlýnková vyslala kupředu Vanišovou, která se chystala z prostoru mezi kruhy zakončit, ovšem kotouč se jí zapletl mezi bruslemi. Češky však i nadále zůstávají v útočném pásmu.
     
    10:46
    Česko právě vstřelilo branku! A je z toho druhá branka, výborný úvod pro lvice! Vendula Přibylová předala kotouč na NATÁLII MLÝNKOVOU a ta třetí brankou v turnaji dostává svůj tým do dvougólového vedení! Asistence: Vendula Přibylová.
    10:46 MLÝNKOVÁ - 2:0
     
    11:47
    Němky jsou průběhem zaskočené. Energie z úvodu duelu je úplně pryč, Češky je teď drtí.
     
    12:39
    Tlak českého týmu pokračuje, třetí formace pod vedením kapitánky Mills hýří aktivitou v útočném pásmu.
     
    13:21
    Vanišová na sebe vzala opět příliš velké sousto, když se snažila obhodit dvě německé hráčky. O puk sice přišla, ovšem její spoluhráčky jej zpátky vybojovaly. Češi jsou i nadále v útočném pásmu, na ledě je kompletní první formace.
     
    13:48
    Icing německého týmu. Hra se vrací před Abstreiterovou.
     
    14:00
    Vyloučení v týmu Česko:
    Neubauerová – 2 min., hákování.
     
    14:37
    Němky mají velkou příležitost, jak se vrátit do utkání. Český nápor teď bude minimálně na dvě minuty přerušen a Němky hrají přesilovou hru.
     
    14:58
    Sarnovská však odvedla skvělou práci a snažila se dokonce ohrozit branku Německa. Její střela však byla zblokována.
     
    15:08
    Němkám se nedaří dostat do útočného pásma. Teď dokonce vyhazují na zakázané uvolnění a vhazovat se bude před Abstreiterovou.
     
    15:44
    Teď se sice do pásma dostaly, ovšem lehké nahození od modré čáry nemělo šanci na úspěch. Puk skončil na bruslích jedné z českých hráček a lvice spěchají kupředu.
     
    16:00
    Češky jsou v plném počtu, toto oslabení zvládly na jedničku s hvězdičkou.
     
    16:22
    Nahození ze středního pásma zpracovala svými betony Abstreiterová. A proto, že se k dorážce hnaly hned dvě české hráčky, pro jistotu jej přikryla. Vhazovat se bude po její pravici.
     
    17:15
    Gleissnerová střílela od modré čáry a Švejdové toho moc neviděla. Puk byl však ztečován mimo tři tyče a Němky opouští útočné pásmo.
     
    17:57
    Němky se snaží tlačit kupředu a dostat se zpět do zápasu, ovšem zatím marně. Švejdová zatím nemusela nijak složitě zasahovat, vše zvládá její obrana.
     
    18:34
    Švejdová kryje střelu od pravého mantinelu a hra se přerušuje. Bude se vhazovat na pravém kruhu.
     
    19:01
    Do konce první třetiny zbývá necelá minuta.
     
    19:40
    Krásná práce Venduly Přibylové, která ve všech třech utkáních prostě je vidět! Nyní se se svou šikovností dostala až před německou brankářku, kterou však v tutové situaci střelou mezi betony nepřekonala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda zápasu mezi Českem a Německem je za námi! Lvice si zatím vedou parádně, jelikož zásluhou Sáry Čajanové a Natálie Mlýnkové vedou nad svými soupeřkami už o dvě branky. A gólová siréna se klidně mohla rozeznít vícekrát, hra českého týmu byla opravdu velmi dobrá. Němky zatím hledají recept na Švejdovou marně. Tedy, spíše na českou obranu, která je do nebezpečných šancí prostě vůbec nepouští.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 12:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Druhá třetina právě začala, na úvod Němky vyhazují puk na zakázané uvolnění. Vhazovat se tak bude před brankářkou Abstreiterovou.
     
    20:43
    Střelu Vanišové Němky s klidem ukryla ve své lapačce.
     
