Slovensko – Nórsko sk 10:5 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 5:3 (kon.) | Švédsko – Česko 9:3 (kon.)
koniec
Švédsko
9:3 (4:1, 2:0, 3:2)
Česko
cz Nedeľa 13.11.2022, 15:45 • Swiss Life Arena, Curych, Švýcarsko • Majstrovstvá sveta mužov • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Čtrnácté MS ve Švýcarsku je tedy u konce! Pro Čechy končí hořce, byť jde o skvělý úspěch, na který se čekalo osmnáct let. Nutno ale říct, že hráči nedokázali navázat na dva roky starý úspěch v podobě juniorského zlata. To zmiňuje v rozhovoru i Filip Langer, kterému přijde smutné, že se ta parta rozpadá bez zlaté tečky.

    Náš kolektiv komentátorů každopádně bere proběhnuté MS úspěšně a jsme rádi, že jste nám po celou délku turnaje věnovali svůj čas a pozornost. Již brzy se opět rozběhne kolotoč domácí Superligy, u které se na vás budeme opět těšit. Hezký večer! (18:28:07)
    A při focení s trofejí nechyběl ani popěvek „Jsme zlatí, jsme zlatí!“
    Švédové jsou oficiálně mistři světa
     
    Emil Johansson si střídal kapitánství s Tobiasem Gustafssonem a proto si pro trofej došli oba dva.
     
    Švédská hymna skončila předčasně, to ale sportovcům vůbec nevadilo a jednohlasně ji dozpívali.
     
    Tak ještě švédská hymna a prostor pro focení.
     
    Medaile jsou rozdány a zbývá už jen pohár.
    Zlaté medaile pro desetinásobné šampiony
     
    A nyní už zbývá to nejlepší ocenění – zlaté medaile! Hráčům se dostává krom medaile i obětí od prezidentky švédského florbalu.
    To se právě teď stalo a Češi jsou oficiálně stříbrní
     
    Filip Šuman dostane tu čest předat Ondřeji Němečkovi stříbrný pohár.
    Český tým si přebírá druhé historické stříbro z MS
     
    A nyní už medaile! Jako první ty stříbrné pro český tým.
     
    Úplně nejlepším hráčem turnaje, který si odnese zlatou tenisku, se stává Alexander Galante Carlström, který zapsal celkem dvanáct branek a toto ocenění si rozhodně zaslouží.
     
    Individuální ocenění MVP turnaje si odnesou podruhé v kariéře Lukáš Bauer, premiérově Ondřej Němeček, Emil Johansson, Hampus Ahrén, Alexander Galante Carlström a Marek Beneš. Skvělý výkon pro české hráče.
     
    Jaroslav Berka je bezprostředně u mikrofonu České televize. Podle něho to nebyl dobrý výkon hodný jeho týmu. Hráči prý nebyli hlavou v zápase. Oceňuje ale turnaj jako celek.
     
    A kdo jiný by to mohl být u Švédů, než Malte Lundmark, který dvě branky sám vstřelil a jednu asistenci si zapsal u branky Carlströma.
     
    Než proběhne medailový ceremoniál, je třeba ještě ocenit nejlepší hráče obou celků. Na české straně to je autor druhé branky Matěj Havlas, který měl spoustu šancí.
     
    Historie se opakuje! Tre kronor získávají zlato, tentokrát jubilejní desáté, zatímco Češi po osmnácti letech opět berou stříbro! Dnes to prostě nebyl dobrý večer pro český tým, který vlastními chybami dovolil Seveřanům utéct na výsledek, který nešel dohnat. I proto, že Švédové vyhráli každou třetinu.

    Marek Baloun

    Góly a asistencie: 8. Lundmark (Ahrén), 10. Johansson (Samuelsson), 14. Sankell (Nordgren), 17. Johansson (Ahrén), 25. Lundmark (Samuelsson), 36. Carlström (Lundmark), 42. Nordgren (Sankell), 46. Haglund (Nordgren), 59. Galante Carlström (Ahrén) – 20. Šindler (Havlas), 52. Havlas (Marek Beneš), 57. Jendrišák (Langer)


    Využitie: 1:0. Zásahy brankárov: 15:13.
    Švédsko: Hedlund (48. Bending-Sorling) – Gustafsson, Nilsberth, Johansson (C), Enström, Persson, Ramirez, Holmgren – Ahrén, Nilsson, Sjögren – Samuelsson, Galante Carlström, Lundmark – Nordgren, Haglund, Sankell – Backby, Malmström
    Tréner: Niklas Norden

    Česko: Bauer (Martin Beneš) – Němeček (C), Hemerka, Rýpar, Punčochář, Šindler, Kisugite, Gruber – Havlas, Langer, Marek Beneš – Krbec, Forman, Delong – Besta, Jenrišák, Kreysa – Ondrušek, Tokoš
    Tréner: Jaroslav Berka

    Rozhodca: Wehingerová – Zurbuchenová

    Diváci: 11 254