NY Islanders – Calgary 4:3 (po pr.) | Boston – St. Louis 3:1 (kon.) | Washington – Edmonton 5:4 (kon.)
koniec
Washington Capitals
5:4 (1:0, 3:2, 1:2)
Edmonton Oilers
cz Utorok 08.11.2022, 02:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Washingtonem a Edmontonem.
     
    Washington Capitals

    Washingtonu se start do sezóny nepovedl. Caps jsou po třinácti zápasech na dvanácti bodech a v tabulce Východní konference jim náleží až dvanáctá příčka. Svěřenci kouče Laviolettea aktuálně disponují sérií čtyř porážek v řadě, přičemž tři byly o gól, dvě až v nastaveném čase. Zatím poslední prohrou je ta domácí s Arizonou výsledkem 2:3, což bylo nemilé překvapení. Zatím se nedokáže ideálně chytit Alexandr Ovečkin, jenž sice je s jedenácti body nejproduktivnějším hráčem mužstva, ale sám od sebe určitě očekává ještě lepší výkony.
     
    Edmonton Oilers

    Hokejisté Edmontonu aktuálně figurují na šestém místě Západní konference se ziskem čtrnácti bodů. Ani forma Olejářů ovšem není ideální, když sice ještě nedávno drželi šňůru pěti výher za sebou, avšak poslední dva zápasy prohráli, naposledy doma vysoko 2:6 s Dallasem. Jak už začíná býti zvykem, tak Connor McDavid s Leonem Draisaitlem nevévodí pouze produktivitě celku, ale celé soutěže. Kanaďan je na dvaceti bodech, Němec zaostává o dva body.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – T. van Riemsdyk (A), E. Gustafsson, Jensen, Fehérváry, Irwin, Johansen – Sheary, Kuzněcov (A), Ovečkin (C) – Johansson, D. Strome, Milano – Aube-Kubel, Eller, Mantha – Hathaway, Dowd, Protas.
    Trenér: Peter Laviolette

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Kulak, Barrie, Murray – Puljujärvi, McDavid (C), Nugent-Hopkins – Hyman, Draisaitl (A), E. Kane – Ryan, R. McLeod, Foegele – Yamamoto, Holloway, Shore.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Berg, Suchánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Washingtonem a Edmontonem odstartoval! Vzhledem k aktuálnímu počínání obou týmů by mohl být mírným favoritem Edmonton, ale Caps zase mají výhodu domácího prostředí.
     
    00:42
    První útok domácího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího. Postavení mimo hru způsobil Dylan Strome.
     
    01:16
    Na druhé straně došlo k odpískání zakázaného uvolnění. Jesse Puljujärvi za dlouhou nahrávkou Codyho Ceciho natahoval hokejku marně.
     
    01:48
    Tvrdý zákrok Tysona Barrieho na Dylana Stromea prošel. V hledišti se ozval nespokojený šum, ale rozhodčí nechal pravici u těla.
     
    02:20
    Od modré čáry vystřelil tvrdou ránu Evan Bouchard. Tečovat se ještě pokoušel Ryan McLeod, to se mu ale nepovedlo a puk proletěl vedle brány.
     
    02:53
    Nadějný pas před bránu posílal Marcus Johansson. Anthony Mantha se ho nedočkal, místo kotouče skončil v bráně bek Darnell Nurse.
     
    03:09
    První těžší zákrok zvládl Stuart Skinner na jedničku. Povyjel si proti pokusu Anthonyho Manthy z pravého kruhu a puk udržel ve výstroji.
     
    03:40
    Hostující kapitán nadvakrát narazil Ryanu Nugentu-Hopkinsovi, jehož zakončení z nelehké pozice prosvištělo po ledě vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    04:15
    Kailer Yamamoto číhal mezi kruhy na kus černé gumy. Derek Ryan si jej všiml, ale stejně tak Trevor van Riemsdyk, obránce na dlouhou hokejku nahrávku vypíchl.
     
