Litoměřice – Sokolov 3:5 (kon.) | Třebíč – Vsetín 4:2 (kon.) | Přerov – Jihlava 2:3 (po pr.)
Slavia – Prostějov 2:4 (kon.) | Kolín – Šumperk 3:5 (kon.) | Pardubice B – Zlín 2:3 (kon.)
koniec
HC Slavia Praha
2:4 (0:2, 1:2, 1:0)
LHK Jestřábi Prostějov
cz Streda 12.10.2022, 18:00 • Zimní stadion Eden • Chance Liga (CZ) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost během dnešního zápasu a těším se zase někdy jindy na počtenou. (20:26:02)
     
    Poslední třetinu sice červenobílí vyhráli 1:0, kvůli gólové ztrátě z předchozích herních částí ale tři body jedou do Prostějova. V závěrečné části se červenobílí hodně zlepšili oproti předchozím třetinám. Ale aby bylo utkání dramatičtější musela by v závěrečné části přijít drtivější koncovka. Prostějov tak zaslouženě vítězí a získává tři velmi cenné body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hosté minuli ze střední vzdálenosti volnou branku Slavie. Domácí tak získávají kotouč a zakládají protiútok.
     
    59:18
    Sešívaní se ještě snaží zdramatizovat utkání hrou se šesti hráči v poli.
     
    Oddechový čas pro tým HC Slavia Praha.
     
    59:13
    Knotek našel přesnou přihrávkou z rohu Žejdla. Ten ale puk dojížděl a vypálil tak nepřesně, až z otočky.
     
    58:05
    Žejdl dostal dobrou přihrávku, dlouho si rovnal hůl a nakonec se ke střele z levého kruhu ani nedostal.
     
    57:40
    Domácí v plném počtu.
     
    56:03
    Hostům se vůbec nepovedl přechod do útočného pásma po předchozím vyhození puku Slavie. Dlouhou přihrávku zastavuje až píšťalka sudího, který píská icing.
     
    55:40
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Lukáš Žejdl – 2 min., sekání.
     
    55:02
    Konečně se sešívaní jednoduše dostávají do útočného pásma. Zvýšená aktivita necelých 5 minut před koncem ale už nemusí stačit.
     
    53:58
    Havrda byl nepříjemně naražen na mantinel, navíc když byl v manévru a své těžiště měl o dost níže položené, než ve standartním postoji. Sudí ale rozpažil, nejedná se tak o nedovolený zákrok na hlavu.
     
    52:31
    Němeček střílel z první po velmi dobré křížné přihrávce. Podařilo se mu navíc rozvlnit síť, ale k lítosti jeho a k lítosti domácích příznivců se vlní pouze boční síť.
     
    52:12
    Hosté v plném počtu.
     
    51:54
    Prostějovská branka je znovu vychýlená z původního postavení, což rozzlobilo domácí hráče. Ti totiž byli v držení puku a kombinovali kolem hostující branky.
     
    50:36
    Slavia se snaží překlopit momentum hry. Druhá vstřelená branka červenobílé nabudila. Znovu to je Karel Klikorka, kdo zrychlil přechod do útočné fáze.
     
    50:12
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Martin Pěnčík – 2 min., podrážení.
    49:23 Karel KLIKORKA - 2:4
     
    49:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    KAREL KLIKORKA měl na modré hodně času a před sebou viděl dostatek místa. Proto si popojel až do mezikruží a přesnou střelou snižuje na 2:4 Asistence: Lukáš Žejdl a Tomáš Knotek.
     
    48:19
    Hanouskova bomba na modré byla zblokována hned prvním hostujícím hráčem.
     
    47:35
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Petr Hašek – 2 min., podrážení.
     
    46:26
    Málek si připisuje další úspěšný zákrok. Hostujícímu útočníkovi se ale puk zamotal do bruslí. Pokud by jej zpracoval lépe, možná bychom se dočkali další branky hostů.
     
