Švédsko – Česko 9:6 (kon.)
koniec
Švédsko
9:6 (1:2, 3:3, 5:1)
Česko
cz Piatok 28.10.2022, 19:15 • Upsalla, Švédsko • Euro Floorball Tour (ženy)
Predzápasové kurzy
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    Denisa Ratajová (CZE)

    Ellen Backstedt (SWE) (21:12:01)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Švédky jsou ještě plny útočné chuti, v závěrečných vteřinkách přišly ještě dvě, tři rány. Všechny zblokovány.
     
    59:54
    Češky si v posledních minutách ještě sem tam zaútočily, všichni už ale tak nějak tušili, že tohle je nad naše síly. Zápas skončí prohrou českých florbalistek.
     
    59:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    SANDRA BORIC SVARD jistí výsledek do prázdné brány, je konec. Asistence: Emelie Wibron.
     
    59:28
    Lenka Remešová se raději vrátila do brány a hned ji svou háčkovanou prověřila Maja Vistrom. Balonek letí těsně nad.
     
    58:55
    Jedna ze Švédek už mohla rozhodnout, nicméně trestuhodně netrefila prázdnou bránu.
     
    58:34
    Česká brána je prázdná, zkusíme to s odkrytými zády! Začíná powerplay.
     
    Český kouč Lukáš Procházka si bere timeout!
     
    58:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je asi hotovo. Na Maju Vistrom česká obrana zcela zapomněla, švédská útočnice měla čas a prostor, zamíchala s míčkem a ještě výborně předala na EMELIE WIBRON, která zametla do sítě. Smolný výsledek 3. třetiny a Češky jsou z ničeho ni c od výhry skutečně daleko... Asistence: Maja Vistrom.
     
    55:21
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí florbalistky vytěžily ze třetí třetiny maximum a nakonec dokonce obracejí skóre. Přesilovky jsou velikou švédskou zbraní, vše opět řídila z dálky Emelie Wibron. Míček šel ještě doprava na Ellen Backstedt, ta nezaváhala a crossem z první našla SOFII JOELSSON! Ta si balonek potáhla a šťiplavou střelou překovává naši brankářku, která bohužel neměla nárok. Asistence: Ellen Backstedt a Emelie Wibron.
     
    54:00
    Vyloučení v týmu Česko:
    Denisa Ratajová – 2 min..
     
    52:14
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno. Sedmá obránkyně KLARA MOLIN si udělala ofenzivní výlet, nikým nehlídané dostala výtečnou přihrávku od mantinelu a bez sebemenších problémů zametá do sítě Švédky se poprvé od konce 1. třetiny dotáhly, což je veliká škoda...
     
    50:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Okamžitá odpověď! SARA DAHLSTROM šla do brány a dostala pas zpoza brány. Míček trefila trošku zvláštně, ten nicméně i tak zaplul pod horní tyčku.
     
    50:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Důležitý gól v situaci kdy jsou Švédky aktivnější! Domácí florbalistky propadly v obraně, vše zapříčinila nezaviněná srážka jedné z útočnic s naší hráčkou. Volným prostorem proskočila KAROLÍNA MEZEROVÁ, na niž se ještě pověsila Sandra Svard, nicméně naše útočnice ač v pádu z leva zakončila – 4:6!
     
    49:34
    Cajsa Elm procházela středem a hledala prostor na střelu, případně někoho na přihrávku. Česká obrana se nyní dobře semkla a soupeřku nikam nepustila.
     
    48:58
    Michaela Mechlová vyhrála nařízené buly, nicméně míček vyškrábla nejaktivnější Klara Loneberg a na míčku jsou tak Švédky.
     
    48:30
    Magdalena Plášková sice nedokázala balonek zpracovat, nicméně alespoň soupeřku vyrušila a ta tak nemohla na pravé tyči pálit.
     
    47:53
    Přerušena, rozehrávka je přidělena ve prospěch domácího družstva. Češky opět brání.
     
    47:10
    Michaela Kubečková jen přiklepla Natálii Balkové, ta však nastřeluje první clonící obránkyni.
     
    46:33
    Balonek vyletěl ze hřiště, Češky, které jsou nyní pod tlakem s vděčností vydechují a zahajují úprk směr střídačka. Na řadě je další pětka.
     
    45:44
    Z podobné situace pálí Emelie Wibron, o dorážku se ještě hlásila aktivní Vistrom. Míček opět nebezpečně poskakuje a nakonec letí nad.
     
    45:14
    Pěkná kombinace a Maja Vistrom pálí z první ze středu! Míček letí těsně nad.
     
    43:00
    Jedna z českých hráček šla tvrdě do brány, švédská gólmanka se položila a udržela míček před čarou, nicméně naše hráčky neodolaly a při dorážení si do Fridy Gortz mírně píchly. To se nelíbí obránkyním ve žluté...
     