    04:37
    Aktivně hrající Zach Hyman příliš dlouho otálel s přihrávkou. Nakonec naslepo nahazoval před bránu, kde kraloval Dmitrij Orlov.
     
    05:00
    Slovenský obránce Martin Fehérváry parádně přenesl hru doleva na Andreje Ovečkina. Ofenzivní hvězda Caps si sjela do levého kruhu, bekhendem na Skinnera nevyzrála.
     
    05:54
    Ve velké rychlosti jedoucí Devin Shore přeložil po své levé ruce kotouč Brettu Kulakovi, křižný pokus ze zápěstí odpálil Charlie Lindgren do bezpečí vyrážečkou.
     
    06:20
    Před domácí svatyní zůstal trestuhodně opomenutý Jesse Puljujärvi. Naštěstí pro Lindgrena dostal puk na bekhend, slabé zakončení udržel před brankovou čárou.
     
    06:57
    Z velkého úhlu pálil od mantinelu Martin Fehérváry. Stuart Skinner reagoval pohotově, křižný pokus vykopl levým betonem.
     
    07:22
    Tlak Capitals pokračuje. Jevgenij Kuzněcov přenesl hru na Alexandra Ovečkina, rána ruského kanonýra měla k přesnosti hodně daleko.
     
    07:56
    Na druhé straně si o pozornost řekl Evander Kane. Vypálil v plné rychlosti přílepem, hrací předmět zamířil nad horní tyč.
     
    08:33
    Utkání začíná nabírat pořádný náboj. Lars Eller si věřil přes dvojici protihráčů, ale právě jednoho z nich, Tysona Barrieho, při zakončení trefil do brusle.
     
    08:55
    Leon Draisaitl dobruslil do pravého kruhu. S hlavou nahoře hledal na modré Ryana Murrayho, pas zachytil Mantha.
     
    09:31
    Zprava nahazoval stříleně po ledě pře bránu Ryan Nugent-Hopkins. Kapitán Connor McDavid položil náčiní k ledu příliš pozdě.
     
    09:47
    Nic Dowd vypálil z poměrně velkého úhlu. Stuarta Skinnera nepřekvapil, střela ze zápěstí měla k úspěchu hodně daleko.
     
    10:20
    Situaci tří proti třem řešil Connor McMichael nahrávkou před bránu, Cody Ceci udržel na uzdě Garneta Hathawaye.
     
    10:59
    Závar před bránou Capitals vyřešil Dylan Strome. Útočník druhé lajny vyslal lehký oblouček do středního pásma, kde puk sebral Kulak.
     
    11:17
    Netrvalo dlouho a Olejáři na soupeře opět vyvinuli velký tlak. V tomto případě Trevor van Riemsdyk vyhazoval až na zakázané uvolnění.
     
    11:21
    Krátce po vhazování vystřelil Warren Foegele. Charlie Lindgren puk neudržel, pomohl mu ovšem Nic Dowd, který jej zametl pod jeho pravý beton.
     
    11:47
    Chyba rozhodčího, který poté, co Sonny Milano z předbrankového prostoru vypálil do horní tyče, nařídil gól. Konzultace byla rychlá, v tomto případě nebylo co řešit.
    11:47 Milano orazítkoval břevno
     
    12:06
    Aréna tedy zase zchladla, pokračuje se za bezbrankového stavu. Nick Jensen rozjížděl Dylana Stromea, tomu nevyšlo zpracování.
     
    12:40
    Za vlastní bránou zklidnil hru Trevor van Riemsdyk. Počkal na vystřídání formace, načež těsně před Draisaitlem rozehrál na Erika Gustafssona.
     
    13:06
    Pořádnou forhendovou ránu vypálil zpoza pravého kruhu Alexandr Ovečkin. Stuart Skinner mohl zůstat klidný, touš zacílil vedle levé tyčky.
     
    13:51
    S nahozením Warrena Foegelea si nemusel Charlie Lindgren dělat těžkou hlavu, protože zamířilo do země nikoho a k puku nakonec dojel jako první Nick Jensen.
     