    45:45
    Martin Dubský našel najíždějícího Tomáše Jáchyma. Ani jeden z prostějovských hráčů se ale nedokázal dostat k nebezpečné střele.
     
    44:49
    Málek se po delší odmlce připomněl dobrým zákrokem lapačkou. Nechtěl však riskovat rychlou rozehru, a tak raději přikryl puk.
     
    43:30
    Mrňa vyřešil přechod do útoku individuálně, těžit z toho ale může celý tým. Hostům teď pomohla pomalá přihrávka puku po mantinelu.
     
    42:20
    Kern při vyvezení puku ztratil hrací předmět. Klikorka jej ale zase rychle získal a posílá své spoluhráče do útoku.
     
    40:19
    Sešívaní v prvních vteřinách poslední třetiny vstoupili na led s větší aktivitou, než tomu bylo v dvou předchozích herních částech. Závora čistě odstavil soupeře a uvolnil tak svým spoluhráčům prostor na středu kluziště. Po zákroku hostujícího golmana se vhazuje v pásmu Prostějova.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Sešívaní sice dokázali v prostřední části poprvé v zápase skórovat, zároveň ale opět dvakrát inkasovali. Hosté už nepůsobí v utkání tak aktivně nicméně vzhledem ke stavu utkání jim to stačí. Sešívaní jsou v závěrečné třetině kluziště nebezpečnější. Jejich hru ale sráží nevynucené chyby před vlastní brankou. Poslední třetina začíná přibližně v 19:43.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Matyáš vyhrál důležitý souboj za vlastní brankou. Dlouhou přihrávkou na Strnada zakládá v posledních vteřinách druhé herní části rychlý protiútok. Mladý útočník se rozhodl vystřelit, jeho pokus byl ale sražený mimo branku.
     
    38:06
    Hosté v plném počtu.
     
    37:50
    Tomáš Jandus zaměstnává přesilovkovou formaci domácích, ovšem daří se mu to v obranném pásmu Slavie. Ani nyní se červenobílým nedaří v početní výhodě zamknout soupeře do tlaku před jeho vlastní brankou a pokusit se o svojí druhou branku v utkání.
     
    36:41
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Jakub Hamšík – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
    36:06 Martin PĚNČÍK - 1:4
     
    36:06
    Jestřábi právě vstřelili branku! MARTIN PĚNČÍK projel s pukem nikým nerušený od modré čáry středem až do mezikruží. Přesnou střelou nad Málkův beton posouvá Prostějov už do tříbrankového vedení. Asistence: Tomáš Jáchym a Vilém Burian.
     
    35:42
    Malák si popojel metr od modré čáry a schovanou střelou zápěstím prověřil pozornost brankáře Málka. Sešívaný strážce branky předvedl výborný reflex a puk i přes dobrou clonu ukryl ve své lapačce.
     
    34:50
    Kern se pokoušel o rychlé založení protiútoku, nikdo z jeho spoluhráče ale nebyl ve výhodnějším postavení. Sešívaní tak o kotouč ve středním pásmu přicházejí.
     
    33:51
    Propadnutý puk ve středním pásmu překvapil obranu domácích a hned z toho vzniklo přečíslení hostů dva na jednoho. Žovincovi se ale podařilo na poslední chvíli vychýlit protihráče na puku, který tak nedokázal přihrát na druhou stranu na svého najíždějícího spoluhráče.
    31:38 David OSTŘÍŽEK - 1:3
     
    31:38
    Jestřábi právě vstřelili branku! Další chyba sešívaných ve vlastním obranné pásmu a další úspěšné potrestání hostů. Knotek nejprve ztratil puk u levého mantinelu, poté jej sice získal ale puk znovu rozehrál jen na prostějovské hole. Martin Pěnčík po přenesení hry našel volného DAVIDA OSTŘÍŽKA, který si počkal na pohyb golmana Málka a poté puk nekompromisně poslal do sešívané sítě.. Asistence: Martin Pěnčík.
     
    31:17
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Robin Všetečka – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Tomáš Jáchym – 2 min., napadení.
     