    21:11
    Velká šance Neubauerové, která však z prostoru mezi kruhy bohužel nezamířila přesně!
     
    21:37
    Haasová se snažil ještě předal puk na najíždějící Sarnovskou, ovšem přihrávka přes střed kluziště neprošla.
     
    21:56
    Němky se sice konečně ujaly kotouče, ovšem opět ho vyhodily pouze na zakázané uvolnění. Druhá perioda nám zatím nabízí podobný obrázek hry jako tak první.
     
    22:35
    Teď se německé hokejistky sice vydaly kupředu, ovšem opět nevymysleli vůbec nic.
     
    23:18
    Přibylová se na vrcholku kruhů ocitla úplně osamocená, avšak její zakončení do horní části klece Abstreiterová vyrazila hbitou lapačkou.
     
    24:00
    Lvice prozatím výborně kontrolují hru. Svým soupeřkám nic nedovolují a sami si vypracovávají velmi slušné šance ke skórování.
     
    24:26
    Vstup do německého útočného pásma byl překažen, sudí píská postavení mimo hru.
     
    25:08
    Delarbreová se dostala po levém křídle až před branku českého týmu, ovšem její zakončení bylo ztečováno do ochranné sítě. Švejdová zatím příliš práce nemá.
     
    26:11
    Haasová vypíchla kotouč německé hráčce u modré čáry, ale česká hráčka se bohužel kupředu vydat nemohla. O kousek dál totiž stála další hokejistka v černém drese, která puk zavezla za vlastní branku.
     
    26:22
    Češky jsou opět nastěhované v útočném pásmu. O teč se snažila Sarnovská, ale kotouč zamířil do zadního mantinelu. Kombinace lvic však i nadále pokračuje.
     
    26:36
    Až do teď, Němky se ženou kupředu.
     
    26:51
    Dlouhého trvání to ale nemělo. Hráčky v černých dresech opět vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    27:20
    Mlýnková nabila mezi kruhy úplně osamocené Přibylové, avšak té dnes prostě není přáno! Střela jí vůbec nesedla a Abstreiterová neměla problém zasáhnout.
     
    27:58
    Češky jsou dnes skutečně dominantním týmem. Abstreiterová neví, kam se dívat dřív. Třetí gól českého týmu visí ve vzduchu.
     
    28:37
    Německé hokejistky opět zahrozily protiútokem, ale jako v předešlých případech – nebyla z toho ani střela na bránu.
     
    28:59
    Abstreiterová secvakla své betony a připisuje další úspěšný zákrok. Němka se v brance rozhodně nenudí.
     
    29:26
    Další protiútok hráček v černém zastavuje ofsajd. Vhazovat se bude na modré čáře, blíže k české brance.
     
    30:03
    Nepřesnosti teď sužují oba týmy ve středním pásmu, kde si neustále vyměňují kotouč mezi sebou.
     
    30:40
    Přibylová našla na pravém kruhu Mlýnkovou, která si chtěla palebnou pozici ještě vylepšit, ale její kličku na střed kluziště vystihla německá obránkyně Gleissnerová.
     
    31:08
    Další ofsajd, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    31:31
    Hymlárová byla při průniku do útočného pásma tvrdě zastavena němkou Delarbreovou. Česká hráčka se skácela na ledovou plochu, ale zdá se být plně v pořádku.
     
    31:59
    Mlýnková opět nastartovala své motorové nohy, ale proti třem Němkám na hranici modré čáry neuspěla.
     
    32:22
    Němky okamžitě nastartovaly protiútok po kterém zakončovala od modré Strobelová, ale Švejdová s klidem drží kotouč ve své náruči.
     
    32:43
    Zakázané uvolnění německého týmu. Vhazovat se bude před gólmankou Abstreiterovou.
     
    33:18
    Ta hned po buly musela řešit nepříjemné zakončení Hymlárové, ale Němka prokázala své rychlé reflexy. Další buly před její kanceláří.
     
    34:01
    Češky opět nastěhované v útočném pásmu a hledají skulinku, kudy by mohly vyslat další projektil na německou branku.
     
