Kodaň – Manchester City 0:0 (kon.) | Haifa – Juventus 2:0 (kon.) | D. Záhreb – Salzburg 1:1 (kon.)
AC Miláno – Chelsea 0:2 (kon.) | Doneck – Real Madrid 1:1 (kon.) | Celtic – Lipsko 0:2 (kon.)
Dortmund – Sevilla 1:1 (kon.) | Paríž – Benfica 1:1 (kon.)
koniec
Šachtar Doneck
1:1 (0:0)
Real Madrid
Utorok 11.10.2022, 21:00Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Šachtar Doneck má na konte v tabuľke Ligy majstrov štyri body za výhru nad Lipskom, remízu s Celticom a prehru proti Realu Madrid, čo ho radí na priebežné druhé miesto so skóre 6:4. Najbližšie sa pokúsi prekvapiť favorita vo Varšave, kde hrá svoje domáce zápasy LM. V nej strelili Mudryk a Šved po dva góly.

    Real Madrid je na čele svojej skupiny s deviatimi bodmi v troch stretnutiach a ak vyhrá aj teraz, tak má dve kolá pred koncom istotu postupu, navyše na 99% z prvého miesta, čo by bola v nabitom kalendári pre tím Carla Ancelottiho veľká pomoc, nakoľko by si mohol dovoliť šetriť opory. V rámci LM je najlepším strelcom dvojgólový Vinícius.
     
    Úvodné zostavy:

    Šachtar Doneck: Trubin – Mychajličenko, Bondar, Matvijenko, Konoplja – Stepanenko – Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Mudryk – Traoré.
    Náhradníci: Ševčenko, Pjatov – Kryvcov, Sikan, Kryskiv, Đurasek, Kulakov, Topalov, L. Taylor, Ocheretko, Kozik, Petrjak.

    Real Madrid CF: Lunin – Vázquez, Nacho Fernández, Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Tchouaméni, Kroos – Rodrygo, Benzema, E. Hazard.
    Náhradníci: L. López, Caňizares – Carvajal, Militao, Alaba, Vallejo, Modrić, Asensio, Camavinga, Odriozola, Vinícius Júnior, M. Díaz.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Šachtar Doneck nastupuje vo Varšave v tradičnom oranžovo-čiernom prevedení, Real Madrid má tiež svoje klasické biele dresy a ak vyhrá, postúpi zo skupiny.
     
    2
    Hostia mali výkop stretnutia a držali sa na lopte, ale po prihrávke na pravé krídlo skončila mimo ihriska. Vhadzovať tak mohol Juchym Konoplja.
     
    3
    Georgij Sudakov sa dostal do šestnástky, kde sa snažil strieľať. Jeho pokus zablokoval Antonio Rüdiger. Hostia prešli dopredu a získali roh.
     
    4
    Pokus Realu o signál nevyšiel, nakoľko Federico Valverde poslal loptu iba do miest, kde sa nachádzal Juchym Konoplja.
     
    5
    Real Madrid kontroluje loptu v strede ihriska, postupne sa chce priblížiť k bránke Trubina.
     
    6
    Ferland Mendy centroval z ľavého krídla, Karim Benzema sa medzi stopérmi nepresadil. Defenzíva ukrajinského tímu si dala pozor.
     
    7
    Šachtar Doneck prebral loptu, takisto sa drží len v strede poľa. Stretnutie sa rozbieha dosť pomaly, ani jeden tím nechce urobiť chybu.
     
    8
    Nacho Fernández zastavil prihrávku za obranu smerujúcu na Zubkova, dopredu môžu ísť jeho spoluhráči.
     
    9
    Rodrygo sa z krídla dostal do šestnástky, vypomôcť mu prišiel aj Eden Hazard. Táto dvojica vybojovala len autové vhadzovanie.
     
    10
    Antonio Rüdiger si z pozície obrancu potiahol loptu do streleckej pozície, zakončenie z diaľky mierilo vedľa priestoru bránky Trubina.
     
    11
    Ďalší strelecký pokus vyslal spred pokutového územia Toni Kroos, ani on nemieril presne. Anatolij Trubin obstará päťku.
     
    12
    Ferland Mendy si síce nabehol na ľavé krídlo, ťažkú loptu mu poslal záložník Aurélien Tchouaméni. Francúzsky obranca ju nestihol na hracej ploche.
     
    13
    Rodrygo stihol loptu na krídle, poslal ju pred bránku, odkiaľ odkopával Bohdan Mychajličenko. Hostia ostávajú na útočnej polovici.
     
    15
    Michajlo Mudryk sa po krídle nedostal do pokutového územia, zastavil ho obranca Lucas Vázquez. Domáci získali aspoň aut.
     
    16
    Žltá karta pre tím Šachtar Doneck (Juchym Konoplja).
     