    30:32
    Lukáš Strnad si našel propadlý kotouč a snažil se propálit obranu hostů postavenou natěsno kolem golmana Brízgaly. Brankář hostů ale s pomocí svých obránců situaci bezúhonně přečkal.
     
    29:00
    Klikorka viděl na své straně dostatek prostoru a vyjel si tak na výlet až do hloubi útočné třetiny. Ke střele se ale nedostal. Jeden z beků hostů k němu včas přistoupil a čistým způsobem zaklínil hokejku sešívaného beka tak, že slávista nemohl vystřelit.
     
    27:44
    Roman Málek si připisuje další těžký zákrok. Odražený kotouč přistál na holi Venkrbce, který se dlouho nerozpakoval a puk napálil na branku Slavie. Málek měl ale odkrytý výhled a puk tak přikryl ve svém náručí.
     
    27:10
    Houška zavezl puk do útočné třetiny a rychlými přihrávkami se snažil zrychlit hru na levé straně. Havrda mu navíc odtáhl hráče v mezikruží. Závěrečná přihrávka na střed byla ale hostujícími holemi zblokována.
     
    26:17
    Další nepovedená křížná přihrávka v obranném pásu Slavie! Prostějovští však tentokrát neudrželi prudký puk na svých holích a do útoku tak míří Slavia.
    24:59 Vladimír RŮŽIČKA - 1:2
     
    24:59
    Slavia snižuje na rozdíl jedné branky! Tomáš Knotek našel na pravém kruhu nepokrytého VLADIMÍRA RŮŽIČKU, který si připravil náramnou střelu a vymetl horní růžek prostějovské branky! Asistence: Tomáš Knotek.
     
    24:20
    Jan Maruna měl dvě velké příležitosti. K obou se dostal nedůrazným sehráním slávistické defenzivy. Sešívaní ale situace přečkali a otáčí hru.
     
    23:30
    Matyáš riskantně manipuloval s pukem, a to dokonce jako poslední hráč! Na poslední chvíli však stihl odkopnout puk ke Klikorkovi, který jej rychle poslal alespoň do středního pásma.
     
    22:30
    Hostující Martin Pěnčík zachytil u pravého mantinelu puk a ihned křížnou přihrávkou vytvořil další šanci pro svůj tým.
     
    21:04
    Hosté v plném počtu.
     
    20:30
    Robin Všetečka nabral puk na hůl za svojí brankou, projel přes celé kluziště a snažil se Brízgalu nachytat na bekhednovou kličku. Slávisté pokračují v přesilovkové hře, stále to tak ale příliš nevypadá. Domácím se vůbec nedaří udržet se v útočné třetině na delší časový úsek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dvacetiminutovka nebyla z pohledu sešívaných vůbec povedená. Domácímu týmu vázne především rozehrávka ve vlastní třetině. Hosté působí naopak velmi aktivním dojmem, svého soupeře rychle dostupují a odměnou za vysokou aktivitu jsou jim získané puky v útočné třetině. Z toho pramení i jejich dvoubrankové vedení, které si v první herní části vypracovali.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Klikorka rozdává puky na obě strany, i v dvojnásobné výhodě si ale sešívaní nedokázali vytvořit dostatečnou šanci. Když už se to konečně podařilo selhali sešívaní v zakončení. Brízgala zapisuje další úspěšné zákroky lapačkou.
     
    19:04
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Adam Brízgala – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu, odpyká David Ostřížek.
     
    18:35
    Přesilová hra slávistů se ale zatím nehraje v útočné třetině. Sešívaní posílají puky po mantinelech, hosté je ale rychle sbírají a vyhazují.
     
    17:39
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov:
    Petr Hašek – 2 min., držení.
     
    17:39
    Domácí v plném počtu.
     
    16:56
    Zákroj golmana Málka dává domácím možnost vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    16:30
    Hosté sice svoji první přesilovou hru v zápase nevyužili, pár vteřin po jejím končení jim ale sešívaní nabídli další příležitost. Prostějovští dál kombinují v pásmu Slavie.
     
