Hr. Králové – Ostrava 0:0 (kon.) | Pardubice – Sigma Olomouc 0:2 (kon.) | Brno – Bohemians 1:2 (kon.)
Slovácko – Slavia 1:1 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
1:2 (0:2)
Bohemians 1905
cz Nedeľa 04.09.2022, 16:00 • ADAX INVEST Arena, Brno • Česká FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky nejvyšší fotbalové soutěže! FORTUNA:LIGA tento víkend pokračuje již 7. kolem a v rámci něj přivítá FC Zbrojovka Brno na svém hřišti Bohemians Praha 1905.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Nováček soutěže i nadále pokračuje na startu sezóny v dobrých výkonech. V tabulce se nachází s 10 body na 6. místě, navíc Brňané letos zatím pouze jednou nebodovali, a to před týdnem doma se Slavií. Vysokou porážku, kterou minulou neděli sledovala zaplněná Srbská, však Zbrojovka napravila v týdnu na hřišti Baníku Ostrava, kde sice prohrávala, ale díky závěrečnému obratu a gólům Řezníčka s Fouskem zvítězila 2:1. Nejlepším střelcem domácích je se třemi góly stále záložník Michal Ševčík.
     
    Bohemians Praha 1905

    Klokani prožívají také velmi dobrý start do sezóny, s osmi body jim patří 7. místo právě za Zbrojovkou. Skvělý rozjezd ročníku ale Pražany lehce zbrzdil a z posledních tří utkání mají jen bod. Minulou sobotu sice uhráli cennou remízu na hřišti Sparty, v úterý však doma padli s Českými Budějovicemi 1:2. Bohemians mají v úvodu sezóny hned čtyři dvougólové střelce, a to Davida Puškáče, Petra Hronka, Antonína Křapku a Romana Květa.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Granečný – Texl, F. Souček – M. Ševčík, Blecha, Falta – Řezníček (C).
    Náhradníci: Šiman – Hlavica, Matejov, Štěrba, Divíšek, Fousek, Alli, Nečas, Hladík, Přichystal.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Křapka, Hůlka, Köstl – M. Dostál, Jindřišek (C), Jánoš, Kovařík – Hronek, Puškáč, Květ.
    Náhradníci: Bačkovský – Bartek, Beran, Mužík, Koubek, Novák, Hála, Nový, Dan. Krch.

    Rozhodčí: Křepský – Antoníček, Dohnálek – Černý.
     
    Oba celky nastupují na stadion na Srbské. Domácí se představí tradičně v červeném, hosté se dnes oděli do černého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté načali rozehrávkou dnešní utkání a ihned směřoval dlouhý míč vpřed, po sérii odrazů budou Pražané vhazovat.
     
    2
    Jindřišek si na pravé straně narazil na pravé straně se spoluhráčem a odcentroval, jeho pas odvracel Hrazena.
     
    2
    Penalta pro Bohemians!
     
    2
    Po centru Kovaříka zblízka hlavičkoval Puškáč a trefil břevno, o dorážku se pokoušel Hronek, kterého poslal k zemi zcela jasně Endl zákrokem na hlavu, a rozhodčí měl jasno!
     
    3
    Bohemians právě vstřelili branku! Hosté se ujímají vedení. K penaltě se postavil útočník DAVID PUŠKÁČ, který vsadil na razanci a i když Berkovec směr jeho rány k levé tyči vystihl, tak se po míč natahoval marně. Skvělý úvod hostů – 0:1.
     
    4
    Domácí mají nyní spoustu času na odpověď, nicméně začátek jim moc nevyšel, a prakticky se nedostali k míči do doby, než inkasovali.
     
    5
    Blecha centroval z levé strany do vápna, Valeš však na míč dobře viděl a pohodlně si ho sebral do rukavic.
     
    6
    Texl hledal míčem za obranu Faltu, pobídka byla o něco delší, než domácí záložník potřeboval, a tak si opět zahraje Valeš.
     
    7
    Roman Květ se na pravé straně snadno kličkou uvolnil k centru, našel však jen hlavu Hrabinu. V pokračování celé akce byl pak Puškáč v ofsajdu.
     
    8
    Klokani pokračují v míčem na noze a zatím jsou v kombinaci velmi přesní, domácím se nedaří z aktivního dresinku nic vytěžit.
     