    14:23
    Zach Hyman nastartoval motory po pravém mantinelu. Forhendem nahazoval před bránu, Jesse Puljujärvi nasměroval touš vedle pravé tyče.
     
    14:57
    Na gól si dělal zálusk Sonny Milano. Střílel z pozice mezi kruhy, kus černé gumy napálil vysoko nad horní tyčku.
     
    15:32
    Tlak Capitals měl pokračování. Skončil výrazně nepřesným zakončením Larse Ellera, centr třetí lajny vystřelil forhendem nad břevno.
     
    15:55
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Lars Eller. Tak dlouho dotíral na Devina Shorea, až jej přiměl k chybné rozehrávce.
     
    16:40
    Stuart Skinner si dnes postavil tyče dokonale! Kanadský gólman nedosáhl na křižný pokus Larse Ellera z kruhu, to skončilo na levé části brankové konstrukce.
     
    16:53
    Protiútok Edmontonu neměl dlouhého trvání. Brett Kulak startoval Dereka Ryana, avšak jeho rychlostní schopnosti výrazně přecenil.
     
    17:22
    Domácí hokejisté mají v posledních minutách výrazně navrch. Garnet Hathaway nabíjel Nicu Dowdovi, forhendový pokus zacílil vedle levé tyče.
     
    17:43
    Za obloučkem Trevora van Riemsdyka vystartoval Dylan Strome. V souboji jeden proti jednomu ovšem proti Ryanovi Murraymu nevyšel.
     
    18:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Střelecká mlčenlivost prolomena, Caps se ujímají vedení! Dylan Strome u levého mantinelu obral váhajícího Foegelea a dojel do kruhu, odkud vypálil ze zápěstí nechytatelně pod bližší víko. Bez asistence.
    18:15 Dylan STROME - 1:0
     
    18:32
    V domácím táboře může být klidně ještě veseleji. Nicolas Aube-Kubel pro Washington vybojoval přesilovku, když byl vysokou holí zasažen do obličeje Ryanem Murraym.
     
    19:06
    Přihrávka před branku na Alexandera Ovečkina neprošla, přes všechny čáry kotouč bez rozmýšlení odpálil Darnell Nurse.
     
    19:35
    Při vlastním oslabení zahrozil Connor McDavid. V přečíslení dvou na jednoho střílel na přední, levou tyč, Lindgren zasáhl betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 9.
     
    První třetina zápasu mezi Washingtonem a Edmontonem nabídla jediný gól, o který se postaral domácí celek. Stalo se tak v 19. minutě, kdy se Dylan Strome prosadil střelou ze zápěstí do pravého víka. Náskok Caps mohl být ještě výraznější, avšak jak Sonny Milano, tak Lars Eller namířili své střely pouze do brankové konstrukce. Hosté mají do následujícího dějství co zlepšovat.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:07.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Washington právě vstřelil branku!
    Z první třetiny do druhé se ještě přenesla část Murrayho trestu a Caps nakonec početní převahu využili! Kuzněcov z pravého kruhu vymyslel střílený pas na DYLANA STROMEA a ten forhendem nasměroval puk nad pravý beton bezmocného gólmana. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Erik Gustafsson.
    20:26 Dylan STROME - 2:0
     
    21:32
    Tentokráte si Stuart Skinner poradil. Zmenšil střelecké úhel Larsi Ellerovi, forhendové zakončení bez větších problémů schoval do lapačky.
     
    21:58
    Dlouho otálel s rozehrávkou Nick Jensen. Čistým způsobem jej atakoval Evander Kane, ale pak neuspěl kličkou proti van Riemsdykovi.
     
    22:29
    Warren Foegele vyzkoušel protečování kotouče do útočného pásma, ovšem trefil pouze brusli dobře postaveného Matta Irwina.
     
