Teplice – Pardubice 1:1 (kon.) | Trenčín – Trnava 5:1 (kon.)
koniec
FK Teplice
1:1 (0:1)
FK Pardubice
cz Utorok 29.11.2022, 10:30 • UMT Xaverov • Tipsport liga
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:6. (12:25:23)
     
    Střetnutí v rámci Tipsport ligy mezi Teplicemi a Pardubicemi skončilo nerozhodně, na umělé trávě v Xaverově se zrodil výsledek 1:1.

    Vedení se ujali ve 20. minutě Východočeši, po výborném pasu Kapangy se prosadil Tomáš Solil. Tepličtí fotbalisté ve druhém poločase zlepšili hru a kýženého vyrovnání se dočkali v 81. minutě, konečnou podobu výsledku stanovil střídající Ladislav Kodad.

    Oba celky si polepšily na čtyři body, díky lepšímu skóre jsou v čele Pardubice. Platí ale, že Teplice odehrály o jedno utkání více.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Průnikový pas Daniela Trubače středem hřiště nevyšel, před Roman Čerepkaiem hrací předmět získal Tomáš Koukola.
     
    88
    Houf protihráčů Dominik Janošek nepropálil. Získal pro sebe i odražený balón a nahrával k pravé lajně na Bernarda Rosu.
     
    87
    Adam Čičovský udržel míč před vystoupivším Martinem Chlumeckým, křídelník si pomohl malou domů na Muchu.
     
    86
    Pod tlakem si Tomáš Koukola poradil obstojně. Sice neodkopl míč úplně daleko, avšak bezprostřední nebezpečí zažehnal.
     
    85
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Štěpán Chaloupek, přichází Martin Lukáš.
     
    84
    Ke vstřelenému gólu chtěl Ladislav Kodad přidat asistenci. Za míčem se natahoval Filip Žák, vyběhnuvšího gólmana na dlouhou nohu obstřelit nedokázal.
     
    83
    Do nebezpečného prostoru centroval Daniel Trubač. Viktoru Budinskému se vyboxovat míč nepodařilo, situaci za něj dlouhým odkopem vyřešil Martin Chlumecký.
    81. Ladislav KODAD - 1:1
     
    81
    Teplice právě vstřelily branku!
    Vyrovnáno! Akci zrychlil po levé lajně Urbanec, který v pravý čas přihrál kousek za vápno Trubačovi. Následoval výborný přehled křídelníka ve hře a posunutí doprava nabíhajícímu LADISLAVU KODADOVI, na střelu k bližší, levé tyči neměl Budinský žádnou šanci dosáhnout.
     
    80
    Středem vyzkoušel štěstí Adam Čičovský. Došlo ovšem jeho zdvojení, fotbalisté v červených dresech se i v tomto případě ubránili.
     
    79
    Ladislav Kodad správně vystihl, kudy Leandro Lima provede kličku. Ještě zkusil hrací předmět udržet ve hře, což se mu nepovedlo.
     
    78
    Rozehrávka proběhla až na polovinu hřiště, kde nacházel nikým neatakovaný Martin Chlumecký, Pardubice pokračují v konstruktivní kombinaci.
     
    77
    Cenné vteřinky pošetřil Dominik Janošek. U pravé lajny navíc šikovně nastřelil Urbance a pro svůj tým vybojoval rohový kop.
     
    76
    Středem se Severočeši do poutového území neprocpali. Kličku Daniela Trubače ukázkovým způsobem vypíchl Tomáš Koukola.
     
    75
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Tomáš Kučera, přichází Jehor Cykalo.
     
    74
    Hodně nepovedený centr vyslal Daniel Trubač, přestože měl dost času. Adresát Roman Čerepkai jen bezmocně rozhodil rukama.
     
    73
    Pořádně se proběhl Viktor Budinský, který si ovšem poradil velmi dobře. Natlačil tělo před Čerepkaie a sám pro sebe vybojoval odkop od brány.
     
    72
    Nákop za obranu vyzkoušel Dominik Janošek. Našel Leandra Limu, jemuž nevyšla klička jeden na jednoho proti Štěpánu Chaloupkovi.
     