    9
    Z akce Zbrojovka opět nic nebylo, k dlouhému míči se nedostal Blecha. Vpřed míří hosté.
     
    10
    Ani hostům se nevedlo, a tak šli vpřed Brňané. Přetažený centr ještě vracel na zadní tyči zpět po sebe Hrabina, nikoho v červeném nenašel.
     
    12
    Texl sice dobře vytáhl míč středem, jenže neměl podporu žádného ze spoluhráčů. Nakonec zkusil kolmici na Blechu, ten jeho záměr nepochopil.
     
    13
    Nejprve to vypadalo na rodící se kontr Zbrojovky, ale ten byl zabdržděn. Ševčík chtěl roztáhnout hru do křídla na Granečného, jemu míč utekl do zámezí.
     
    14
    Hosté dobře ve třech proti třem kombinovali u pravé lajny, nakonec přišel centr Dostála. Endl míč hlavou netrefil a Ševčík raději odvracel na roh.
     
    15
    Centr z rohu se kroutil od branky a po jemné teči propadl k Jindřiškovi, který v těžké pozici střílel z první vysoko nad.
     
    16
    Endl nedůrazně odhlavičkoval míč před Puškáčem, což byla voda na mlýn pro Hronka. Ten si ho sebral a zkusil pálit, rána mu vůbec nesedla.
     
    17
    Na opačné straně centroval zleva Falta a našel Řezníčka, ten však neměl seřízená mířidla a trefil hned prvního před sebou stojícího obránce.
     
    18
    Za dlouhým míčem se hnal Řezníček a nakonec u něj byl dříve než Valeš, ale na dlouho nohu si ho nedokázal píchnout kolem gólmana Bohemians. Brankář klokanů pohotově zasáhl.
     
    19
    Zbrojovka převzala otěže a je teď aktivnějším týmem, hluboký blok soupeře se jí ale zatím nedaří potřebně rozrážet.
     
    20
    Souček centroval zleva, míč však přeletěl většinu hráčů a Daniel Köstl odvracel před Ševčíkem do autu.
     
    21
    Další akce Brněnských skončila útočným faulem, hosté u balonu.
     
    23
    Několik chyb v domácích řadách dalo hostům šanci k brejku. Roman Květ dostal rychlou kolmici za obranu a zkoušel na dlouhou nohu píchnout míč za Berkovce, ten v pádu podržel svůj tým.
     
    24
    Hrabina a Kovařík sváděli souboj v blízkosti rohového praporku, nakonec domácí obránce ostrý centr do vápna nepustil.
     
    25
    Tentokrát už Kovařík přes Hrabinu odcentroval, nabíhající Puškáč se dostal k hlavičce zády k brance a míč zamířil daleko od svatyně Berkovce.
     
    27
    Puškáč utekl po pravé straně a přes Granečného centroval kolmicí na Hronka. Nakonec včas vystartoval Endl a akci za minutu dvanáct zabrzdil, načež Berkovec sebral míč do rukavic.
     
    28
    Blecha a Falta kooperovali na levé straně, druhý jmenovaný vyzkoušel lob na spoluhráče, nicméně hosté zasáhli.
     
    29
    Po dlouhém míči za obranu chtěl mezi stopery naběhnutý Řezníček lobovat Valeše, leč neúspěšně. Vzrušení navíc bylo zbytečné, dodatečně byl máván ofsajd.
     
    30
    Hostující Křapka má zdravotní trable a musí na chvíli opustit hrací plochu, oba týmy využili krátkou pauzu k občerstvení.
     
    31
    Zbrojovka je sice na útočné polovině, ale nedaří se jí prakticky nic vymyslet. Hosté hrají z hlubokého a velmi účinného bloku.
     
    32
    Nakonec centroval Hrabina, jen však do prvního hráče. A Šural měl poté co dělat, aby doběhl míč před Puškáčem a pomohl si rozehrávkou s Berkovcem.
     
    33
    Nepřeností v domácích řadách i po úvodní půlhodině neubývá, Brňané teď dvakrát v řadě zakopli míč pouze do autu, což samozřejmě hraje do karet hostům.
     
