Toronto – Anaheim 7:0 (kon.) | Florida – Columbus 4:0 (kon.) | NJ Devils – Dallas 1:4 (kon.)
Buffalo – LA Kings 6:0 (kon.) | Boston – NY Islanders 4:3 (2:0 po s.n.) | Detroit – Carolina 0:1 (kon.)
Nashville – Edmonton 3:6 (kon.) | Winnipeg – Vegas 5:6 (kon.) | Chicago – Washington 3:7 (kon.)
Colorado – Philadelphia 3:2 (kon.) | San Jose – Arizona 3:2 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
3:7 (1:2, 1:2, 1:3)
Washington Capitals
cz Streda 14.12.2022, 03:00 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:24 Dmitrij ORLOV - 3:7
     
    59:24
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals ještě přispěchali s rychlou odpovědí. Jmenovitě DMITRIJ ORLOV, který na modrou čáru dostal pobídku od Aube-Kubela, načež vyslal dělovou ránu z první do pravého horního růžku, kam Mrázek natahoval vyrážečku neúspěšně. Asistence: Nicolas Aube-Kubel a Garnet Hathaway.
    58:51 Max DOMI - 3:6
     
    58:51
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Porážku domácího celku zmírňuje MAX DOMI. První střelu zblokoval Oshie, ovšem centr první útočné lajny dostal možnost dorážky a tu nasměroval za Lindgrena, gólman toho přes dvojici hokejistů před sebou moc neviděl. Asistence: Ian Mitchell a Patrick Kane.
     
    53:49
    Jestřábi dostávají možnost zmírnit porážku v početní převaze. Na lavici hanby usedl obránce John Carlson, jenž vysokou holí zasáhl do helmy Maxe Domiho.
    48:59 Anthony MANTHA - 2:6
     
    48:59
    Washington právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Jensen na dlouhou hokejku nahrál ANTHONYMU MANTHOVI. Kanadský útočník si kolem Jonese posunul kotouč do levého kruhu, odkud vypálil forhendem nad pravý Mrázkův beton. Asistence: Nick Jensen.
    46:34 Alexandr OVEČKIN - 2:5
     
    46:34
    Washington právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, máme tu gól ALEXANDRA OVEČKINA s pořadovým číslem 800, jímž zároveň ruský kanonýr symbolicky završuje hattrick!

    Mantha se před bránou zachoval nesobecky a přihrál po levé ruce volnému Ovečkinovi, který bez problémů poslal puk nad ležícího Mrázka. Poté, co kotouč rozvlnil síť, tak všichni spoluhráči naskákali na led kapitánovi mužstva pogratulovat.

    Velmi pěkně se zachovali i fanoušci, kteří Alexandru Ovečkinovi bouřlivě zatleskali, přestože o další gól oddálil šance jejich oblíbenců na bodový zisk.
    37:18 Nic DOWD - 2:4
     
    37:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí defenziva znovu propadla a v tomto případě již byla potrestána. Pas Aube-Kubela před prázdnou bránu na Hathawaye ještě vychýlil Mrázek, jenže křídelník pokračoval v akci a vrátil kotouč na střed do druhé vlny najíždějícímu NICU DOWDOVI, jenž v pádu vypálil k levé tyčce, český brankář neměl šanci včas zareagovat. Asistence: Garnet Hathaway a Nicolas Aube-Kubel.
    31:38 Jonathan TOEWS - 2:3
     
    31:38
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Jestřábi jsou znovu na kontakt! Domi našel mezi kruhy Raddyshe, jehož pokus Lindgren vyrazil před sebe k JONATHANU TOEWSOVI. Nejhoršímu se ještě snažil zabránit Orlov, hokejkou ale paradoxně pomohl bekhendové dorážce do brány. Asistence: Taylor Raddysh.
     