    34:59
    Češky se hnaly do přečíslení dvě na jednu, ale opět to gólem nekončí! Přibylová předala na levé křídlo, kde číhala připravená Mlýnková, ovšem té kotouč odskočil od hokejky.
     
    35:34
    Kalová vystřelila šikovně mezi bruslemi dotírající Němky, ale Abstreiterová zůstává pozorná a vyráží puk do rohu. Tlak lvic se ovšem opět stupňuje!
     
    36:40
    Zatímco včera dělal Češkám průnik přes modrou čáru občas velké problémy, dnes je to jako den otevřených dveří. Lvice lítají do útočného pásma kudykoliv a bez větších obtíží.
     
    37:13
    Pátková dostala naservírovanou přihrávku mezi kruhy, ovšem v souboji s německou hráčkou upadla na led a k zakončení se vůbec nedostala.
     
    37:59
    Po delší době se musela činit i Švejdová, která střelu z pravého kruhu vykopla svým mrštným betonem.
     
    38:15
    Ne, Přibylová to tam prostě neprocpe! Pohotovým zakončením překvapila německou gólmanku, ovšem puk orazítkoval pravou tyč.
     
    38:48
    Další střela českého týmu byla ztečována do ochranné sítě, vhazovat se bude v útočném pásmu Češek.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta hry ve druhé třetině.
     
    39:45
    Abstreiterová však dnes předvádí výborný výkon. České hokejistky na ni vysílají jeden nebezpečný projektil za druhým, avšak ona za svá záda pustila pouze dva kotouče. Jen díky ní jsou Němky stále ve hře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme gól neviděli. Češky byly opět výraznější aktivnějším týmem. Ovšem dvakrát dokonce zvonila tyč a se zbytkem složitých situací si poradila brankářka Abstreiterová, která si dnes na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Třetí dějství právě započalo. Češky byly na vhazování úspěšnější a už jsou opět nastěhované v útočném pásmu.
     
    41:20
    Neubauerová se elegantní otočkou zbavila dotírající německé hráčky a míří opět před branku Abstreiterové.
     
    41:28
    Vyloučení v týmu Německo:
    Eisenschmid – 2 min., držení.
     
    42:04
    Lvice si poprvé v dnešním utkání zahrají přesilovou hru. Dokáží zvýší svůj náskok?
     
    42:30
    Češky krouží útočným pásmem, ovšem Abstreiterová zatím zasahovat nemusela.
     
    42:35
    Česko právě vstřelilo branku! Je tomu tak, první přesilová hra v zápase byla využita a Češky už vedou o tři branky! KLÁRA HYMLÁROVÁ se s pukem ocitla mezi kruhy a nekompromisní ránou do horní části branky rozezněla gólovou sirénu. Asistence: Klára Seroiszková, Tereza Vanišová.
     
    43:29
    Němky se snaží o okamžitou reakci! Z bezprostřední blízkosti napřáhla Haiderová, ale Švejdová se mezi betony nenechala napálit!
     
    44:11
    Hra se ale opět vrací do zajetých kolejí. Druhá formace českého týmu je nastěhována v útočném pásmu.
     
    44:54
    Tejralové u zadního mantinelu odskočil kotouč od hokejky, ale kolegyně z obranného páru Trnková jí vypomohla a Češky tak mohou založit další útočnou akci.
     
    45:04
    Jůzková hledala z levého křídla najíždějící Hymlárovou, ovšem k té se puk přes německé hokejky vůbec nedostal.
     
    45:19
    Česko právě vstřelilo branku! Tohle vypadá s českým týmem už opravdu hodně dobře! Obránkyně KLÁRA SEROISZKOVÁ se nejlépe zorientovala v předbrankovém prostoru a uklidila touš za záda bezmocné německé gólmanky. Asistence: Klára Hymlárová, Alena Mills.
     
    45:58
    Kolem Abstreiterové létá jedna střela za druhou! Češky dnes hrají v neskutečné pohodě a zápas si mimořádně užívají.
     
