Tisková konference před Swiss Ice Hockey Games (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference české hokejové reprezentace před Swiss Ice Hockey Games 2022

cz Streda 07.12.2022, 13:00Tlačové konferencie
     
    Ode mne je to z pražského hotelu Clarion vše a přeji hezký zbytek dne. (13:35:52)
     
    Tisková konference byla po tomto dotazu ukončena. Dále budou Kari Jalonen i Bedřich Ščerban připraveni pro individuální dotazy.
     
    Kari Jalonen: Máme dva kondiční trenéry po celou sezonu, na turnaj jezdí jen jeden z nich. Momentálně to je Jan Snopek.
     
    Kari Jalonen: Rozhodli jsme se vzít jen dva brankáře. Do tréninku ale s námi půjde i plzeňský Vondra. Pokud by se Stezka nebo Hrubec zranili, museli bychom to řešit, ale zatím jsme se rozhodli takto.
     
    Bedřich Ščerban: V kategorii ostatní ani nejde tak o to, že se jedná o novináře nebo kohokoliv jiného. Pan Procházka je druhým novinářem, který je do ní navržen.
     
    Kari Jalonen: Mluvil jsem s Janem Košťálkem před půlhodinou a říkal, že bude v pořádku. Zítra si dá lehké bruslení a uvidí se. Pokud by to v pořádku nebylo, museli bychom samozřejmě nominovat náhradníka.
     
    Kari Jalonen: Nebudu komentovat, proč jsem se rozhodl některé hráče nenominovat.
     
    Kari Jalonen: Momentálně se hraje hodně zápasu. Já mluvil s trenéry týmů hrajících Ligu mistrů a rozhodl jsem se, že právě tyto hráče z týmů nominovat nebudeme. Nominace se dočkají na únorový turnaj. O hráčích Sparty jsme uvažovali už dříve, proto jsme je nyní vzali. Konkrétní dohoda ale s manažery Sparty nebyla, jsem si vědom toho, že budou hrát Spengler Cup, ale prostě takový je program.
     
    Tím byla oficiální část tiskové konference ukončena, dále dochází k dotazům od novinářů.
     
    Miroslav Augustin: Spolu s Komerční bankou je připravena akce na reprezentační dresy. Při založení běžného účtu dostanou noví zákazníci KB slevu 500,- na reprezentační dres.
     
    Miroslav Augustin: Česká mužská i ženská reprezentace se umístila v TOP 3 v anketě Sportovec roku. Na programu ještě bude setkání fanoušků s ženskou reprezentací spojené s dodatečnou oslavou získaného bronzu na mistrovství světa.
     
    Dle Miroslava Augustina právě Aleši Procházkovi za jeho práci poděkoval i Ivan Hlinka.
     
    Jmenovaným do Síně slávy je i novinář Aleš Procházka, který odkomentoval velké množství hokejových zápasů, pětici Olympijských her i řadu mistrovství světa. Vynikal velkým přehledem a detailním popisem různých situací.
     
    Bedřich Ščerban aktuálně představuje všechny nové členy Síně slávy a jejich hokejové úspěchy během kariéry.
     
    Bedřich Ščerban: Do Síně slávy budou uvedeni čtyři noví hráči – Petr Bříza, Patrik Eliáš, David Moravec a Aleš Procházka. Slavnostní ceremoniál proběhne ve středu 14. prosince od 17:00 v Síni slávy českého hokeje v Galerii Harfa.
     
    Tím byla ukončena část tiskové konference k nominaci na Swiss Ice Hockey Games. Dále se bude věnovat Síni slávy českého hokeje.
     
    Miroslav Augustin: Zápasy bude vysílat Česká televize. Ty české na kanálech ČT Sport, případně ČT3. Vybraná ostatní pak na ČT Sport Plus.
     
    Kari Jalonen: Nominace vznikala podobně jako na Karjalu. Jsou tu i jména, pro které předchozí turnaj nebyl úplně ideální. Další hráči se do nominace dostali díky spolupráci s extraligovými trenéry. Z toho důvodu jsou v nominaci tři nováčci.
     
    Miroslav Augustin: Sraz je 12. prosince ve večerních hodinách, o dva dny později tým odlétá do Finska.

    Vít Trubička