Tisková konference SLČR (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Svazu lyžařů ČR

cz Utorok 04.10.2022, 11:30Tlačové konferencie
     
    Tisková konference Svazu lyžařů ČR byla ukončena. (12:15:28)
     
    Na závěr tiskovky dostává Martina Dubovská ještě kytici a to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost.
     
    „Nově za nás bude závodit Adriana Jelínková, která dosud reprezentovala Nizozemsko,“ dodává prezident SL ČR.
     
    „Pokud budu maximálně upřímný, tak už nevím, co ještě na smlouvě vylepšovat,“ odpovídá Trávníček na dotaz, proč smlouva s Ledeckou stále není podepsaná.
     
    „Problematika reprezentačních smluv se týkala po mém příchodu hlavně dvou sportovkyň, Evy Samkové a Ester Ledecké. Můj přístup je, že si musíme hýčkat to nejlepší, co máme. Odkaz na mou minulost byl, že známe střeva té spolupráce, já se snažil přinést maximum pozitivního a aby i v situaci, kdy sportovní svazy nemají výhled finanční jistoty, tyto sportovkyně cítily jistotu, kterou jim chceme dát. Sice stále jednáme, ale v nejhorším případě by to s Ester mělo být dotaženo do prvního závodu. S Evou již ladíme poslední detaily a smlouvy jsou připraveny k podpisu,“ uvedl David Trávníček.
     
    Na dálku z Nového Zélandu posílají zdravici také snowboardisté Hudeček a Hrubeš, které čeká první závod v Churu.
     
    „Pro mě bude vrcholem Turné čtyř můstků, kde musíte udělat osm kvalitních skoků, není to závod o náhodě. A pak samozřejmě mistrovství světa v Planici, kde jsme toho letos hodně naskákali a kde si věříme,“ dodal Roman Koudelka.
     
    Příští týden bude možné začít rezervovat vstupenky na Světový pohár ve sjezdovém lyžování, tedy vrcholnou akci roku na českém území, která se koná 28.-29. ledna. „Budeme se soustředit na slalom, kde mám větší ambice. Minule se mi celou zimu nedařilo, ve Špindlerově Mlýně jsem postoupila do druhého kola na 23. místo a bylo to před fanoušky pěkné zakončení. Doufám, že to umístění teď vylepším,“ řekla Martina Dubovská.
     
    „Pod Svaz lyžařů přichází nově paralyžování, které je zakotveno pod FIS,“ sdělil novinku David Trávníček.
     
    „Vrátili jsme se ze soustředění v Rakousku, hodně jsem skákal a měl jsem z toho dobrý pocit. Loni jsem chtěl stihnout olympiádu a proto se příprava trochu uspěchala. Čeká nás ještě jedno soustředění a na začátku listopadu první závody, takže času už tolik není,“ sdělil Roman Koudelka.
     
    „Máme měsíc a půl do prvních závodů. V létě jsem se soustředila na fyzičku, teď začínám lyžovat, čeká mě dva a půl týdne přípravy na sněhu ve Finsku,“ odhaluje své plány Martina Dubovská.
     
    „Vyhodnotil jsem si potřebu změny na pozici generálního sekretáře, který by měl pocházet se sportovního prostředí, ale přinést nový vítr,“ oznamuje Trávníček dále angažování bývalého bobisty Jana Šindeláře na tuto pozici.
     
    „Na konci ledna nás čeká Světový pohár žen ve slalomu a obřím slalomu ve Špindlerově Mlýně a věřím, že dopadne stejně dobře jako ten poslední před čtyřmi lety,“ řekl David Trávníček.
     
    „Najezdím během roku spousty kilometrů, většinou se nechávám vozit, ale takové úžasné auto asi nepůjčím,“ prohlásila slalomářka Martina Dubovská.
     
    „Jako řidič jsem se dvěma malými dětmi hodně vyklidněný, na silnici rozhodně nezávodím,“ říká u sponzorského vozu skokan Roman Koudelka.
     
    „Se sněhem jsem i jako kluk z Prahy větší kamarád než Marcel, během covidu jsem například aktivně běžkoval,“ dodává František Švec.
     
    Navazuje František Švec: „Zimní sporty jsou u nás velmi oblíbené, chceme prezentovat skupinu AutoPalace široké veřejnosti. Naše mateřská skupina byla založena roku 1906, jen o tři roky později než Svaz lyžařů,“ připomíná.
     
    "Jsme potěšeni partnerstvím se Svazem lyžařů, které navazuje na globální spolupráci značky Audi s FIS," uvedl Marcel Archleb, který na sebe prozradil, že na lyžařském výcviku se posunul ze čtvrtého družstva do třetího.
     
    „Narodil jsem se v Jeseníkách, lyžování pro mě je sportem číslo jedna a chtěl bych, aby to tak bylo i u nás v rámci sportovních svazů. Moje vize a mise je vyleštit diamant, který tady máme, a posunout nás k lepším zítřkům,“ uzavřel svůj proslov prezident SL ČR.

    Karel Jedlička