    46:34
    Němky vypálily na Švejdovou v minulých dvou třetinách celkem dvanáctkrát, ovšem většinou o byly rutinní zákroky. Česká brankářka stále drží čisté konto.
     
    48:08
    Němky se stále nevzdávají, snaha jim zkrátka nejde upřít. Ovšem jejich akce prostě nejsou nebezpečné, česká obrana funguje dnes velmi kompaktně.
     
    48:31
    Hráčky v černých dresech se osvobozují z českého sevření vyhozením kotouče přes všechny čáry. Sudí píská zakázané uvolnění.
     
    49:33
    Haasová už si rovnala puk na čepeli a chystala se k zakončeni. Naposlední chvíli však kotouč vypíchla Botthofová.
     
    49:55
    Němky už nevědí, co mají dělat. Opět další vyhození na zakázané uvolnění.
     
    50:45
    Kotouč skončil na české střídačce, kde jej kustodi vrátili opět do rukou rozhodčí. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    51:30
    Češky jsou opět nastěhované v útočném pásmu. Jůzková kombinuje na modré čáře se Seroiszkovou. Ani jedna z českých obránkyň se však ke střele zatím nemá.
     
    52:06
    Pátková měla na hokejce pátý gól svého týmu, jenže její střelu z první z pravého kruhu vychytala skvělým zákrokem Abstreiterová!
     
    53:29
    České hráčky si zápas náramně užívají. Mlýnková nyní mohla sice vystřelit nebo přihrát svým spoluhráčkám, ovšem místo toho si elegantními kličkami poradila se dvěma německými obránkyněmi a Češky pokračují v tlaku.
     
    54:08
    Kalová dostala výbornou přihrávku přímo před německou brankářku, ovšem z bezprostřední blízkosti nastřelila pouze její připravený pravý beton!
     
    55:33
    Češky nikam nespěchají, s pukem je aktuálně Trnková za vlastní brankou a nechává své spoluhráčky vystřídat.
     
    56:28
    Větší šance se teď na ani jedné ze stran neobjevují. Němky jsou v sevření, ale Češky spíše krouží okolo jejich svatyně a kontrolují zápas.
     
    56:59
    Lvice tlačí své soupeřky směrem ke brance. Zdá se, jakoby hrály přesilovou hru. Až natolik je herní převaha vysoká.
     
    57:31
    Rychlý kontr Němek zastavuje úspěšným zákrokem Švejdová, která je velmi blízko čistému kontu. Zbývá jí k tomu vydržet ještě posledních pár minut.
     
    57:55
    Němky vyhazují na zakázané uvolnění, hra se vrací před Abstreiterovou.
     
    57:59
    A další.
     
    58:01
    Do konce základní hrací doby zbývají dvě minuty.
     
    58:48
    Češky mají zápas pod svojí nadvládou. Opět ohrožují německou brankářku a pokud se nestane nic neočekávaného, dnes zapíší první vítězství na turnaji.
     
    59:30
    Abstreiterová připisuje náročný zákrok po střele Vanišové. Svojí lapačkou se teď musela skutečně hodně natáhnout.
     
    Konec zápasu. (13:59:13)

    Libor Novák

    Góly a asistencie: 4. Čajanová (Hymlárová, Mills), 11. Mlýnková (Přibylová), 43. Hymlárová (Seroiszková, Vanišová), 46. Seroiszková (Hymlárová, Mills)


    Česko: Švejdová (Škodová) – Čajanová, Tejralová, Seroiszková, Jůzková, Trnková – Mlýnková, Přibylová (A), Vanišová – Hymlárová, Pátková, Neubauerová – Sarnovská, Mills (C), Haasová – Kalová, Gruntová.
    Tréner: Carla MacLeod

    Nemecko: Abstreiter (Kuhberger) – Gleissner, Botthof, Düsterhöft, Eisenschmid, Strobel, Strompf – Haider, Karpf, Häckelsmiller – Voigt, Delarbre, Eisenschmid – Wagner, Bartsch, Schiefer – Hark, Sterzik, Merkle.
    Tréner: Thomas Schädler

    Rozhodca: Kainberger, Lovensnö – Hardtmann, Classon