UFC
Frankie Edgar - Chris Gutiérrez Vítěz: Ch. Gutiérrez (kon.) | Dustin Poirier - Michael Chandler Vítěz: D. Poirier (kon.)
Carla Esparzaová - Čang Wej-li Vítězka: Čang Wej-li (kon.) | Israel Adesanya - Alex Pereira Vítěz: A. Pereira (kon.)
koniec udalosti
Frankie Edgar - Chris Gutiérrez

Vítěz: Ch. Gutiérrez

Nedeľa 13.11.2022, 04:51 • Madison Square Garden, New York • UFC
Predzápasové kurzy
     
    Vítěz: Chris Gutiérrez na KO (04:59:46)
     
    Tak tohle bylo hodně rychlé. Edgar si prakticky ani neťukl a byl ukončen. Soupeř hýřil pohybem, nepříjemná byla už jeho tvrdá rána v krátké kombinaci, ale koleno vše ukončilo. Nejen tento zápas, ale i Edgarovu kariéru.
     
    2:01
    Je konec a pro legendu hodně nepříjemný! Chris Gutiérrez šel do útoku, Edgar si doslova naběhl na koleno a tato trefa na bradu jej poslal k zemi. Rozhodčí na víc nečekal a zápas odmával.
     
    1:39
    Edgar sice drží střed klece, nicméně jeho soupeř naznačuje kontry a nepouští tak Frankieho do žádného výpadu.
     
    0:55
    Teď ale Gutiérrez trefil hodně nepříjemnou levou, tohle musela Edgarova brada hodně pocítit.
     
    0:40
    Začátek je hodně opatrný, oba borci kolem sebe krouží.
     
    0:01
    Začalo první kolo.
     
    Oba borci jsou již v kleci, zápas může začít.
     
    Hlavní zápas se bude konat ve střední váze, ve které bude Israel „The Last Stylebender“ Adesanya posedmé obhajovat svůj titul. Na druhou stranu se postaví Alex „Poatan“ Pereira, pro kterého to bude teprve čtvrtý zápas v UFC a osmý v MMA. Každopádně na Adesanyu zná recept, protože jej hned dvakrát porazil v kickboxu!

    Hlavní předzápas bude také o titul, a to v ženské slámové váze. Obhajovat bude Carla „Cookie Monster“ Esparzaová a bude to pro ni první duel po zisku pásu. Soupeřkou ji bude Čang „Magnum“ Wej-li. Ta už také ví, jaké to je, nosit pás šampionky slámové váhy a svou další šanci si vybojovala po výhře nad legendární Joannou Jędrzejczykovou.

    Na hlavní kartě bude i duel dvou hvězd lehké váhy, Dustina „Diamond“ Poiriera a Michaela „Iron“ Chandlera, která by případně mohla i promluvit do užšího eliminátoru pro případný titulový souboj.

    Do klece vstoupí i Frankie „American“ Edgar, který z posledních pěti zápasů vyhrál pouze jednou a hned tři porážky přišly po nepříjemných KO. Dnešním soupeřem mu bude Chris „El Guapo“ Gutiérrez, který od března 2019 neví, co je prohra. Takže pro Edgara další těžký soupeř.
     
    Dobré ráno u MMA. Společně se podíváme na akci UFC 281, která přinese hned dva titulové zápasy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:30.

    Dávid Švec

    Kevin MacDonald