Johnny Walker - Ion Cuțelaba Vítěz: J. Walker (kon.) | Li Ťing-liang - Daniel Rodriguez Vítěz: D. Rodriguez (kon.)
Chamzat Čimajev - Kevin Holland Vítěz: Ch. Čimajev (kon.) | Nate Diaz - Tony Ferguson Vítěz: N. Diaz (kon.)
koniec udalosti
Johnny Walker - Ion Cuțelaba

Vítěz: J. Walker

Nedeľa 11.09.2022, 04:22 • T-Mobile Arena, Paradise • UFC
     
    Vítěz: Johnny Walker na submisi. (04:32:38)
    Johnny Walker předvedl skvělou zem a došel si pro submisi
     
    Tak tohle bylo rychlé... Čekalo se hodně, hlavně přestřelka v postoji, nicméně hned od úvodu jsme dostali souboj na zemi. Nejprve měl chvíli navrch Cuțelaba, ale Walkerovi se povedl obrat, u pletiva se dostal soupeři do zad a v páté minutě zápasu utáhl rear naked choke. Tohle je pro Walkera velice důležité vítězství!
     
    4:37
    A je konec! Tohle už Johnny Walker nepustil a utáhl! Cuțelaba sice na zemi dobře pracoval, jenže na malou chvíli polevit. totálně odkryl krk a Walker toho využil. Dokonale utažený RNC byl Cuțelaba nucen odklepat!
     
    3:50
    Cuțelaba je z nejhoršího venku, stále má ale soupeře v zádech, Walker uzamkl bodylock a musí si hlídat ruce.
     
    3:08
    No a pozor, Walkerovi se povedl takedown a okamžitě nasazoval škrcení! Tohle bylo hodně slušně nasazený rear naked choke.
     
    2:30
    Walker přečkal těžkou chvíli, když na chvíli nabídl soupeři armbar a dokonce sám přešel do útoku a vzal záda.
     
    2:08
    Cuțelaba se postavil, ale stále držel dominantní pozici .Musel si jen dát pozor na upkick.
     
    1:14
    Walker má docela problém, jeho soupeř dobře tlačí na jeho krk a k tomu přidává krátké lokty.
     
    0:30
    Netrvalo to dlouho a Cuțelaba vzal zápas na zem, Walker se zatím snaží pracovat ze spodní pozice.
     
    0:15
    Cuțelaba hned v úvodu trefil docela slušný high kick.
     
    0:01
    Začalo první kolo.
     
    Začíná hlavní karta akce UFC 279 a první duel se uskuteční v polotěžké váze. Oba borci, o kterých se v posledních dnech prakticky vůbec nemluvilo, už nastupují do klece.
     
    Celá akce se odehraje v T-Mobile Areně v Paradise, a vy si ji od 4:00 nenechte ujít. Jste všichni srdečně zváni.
     
    Tato akce měla hodně divokou předehru, když se před tiskovou konferencí strhla hromadná šarvátka, do které se zapojili prakticky všichni aktéři hlavních zápasů a vše vypadalo spíše jako akce wrestlingové WWE. Při oficiálním vážení navíc Chamzat Čimajev převážil o takřka čtyři kilogramy a to odstartovalo hromadu změn na kartě.

    Jako hlavní zápas uvidíme střet dvou gangsterů z Kalifornie, kdy se potkají Nate Diaz (bilance 20-13, v UFC 14-11) a Tony „El Cucuy“ Ferguson (bilance 25-7, v UFC 14-5). Oba borci jsou legendami tohoto sportu a i když se jim v poslední době příliš nedařilo, pořád to jsou velká jména v byznysu a mají co ukázat. Nakonec jsme tak dokázali matchup, který je ještě lepší, než ten původní a tento zápas je těžko tipovat. Šance na výhru mají oba dva a dá se také čekat, že úklid klece po jejich duelu bude na dlouhou dobu...

    Hlavní předzápas obstarají hlavní viník celého maléru Chamzat „Borz“ Čimajev (bilance 11-0, v UFC 5-0) a Kevin „Trailblazer“ Holland (bilance 23-7, 1 NC, v UFC 10-4, 1 NC). Pro Hollanda je tento matchup zřejmě tím nejhorším, co mohl mít, neboť má slabiny proti wrestlerům a jelikož Čimajev je na zemi opravdu perfektní, bude si muset dávat opravdu velký pozor, nebo soupeře nějak vyprovokovat do přestřelky v postoji. Čimajev totiž, pokud je vyprovokován, hází taktiku za hlavu a je zranitelný, což dokázal Gilbert Burns.

    Jako třetí změněný zápas se uskuteční „The Leech“ Li Ťing-liang (bilance 19-7, v UFC 11-5) a Daniel „D-Rod“ Rodriguez (bilance 16-2, v UFC 6-1). V tomto utkání bude mít váhovou převahu druhý jmenovaný, a je nutno čínskému bojovníkovi zatleskat za to, že souboj na poslední chvíli vzal. Oba jsou nyní v laufu, Li Ťing-liang naposledy porazil Muslima Salichova na TKO, Rodriguez vyhrál dokonce poslední tři zápasy.

    Celou hlavní kartu otevře zápas v polotěžké váze, ve kterém se představí Johnny Walker (bilance18-7, v UFC 4-4) a Ion „The Hulk“ Cuțelaba (bilance 16-7-1, 1 NC, v UFC 5-6, 1 NC). Oba bojovníci potřebují výhru a to hlavně Walker, který z posledních pěti fightů padl hned čtyřikrát, z toho dvakrát na tvrdé KO. Každopádně oba borci nejdou pro ránu daleko a dá se tak čekat hned ze startu karty kvalitní štípaná.
     
    Dobré ráno u další číslované akce UFC, tentokrát UFC 279. Vrcholem bude pětikolová bitva mezi Natem Diazem a Tonym Fergusonem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:00.

    Dávid Švec

    Mike Beltran