    22:55
    Hostující zadák Ryan Murray neustál střet s Anthonym Manthou, ovšem ještě před tím po pravém mantinelu odehrál kotouč do středního pásma.
     
    23:21
    Na zteč se vydal Nick Jensen. Od mantinelu nahazoval kotouč před bránu na Alexandra Ovečkina, ten na hrací předmět nedosáhl.
     
    23:45
    Zápas pokračuje v rychlém tempu. Garnet Hathaway přihrál zpoza brány Nicu Dowdovi, forhendové zakončení z první skončilo na levém betonu Skinnera.
     
    24:03
    A další zákrok pro hostujícího brankáře. V tomto případě se včas přesunul k levé tyči, aby do výstroje zachytil pokus Larse Ellera.
     
    24:19
    Od modré čáry střílel Nick Jensen. Stuart Skinner na pomalu letící kotouč po celou dobu dobře viděl a skryl ho do lapačky.
     
    25:08
    Evander Kane si rozmyslel nájezd do útočného pásma, protože byl sám a měl proti sobě tři protihráče. Volil raději zpětný pas na Nurse.
     
    25:55
    Za bránou soupeře vymýšlel Marcus Johansson. Nakonec se zkusil vytočit u pravé tyče, v zakončení mu zabránil Cody Ceci.
     
    26:16
    Po drobném zaváhání Trevora van Riemsdyka vyrazil do brejku Zach Hyman. Neměl už dostatek sil, forhendem vypálil hodně nepřesně.
     
    26:45
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Stuarta Skinnera. Codymu Cecimu rozehrávka nevyšla, puk adresoval mimo dosah Shorea.
     
    27:11
    Lucas Johansen musel pořádně zabrat, aby touš stihl před Zachem Hymanem. To se mu podařilo, následovala nahrávka po mantinelu na Hathawaye.
     
    27:52
    Uvidíme hru čtyř proti čtyřem. Za zbytečné oplácení v útočném pásmu je vyloučen domácí Jevgenij Kuzněcov, který krosčekem poslal k ledu Ryana McLeoda, ten celý střet začal nedovoleným bráněním ruského útočníka.
     
    28:08
    Na snížení si dělal zálusk Leon Draisaitl. Mezi kruhy dostal nabito od Connora McDavida, tvrdou ránu k levé tyči Lindgren vyrazil levou rukou.
     
    28:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nejproduktivnější hráč sezóny snižuje! CONNOR MCDAVID dostal puk na modrou čárou od Draisaitla, načež s neskutečnou lehkostí prošel až před Lindgrena, jehož pokořil bezchybně provedeným forhendovým blafákem. Asistence: Leon Draisaitl a Tyson Barrie.
    28:33 Connor MCDAVID - 2:1
     
    29:21
    Z vrcholku levého kruhu střílel na přední tyč Lars Eller. Stuart Skinner si na střelu počkal a včas vystrčil pravé rameno.
     
    29:57
    Olejáři cítí šanci, snížili a rázem jsou na dostřel. Evander Kane vystřelil z poměrně velkého úhlu pouze do boční sítě.
     
    30:18
    Pochvalu spoluhráčů si vysloužil Stuart Skinner. Výborně zareagoval na kličku Conora Shearyho, když ucpal mezeru mezi betony.
     
    30:44
    Jevgenij Kuzněcov vymýšlel zajímavou nahrávku mezi kruhy. Kotouč nakonec získal Erik Gustafsson a bekhendem puk adresoval nad břevno.
     
    31:19
    A znovu v akci Erik Gustafsson, který dojel za soupeřovu svatyni, odtud před Darnella Nurse nepřesně nahrával Ovečkinovi.
     
    31:55
    Druhá přesilovka pro Washington. Jevgenij Kuzněcov vymýšlel zajímavou žabičku na Martina Fehérváryho, slovenského zadáka zahákoval Zach Hyman.
     
    32:04
    Tak pozor, Edmonton míří do tří! Jen devět vteřin po Hymanovi usedá na trestnou lavici Kailer Yamamoto, ten zezadu drobným háčkem zastavil Manthu.
     