    71
    Rohový kop si kopnou i Teplice. Roman Čerepkai chtěl odcentrovat do vnitra vápna, do cesty se mu postavil blokující Václav Míka.
     
    70
    Přes veškerou snahu Roman Čerepkai na střílenou nahrávku do vnitra vápna nedosáhl, kulatý nesmysl se pomalu dokutálel za postranní čáru.
     
    69
    Filip Mucha sice sebral balón do rukavic, ale dle výroku pomezní Šafránkové až mimo hrací plochu, takže Pardubice budou zahrávat rohový kop.
     
    68
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Jakub Urbanec. Z ostrého úhlu si věřil na zakončení na zadní tyč, bránu minul zhruba o dva metry.
     
    67
    Filip Žák zkontroloval situaci z levého křídla a přihrál na střed Filipu Žákovi, jehož střela levačkou z osmnácti metrů prosvištěla nad břevnem.
     
    66
    Vysoko napadající Roman Čerepkai vyvinul velký tlak na Viktora Budinského, devětadvacetiletý slovenský gólman odehrál balón jenom do autu.
     
    65
    Ani druhý rohový kop Východočechů v krátkém časovém sledu neskončil úspěchem, Ibrahima Sow se dopustil faulu na brankáře.
     
    64
    Po rohovém kopu Pardubic si odražený míč našel za velkým vápnem Samuel Šimek, z první pálil pod břevno a Filip Mucha musel zasahovat.
     
    63
    Viktor Budinský si zakřičel na Tomáše Koukolu, který mu adresoval malou domů, po bezproblémovém zpracování následoval přenesení hry doleva na Martina Chlumeckého.
     
    62
    Daniel Mareček zprava odcentroval přes Dominika Janoška na zadní tyč, odkud chtěl Daniel Trubač vracet do ohně, jenže balón netrefil dobře.
     
    61
    Nechybělo moc, aby místo pojistky přišlo vyrovnání. Na střed vápna obdržel přihrávku Tadeáš Vachoušek, jehož střelu špičkou kopačky ztečoval Bernardo Rosa o kousek vedle pravé tyčky.
     
    61
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Tadeáš Vachoušek, přichází Roman Čerepkai,
    ze hřiště odchází Jakub Křišťan, přichází Filip Žák.
     
    60
    Po chybné rozehrávce Tomáše Kučery se balónu chopil Dominik Janošek. Z půlkruhu za velkým vápnem zakroutil míč těsně vedle levé tyče.
     
    59
    Hlasitě se o rohový kop hlásil Samuel Šimek, avšak pomezní rozhdočí vyhodnotila, že právě on se jako poslední dotkl míče, následuje tedy odkop od brány.
     
    58
    Svěřenci kouče Kováče pokračují v aktivním pojetí hry. Na pravé straně si vyměnili míč Leandro Lima s Dominikem Janoškem, první jmenovaný posléze centroval pouze do Chaloupka.
     
    57
    Už to vypadalo, že Samuel Šimek zazdil velkou šanci, když mu nevyšlo zpracování před Muchou, ovšem útočník situaci nezabalil a skvěle nahrál pod sebe Limovi, jehož zakončení zblokoval před brankovou čárou Chaloupek, v pokračující akci zakončoval Brazilec pro změnu o kousek nad břevno!
     
    56
    Rohový kop Teplic nebyl sehrán vůbec dobře. Balón zamířil do prostoru, kde nacházel jediný hráč, a sice pardubický Tomáš Koukola.
     
    56
    Samuel Šimek nahrával z pravého křídla Dominiku Kostkovi, zakončení vnějším nártem se vzneslo vysoko nad horní tyčku.
     
    55
    Z levé strany vyzkoušel technické zakončení na zadní tyč Dominik Janošek. Míč ovšem netrefil dobře, teplický gólman ho schoval v náruči.
     
    54
    Stoper Štěpán Chaloupek chtěl hrát směrem dopředu, jenže neměl na koho. Proto zapojil do hry i brankáře Filipa Muchu.
     