    15:39
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Jaroslav Brož – 2 min., podrážení.
     
    15:14
    Domácí v plném počtu.
     
    15:00
    Hostům puk létá z hokejky na hokejku, přesné přihrávky ale hostující tým nedokáží dostat tam, odkud by mohli znovu zahrozit.
     
    13:20
    David Ostřížek dostal ideální puk za pravý kruh. Při střele se mu ale zlomila hůl! Na straně domácích teď stálo velké štěstí. Sešívaným se v o chvíli později podařilo puk vyhodit od vlastní branky pryč a oddálili tak další tlak hostů.
     
    13:14
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Tadeáš Hejda – 2 min., sekání.
     
    12:41
    Houška vybojoval na levé straně puk a rychle jej posunul na najíždějícího Mrňu. Ten si ale puk v rychlosti nezpracoval ideálně a bekhendem ani netrefil branku soupeře.
     
    11:10
    Další nepřesná rozehrávka domácích, tentokrát u levého mantinelu. Jestřábi ihned ucítili příležitost a chtěli situaci sehrát jako při svém druhém vstřelení branky. Žejdl ale položil hůl na správné místo a na poslední chvíli zamezil další šanci hostujícího celku.
     
    10:20
    Klikorka dobře přečetl situaci u levého mantinelu a zachránil červenobílým útočnou třetinu. Po nepřesném přenesení hry ale Prostějov otáčí hru.
    09:22 Matouš VENKRBEC - 0:2
     
    09:22
    Jestřábi právě vstřelili branku! Chybu slávistů za jejich vlastní brankou dokázali hosté bleskově potrestat. Petr Hašek puk posunul na připraveného MATOUŠE VENKRBCE, který si zkrotil puk a poté rychle a hlavně přesně vypálil. Asistence: Petr Hašek.
     
    08:20
    Růžičkova přihrávka před prostějovskou branku sice neprošla, kotouče se ale zmocnil Hejda a domácí tak zůstali v držení hracího předmětu. Z druhé vlny se podařilo zakončit po křížném pasu Žejdlovi. Brízgala ale střelu viděl, a proto sní neměl problém.
     
    07:05
    Hanousek šikovně posunul puk do útočného pásma. Žádný z jeho spoluhráčů ale jeho záměr nepochopil a hosté se tak zadarmo dostali ke kotouči. Sešívaným přitom dlouho trvalo, než hru do útočné třetiny dokázali přenést.
     
    05:42
    Jaroslav Brož objel s pukem branku a na bližší tyči našel úplně neobsazeného Robina Všetečku. Ten ještě posunul puk na Vladimíra Růžičku na vzdálenější tyč. Nejzkušenější hráč druhého útoku si ale nedokázal najít prostor ke střele a ve velké šanci nedokázal zakončit.
    04:25 Petr HAŠEK - 0:1
     
    04:25
    Jestřábi právě vstřelili branku! PETR HAŠEK ukořistil puk ve změti soubojů v mezikruží a z tohoto místa také vypálil. Přes chumel hráčů domácí golman Málek nestihl zareagovat a puk tak zapadl přímo pod břevno jeho branky.
     
    03:20
    Lukáš Strnad měl na modré čáře hodně času a prostoru čehož si všimli i jeho spoluhráči. Rychlou přihrávku na střelu Strnad využil a ránou s velkým nápřahem vyděsil obranu hostů. Puk se ale odrazil od zadního mantinelu mimo nebezpečnou zónu.
     
    02:15
    Maxim Havrda si šikovně sjel do předbrankového prostoru a hostující beci s ním měli hodně práce. Houškova střela z pravé strany totiž byla sražená a puk se odrazil přímo prvně jmenovanému.
     
    01:42
    Domácí Jan Závora se šikovně vyhnul bloku prostějovských. Jeho střela byla sražená do ochranné sítě. Sešívaní ale získávají výhodné pásmo.
     