    42:44
    Maja Vistrom dostala na levé straně hafo prostoru, potáhla si balonek a ostře pálí! Česká gólmanka ještě vystrašila své parťačky když rychlou rozehrávkou namazala zpět právě Vistromové, ta už ale nevypálila.
     
    41:56
    Obránkyně Klara Loneberg elegantně u mantinelu, Švédky zahajují další okupaci.
     
    40:27
    Michaela Mechlová byla za vlastní bránou mírně potažena, nicméně vylučovat ani přerušovat se nebude. Švédky jsou v úvodu aktivnější a jdou si za vyrovnáním, Češky musejí ten tlak na startu ustát a ideálně uklidnit hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Michaela Mechlová ještě několikrát naznačila a z půlky zkusila na poslední chvíli vyslat svou jedovku, nicméně trefila první clonící protihráčku.
     
    39:28
    Pro tentokrát se nezadařilo, domácí za vlastní brankou vybojovaly míček a kontrolují situaci.
     
    39:08
    Tentokrát si Češky vyzkoušejí rozehrávku v útočném rohu, soupeřky se skládají do bloku.
     
    37:36
    Lenka Remešová ani neví jak vytasila famózní zákrok! Klara Loneberg dostala křižný pas na levou tyč a z první vypálila. Švédskou hráčku nikdo nehlídal, mírně zmatená byla obrana i brankářka. Právě naše gólmanka se vytáčela do hry, přitom se instinktivně rozmáchla rukou a míček ji trefil někam nad loket. Teď jsme měli i kus štěstí.
     
    36:53
    Kontakt v rohu znamená přerušení. Češky budou na vlastní polovině rozehrávat, soupeřky se stahují do obrany.
     
    35:45
    Anna Brucháčková se pokoušela nahazovat na střed, tentokrát však obrana hráček ve žlutém zapracovala dobře a tento pas do nebezpečného území nepustila.
     
    34:57
    Karolína Suchá šla aktivně dopředu, byla však ostře sražena. Vše bylo asi čisté, rozhodčí zůstávají ledově klidní.
     
    33:48
    Nikým nehlídaná Matilda Ekenlinde vartovala na levé tyči a jedna z jejích spoluhráček skutečně vysůala drzý pas skrz české brankoviště, Ekenlinde však naštěstí pro naši reprezentaci promáchla.
     
    32:44
    Zmatek před Lenkou Remešovou, situaci z druhé vlny navíc kontrolovala Cajsa Elm, která se snažila dorážet. Češky nakonec vše zvládnou.
     
    30:47
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka precizně využita! Emelie Wibron skvěle početní výhodu řídila z pozice obránkyně, hru přelila na pravou stranu, ELLEN BACKSTEDT se napřáhla a "golfákem" přesně trefuje! Švédky se opět dotahují na rozdíl jediného gólu – 4:5! Asistence: Emelie Wibron.
     
    30:03
    Výtečná Lenka Remešová! Česká gólmanka musela řešit přečíslení 2 na 1, z levé strany se na ni konkrétně valila Wilma Johanson. Švédská útočnice zvolila ostrou střelu, Remešová se skvěle přesunula a nadvakrát zalehla balonek!
     
    29:33
    Vyloučení v týmu Česko:
    Eliška Krupanová – 2 min..
     
    27:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    ATo je odpověď! Kristýna Lechnerová podpořila z pozice obránkyně útok, vytvořila přečíslení a přiťukla VENDULE MAROSZOVÉ, která zametá balonek do poloodkryté klece. S brankami se nám teď doslova roztrhl pytel – 3:5! Asistence: Kristýna Lechnerová.
     
    27:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou na dostřel. ELLEN BACKSTEDT nic moc nevymýšlela, když na pravé straně viděla, že má trošku prostoru, napřáhla se backhandem a zakončením trošku podobném pozemnímu hokeji zaskočila naši brankářku – 3:4. Asistence: Cajsa Elm.
     
    24:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    CAJSA ELM zatím táhne svůj tým a Švédky jsou zpět v zápase! Tentokrát naše reprezentace inkasovala dost smolnou branku, míček po pasu zpoza brány vyletěl do vzduchu a od Karolíny Suché zaplul do sítě. Posledním kdo se míčku dotkl byla na domácí straně právě Cejsa Elm – 2:4. Asistence: Ellen Backstedt.
     
    24:34
    Náramná přihrávka Klary Loneberg skrz hřiště,, adresátka pasu však míří těsně nad. Nicméně tohle byla výtečná příležitost.
     
    23:58
    Moa Andersson se snažila centrovat na střed, tady však bylo plno a míček se až k holi jedné z jejích parťaček nedostal.
     
