McNallyová – Muchová 2:1 (kon.) | Benčičová – Krejčíková 0:0; 0:0; 0-0 (skreč)
Kontaveitová – Martincová 0:1; 0:1; 0-0 (skreč)
skreč Bencicová
Belinda Benčičová
Belinda Benčičová (6)
0
0
0
 
Barbora Krejčíková
Barbora Krejčíková
0
0
0
 
cz Štvrtok 06.10.2022, 16:15 • Centrální kurt, Ostrava (CZE) • WTA Ostrava - AGEL Open 2022 (krytý tvrdý povrch) • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Turnaj AGEL Open v Ostravě pokračuje ve čtvrtek osmifinálovými zápasy, ve kterých se představí i tři domácí tenistky. V tomto přenosu se budeme věnovat vystoupení Barbory Krejčíkové.
     
    Barbora Krejčíková po zranění ruky, kterým si prošla mezi únorem a květnem tohoto roku, dlouho hledala kvůli hernímu a tréninkovému výpadku ztracenou formu. Prošla sice do třetího kola Wimbledonu a čtvrtfinále v Hamburku, to bylo ale pro bývalou světovou dvojku málo a naopak se spíš kupila zklamání a nečekané porážky. Zlomila to minulý týden v Tallinnu, kde si dokráčela pro první titul od loňského Livesport Prague Open a po cestě porazila mj. i svou nadcházející soupeřku Belindu Bencicovou, kterou zdolala po takřka třech a půl hodinách.

    Bencicová, která letos triumfovala v Charlestonu a byla ve finále na trávě v Berlíně, prožívá poměrně vydařenou sezonu, o čemž svědčí i to, že vybojovala první titul na okruhu WTA od roku 2019. Ve vzájemných zápasech s Krejčíkovou byla až do Tallinnu stoprocentní a v Ostravě se pokusí o svou třetí výhru nad českou soupeřkou.
     
    Belinda Bencicová nakonec do utkání proti Barboře Krejčíkové nezasáhne. Před osmifinálovým utkáním se odhlásila kvůli zranění levého chodidla.
     
    Barbora Krejčíková tak postupuje bez boje do čtvrtfinále. Díky tomu se dál dere světovým žebříčkem postupnými krůčky nahoru a už má na dosah návrat do elitní dvacítky. O postup do semifinále si zahraje s hodně překvapivou čtvrtfinalistkou Alycií Parksovou. Americká kvalifikantka si po Karolíně Plíškové poradila i s Marií Sakkariovou. (14:24:28)

    Jan Vojkůvka

    Belinda Benčičová
    Štát: Švajčiarsko
    Dátum narodenia: 10.03.1997
    Vek: 27 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 175 cm
    Hmotnosť: 63 kg
    Nasadený: 6

    Barbora Krejčíková
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 18.12.1995
    Vek: 28 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 178 cm