    32:25
    Washington právě vstřelil branku!
    Dvojnásobná početní převaha využita, domácí jsou znovu napřed o dva góly! Gustafsson po pravé straně přihrál Stromeovi, jenž akci vyšperkoval pasem přes brankoviště na JEVGENIJE KUZNĚCOVA, ruský forvard měl před sebou prázdnou bránu. Asistence: Dylan Strome a Erik Gustafsson.
    32:25 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:1
     
    33:21
    A Jevgenij Kuzněcov je při chuti. V tomto případě vyzkoušel bekhendové zakončení, které Skinner mezi betony do brány nepustil.
     
    33:47
    Do levého kruhu dostal nabito Alexandr Ovečkin. Ostrá rána ruského forvarda proletěla o několik čísel nad břevnem.
     
    34:10
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Krátce po vypršení Yamamotova trestu se Oilers dotahují na dostřel. Zach Hyman si všiml před bránou najíždějícího RYANA NUGENTA-HOPKINSE, jemuž adresoval přesný pas, Kanaďan forhendem poslal kus černé gumy k pravé tyči přes padajícího Lindgrena. Asistence: Zach Hyman.
    34:10 Ryan NUGENT-HOPKINS - 3:2
     
    34:31
    Edmonton bude hrát zase ve čtyřech. Menšímu dvouminutovému trestu neunikl Cody Ceci, ten si proti Hathawayovi pomohl nedovoleným bráněním.
     
    34:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to byla rychlovka! Kuzněcov vyhrál buly na Gustafssona, obránce posunul touš do levého kruhu na ALEXANDRA OVEČKINA. Kanonýr Washingtonu bleskově seřídil mířidla a svižný projektil nasměroval nad Skinnerovu lapačku. Asistence: Erik Gustafsson a Jevgenij Kuzněcov.
    34:36 Alexandr OVEČKIN - 4:2
     
    35:20
    Garnet Hathaway posunul kotouč na Nica Dowda. Tomu sice vyšlo zpracování, ne však klička proti Tysonovi Barriemu.
     
    35:49
    O pozornost se přihlásil Leon Draisaitl. Až pře bránu se ovšem neprocpal, a to zásluhou dobře pracujícího Jensena.
     
    36:25
    Edmonton ale pokračuje v aktivním pojetí hry. Connor McDavid nahazoval před bránu, Devin Shore střílel vedle levé tyče.
     
    36:48
    Jevgenij Kuzněcov útočil na čtvrtý kanadský bod v utkání. Po jeho přihrávce ovšem Lars Eller střílel mimo tři tyče.
     
    37:19
    Zakázané uvolnění vrací hru před Stuarta Skinnera. Derek Ryan ještě stíhal Matina Fehérváryho, slovenský zadák soka udržel na zádech.
     
    37:53
    U levého mantinelu kouzlil s pukem Jesse Puljujärvi. Z otočky potom nahrával mezi kruhy, kde Erik Gustafsson přetlačil Bretta Kulaka.
     
    38:11
    Zpoza pravého kruhu střílel z první Cody Ceci. Charlie Lindgren zasahovat nemusel, kotouč proletěl výrazně nad břevnem.
     
    38:49
    Matt Irwin vyhodil takovým způsobem, aby nemohla být řeč o icingu. Evan Bouchard pak přes Dowda posunul hrací předmět na Zacha Hymana.
     
    39:09
    Střelu Martina Fehérváryho od modré čáry lehce tečoval Lars Eller, pozorný Stuart Skinner zaznamenal úspěšný zákrok pravým ramenem.
     
    39:47
    Alexej Protas projel po mantinelu kolem Devina Shorea, jenže pak mu zkřížil cestu čárový rozhodčí, akce Caps skončila smolným způsobem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 15.
     