    22:53
    Matilda Ekenlinde nastřelila jednu z bránících holí, česká obránkyně trefila míček ze vzduchu a odpaluje jej na druhou stranu.
     
    21:13
    Švédská střídačka si bere timeout!
     
    21:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češkám od startu druhé třetiny vychází naprosto všechno! Situaci 2 na 1 podpořila ANNA BRUCHÁČKOVÁ, která dostala míček na pravou stranu od Mezerové. Odtud už měla mladičká reprezentantka práci lehkou a trefuje odkrytou klec – 1:4. Asistence Karolína Mezerová.
     
    20:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní start! Obránkyně MICHAELA MECHLOVÁ se s tím z dálky nemazala, potáhla si míček a naprosto přesnou střelou trefuje k pravé tyči. Fantazie a Češky vedou 3:1! Asistence: Karolína Suchá.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:55.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky vedou! ELIŠKA KRUPANOVÁ proskočila za obranu, v samostatném úniku si položila soupeřovu brankářku a backhandem parádně zavěsila do víka! Krásný gól a naše reprezentantky se ujímají vedení – 1:2!. asistence: Denisa Ratajová.
     
    17:01
    Dobrá jedovka! Vendula Maroszová zvolila ostrý pokus z pravého křídla, ještě tam nabíhala Marie Havlíčková.
     
    16:36
    Češky šly ve čtyřech dopředu a byla z toho slušná šance, nicméně míček nakonec letí nad.
     
    16:27
    Sledujeme problém s utěsněním mantinelu, pořadatelé mají plné ruce práce, nicméně už pár desítek sekund se nehraje...
     
    15:01
    Češky v obrovské šanci! Karolína Mezerová šla po mantinelu a z ničeho nic crossem našla nabíhající Annu Brucháčkovou! Mladá útočnice s číslem "7" zvolila rychlou střelu, švédská gólmanka však skvěle zasáhla a zvládla i dorážky.
     
    13:57
    Matilda Ekenlinde obětavě zaklekla a zblokovala střelu v podání Nely Jirákové.
     
    13:00
    Krásná přihrávka bez jediného naznačení či pohledu v podání Sandry Svard, adresátka tohoto pasu se pokusila zakončit po zemi, nicméně ten míček jí úplně nesedl. Naštěstí pro naše barvy...
     
    12:21
    Maja Ekstrom se snažila na středu vytočit do střely ze střední vzdálenost, míček jí ale těsně sklouzl z hole.
     
    10:57
    Rozehrávka z rohu pro Švédky, Michaela Mechlová se položila a prezentovala se dobrým blokem. Soupeřky ve žluté musejí zpět na svou polovinu.
     
    09:05
    Výtečná Lenka Remešová! Vendula Beránková mírně zaváhala při rozehrávce a jedna ze soupeřek se tlačila do střely, česká gólmanka se ale položila a fenomenálně zasáhla.
     
    07:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní odpověď, vyrovnáno! DENISA RATAJOVÁ ač těsně bráněna se nenechala při postupu dopředu odstavit, vyválčila prostor na zakončení a po zemi propasírovala míček pod švédskou brankářkou. Troufnu si tvrdit, že tento gól jde mírně na vrub domácí gólmanky, nicméně důležité je to, že Češky jsou zpět ve hře! Asistence: Eliška Krupanová
     
    06:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je JOONA STENVALL. Asistence: Ellen Backstedt
     
    06:51
    Švédky získaly míček za brankou a Elm zahajuje kombinaci.
     
    05:42
    První slušná šance! Emelie Wibron šla ostře do brankoviště, balonek se nebezpečně potuloval horkým územím a byl z toho zmatek! České hráčky nakonec situaci zvládly a míček odpalují do bezpečí!
     
    04:19
    Michaela Kubečková se pokusila o stahovačku, byla ale zablokována. Následně česká útočnice ještě dostala ránu do obličeje, sudí však zasahovat nehodlají...
     
    03:05
    Zatím sledujeme poklidný start zápasu, do průniku se snažila proskočit Ellen Rasmussenová, jenomže české hráčky ji dobře skříply a ustály situaci.
     
    01:59
    Marie Havlíčková šla dopředu, nicméně jedna z obránkyň dobře zapracovala a Češce míček vypíchla.
     
    01:23
    Obránkyně Stenvall drží míček na vlastní polovině, Švédky zatím nikam nespěchají.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Gortz (Ostlund Visen) – Ekenlinde, Kilpeleinen, Andersson, Dahlstrom, Svard, Stenvall, Sundberg – Joelsson, Vistrom, Wibrom – Johanson Delgago, Rasmussen, Ekstrom – Loneberg, Elm, Stenvall – W. Johansson, Molin
    Trenér: Asa Karlsson

    Česko: Remešová (Christianová) – Beránková, Mechlová, Plášková, Jiráková, Bálková, Lechnerová, Staňková – Ratajová, Suchá, Krupanová – Mezerová, Keprtová, Brucháčková – Havlíčková, Kubečková, Maroszová, Trojánková, Kopecká
    Trenér: Lukáš Procházka

    Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi.
     
