Ostrava – Slovácko 3:1 (kon.) | Zlín – Liberec 2:1 (kon.) | Jablonec – Plzeň 0:3 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
koniec
FK Jablonec
0:3 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
cz Nedeľa 16.10.2022, 16:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Česká FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jablonec dnes prožívá lekci z produktivity! Centr před branku tentokrát vrátit bránící Václav Sejk a Lukáš Hejda následně přihrával pod sebe. Přesným pokusem se tak prezentoval MODOU NDIAYE, jenž je na hrací ploše pár desítek vteřin. Asistence: Lukáš Hejda.
     
    90
    Centr před branku vracel Fortune Bassey, a jelikož se Jan Hanuš a David Heidenreich nedomluvili, tak zakončil Adam Vlkanova. Jablonecký brankář míč pak vyrazil mimo branku.
     
    88
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Pavel Bucha, přichází Modou Ndiaye.
     
    81
    David Heidenreich (Jablonec) chtěl odehrát míč vysokou nohou, přičemž trefil Jirku do obličeje, za což viděl žlutou kartu.
     
    75
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jan Krob, přichází Michal Černák.
     
    74
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Tomáš Chorý, přichází Fortune Bassey.
     
    72
    Dalším potrestaným hráčem je David Houska (Jablonec), který u postranní lajny podrazil Vlkanovu. Jablonecký hráč vidí už pátou žlutou kartu v sezoně.
     
    66
    Zleva odcentroval Jan Krob, po jehož centru se natáhl Václav Sejk. Jeho zakončení hlavou mířilo přesně k levé tyči, kam se dostal včas Jindřich Staněk.
     
    63
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Znovu se potvrdilo otřepané pořekadlo, a tak Plzeň jde do dvoubrankového vedení! Jhon Mosquera se na levé straně protáhl kolem soupeře a odcentroval před branku. TOMÁŠ CHORÝ hlavou zamířil přesně k pravé tyči a Jan Hanuš neměl šanci zasáhnout. Asistence: Jhon Mosquera.
     
    62
    Miloš Kratochvíl skvěle prohodil míč do vápna a už to vypadalo, že plzeňská obrana to má blíže k míči. Ovšem přišlo technické zakončení Vladimira Jovoviće, který mířil vedle vzdálenější tyče!
     
    58
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Aleš Čermák, přichází Adam Vlkanova,
    ze hřiště odchází Jan Kliment, přichází Erik Jirka.
     
    55
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Daniel Souček, přichází Václav Sejk.
     
    55
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Lukáš Kalvach (Plzeň), který po odehrání míče atakoval Davida Housku.
     
    45+1
    V samotném závěru pálil ještě z hranice vápna Tomáš Chorý, jehož pokus mířil doprostřed branky, kde se nacházel připravený Jan Hanuš.
     
    36
    Zpoza vápna se napřáhl Vladimir Jovović, jehož tvrdá rána mířila pod břevno. Jindřich Staněk byl dobře postavený, a tak míč vyrazil nad břevno. Jablonec rozehrál centr, který k dalšímu pokusu nevedl.
     
    33
    Vladimir Jovović poslal další skvělou přihrávku na pravou stranu šestnáctky, kde se nacházel Jan Chramosta. Jeho dělovka mířila nahoru, ovšem také mimo prostor branky!
     
    31
    Jan Krob podcenil nákop na pravou stranu, a tak se kolem něj prohnal Tomáš Chorý, jehož jablonecký obránce fauloval. Po rozehrání akce se k nebezpečné hlavičce dostal Jhon Mosquera, jež u tyče trefil spoluhráče Luďka Pernicu.
     
    25
    Na levé straně pracoval Aleš Čermák, který vybojoval pro Západočechy rohový kop. K jeho exekuci se postavil Lukáš Kalvach, jehož centr podskočil Jan Hanuš. Na zadní tyči se nacházel Jan Kliment, který prováhal vhodný moment ke střele. Tou se prezentoval až Jhon Mosquera, jehož snažení bylo sražené na další roh.
     
    19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Rohový kop Viktorie mířil na zadní tyč, kam se vydal nepřesvědčivý Jan Hanuš. Balon před branku vracel Jan Kliment, který našel Pernicu, jenž našel ještě lépe postaveného TOMÁŠE CHORÉHO. Urostlý útočník vyslal hlavičku, která sice mířila na brankáře, jenž ale balon před brankovou čárou neudržel. Asistence: Luděk Pernica.
     
    11
    Lukáš Hejda dával přihrávku na Jindřicha Staňka, který si dal míč trochu od sebe a hned ho napadal Matěj Polidar. Plzeňský brankář soupeře sice trefil, ale balon se odrazil zpátky před něj.

    Michal Luxa

    Góly: 19. Chorý (Pernica), 63. Chorý (Mosquera), 90+1. Ndiaye (Hejda)

    Karty:   72. Houska (JAB), 81. Heidenreich (JAB) – 55. Kalvach (PLZ)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:13.
    FK Jablonec: Hanuš – Akpudje, Heidenreich, D. Souček (55. Sejk) – Krob (C) (75. Černák), Kratochvíl, Houska, Cools – Polidar, Chramosta, Jovović.
    Náhradníci: Richter – Surzyn, Štěpánek, Patrák, Považanec, Konda.

    Tréner: David Horejš

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Jemelka, Pernica, Hejda (C) – Mosquera, Kalvach, Čermák (58. Vlkanova), Bucha (88. Ndiaye), Holík – Chorý (74. Bassey), Kliment (58. Jirka).
    Náhradníci: Jedlička, Tvrdoň – Dedič, Kaša, Mo. Tijani, Pilař.

    Tréner: Michal Bílek

    Rozhodca: Klíma – Nádvorník, Machač