Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference PSG Berani Zlín

cz Piatok 09.12.2022, 09:00 • Tiskové středisko, ZS Luďka Čajky, Zlín • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce. Nové vedení zlínského klubu nastínilo svou vizi do budoucna a promluvilo také o možných posilách ligového týmu, kterými by se mohli stát Lukáš Buchta nebo Zdeněk Sedlák. (09:39:46)
     
    Tisková konference skončila.
     
    Robert Hamrla, jednatel Berani Zlín, s.r.o.: "Mojí podmínkou je propojení s Tigers Zlín. Věřím, že to co představíme rodičům a hráčům mládežnických kategorií, bude zajímavé, teď ale o tom ještě nechci mluvit."
     
    Robert Hamrla, jednatel Berani Zlín, s.r.o.: "Celý hokej ve Vyškově přebírá můj otec, nyní už budu vyloženě generálním manažerem Zlína. Budu se věnovat jenom zlínskému hokeji."
     
    Robert Hamrla, jednatel Berani Zlín, s.r.o.: "Represivní kroky mohou zafungovat, ale jen krátkodobě. Hráči mají kontrakty a musí dostávat zaplaceno. Chci se s hráči domlouvat jiným způsobem."
     
    Robert Hamrla, jednatel Berani Zlín, s.r.o.: "Asi narážíte na to, že mě Tomáš Valášek nazval nedůvěryhodnou osobou. Byl ale pod vlivem emocí, což mi přiznal a jsme spolu v dobrém vztahu. Petr Čajánek se se mnou hokejově nepotkává, což můžu potvrdit. A Jiřímu Marušákovi jsem spolupráci nabídl, ale odmítl."
     
    Miloš Říha ml., hlavní trenér PSG Berani Zlín: "Lukáš Buchta se Zdeňkem Sedlákem už trénují s týmem. Nejsme ale před podpisem smlouvy. Chceme je vidět, chceme s nimi mluvit. Nejvíce se budeme dívat po zlínských odchovancích."
     
    Miloš Říha ml., hlavní trenér PSG Berani Zlín: "Na oživení kádru se budeme bavit i s extraligovými týmy v případě využití střídavých startů. Samozřejmě nám nebudou pouštět hráče, kteří jsou rozdíloví."
     
    Miloš Říha ml., hlavní trenér PSG Berani Zlín: "Uvidíme, jak to s Gazdou bude, stále jsme v kontaktu. Pro nás by bylo samozřejmě lepší, kdyby hrál u nás. Ještě se uvidí, jak to budeme řešit.“

    Robert Hamrla, jednatel Berani Zlín, s.r.o.: "Já věřím tomu, že by se mohl podílet na vzestupu zlínského hokeje."
     
    Robert Hamrla, jednatel Berani Zlín, s.r.o.: "I přes to, co se všechno událo v létě, jsem do toho znovu šel. Věděl jsem, že to není přímo proti mé osobě. Na začátku listopadu přišel primátor s nabídkou a seznámil mě s podmínkami a proto si myslím, že v současné situaci by tady šel jen zlínský srdcař."

    "Máme kádr s hráči, kteří jsou nadstandardní. Změnili jsme trenéra a doufáme, že se to zvedne. Náš cíl je klidné play off, tzn. umístění do šestého místa. Za mě máme nejlepší brankářskou dvojici, což v play off může situaci hodně změnit."

    "Ještě bych chtěl poděkovat Miloši Říhovi ml., který přistoupil na mou motivační smlouvu, nevymýšlel tady hory doly a šel pomoci Zlínu."
     
    Jiří Korec, primátor města Zlína: "Rozpočet byl nastavený tak, že to bylo 52 miliónů na rok. Z předchozích let jsme nabrali výraznou ztrátu a musíme to změnit. Město Zlín navíc nějakou chvíli nevědělo nic o tom, co se v klubu dělo a proto jsme začali konat. V současné chvíli jsme na ztrátě 14 miliónů. Jsme domluvení na tom, že uděláme takové změny, aby klub plnil své závazky na sto procent."
     