    17
    Karim Benzema sa síce na chvíľu dostal k lopte v šestnástke, proti presile neuspel a veľmi rýchlo mu ju odkopol Taras Stepanenko.
     
    18
    Nacho Fernández si splnil defenzívne povinnosti, zastavil prechod dopredu od Zubkova, ktorý skúseného obrancu fauloval.
     
    19
    Z ľavej strany pokutového územia to skúsil prudko ľavačkou Karim Benzema. Pri bližšej žrdi bol pripravený gólman Anatolij Trubin.
     
    20
    Nebezpečný center do šestnástky domáceho tímu iba tesne minuli Karim Benzema s Rodrygom, ale aj keby gól padol, tak by pre ofsajd neplatil.
     
    21
    Karim Benzema sa nedostal k centru z pravého krídla. Po rohovom kope dostal loptu pred šestnástku Federico Valverde, zakončením trafil futbalistov súpera.
     
    22
    Aurélien Tchouaméni faulovaný tesne pred vlastnou šestnástkou. Previnil sa Olexandr Zubkov.
     
    23
    Karim Benzema si hľadal priestor na hlavičku medzi obrancami súpera, ale tí ho nepustili k centru, ktorý vyslal Aurélien Tchouaméni.
     
    24
    Lassina Traoré dostal prihrávku od Zubkova, v šestnástke skončil na trávniku a je možné, že mu tam pomohol Aurélien Tchouaméni. Penalta sa nepíska.
     
    25
    Michajlo Mudryk sa zľava natlačil do šestnástky, kde mu robil spoločnosť Antonio Rüdiger. Ten zrazil prihrávku presne k Luninovi.
     
    27
    Olexandr Zubkov si naviezol loptu do šestnástky, mal dobrú streleckú pozíciu. Zakončenie zrazil na rohový kop Nacho Fernández.
     
    28
    Taras Stepanenko mal byť adresátom centru z rohového kopu, hlavička mu nevyšla. Odtlačil ho od lopty Toni Kroos.
     
    29
    Federico Valverde naviezol loptu sprava pred šestnástku, potom zle prihrával. Veľmi dobre sa vrátil Arťom Bondarenko.
     
    30
    Toni Kroos zakončil z takmer 30 metrov, lenže neurobil to dobre. Pred ním postavený Taras Stepanenko dostal tvrdý zásah do hlavy a okamžite potrebuje ošetrenie.
     
    31
    Taras Stepanenko bude v poriadku. Ostal síce poriadne otrasení, ale môže pokračovať v stretnutí.
     
    32
    Anatolij Trubin sa dostal k prihrávke do jeho šestnástky, nebolo to presné pre Karima Benzemu.
     
    33
    Michajlo Mudryk po narážačke strieľal zvnútra pokutového územia, nemieril presne. Lopta skončila ďaleko do bránky Lunina.
     
    34
    Šachtar Doneck síce získal rohový kop, lenže nebezpečenstvo z neho neprišlo a rozohrávať môže Andrij Lunin.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment na jednej či druhej strane?
     
    36
    Držanie lopty: 47% – 53%
     
    37
    Rodrygo poslal krásnu kolmicu na hranicu päťky, ale Karim Benzema zakončoval zo značného uhlu a Anatolij Trubin dobre vybehol, čím zmenšil strelecký uhol.
     
    38
    Z rohu päťky zakončil Rodrygo, to už bola o niečo lepšia pozícia. Napriek tomu predviedol Anatolij Trubin ďalší úspešný zákrok.
     
    39
    Lassina Traoré sa dostal na pravú stranu pokutového územia, skvelým a presným sklzom na loptu ho zastavil Nacho Fernández.
     
    40
    Michajlo Mudryk si chcel posunúť loptu za obranu a smerovať do šance, skvele to prečítal Antonio Rüdiger.
     
    41
    Federico Valverde zakončil z diaľky, jeho prudký pokus pod brvno bol ešte tečovaný, no Anatolij Trubin dokázal loptu vyraziť na roh.
    41. Federico Valverde (REA)
     
    42
    Karim Benzema sa dostal k hlavičke po rohovom kope, nemieril presne. Tentoraz si mladý brankár Anatolij Trubin vyskúša päťku.
     
    43
    Michajlo Mudryk potiahol rýchlu kontru svojho tímu, prihrával na os šestnástky, kam ho neprišli podporiť spoluhráči v dostatočnom množstve.
     
