Columbus – Washington 2:1 (kon.) | Ottawa – Montreal 5:4 (po pr.) | St. Louis – Dallas 2:5 (kon.)
Winnipeg – Edmonton 2:3 (0:1 po s.n.) | Chicago – Detroit 0:3 (kon.) | Seattle – Vancouver 4:0 (kon.)
koniec po predl.
Ottawa Senators
5:4 (0:2, 2:1, 2:1 - 1:0)
Montreal Canadiens
cz Nedeľa 02.10.2022, 01:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:59 Alex DEBRINCAT - 5:4
     
    60:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Prodloužení netrvalo ani minutu, je tu konec. Domácí pokračovali v přesilovkové kombinaci, Giroux přichystal pozici pro ALEXE DEBRINCATA a ten prudkou ranou přes stínící hráče překonal Primeaua – 5:4. Asistence: Claude Giroux, Shane Pinto.
     
    59:06
    Jednu takovou ale udělal hostující Rem Pitlick, když fauloval Brannströma a dostal dvě minuty za hákování. Je tu přesilovka pro Ottawu.
     
    55:44
    Vylučuje se i na straně Ottawy, dvě minuty za krosček dostal Cole Reinhardt.
    54:40 Shane PINTO - 4:4
     
    54:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Dnes už druhá bleskově využitá přesilovka domácího celku. Po vyhraném buly přišla rychlá kombinace, mezi kruhy na střelu číhal SHANE PINTO a ranou z první o tyčku srovnal na 4:4. Asistence: Derick Brassard, Claude Giroux.
     
    54:32
    Je tu přesilovka pro Ottawu, puk přes mantinel poslal Mike Matheson a dostal dvě minuty za zdržování hry.
    50:53 Mathieu JOSEPH - 3:4
     
    50:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Přichází ale blesková odpověď. Domácí se u modré čáry dostali k puku, z pravé strany přihrával Motte, našel najíždějícího MATHIEU JOSEPHA a ten i odrazem od své brusle dostal puk za přemisťujícího se Primeaua – 3:4. Asistence: Tyler Motte.
    50:33 Justin BARRON - 2:4
     
    50:33
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hostující tým opět uniká do dvoubrankového náskoku. Po založení rychlého kontru našel ve středním pásmu Pezzetta zadovkou JUSTINA BARRONA, ten si zprava najel do ideální pozice a zápěstím překonal Bibeaua – 2:4. Asistence: Michael Pezzetta.
     
    40:01
    V brance Ottawy došlo ke změně, Madse Søgaarda nahradil Antoine Bibeau.
     
    40:00
    Po konci třetiny se pískal ještě jeden faul a na trestnou lavici půjde hostující Rafael Harvey-Pinard, který se provinil vysokou holí.
    35:54 Shane PINTO - 2:3
     
    35:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Přesilovka je bleskově využitá a je to zase o jediný gól. Hned po buly jsme byli svědky rychlé kombinace, nabito dostal SHANE PINTO a golfákem nedal Primeauovi šanci na zákrok – 2:3. Asistence: Claude Giroux, Jake Sanderson.
     
    35:48
    Zase se bude vylučovat, tentokrát ale na straně Montrealu. Dvě minuty za držení dostal Kaiden Guhle.
    34:49 Rem PITLICK - 1:3
     
    34:49
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jarventie se už vracel z trestné lavice, když se hostům povedlo rozjet kombinaci, kdy Ylönen křížným pasem přes pásmo našel v pravém kruhu REMA PITLICKA a ten ranou z první procedil puk za Søgaarda – 1:3. Asistence: Jesse Ylönen, Justin Barron.
     
    32:48
    Vylučuje se na straně Ottawy, dvě minuty za sekání dostal Roby Jarventie.
    31:47 Své sólo neproměnil ani hostující Stephens
     
    31:47
    Mitchell Stephens se dostal do sóla, u branky volil širokou bekhendovou kličku, Søgaard jej dokázal vybruslit a nedovolil mu skórovat!
    29:34 Domácí Motte sólo nevyužil, Primeau jej vychytal
     
    29:34
    Obrovskou šanci na srovnání měl Motte, když dostal přihrávku do sóla, jenže jeho střelu po ledě mu vychytal výtečný Primeau!
    27:41 Alex DEBRINCAT - 1:2
     
    27:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Teď už to ale klaplo a domácí snižují. Ottawa předvedla v útočném pásmu velký důraz při zisku puku, Brannström nataženou holí přiklepl na ALEXE DEBRINCATA a ten střelou z kruhu využil toho, že Primeau pro stínění před brankovištěm prakticky nic neviděl – 1:2. Asistence: Erik Brannström.
    19:01 Jake EVANS - 0:2
     
    19:01
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden úspěch hostujícího celku. Ottawa nedokázala vyhodit do středního pásma, Matheson nahodil před branku, kde si rukavicí zpracoval JAKE EVANS a poté bleskově zasunul za Søgaarda – 0:2! Asistence: Mike Matheson.
    16:54 Jake EVANS - 0:1
     
    16:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Zajcev nezachytil na modré čáře puk, Ottawa se najednou dostala do brejku dva na nikoho, Pitlick přihrál před brankoviště na JAKEA EVANSE a ten pohotově pověsil puk pod horní tyčku Søgaardovy branky – 0:1. Asistence: Rem Pitlick.
     
    02:47
    Už je ale po přesilovce, neboť unikajícího Motteho fauloval Mike Matheson a obdržel dvě minuty za držení. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    02:18
    Další pokus Montrealu vypadal rozhodně lépe a domácí museli vše hasit nedovoleným zákrokem. Dvě minuty za hákování dostal Roby Jarventie.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 28. DeBrincat (Brannström), 36. Pinto (Giroux, Sanderson), 51. Joseph (Motte), 55. Pinto (Brassard, Giroux), 61. DeBrincat (Giroux, Pinto) – 17. Evans (Pitlick), 20. Evans (Matheson), 35. Pitlick (Ylönen, Barron), 51. Barron (Pezzetta)


    Ottawa Senators: Søgaard (41. Bibeau) – Hamonic (A), Sanderson, Zajcev, Brannström, Thomson, Heatherington – Giroux (A), Brassard, DeBrincat (A) – Joseph, Pinto, Motte – Sokolov, Kastelic, Reinhardt – Sabourin, Greig, Jarventie.
    Tréner: D. J. Smith

    Montreal Canadiens: Primeau (Poulin) – Barron, Matheson (A), Wideman, Guhle, Leskinen, Harris – Hoffman (A), Beck, Drouin – Armia (A), Evans, Pitlick – Ylönen, Mešár, Pezzetta – Richard, Stephens, Harvey-Pinard.
    Tréner: Martin St. Louis

    Rozhodca: Furlatt, Kea – Barton, Brisebois

    Diváci: 15 878