    53
    Protiútok Teplic táhl středem hřiště Tadeáš Vachoušek. Byl sám proti dvěma protihráčům, Martin Chlumecký jej odzbrojil čistým způsobem.
     
    52
    S centrem do vnitra pokutového území si poradil Štěpán Chaloupek, když poskakují balón trefil čistým nártem a odpálil ho mimo nebezpečí.
     
    51
    K pravé lajně si pro nahrávku sbíhal Ibrahima Sow. Ovšem zabral příliš pozdě a kulatý nesmysl zpracoval až za postranní čárou.
     
    50
    Na polovině hřiště inkasoval nepříjemný úder od Marečka pod koleno Samuel Šimek, naštěstí to na vážnější zranění nevypadá.
     
    49
    S rozehrávkou nohama si Filip Mucha poradil bez problémů, z první odkopával pravačkou až na útočnou polovinu.
     
    48
    Skákavá rána z střední vzdálenosti Viktoru Budínskému větší starosti nenadělala, brankář sebral míč do rukavic.
     
    47
    Pardubice vstoupily do druhé půle hodně zostra. Nově příchozí Dominik Kostka nastartoval motory po pravé lajně, adresát na něj těsně nedosáhl.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Jakub Emmer, přichází Ladislav Kodad.

    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Robin Hranáč, přichází Tomáš Koukola,
    ze hřiště odchází David Huf, přichází Ibrahima Sow,
    ze hřiště odchází Tomáš Solil, přichází Samuel Šimek,
    ze hřiště odchází Vojtěch Sychra, přichází Dominik Kostka,
    ze hřiště odchází Colet Kapanga, přichází Leandro Lima,
    ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Dominik Janošek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:28.
     
    První poločas zápasu mezi Teplicemi a Pardubicemi přinesl jediný gól, o nějž se zasloužili Východočeši, když si ve 20. minutě naběhl na pas Kapangy středopolař Tomáš Solil a sám před gólmanem zamířil neomylně mezi jeho nohy. Náskok hostujícího celku mohl být ještě výraznější, avšak hlavičku Michala Hlavatého udržel Filip Mucha před brankovou čárou.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Výborně zabral směrem dozadu Václav Míka. Udržel na zádech Adama Čičovského a míč odkopl tak, že Teplice nebudou kopat roh, nýbrž vhazovat.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    Individuální akci završil Vojtěch Sychra střelou levou zpoza velkého vápna, kulatý nesmysl nasměroval o kousek nad břevno.
     
    43
    Robin Hranáč zkusil přenesení hry doprava na Bernarda Rosu, před nímž Jakub Urbanec odvracel pouze mimo hrací plochu.
     
    42
    Brazilec Bernardo Rosa ještě stihl míč před lajnou a centroval do vápna, David Huf se před dvojici stoperů ke střele neprobojoval.
     
    41
    S malou domů si Viktor Budinský poradil na jedničku. Po rychlém zpracování odpálil míč na útočnou polovinu před dotírajícím Vachouškem.
     
    40
    I další roh mířil na Marka Ichu, který byl v tomto případě uvnitř vápna a součástí hlavičkového souboje, proti Tomáši Kučerovi neuspěl.
     
    39
    Nacvičený signál Pardubic z rohového kopu nebyl sehrán vůbec zle! Na hranici velkého vápna se do míče pravačkou opřel Marek Icha. Pokud by Knapík ránu nezblokoval, nejspíše by zamířila mezi tři tyče.
     
    38
    Vysunutý presink pardubických fotbalistů nadělal soupeři velké problémy, Štěpán Chaloupek při snaze o rozehrávku trefil Marka Ichu a měl štěstí, že konkurent neudržel míč ve hře.
     
    37
    Příliš dlouhý nákop za obranu Michala Hlavatého pohlídal Jan Knapík, hrací předmět nechal doskákat až mimo hrací plochu.
     
    36
    Obranný odkop teplického kapitána Jakuba Emmera po pravé lajny zastavil Martin Chulmecký ještě na útočné polovině. Východočeši pokračují v kombinaci.
     