    44
    Olexandr Zubkov poslal prudký pokus spred šestnástky, obetavý blok po výbornom návrate do defenzívny predviedol Rodrygo.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Doneck dal gól!
    Fantastický štart do druhého polčasu pre ukrajinský tím. Zľava centroval Bohdan Mychajličenko a OLEXANDR ZUBKOV zo zadnej žrdi cez Mendyho hlavičkuje k žrdi, kde Andrij Lunin nedočiahol.
    46. Olexandr Zubkov (SAC) - 1:0
     
    47
    Stretnutie razom naberá väčšie obrátky, Real Madrid bude musieť smerom dopredu pridať. Dnes šetrí niekoľko opôr a nie nebezpečný.
     
    48
    Toni Kroos centroval z rohového kopu, hlavičkoval Aurélien Tchouaméni. Francúz však nemieril do priestoru troch žrdí.
     
    49
    Juchym Konoplja potiahol loptu po krídle na útočnú polovicu, tam sa zastavil a prihral dozadu.
     
    51
    Karim Benzema sa dostal k prepadnutému centru z ďalšieho rohového kopu. Pokus z otočky nasmeroval nad priestor bránky Trubina.
     
    52
    Antonio Rüdiger pritvrdil v strede ihriska, odniesol to Olexandr Zubkov, ktorý bude v poriadku.
     
    53
    Šachtar Doneck sa zatiahol na vlastnú polovicu. Real Madrid hľadá priestory, ako by prenikol na dostrel bránky Trubina, čo sa momentálne nedarí.
     
    54
    Lassina Traoré sa snažil prejsť do pokutového územia, zastavil ho obranca Nacho Fernández a jeho spoluhráči mohli prejsť dopredu.
     
    55
    Aurélien Tchouaméni poslal nákop do pokutového územia, kde si neskoro nabiehal Karim Benzema. Dobre zareagoval Anatolij Trubin.
     
    56
    Toni Kroos mal dostať center pred šestnástku, už sa videl ako strieľa volejom. Skvele pred ním loptu posunul Taras Stepanenko.
     
    57
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Vinícius Júnior,
    z ihriska odchádza Aurélien Tchouaméni, prichádza Luka Modrić.
     
    58
    Rodrygo sa individuálne nedostal do šestnástky súpera, na jeho ceste mu stopku vystavila dvojica ukrajinských obrancov.
     
    59
    Vinícius Júnior prvýkrát v akcii, centroval do pokutového územia. Federico Valverde nenabiehal včas, Anatolij Trubin si dal pozor.
     
    60
    Ferland Mendy si na hranici šestnástky hodil loptu na svoju slabšiu pravačku, v ťažkej pozícii mieril nad brvno bránky Trubina.
     
    61
    Hodina zápasu je za nami a Real Madrid prehráva. Síce sa snaží hľadať cestičky pred bránku Trubina, ale nie je ani zďaleka taký dominantný ako pred týždňom.
     
    62
    Federico Valverde centroval sprava pred bránu domácich, išiel tam aj Nacho Fernández. Pred ním odvrátil na roh Valerij Bondar.
     
    63
    Defenzíva Šachtaru odvrátila center z rohového kopu. Dopredu chcel prejsť Michajlo Mudryk, jeho individuálnu akciu zastavil Antonio Rüdiger.
     
    65
    Olexandr Zubkov predviedol krásnu akciu, na konci ktorej prihral za obranu a Lassina Traoré šiel sám na Lunina. Toho so šťastím obišiel, lenže v stopercentnej možnosti opečiatkoval brvno!
    65. Lassina Traoré (SAC)
     
    66
    Defenzíva domáceho tímu pracuje aj naďalej zodpovedne, hráči Realu Madrid sa napriek lepšiemu držaniu lopty nevedia dostať k Trubinovi.
     
    67
    Olexandr Zubkov vystrelil z diaľky a aj keď sa zdalo, že to bude mať Andrij Lunin pod kontrolou, tak lopta nebezpečne skočila od trávniku a gólman Realu mal čo robiť, aby neinkasoval.
     
    68
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Ferland Mendy, prichádza David Alaba,
    z ihriska odchádza Federico Valverde, prichádza Eduardo Camavinga,
    z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Marco Asensio.
     
    69
    Olexandr Zubkov sa po centri na zadnú žrď dostal v šestnástke k lopte. Zasekol si Kroosa, jeho pokus na bránku nepustil Nacho Fernández.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže Real Madrid s výsledkom ešte niečo urobiť?
     
    71
    Michajlo Mudryk zakončil okolo Camavingu tesne vedľa bránky Realu Madrid. Tentoraz to Andrij Lunin kontroloval očami.
     
    72
    Real Madrid sa snaží vytvoriť tlak na bránku súpera, nedarí sa mu prekonať Trubina. Neuspel ani Kroos strelou z diaľky.
     
    73
    Strely: 10 – 13
     
    75
    Georgij Sudakov a Nacho Fernández v osobnom súboji, píska sa faul domáceho hráča. Hostia zakladajú akciu zo stredu poľa.
     