    34
    Bohemians v dalším útoku, jenže přes Hrabinu ani Endla centry neprošli.
     
    35
    Teď už domácí míč zachytili a Ševčík chtěl vysunout po křídle Texla, ale ten neměl proti přesile nárok.
     
    36
    Domácí to tak zkusili po pravé straně, Hrabina zkoušel odcentrovat, než se mu pod nohy vrhnul Adam Jánoš a předvedl čistý obranný zákrok.
     
    37
    Následný centr už do vápna Bohemky proletěl a Valeš se proletěl vzduchem, když míč boxoval. Poté bylo pískáno, k nevoli domácích fanoušků pro hosty.
     
    38
    Hronek rozjel akci po levé straně a obešel tři soupeře, nakonec se dostal až na malé vápno k brankové čáře, odkud přihrával kolem Berkovce pod sebe. Domácí situaci ustáli, pokus o zakončení patou Dostála přečetli.
     
    39
    Následoval přímý kop z dobré střelecké vzdálenosti pro hosty. Rozehrávky se ujal Kovařík a Berkovec musel u své levé tyče na zem, aby míč vyboxoval do bezpečí.
     
    40
    Bohemians právě vstřelili branku! Teď už ale hosté slaví druhou branku. Po dlouhém autu domácí zaspali a Daniel Köstl tak mohl skvěle hlavou prodloužit míč za sebe na zadní tyč, kde ANTONÍN KŘAPKA skvěle zavíral situaci a zblízka hlavou nasměroval do sítě. Při zakončení a souboji s obráncem se ještě lehce zranil, ale nepůjde o nic vážného – 0:2.
     
    40
    Žlutá karta pro tým FC Zbrojovka Brno (Matěj Hrabina).
     
    41
    Domácí se snaží vytvořit si ještě nějakou šanci do konce půle, v té úvodní ale zatím tahají za kratší konec.
     
    41
    Puškáč trefil ve vzdušném souboji Texla a je dnes prvním hráčem potrestaným žlutou kartou.
     
    42
    Dostálkovi svěřenci v dalším útoku, do vápna směřoval vysoký centr Granečného, nicméně ve vzduchu opět úřadoval Valeš.
     
    44
    David Puškáč dostal po pravé lajně dobrý míč a hnal se kolem Šurala směrem vpřed, v rozletu jej zastavil praporek pomezního sudího – ofsajd.
     
    45
    V útoku byli nyní také hosté, Daniel Köstl s Hronkem se ale nepochopili při centru. Míč pro Berkovce.
     
    45+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    45+2
    Puškáč a Květ vyrazili do akce dvou na dvou, druhý jmenovaný zkoušel z těžkého úhlu pálit, ale trefil jen Endla.
     
    45+3
    Už předtím měli hosté po faulu Zbrojovky výhodu a k přestupku se nyní sudí vrací, Jakubu Šuralovi udělil žlutou kartu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     
    První dějství je za námi a domácí mají v kabině rozhodně o čem přemýšlet. V úvodní půli nepředvedli vůbec nic a navíc inkasovali už ve třetí minutě. Nejprve Puškáč trefil břevno a následně po faulu na Hronka dostal možnost zahrávat penaltu, kterou ranou k tyči proměnil. Hosté pokračovali v aktivní hře a ve 40. minutě zdvojnásobili svůj náskok, na zadní tyči se hlavou prosadil Křapka. Zbrojovka musí ve druhé půli výrazně zabrat, chce-li s výsledkem ještě něco udělat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Filip Blecha, přichází Wale Musa Alli.
    ze hřiště odchází Šimon Falta, přichází Adam Fousek.
     
    46
    Kouč domácích Dostálek oživil sestavu dvojitým střídáním do druhé půle, tak uvidíme, jestli to přinese kýžený efekt.
     
    47
    Endl hledal centrem do vápna někoho ze spoluhráčů, hostující hráči byli důraznější.
     
    48
    Brno právě vstřelilo branku! Snížení je tady a domácí jsou rázem zpět ve hře. Alli skvěle oživil hru a přesunul se nyní na levou stranu, kde odcentroval kolem Křapky na úplně volného MICHAL ŠEVČÍKA. Ten nezpanikařil, připravil si střelu levačkou a napálil míč do vzdálenější šibenice – 1:2!
     
    49
    Zbrojovky je najednou plné hřiště a opět to byl Alli, kdo pádil vpřed. Tentokrát byla proti němu dvojnásobná přesila, k centru se nedostal.
     