    35
    Pravou nohou centroval Daniel Trubač. Vzdušnému prostoru kraloval Robin Hranáč, bezprostřední nebezpečí je zažehnáno.
     
    34
    Volný přímý kop pro Teplice zavinil Marek Icha. U míče byl pozdě, načež levou nohou podrazil rozběhnutého Daniela Trubače.
     
    33
    Dobrou práci odvedl v defenzivě Štěpán Chaloupek. Zakřižoval Vojtěcha Sychru a jeho pokus o pas po lajně ztečoval do zámezí.
     
    32
    Pozdě se z ofsajdového postavení vracel pro přihrávku David Huf. Pomezní rozhodčí zdviženým praporkem správně přerušil hru.
     
    31
    Další příležitost Teplic vypadala o poznání nebezpečněji. Daniel Trubač vybídl stříleným pasem zprava ke střele Tadeáše Vachouška, jenže ten míč netrefil vůbec dobře.
     
    30
    Středopolař Tomáše Kučera vyzkoušel oblouček za obranu na Daniela Trubače. Ten na míč nedosáhl, i kdyby, tak by mu byl odmáván ofsajd.
     
    29
    Na Hlavatého centru si naskočil nově příchozí Václav Míka. Dvaadvacetiletý stoper střílel hlavou o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    28
    Zkušeně si poradil Vojtěch Sychra. Kolem sebe neměl žádného ze spoluhráčů, tak nastřelil Štěpána Chaloupka a získal rohový kop.
     
    27
    Druhé vynucené pardubické střídání. Zranění hlavy Jakuba Tecla je vážnější, než se na první pohled zdálo, do utkání nastupuje Václav Míka.
     
    26
    Martin Chlumecký hrál hlavou z první do pokutového území, kde jeho spoluhráč Tomáš Solil neuspěl v souboji tělo na tělo proti Štěpánu Chaloupkovi.
     
    25
    Na druhé straně zahrozil Tomáš Kučera. Otočil se s míčem kousek za velkým vápnem a technický pokus nasměroval těsně vedle levé tyčky.
    24. Mucha pokryl zakončení Hlavatého
     
    24
    Blízko navýšení náskoku byl Michal Hlavatý! Ve vápně naskakoval na centr z pravé strany úplně sám, avšak Filip Mucha ukázal velmi dobré reflexy a balón udržel před brankovou čárou.
     
    23
    Centrovaný míč zamířil na hranici malého vápna, kde se vysoko vyšponoval Tomáš Kučera, ale ještě o něco výše vyskočil bránící Jakub Tecl.
     
    22
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Adam Čičovský. Chtěl se prodrat až do vápna, v čemž mu Bernardo Rosa zabránil za cenu rohového kopu.
    20. Tomáš SOLIL - 0:1
     
    20
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Důležitý první gól střílí Východočeši! Velký přehled ukázal Colet Kapanga, když přenesl míč doprava už do vnitra vápna, kam si naběhl úplně volný TOMÁŠ SOLIL, středopolař zamířil vyběhnuvšímu Muchovi mezi nohy.
     
    19
    Postupná kombinace Východočechů k úspěchu nevedla. Colet Kapanga zkoušel průnikový pas na Hufa, toho pokryl Štěpán Chaloupek.
     
    18
    Daniel Mareček se na pravé straně odpoutal od osobního strážce a pravačkou zvládl i odcentrovat, ale pouze do prostoru, kde se nacházeli protihráči.
     
    17
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Adam Lupač, přichází Bernardo Rosa.
     
    16
    Pardubičtí dokonce hrají v devíti, protože kromě Lupače je na hlavě ošetřován ještě Martin Chlumecký. Teplice by určitě mohly této situace využít.
     
    15
    Zničehonic se na trávník sesunul Adam Lupač. Vypadá to na problém s pravým stehnem, střídání nejspíše bude nevyhnutelné.
     
    14
    S centrem na přední tyč si poradil Tomáš Solil, středopolař hlavou nekompromisně odvrátil kulatý nesmysl mimo hrací plochu.
     
    13
    Standardku v podobě rohového kopu vybojoval Adam Čičovský. Pod tlakem si počínal solidně, když nastřelil clonícího Lupače.
     