    Češky už za sebou mají dva přípravné duely, oba proti Švýcarkám. Na premiéru proti té skutečné špičce, Švédsku a Finsku tak zatím čekají.

    Ty přátelské zápasy se zemí helvétského kříže se odehrály na začátku září, naše reprezentace nejprve zvítězila 6:3 a poté padla 4:6. Ve zmíněném dvojzápase se činila především Eliška Krupanová (4+0)!
     
    Ženský reprezentační výběr prošel po uplynulém ročníku drobnou obměnou, klíčovou změnou však byla změna na trenérském postu. Pozici hlavního kouče nyní zastává zkušený Lukáš Procházka, jenž při nominaci neopomenul ani tři stříbrné medailistky z MS juniorek, včetně teprve sedmnáctileté Anny Brucháčkové!

    "Do zápasů nastoupíme s tím, že nejdeme něco zkoušet, ale že chceme hrát a reálně se měřit s ostatními top celky. Věřím, že máme kvalitu na to, abychom byli schopní těmto týmům konkurovat a uhrát dobré výsledky. Očekáváme i herní posun, hledání vazeb nebo další nastavování směrem k mistrovství světa, k němuž máme ještě rok a čtvrt času," zmiňuje před startem turnaje lodivod Lukáš Procházka.

    Brankoviště by měla střežit Jana Christianová z Chodova, kterou doplní pětadvacetiletá Lenka Remešová ze švédského Täby.

    Český výběr čeká vyjma boje s domácími Švédkami ještě duel s Finskem a Švýcarskem, vše bude formou přípravy pomalu směřovat k vrcholu sezony – Mistrovství světa!
     
    Nominace české reprezentace:

    Brankářky: Jana Christianová (Florbal Chodov), Lenka Remešová (Täby FC, Švéd.).

    Obránkyně: Vendula Beránková, Michaela Mechlová (obě Tatran Střešovice), Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.), Vanessa Rebecca Keprtová (Rönnby Tigers, Švéd.), Kristýna Lechnerová (Malmö FBC, Švéd.), Magdalena Plášková (Florbal Chodov), Šárka Staňková (1. SC Vítkovice).

    Útočnice: Anna Brucháčková (Bulldogs Brno), Karolína Suchá (Täby FC, Švéd.), Eliška Krupnová (Pixbo, Švéd.), Michaela Kubečková, Vendula Maroszová (obě 1. SC Vítkovice)Eliška Trojánková (obě Piranha Chur, Švýc.), Denisa Ratajová (Zug Unihockey, Švýc.), Veronika Kopecká (Kloten), Marie Hvlíčková, Natálie Balková (obě Chodov), Karolína Mezerová (Bohemians).
     
    Zdravím všechny florbalové fanoušky a příznivce!

    Ženský reprezentační výběr dnes ve švédské Uppsale zahájí prestižní Euro Floorball Tour, přičemž hned na úvod jej čeká pořádný kalibr, Češky změří síly s úřadujícími mistryněmi světa, domácím družstvem Švédska!

    Přeji Vám příjemnou zábavu, začínáme ve čtvrt na osm.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

    Adam Čuba

    Góly a asistencie: 7. Stenvall (Backstedt), 25. Elm (Backstedt), 28. Backstedt (Elm), 31. Backstedt (Wibron), 51. Dahlstrom, 53. Molin, 56. Joelsson (Backstedt, Wibron), 59. Wibron (Vistrom), 60. Svard (Wibron) – 8. Ratajová (Krupanová), 19. Krupanová (Ratajová), 21. Mechlová (Suchá), 22. Brucháčková (Mezerová), 28. Maroszová (Lechnerová), 51. Mezerová


    Švédsko: Gortz (Ostlund Visen) – Ekenlinde, Kilpeleinen, Andersson, Dahlstrom, Svard, Stenvall, Sundberg – Joelsson, Vistrom, Wibrom – Johanson Delgago, Rasmussen, Ekstrom – Loneberg, Elm, Stenvall – W. Johansson, Molin
    Tréner: Asa Karlsson

    Česko: Remešová (Christianová) – Beránková, Mechlová, Plášková, Jiráková, Bálková, Lechnerová, Staňková – Ratajová, Suchá, Krupanová – Mezerová, Keprtová, Brucháčková – Havlíčková, Kubečková, Maroszová, Trojánková, Kopecká
    Tréner: Lukáš Procházka

    Rozhodca: Crivelli, Rampoldi