    30:37
    Početní převahu si zahraje Chicago. Pokračující tlak Capitals přerušil Nicolas Aube-Kubel, který se provinil nedovoleným bráněním vůči brankáři Mrázkovi.
    24:56 Trevor van Riemsdyk - 1:3
     
    24:56
    Washington právě vstřelil branku!
    Lavioletteho družina si bere zpět dvoubrankový náskok. Ovečkinova bekhendová přihrávka se od brusle bránícího Jonese odrazil přesně do prostoru, kam si najel TREVOR VAN RIEMSDYK. Před obráncem už byl snadný úkol, a sice nasměrovat puk do volné levé části brány za dezorientovaného Mrázka. Asistence: Alexandr Ovečkin a Dylan Strome.
    22:29 Jones na Lindgrena nevyzrál
     
    22:29
    Zničehonic se za obranou soupeře objevil Seth Jones. Nevymýšlel žádné složitosti, forhendové zakončení k levé tyči pokryl Charlie Lindgren vyrážečkou.
     
    20:58
    Na trestnou lavici zamířil Jevgenij Kuzněcov. Ruský forvard mimo hlavního dění hry vysekl hokejku z rukou Tyleru Johnsonovi.
    19:00 Tyler JOHNSON - 1:2
     
    19:00
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Gól do šatny rozhodně přijde vhod! Pas padajícího McCabea se štěstím prošel před bránu k TYLERU JOHNSONOVI, jemuž výrazně usnadnil pozici protihráč Irwine, ten ztratil stabilitu a rozhodil i gólmana Lindgrena. Americký útočník poté bez větších komplikací napálil kus černé gumy do odkryté horní poloviny brány. Asistence: Jake McCabe a Jujhar Khaira.
    08:14 Alexandr OVEČKIN - 0:2
     
    08:14
    Washington právě vstřelil branku!
    Ruský ostrostřelec udeřil podruhé! Rána Shearyho z mezikruží byla zblokována pouze k dobře postavenému ALEXANDRU OVEČKINOVI a ten propasíroval puk za brankovou čáru přes Setha Jonese, jehož skok do brankoviště přišel vniveč. Asistence: Conor Sheary a Sonny Milano.
     
    06:19
    První přesilovou hru si zahraje hostující mužstvo. Menší dvouminutový trest vyfasoval Sam Lafferty, který ve střední třetině podrazil rozjetého Garneta Hathawaye.
     
    01:24
    S domácími mohlo být ještě hůře! Nicolas Aube-Kubel obdržel nahrávku do úniku. Po bekhendovém blafáku chtěl touš nasměrovat mezi betony Petra Mrázka, ten se nachytat nenechal!
    00:24 Alexandr OVEČKIN - 0:1
     
    00:24
    Washington právě vstřelil branku!
    To bylo rychlé! Prudkou bekhendovou nahrávku Carlsona před bránu srazil Toews pouze ke kapitánovi soupeře ALEXANDRU OVEČKINOVI, jenž pohotovou forhendovou střelou nasměroval puk k pravé tyči mimo dosah Mrázka. Asistence: John Carlson a Conor Sheary.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 19. T. Johnson (McCabe, Khaira), 32. J. Toews (Raddysh), 59. Domi (Mitchell, P. Kane) – 1. Ovečkin (Carlson, Sheary), 9. Ovečkin (Sheary, Milano), 25. T. van Riemsdyk (Ovečkin, D. Strome), 38. Dowd (Hathaway, Aube-Kubel), 47. Ovečkin (Mantha, Kuzněcov), 49. Mantha (Jensen), 60. Orlov (Aube-Kubel, Hathaway)


    Chicago Blackhawks: Mrázek (A. Söderblom) – Set. Jones (A), J. Johnson, Murphy, Tinordi, Mitchell, McCabe – P. Kane (A), Domi, Lafferty – Raddysh, J. Toews (C), Kurashev – T. Johnson, Dickinson, Khaira – R. Johnson, Entwistle, Blackwell.
    Tréner: Luke Richardson

    Washington Capitals: C. Lindgren (Shepard) – Carlson (A), E. Gustafsson, Jensen, Orlov, T. van Riemsdyk, Irwin – Sheary, D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie (A), Kuzněcov, Milano – Mantha, Protas, Johansson – Hathaway, Dowd, Aube-Kubel.
    Tréner: Peter Laviolette

    Rozhodca: Charron, Blandina – Murray, McNamara

    Diváci: 16 181