    12
    Na pravé straně si vytvořil prostor k centru pardubický kapitán Marek Icha. Filip Mucha přečetl, kam míč bude směřovat a sebral jej do rukavic.
     
    11
    První zákrok musel udělat Viktor Budinský. Měl velké štěstí, že po sklepávačce od Vachouška střílel Jakub Křišťan skoro přesně do středu brány, slovenský gólman udržel míč v rukavicích.
     
    10
    Po levé lajně nabral velkou rychlost Tomáš Solil. Ve finále mu to nebylo nic platné, protože se i s balónem ocitl za postranní čárou.
     
    9
    U vlastního rohového praporku odvedl výbornou práci Jakub Urbanec. Marka Ichu nechal hrát takovým způsobem, aby míč poslal jenom mimo hrací plochu.
     
    8
    Hráči v bílých dresech zklidňují hru na obranné polovině, stoper Štepán Chaloupek dokonce zapojil do hry nohama i gólmana Muchu.
     
    7
    Opět si vzal centr na starosti Michal Hlavatý. Centrovaný balón směřoval na přední tyč, kde kraloval Jan Knapík.
     
    6
    Přetažený centr ještě více prodlužil Jakub Urbanec. Jako další nikdo nehrál, Pardubice si tedy vyzkoušejí i rohový kop.
     
    5
    Standardní situace vybojoval Michal Hlavatý. Skvěle natlačil tělo před Daniela Marečka, jenž si pomohl lehkým potažením za dres.
     
    4
    Tomáš Kučera zajímavě přenesl hru k levé lajně, kde ještě byl spoluhráč, následný centr trefil prvního bránícího hráče.
     
    3
    Severočeši vyzkoušeli štěstí po levé lajny. Došlo i k centru do vápna, který ovšem svého adresáta nenašel.
     
    2
    Teplice, vedené dnes jako domácí celek, nastoupily do utkání v bílých dresech, pardubičtí fotbalisté oblékli dresy barvy červené.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Mucha – Emmer (C), Chaloupek, Knapík, Urbanec – Mareček, Kučera – Trubač, Křišťan, Čičovský – Vachoušek.
    Náhradníci: Grigar – Kodad, Žák, Lukáš, Čerepkai, Cykalo.
    Trenér: Jiří Jarošík

    FK Pardubice: Budinský – Lupač, Tecl, Hranáč, Chlumecký – Icha (C), Hlavatý, Solil, Sychra, Kapanga – Huf.
    Náhradníci: Míka, Koukola, Janošek, Šimek, Kostka, Sow, Lima.
    Trenér: Radoslav Kováč

    Rozhodčí: Všetečka – Kubr, Šafránková.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné úterní dopoledne. Vítám vás při sledování Tipsport ligy, u zápasu mezi Teplicemi a Pardubicemi.

    Severočeši stihli odehrát už dvě utkání. Na úvod překvapivě prohráli se Spartou Praha B vysoko 1:4, chuť si pravili vítězstvím 4:1 nad Vlašimí. Pardubice mají za sebou pouze jedno utkání, které zvládly vítězně, „béčko“ pražské Sparty zdolaly výsledkem 3:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Milan Huppert

    Góly: 81. Kodad – 20. Solil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:6.
    FK Teplice: Mucha – Emmer (C) (46. Kodad), Chaloupek (85. Lukáš), Knapík, Urbanec – Mareček, Kučera (75. Cykalo) – Trubač, Křišťan (61. Žák), Čičovský – Vachoušek (61. Čerepkai).
    Náhradníci: Grigar

    Tréner: Jiří Jarošík

    FK Pardubice: I. poločas: Budinský – Lupač (17. Rosa), J. Tecl (27. Míka), Hranáč, Chlumecký – Icha (C), Hlavatý, Solil – Sychra, Huf, Kapanga.
    II. poločas: Budinský – Rosa (C), Míka, Koukola, Chlumecký – Icha, Janošek, Šimek – Kostka, Sow, Lima.

    Tréner: Radoslav Kováč

    Rozhodca: Všetečka – Kubr, Šafránková