Tampa Bay – Dallas 5:4 (po pr.) | Montreal – NJ Devils 1:5 (kon.) | Pittsburgh – Toronto 2:5 (kon.)
Buffalo – Vancouver 4:5 (kon.) | Florida – Washington 5:2 (kon.) | Columbus – Philadelphia 5:4 (po pr.)
Nashville – Minnesota 2:1 (kon.) | Anaheim – Detroit 3:2 (po pr.) | Vegas – San Jose 2:5 (kon.)
koniec
Nashville Predators
2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Minnesota Wild
cz Streda 16.11.2022, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Po dvou minutách za hrubost ještě do statistik dostávají Dante Fabbro (NSH) a Joel Eriksson Ek (MNS).
     
    58:11
    Minnesota Wild si bere svůj oddechový čas.
     
    58:08
    Fleury míří na svou střídačku!
     
    46:32
    Přesilovou hru si však nyní zahrají hostující hokejisté, protože Jeremy Lauzon (NSH) u své brány hodně nešikovně zasáhl jednoho z hostujících holí do obličeje, a tak si odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    43:44
    Matt Dumba (MNS) chtěl vyhodit puk z obranného pásma, jenže kotouč poslal přímo do hlediště, takže dostává dvě minuty za zdržování hry.
    40:32 Frédérick GAUDREAU - 2:1
     
    40:32
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A je to tady! Hned na začátku třetí třetiny se hostujícím hokejistům daří dostat na dostřel, když si FREDERICK GADREAU najel po levé straně do útočného pásma, kde celou dobu naznačoval přihrávku, avšak místo toho nakonec zvolil střelu po ledě, která prošla Sarosovi pod jeho betony. Asistence: Mats Zuccarello, Kirill Kaprizov.
     
    38:10
    Své střídání si nyní nepohlídali hostující hokejisté, a tak i střídačka Wild v tomto utkání dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Beckman (MNS).
     
    37:12
    Nicméně přesilová hra Nashvillu končí předčasně, protože za bránou Minnesoty Matt Duchene (NSH) srazil Spurgeona a domácí útočník dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    36:17
    Marco Rossi (MNS) dostává dvě minuty za nedovolené bránění Sarose, do kterého lehce najel hned po jeho úspěšném zákroku.
     
    26:38
    Wild budou hrát přesilovou hru, protože na ledě nyní bylo šest domácích bruslařů, a tak je střídačka Preds potrestána dvouminutovým trestem. Trest odsedí Nino Niederreiter (NSH).
     
    24:40
    Zuccarello dostal přihrávku na střed útočného pásma a Saros vůbec střelu hostujícího hráče neviděl, ale domácího brankáře zachránil tyč jeho klece!
     
    21:26
    Jeremy Lauzon (NSH) a Marcus Foligno (MNS) se do sebe pustili u brány Nashvillu a bitka netrvala ani příliš dlouho, když Foligno vcelku rychle položil domácího hráče na led. Oba si tedy posedí pět minut na trestné lavici.
     
    15:44
    Minnesota si zahraje druhou přesilovou hru v utkání, protože Ryan Johansen (NSH) za bránou Preds trefil holí do obličeje jednoho z útočníků Minnesoty a navíc je to i s krvavým šrámem, takže se jedná o dvojnásobný trest.
    15:35
     
    15:35
    Josi nahodil puk před bránu Minnesoty, kde se k němu nakonec dostal Jeannot a jeho bekhendové zakončení sice překonalo ležícího Fleuryho, jenže toho následně zachránilo břevno jeho brány.
     
    13:53
    Před bránou Minnesoty vznikla menší roztržka mezi Colem Smithem (NSH) a Jacobem Middletonem (MNS), který se nakonec proměnila v regulérní bitku, jenž ani nepoznala vítěze a oba hráči putují na pět minut na trestnou lavici.
    12:04 Matt DUCHENE - 2:0
     
    12:04
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators využívají přesilovou hru! Josi poslal puk do levého kruhu Johansenovi, který ihned přihrál na střed MATTU DUCHENOVI, jenž svou pohotovou střelu ani líp trefit nemohl, když poslal kotouč o břevno do hostující klece. Asistence: Ryan Johansen, Roman Josi.
     
    11:40
    Predators navíc budou hrát další přesilovou hru, protože v útočném pásmu trefil Sam Steel (MNS) svou holí některého z domácích do obličeje a putuje na dvě minuty na trestnou lavici.
    11:20 Nino NIEDERREITER - 1:0
     
    11:20
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jdou do vedení! Duchene dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou a následně nahrál na střed Johansenovi, který ještě dokázal poslat puk přes brankoviště na NINA NIEDERREITERA, jenž bekhendem poslal touš za záda Fleuryho. Asistence: Ryan Johansen, Matt Duchene.
     
    10:51
    V závěru přesilové hry měli domácí hokejisté obrovskou příležitost otevřít skóre tohoto utkání. Další Tolvanenova střela totiž skončila na holi Johansena, který ihned křižně nahrál Duchenovi, jehož pokus po ledě však přesunující se Fleury dokázal zastavit, a podržel tak svůj tým.
     
    08:50
    První přesilovou hru si zahrají i domácí hokejisté, protože je na dvě minuty za hákování vyloučen Marco Rossi (MNS).
     
    02:54
    Minnesota bude hrát první přesilovou hru v utkání, protože na trestnou lavici putuje Eeli Tolvanen (NSH), který si odpyká dvě minuty za hákování.

    Jan Matúš

    Góly a asistencie: 12. Niederreiter (R. Johansen, Duchene), 13. Duchene (R. Johansen, Josi) – 41. F. Gaudreau (Zuccarello, Kaprizov)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), Fabbro, Ekholm (A), A. Carrier, McDonagh, Lauzon – F. Forsberg, Pärssinen, Granlund (A) – Trenin, Jankowski, Jeannot – Niederreiter, R. Johansen, Duchene – Co. Smith, Sissons, Tolvanen.
    Tréner: John Hynes

    Minnesota Wild: M. Fleury (Gustavsson) – Spurgeon (C), Middleton, Brodin, Dumba (A), Merrill, Addison – Kaprizov, F. Gaudreau, Zuccarello – Boldy, Rossi, M. Foligno (A) – Shaw, Eriksson Ek, Dewar – Beckman, Steel, Duhaime.
    Tréner: Dean Evason

    Rozhodca: Sutherland, Halkidis – Gibbons, Fournier

    Diváci: 17 159