    Prostřední dějství rozhodně nenudilo. Padlo hned pět gólů, Washington vylepšil svůj náskok na rozdíl dvou branek. Na druhou trefu Dylana Stromea v utkání odpověděl Connor McDavid, na zásah Jevgenije Kuzněcova zase Ryan Nugent-Hopkins. Olejáři ale doplácejí na svou nedisciplinovanost, když krátce po snížení zamířil na trestnou Ceci a třetí přesilovku Caps v zápase využil ostrostřelec Alexandr Ovečkin. Třetí třetina slibuje zajímavou podívanou, Edmonton se jistě pokusí s utkáním ještě něco udělat.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Washington do ní vstupuje s dvoubrankovým vedením v zádech, pro Edmonton každopádně není nic ztraceno.
     
    40:43
    Zpoza vlastní bránu zahajuje útočnou akci Darnell Nurse, ten ke kotouči dojel nejrychleji po vysokém vyhození Fehérváryho.
     
    41:17
    U puku pro změnu domácí. V levém kruhu si připravoval prostor pro střelu Nic Dowd, ze zápěstí zacílil výrazně nepřesně.
     
    41:40
    Kdo zakončoval mezi tři tyče, to byl Connor McDavid. Kanadský útočník vyslal ostrou ránu zápěstím do Lindgrenovy lapačky.
     
    42:11
    Vzápětí se Charlie Lindgren zapojil do rozehrávky. Poradil si na jedničku, po levém mantinelu oslovil osamoceného Nicka Jensena.
     
    42:25
    Přes obránce střílel Lars Eller. Stuart Skinner reagoval včas a pravým betonem odehrál kus černé gumy do rohu kluziště.
     
    42:40
    Po buly vypálil dělovou forhendovou ránu Alexandr Ovečkin. Stuart Skinner prokázal výborné reflexy, pátému inkasovanému gólu zabránil vyrážečkou.
     
    42:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ještě to bude drama! Ovečkin nešťastným zásahem bruslí nasměroval puk před vlastní bránu k Hymanovi, který nezištně nahrál doleva LEONU DRAISAITLOVI a německý útočník skóroval forhendovou střelou z první na přední tyč. Asistence: Zach Hyman a Evander Kane.
    42:54 Leon DRAISAITL - 4:3
     
    43:30
    Stuart Skinner odjel za vlastní bránu, kde zastavil puk u mantinelu. Přes Protase posléze rozehrál na Codyho Ceciho.
     
    44:18
    Kanaďan Ryan Nugent-Hopkins vyslal dlouhý pas na Dereka Ryana, jenž navštívil útočnou třetinu, leč neuspěl proti Jensenovi.
     
    44:44
    Další útok Oilers byl o něco lepší. Z levé strany střílel obránce Brett Kulak, Charlie Lindgren podržel kotouč ve výstroji.
     
    45:15
    Obětavě bojoval před vlastní bránou Trevor van Riemsdyk. Ani vleže akci nezabalil a touš vypíchl z pod hokejky Hymana.
     
    45:33
    Alexandr Ovečkin byl blízko fantastickému gólu. Nejprve stahovačkou vyzrál na Boucharda, aby se ve finále před bránou otočkou zbavil nejenom Boucharda, ale i Kanea, svižný pokus ze zápěstí ovšem Skinner vytáhl vedle pravé tyčky.
    45:33 Individuální akci Ovečkina moc nechybělo
     
    46:17
    Ofenzivu podpořil Darnell Nurse. Tělem odmítl Dylana Stromea, jenže pak vyslal nepřesný bekhendový pas na Dereka Ryana.
     
    46:42
    Po levém křídle nastartoval Lars Eller. Pouze nahazoval za bránu soupeře, kam nejrychleji dobruslil protihráč Evan Bouchard.
     
    47:23
    Gólman Charlie Lindgren rychle rozehrál na Martina Fehérváryho. Slovák vyčkal za vlastní bránou, čehož oba celky využily k vystřídání.
     
    47:58
    Zničehonic se mezi kruhy zjevil osamocený Connor McDavid. Mířil ze zápěstí k levé tyči, Lindgren zakročil vyrážečkou.
     