    76
    Marco Asensio si nabiehal na zadnú žrď, kde aj smerovala lopta. V páde ju len tesne minul, čiže bránku Trubina neohrozil.
     
    77
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck:
    z ihriska odchádza Lassina Traoré, prichádza Danylo Sikan.
     
    78
    Georgij Sudakov hlási zdravotné problémy, na lavičke domácich je pohyb a vyzerá to tak, že sa bude striedať.
     
    80
    Michajlo Mudryk potiahol ďalšiu akciu, chcel prihrať za obranu, aby Danylo Sikan unikal sám na Lunina. Lopta neprešla a šanca sa nezrodila.
     
    81
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck:
    z ihriska odchádza Georgij Sudakov, prichádza Neven Đurasek.
     
    82
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck:
    z ihriska odchádza Olexandr Zubkov, prichádza Lucas Taylor.
     
    83
    Luka Modrić sa pekne zvrtol na päte a nebezpečne centroval, lenže Karim Benzema bol ustrážený. Chorvát nepochodil ani ďalším pasom pred bránku.
     
    84
    Marco Asensio naviezol loptu k šestnástke súpera, centrom do nej neuspel. Defenzíva domáceho tímu teraz pracuje veľmi zodpovedne.
     
    85
    Striedanie v tíme Šachtar Doneck:
    z ihriska odchádza Michajlo Mudryk, prichádza Ivan Petrjak.
     
    86
    Lucas Vázquez poslal z pravého krídla veľmi dobrý center pred päťku, kde si naskočil Vinícius Júnior a vo vyloženej možnosti hlavičkoval tesne nad.
     
    87
    Žltá karta pre tím Real Madrid CF (Éder Militao).
     
    88
    Žltá karta pre tím Šachtar Doneck (Arťom Bondarenko).
     
    89
    Žltá karta pre tím Real Madrid CF (Toni Kroos).
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+2
    Antonio Rüdiger išiel na hrot. Center z ľavého krídla hlavičkoval tesne vedľa bránky Trubina.
     
    90+3
    Anatolij Trubin vyriešil ďalší center pred jeho bránku. Všetko nasvedčuje tomu, že Real Madrid dnes prvýkrát v sezóne prehrá.
     
    90+5
    Real Madrid dal gól!
    Hostia síce dostali loptu do siete, ale to nebolo poriadne nebezpečné, pretože po centri zľava hlavičkoval ANTONIO RÜDIGER, ale nesmierne nebezpečne ho zozadu "zostrelil" Anatolij Trubin, ktorý išiel päsťami napred po lopte, avšak namiesto nej trafil tvrdo hlavu nemeckého obrancu. Toho zaliala krv a okamžite potrebuje ošetrenie.
    90+5. Antonio Rüdiger (REA) - 1:1
     
    90+6
    Na trávniku ostáva ležať s nepeknými zábermi aj brankár Anatolij Trubin, ktorý takisto nevyzerá vôbec dobre. Antonio Rüdiger odišiel mimo ihriska, avšak krv má všade.
     
    90+9
    Bola to naozaj obrovská zrážka oboch hráčov. Obaja išli po lopte, odniesli to zdravotnými problémami. Verme, že budú v poriadku.
     
    90+10
    Ešte sa hralo. Domáci získali rohový kop, ale ten defenzíva Realu Madrid vyriešila.
     
    90+10
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid v úplnom závere odvrátil prvú prehru sezóny, ale nevyhral, takže postup stále nemá istý. Napriek tomu všetko drží vo vlastných rukách. Šachtar bude s bodom na jednej strane spokojný. Na druhej ich mal takmer všetky tri.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (23:01:12)

    Matej Kubove

    Góly: 46. Zubkov – 90+5. Rüdiger

    Karty:   16. Konoplja (SAC), 88. Bondarenko (SAC) – 87. Militao (REA), 89. Kroos (REA)


    Šachtar Doneck: Trubin – Mychajličenko, Bondar, Matvijenko, Konoplja – Stepanenko (C) – Zubkov (82. L. Taylor), Bondarenko, Sudakov (81. Đurasek), Mudryk (85. Petrjak) – Traoré (77. Sikan).
    Náhradníci: Ševčenko, Pjatov – Kryvcov, Kryskiv, Kulakov, Topalov, Ocheretko, Kozik.

    Real Madrid: Lunin – Vázquez, Nacho Fernández, Rüdiger, F. Mendy (68. Alaba) – Valverde (68. Camavinga), Tchouaméni (57. Modrić), Kroos – Rodrygo (68. Asensio), Benzema (C), E. Hazard (57. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: L. López, Caňizares – Carvajal, Militao, Vallejo, Odriozola, M. Díaz.