    50
    V útoku se nyní dostali do kombinace i hosté, Dostálův centr letěl vysoko nad branku Berkovce.
     
    51
    V další akci Brna měl prostor na ose kousek před vápnem Fousek, zkusil nasadit soupeři jesličky, ale pak si míč dobře tělem pokryl Josef Jindřišek a byl faulován.
     
    52
    Brno chybovalo v rozehrávce, z čehož chtěl těžit Dostál. Ve vápně si na ránu netroufnul, dával míč pod sebe, ale našel jen připraveného Texla.
     
    53
    Utkání po brzkém snížení dostalo parádní náboj a hra se přelévá ze strany na stranu. Jakub Řezníček faulován na půlce, rozehrávají domácí.
     
    54
    Alli to zleva zkoušel opět proti Křapkovi, tentokrát si ale před něj střelec druhé branky hostů dal tělo a čistě získal u vápna míč.
     
    55
    Řezníček se hnal za dlouhým míčem a v souboji s posledním obráncem dostal úder do obličeje, místo karty se ale píská zpětně ofsajd domácího útočníka.
     
    55
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Denis Granečný, přichází Róbert Matejov.
     
    56
    Bohemka měla rohový kop, ale nic z něj nevytěžila, stejně tak z opětovného centru z pravé strany.
     
    57
    Ani tentokrát nedostal Řezníček s Allim možnost pokračovat za obranu klokanů, znovu je pískán ofsajd.
     
    59
    Alli táhl teď už sám akci po pravé straně a měl na výběr vícero řešení. Nakonec zvolil centr, hosté však dobře vystoupili a akci přečetli.
     
    60
    Po hodině hry jsou domácí fotbalisté stále na míči, tempo hry však lehce opadlo a hosté euforii Zbrojovky utlumili.
     
    61
    Z velké dálky zkoušel pálit Květ, ránu mu nesedla, a tak si Berkovec pohodlně sebral do rukavic.
     
    63
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Roman Květ, přichází Martin Hála.
     
    64
    Jeden z domácích obránců to teď odvážně od půlky hřiště zkusil na Valeše lobem, ten se nemusel obávat – rána šla vedle.
     
    65
    Faul Součka ve středu hřiště zastavil akci klokanů, ti s rozehrávkou pospíchat nebudou.
     
    66
    Domácí měli k dispozici na pravé straně po faulu na Alliho přímý kop, nebezpečný centr Ševčíka proletěl vápnem, ale nikoho v červeném nenašel.
     
    68
    Znovu aktivní Alli postupoval s míčem po pravé straně a dostal se i k centru, Valeš jej před Řezníkem sebral do rukavic.
     
    69
    Znovu to mohlo být o dva góly! Lukáš Hůlka si navedl míč nebráněn na střelu z dálky a vyslal parádní pokus směřující pod břevno, Berkovec se ale zaskvěl a vytáhl míč konečky prstů na roh!
     
    70
    Rohový kop nic nepřinesl, v pokračování akce se míč z kopaček hostů dostal do autu.
     
    70
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Filip Souček, přichází Jan Hladík.
     
    71
    Poslední minuty patří Bohemce a je tu opět rohový kop pro fotbalisty v černém.
     
    72
    Domácí po zisku míče hru otočili, Řezníček zabojoval o ztracený míč a rozdal doprava na Alliho, jehož centr končí rohovým kopem pro Brno.
     
    73
    Nakonec přišla rozehrávka nakrátko a stejně centroval Ševčík, po jeho pasu pravačkou hlavičkoval Endl, ovšem nepřesně, a navíc fauloval.
     
    74
    Na jedné straně neuspěl Hladík proti Köstlovi, na té druhé musel Berkovec daleko z branky proti Hronkovi, aby míč ve skluzu odehrál.
     
    75
    Domácí vybojovali další roh, sražený centr Fouska se dostal k Hrabinovi, který pálil po zemi, blok sice propálil, ale zamířil o několik metrů mimo branku.
     
    76
    Opět se za dlouhým míčem tlačil Řezníček, jenže znovu je mu pískán ofsajd...
     
    77
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Ladislav Mužík.
    ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Daniel Krch.
     
    78
    Na kopačkách domácích fotbalistů se opět kupí nepřesnosti a čas se začíná krátit, Zbrojovka se nemůže usadit v souvislejším tlaku.
     