    48:27
    Hostující zadák Evan Bouhrad si věřil na dvojici protihráčů. Nica Dowda se zbavil, ovšem na Sonnyho Milana kličkou do středu nevyzrál.
     
    48:57
    Ani napodruhé si Evan Bouchard nepočínal ideálně. Dlouhý pas poslal mimo dosah Zacha Hymana, píská se zakázané uvolnění.
     
    49:04
    Edmonton se ubránil a vrazil do protiútoku, na jehož konci byl muž posledních okamžiků Evan Bouchard, tvrdou ránu vyslanou kousek za pravým kruhem schoval Lindgren do lapačky.
     
    49:42
    Akci dvou proti dvěma Derek Ryan nevyřešil vůbec dobře. Hodil si puk přes Martina Fehérváryho, před nějž posléze nenatlačil tělo.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Washington udržuje těsný jednobrankový náskok, avšak třetí část zatím patří Edmontonu, ten cítí šanci na bodový zisk.
     
    50:23
    Olejáři navíc dostávají výhodu v podobě přesilové hry. Erik Gustafsson vyvedl McDavida z rovnováhy hákováním, nepřipravená střela skončila jenom na betonu brankáře.
     
    51:08
    Od modré čáry střílel Tyson Barrie. Charlie Lindgren zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil obětavě blokující Lars Eller.
     
    51:47
    Ryan Nugent-Hopkins si vyměnil kotouč s Leonem Draisaitlem, aby následně vyzkoušel z pravého kruhu zakončení na zadní tyč, bránu těsně přestřelil.
     
    52:11
    Hostující gólman Stuart Skinner musel zasahovat navzdory oslabení, otevřenou ránu Nicka Jensena od modré zachytil do výstroje.
     
    52:30
    Potrestaný Erik Gustafsson je zpátky na ledové ploše, Washington je kompletní. Důležitý krok směrem k vítězství.
     
    53:21
    Po chybě Hymana zamířil do brejku Jevgenij Kuzněcov, bekhendový pas ovšem poslal za brusle krajana Ovečkina.
     
    53:48
    Tvrdou dělovkou se prezentoval Cody Ceci. Charlie Lindgren zasahovat nemusel, kotouč prosvištěl vysoko nad horní tyčkou.
     
    54:15
    Špatná rozehrávka domácího brankáře potrestána nebyla. Jesse Puljujärvi nedokázal přes dva protihráče propasírovat touš k Ryanovi.
     
    54:51
    Ryan Murray vyslal dlouhou křižnou přihrávku na Tysona Barrieho, jemuž vůbec nevyšlo zpracování. Hraje Nick Jensen.
     
    55:20
    Akci Caps zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, ten odpískal ofsajd po nedorozumění mezi Anthonym Manthou a Sonnym Milanem.
     
    55:43
    Ještě ze středního pásma nahazoval na bránu soupeře Ryan Nugent-Hopkins. Brankář Lindgren měl snadnou práci, puk podržel v lapačce.
     
    56:17
    Z ostrého úhlu střílel Evander Kane. Charlie Lindgren opět na svém místě, i v tomto případě v lapačce zdárně touš udržel.
     
    56:48
    Domácí hokejisté z pochopitelných důvodů nikam nespěchají. Erik Gustafsson pošetřil cenné vteřinky za vlastní bránou, hrál na Protase až těsně před Shorem.
     
    57:28
    Vkleče, ale přece se Leon Draisaitl prodral k zakončení bekhendem, Charlie Lindgren zaznamenal úspěšný zákrok levým betonem.
     
    57:39
    Velká komplikace pro Oilers. Při přečíslení tří proti jednoho bránící Evan Bouchard trefil vysokou holí do obličeje Manthu, za což po zásluze vyfasoval trest na dvě minuty.
     