    00:10
    Sešívaní se ihned po vyhraném buly vrhají do útočné třetiny. Žejdl ve spolupráci s Kernem zavezl puk do útoku. Po jednom ze soubojů u mantinelu se ale puku zmocnili hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Málek (Pittr) – Žovinec, Hejda, Klikorka, Matyáš, Barák, D. Němeček, Hanousek – Knotek, Žejdl, Kern – Všetečka, Růžička, J. Brož – Simon, Závora, Strnad – Mrňa, Houška, Havrda.
    Trenér: Jiří Veber

    LHK Jestřábi Prostějov: Brízgala (J. Němeček) – Valenta, Hamšík, Malák, Pěnčík, Poledna, Benda – Ostřížek, T. Jáchym, Burian – Jandus, Vlach, Jansa – Maruna, Hašek, Venkrbec – Dubský, Routa.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Valenta, Jaroš – Baxa, Belko.
     
    Prostějov má v již zmíněné statistice SF% také 54 % jako Slavia, od dnešního duelu se tak dá očekávat velké ofenzivní tažení.
     
    HC SLAVIA PRAHA

    Sešívaní jsou aktuálně na předposledním 13. místě, na 7. Prostějov ale ztrácí pouze tři body. Dnešní utkání se navíc hraje v pražském Edenu, který je pro mnohé týmy soutěže nedobytnou pevností. Pouze Litoměřice dokázaly v Edenu po velké bitvě vyhrát 4:2 a překazily tak červenobílým domácí neporazitelnost. S výjimkou Třebíče není žádný tým soutěže v domácím prostředí silnější, než právě klub z Vršovic. Slavia je velmi ofenzivní tým, což potvrzuje i podíl vyslaných střel na bránu vzhledem k celkovému počtu střel obou týmů na obě branky (SF%). Pouze Vsetín má o jedno procento více, než Slavia.

     
    LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV

    Prostějovští jdou do dnešního zápasu s lepší formou, než má Slavia. Z posledních 5 kol vyhrál klub z Olomouckého kraje hned čtyřikrát a získal solidních 11 bodů. Z posledních 5 utkání to byly pouze Litoměřice, které dokázaly prostějovské udolat a postaraly se o jejich výprask 5:0. Prostějovští měli slabší vstup do sezóny, kdy z prvních 5 kol dokázali vyhrát jen jednou. V celkovém součtu s aktuální formou to tak znamená se ziskem 15 bodů 7. místo v ligové tabulce.
    Sešívaní by si rozhodně měli dát pozor na Davida Ostřížka, který je aktuálně druhým nejlepším střelcem celé soutěže. Za 10 zápasů se mu podařilo získat hned 8 přesných zásahů.

     
    Milí fanoušci hokeje, vítejte u zápasu české druhé nejvyšší soutěže, kde se střetne pražská Slavia s prostějovskými Jestřáby. Úvodní buly utkání je naplánováno na 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michael Schuster

    Góly a asistencie: 25. Růžička (Knotek), 50. Klikorka (Žejdl, Knotek) – 5. Hašek, 10. Venkrbec (Hašek), 32. Ostřížek (Pěnčík), 37. Pěnčík (T. Jáchym, Burian)


    HC Slavia Praha: Málek (Pittr) – Žovinec, Hejda, Klikorka, Matyáš, Barák, D. Němeček, Hanousek – Knotek, Žejdl, Kern – Všetečka, Růžička, J. Brož – Simon, Závora, Strnad – Mrňa, Houška, Havrda.
    Tréner: Jiří Veber

    LHK Jestřábi Prostějov: Brízgala (J. Němeček) – Valenta, Hamšík, Malák, Pěnčík, Poledna, Benda – Ostřížek, T. Jáchym, Burian – Jandus, Vlach, Jansa – Maruna, Hašek, Venkrbec – Dubský, Routa.
    Tréner: Aleš Totter

    Rozhodca: Valenta, Jaroš – Baxa, Belko