    79
    Ani teď to Brnu neklaplo, Alliho centr z pravé strany pouze proletěl vápnem a Hladík s Hrabinou se v kombinaci k ničemu nedostali.
     
    80
    Srbská explodovala nadšením, když se domácí dočkali vyrovnání díky dorážce Řezníčka, ale radost byla předčasná – ofsajd!
     
    81
    Zbrojovka se deset minut před koncem nadechuje k velkému tlaku a je usazena na polovině soupeře.
     
    82
    Alli znovu centroval zprava, přetáhl míč na zadní tyč, kde hlavičkoval Šural, leč těsně vedle. Někteří diváci už pomalu slavili, ale úhel pohledu klamal.
     
    83
    Řezníček vysunul Texla a ten už byl na malém vápníkuě, odkud dával pod sebe, nikoho v červeném ale nenašel.
     
    84
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Matěj Hrabina, přichází Jakub Přichystal.
     
    85
    Další obrovský závar před brankou Bohemky, ale Řezníček nůžkami nezakončil a Alli pálil do bloku.
     
    85
    A na druhé straně mohlo být hotovo! Hosté běželi ve dvou sami proti Fouskovi, Hronek našel Hálu, který byl úplně sám před Berkovcem, ale ten jej vychytal!
     
    85
    Žlutá karta pro tým FC Zbrojovka Brno (Lukáš Endl).
     
    86
    Hosté nicméně v útoku pokračují a vybojovali opět rohový kop.
     
    87
    Daniel Köstl nakonec zakončoval akci Bohemky střelou po zemi, Berkovec ji lapil do rukavic.
     
    88
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Martin Nový.
    ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází David Bartek.
     
    89
    Fousek prováhal moment na střelu, a tak se rodil další brejk Pražanů. Ten ale hosté přehráli a sami se vystavili v ofsajd.
     
    90
    Hladíkův centr se odrazil zprava na hranici vápna, kde byl osamocený Fousek, měl prostor ke střele, ale tu poslal vysoko nad!
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Další centr z dílny Ševčíka stopovalo ve vápně hned šest domácích hráčů, Křapka byl ale ve vzduchu nejdůraznější.
     
    90+2
    Faul ve středu hřiště zastavuje akci Bohemky a čas se pro domácí krátí.
     
    90+3
    Ševčíkem nezpracoval před vápnem míč a i když poté upadl k zemi, faul se nepískal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Duel dvou rozdílných poločasů nakonec končí tříbodovým ziskem pro hosty, kteří ve druhé půli ustrážili svůj náskok. Domácí oživili hru a už v poločase předvedli dvě střídání, navíc ihned snížili, když po Alliho pasu pálil přesně Ševčíkem. Zbrojovka poté tlačila a dokonce deset minut před koncem srovnala, Řezníčkův gól ale neplatil pro ofsajd. Hosty poté mohl uklidnit Hála, ale sám před Berkovcem neuspěll. V konečném součtu jej to ale mrzet nemusí, jeho tým ubránil v závěru těsný náskok a poveze do hlavního města cennou výhru.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:8.
     
    Ode mne je to pro dnešek ze Srbské vše, hezký zbytek večera. (17:58:46)

    Daniel Kinc

    Góly: 48. M. Ševčík (Alli) – 3. Puškáč (pen.), 40. Křapka (Köstl)

    Karty:   40. Hrabina (BNO), 45+3. Šural (BNO), 85. Endl (BNO) – 41. Puškáč (BOH)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 1:1. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:8.
    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina (84. Přichystal), Šural, Endl, Granečný (55. Matejov) – Texl, F. Souček (70. Hladík) – M. Ševčík, Blecha (46. Alli), Falta (46. Fousek) – Řezníček (C).
    Náhradníci: Šiman – Hlavica, Štěrba, Divíšek, Nečas.

    Bohemians 1905: Valeš – Křapka, Hůlka, Köstl – M. Dostál, Jindřišek (C), Jánoš (77. Dan. Krch), Kovařík (88. Nový) – Hronek (88. Bartek), Puškáč (77. Mužík), Květ (63. Hála).
    Náhradníci: Bačkovský – Beran, Koubek, Novák.

    Rozhodca: Křepský – Antoníček, Dohnálek – Černý