    58:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Čtvrtá využitá přesilová hra domácích, s největší pravděpodobností je rozhodnuto! Nursem těsně bráněný Ovečkin vymyslel parádní zadovku mezi bruslemi na JEVGENIJE KUZNĚCOVA, rodák z Čeljabinsku uspěl tváří v tvář gólmanovi ránou k pravé tyčce. Asistence: Alexandr Ovečkin.
    58:09 Jevgenij KUZNĚCOV - 5:3
     
    58:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Blesková reakce hostů, poslední minuta základní hrací doby bude pořádně dramatická! Nurse přihrál RYANU NUGENTOVI-HOPKINSOVI na brusle, což ovšem útočníka nerozhodilo, puk si zpracoval a pak jej forhendem napálil do pravé šibenice. Asistence: Darnell Nurse a Connor McDavid.
    58:54 Ryan NUGENT-HOPKINS - 5:4
     
    59:27
    Hokejisté v bílých dresech hrají bez gólmana. Dlouho ovšem Olejáři v útočné třetině nepobyli, Evander Kane hrál puk vysokou holí.
     
    59:27
    Oddechový čas pro tým Edmonton Oilers.
     
    59:52
    Tohle už Washington udrží! Darnell Nurse střílel od levého mantinelu spíše z nouze a trefil prvního clonícího protihráče, Barrie následně neudržel útočné pásmo.
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatické utkání mezi Washingtonem a Edmontonem nabídlo devět branek, z těsného vítězství 5:4 se po závěrečné siréně radovali domácí hokejisté.

    O zdramatizování střetnutí se ve 43. minutě postaral Leon Draisaitl, jenž snížil na rozdíl jediného gólu. V 59. minutě výrazně přiblížil domácí k zisku dvou bodů Jevgenij Kuzněcov, ale v téže minutě udeřil na druhé straně Ryan Nugent-Hopkins. V závěrečné minutě sáhl hostující kouč Woodcroft dle očekávání k powerplay, Olejáři se však kýženého vyrovnání nedočkali.

    Washington si vítězstvím polepšil na čtrnáct bodů a v tabulce Metropolitní divize se dotáhl na pátou Philadelphii, Edmonton zůstává v Pacifické divizi na čtvrtém místě.
     
    Utkání přihlíželo 18 573 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 31 – 29 | Přesilová hra: 4/5 – 0/1 | Trestné minuty: 4 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Charlie Lindgren (WSH) – 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2%, odchytal 59:57
    Stuart Skinner (EDM) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 58:56

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 22:33

    Tři hvězdy utkání

    1. Jevgenij Kuzněcov (WSH) – 2+2
    2. Dylan Strome (WSH) – 2+1
    3. Erik Gustafsson (WSH) – 0+3
    Dva body zůstaly ve Washingtonu
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:56:52)

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 19. D. Strome, 21. D. Strome (Kuzněcov, E. Gustafsson), 33. Kuzněcov (D. Strome, E. Gustafsson), 35. Ovečkin (E. Gustafsson, Kuzněcov), 59. Kuzněcov (Ovečkin) – 29. McDavid (Draisaitl, Barrie), 35. Nugent-Hopkins (Hyman), 43. Draisaitl (Hyman, E. Kane), 59. Nugent-Hopkins (Nurse, McDavid)


    Washington Capitals: C. Lindgren (Kuemper) – T. van Riemsdyk (A), E. Gustafsson, Jensen, Fehérváry, Irwin, Johansen – Sheary, Kuzněcov (A), Ovečkin (C) – Johansson, D. Strome, Milano – Aube-Kubel, Eller, Mantha – Hathaway, Dowd, Protas.
    Tréner: Peter Laviolette

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Kulak, Barrie, Murray – Puljujärvi, McDavid (C), Nugent-Hopkins – Hyman, Draisaitl (A), E. Kane – Ryan, R. McLeod, Foegele – Yamamoto, Holloway, Shore.
    Tréner: Jay Woodcroft

    Rozhodca: Furlatt, Nicholson – Berg, Suchánek

    Diváci: 18 573