    Jiří Korec, primátor města Zlína: "Všechno co je schváleno, bylo schváleno jednoznačně. Nemáme žádné zprávy z PSG, že by chtěli od své smlouvy odstoupit."
     
    Jiří Korec, primátor města Zlína: „V současné chvíli jsem si jistý, že změna je dobrým krokem. Dáváme zodpovědnost na menší počet lidí, každý tedy ví, kde je za co zodpovědný a poté se z toho dají vyvozovat důsledky, kdyby něco nefungovalo. To ale ukáže jen čas."
     
    Robert Hamrla, jednatel Berani Zlín, s.r.o.: "Zkušenosti se Zlínem mám velké, prošel jsem tady mládeží. Už jsem organizoval Zlatou hokejku apod. Celý můj život je hokej a věřím, že to zvládnu."
     
    Jiří Korec, primátor města Zlína: "My jsme nechtěli tahat nějaké lidi z klobouku. Proto jsme se podívali do výběrového řízení, které proběhlo v létě. Tam byl jeden člověk kromě Roberta, který byl skvělý manažer, ale neměl zkušenosti ze sportovního prostředí. Proto jsme si řekli, že není vhodným kandidátem a sáhli jsme po Robertovi. Změnu jsme chtěli už dlouho. Spolumajitelé s ničím jiným nepřišli a jednoznačně podpořili Roberta Hamrlu."
     
    Miloš Říha ml., hlavní trenér PSG Berani Zlín: „Přišel jsem k týmu v prosinci, takže je situace dost náročná vzhledem k tomu, v jakém stavu tým je. Mužstvo ale reaguje dobře, i když to zápas v Šumperku příliš neprokázal. Hráči chtěli, avšak zápas se úplně nepovedl. Věříme, že se to samozřejmě bude zvedat, ale bude to spíše dlouhodobější proces. Řekli jsme, že kádr necháme týden pracovat, aby ukázal svou sílu. Potom budeme zvažovat změny v týmu."

    "Můj vztah ke Zlínu je velmi blízký, pořád tady žije rodina. Bylo mi líto, co se tady stalo v loňské sezoně. Chance liga je strašně těžká soutěž a je diametrálně odlišná od extraligy. Soupeři nemají takovou hokejovou kvalitu, ale mají obrovské úsilí a pracovitost. Nechceme se zříkat ambic, ale nyní potřebujeme co nejvíce času, který pomalu ani nemáme. Uděláme maximum proto, aby se sezona obrátila k lepšímu."
     
    Robert Hamrla, jednatel klubu: „Chci poděkovat radnici a zastupitelstvu, kteří nám včera schválili nemalou podporu. Děkuji také Zlínskému kraji a dalším partnerům.“

    „Přišel jsem k týmu, na kterém vidím obrovskou deku a jsem přesvědčen, že je něco udělat. Rozhodoval jsem se mezi dvěmi variantami, jestli ponechat trenéry a trejdovat hráče. Vybral jsem druhou možnost, kdy jsem vyměnil trenéra, který může pracovat s aktuálním kádrem. Důvod, že jsem vybral Miloše Říha mladšího je, že zná velmi dobře hráče. Já se budu starat o fungování klubu, aby byl finančně schopen fungovat. Trenér se bude starat o kádr.“
     
    Martin Samohýl, předseda představenstva Samohýl Motor: „Ještě v šesté třídě jsem tu trénoval a hrával, takže mé srdce patří zlínskému klubu. Nyní přišla doba, kdy je potřeba hokeji pomoci, proto také do klubu vstupujeme a doufáme, že se co nejdříve vrátí na vrchol. Koupili jsme ale jen 10%, abychom do toho viděli.“
     
    Jiří Korec, primátor: „Táhneme všichni za jeden provaz, protože všichni chceme, aby tady byl hokej úspěšný.“

    Lukáš Mihal

    Účastníci tiskové konference:
    Ing. et Ing. Jiří Korec, primátor města Zlína
    Robert Hamrla, jednatel Berani Zlín, s.r.o.
    Miloš Říha ml., hlavní trenér PSG Berani Zlín
    Martin Samohýl, předseda představenstva Samohýl Motor