Katowice – Rögle BK 4:5 (kon.) | SAPA Fehérvár – Zürich 1:7 (kon.) | Frölunda – Hradec Králové 4:2 (kon.)
HC Slovan – Tappara sk 2:5 (kon.) | Fribourg – Ilves 3:2 (kon.) | Rapperswil – Mníchov 1:4 (kon.)
Grenoble – Eisbären 2:8 (kon.) | Salzburg – Stavanger 3:2 (po pr.)
koniec
Grenoble Brûleurs de Loups
2:8 (1:2, 0:5, 1:1)
Eisbären Berlín
cz Štvrtok 01.09.2022, 20:15 • Patinoire Pôle Sud • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:42:44)
     
    Německý Eisbären Berlín potvrdil roli velkého favorita, Grenoble deklasoval na jeho vlastním kluzišti 8:2.

    Klíčovou byla druhá třetina, v níž hosté za stavu 2:1 vstřelili pět gólů a vybudovali si rozhodující náskok. Třetí dvacetiminutovka se dohrávala spíše jen z povinnosti a přinesla po gólu na každé straně, na trefu hostujícího Matta Whitea dokázal zareagovat Julien Munoz. Zápas měl i dvojí českou stopu. Pro gólmana Grenoblu Jakuba Štěpánka skončilo střetnutí po sedmém inkasovaném gólu, za Eisbären hrající Marcel Barinka přispěl k výhře jednou asistencí.

    Svěřenci kouče Aubina zahájili nový ročník Ligy mistrů ve velkém stylu a po sérii prvních zápasů jsou v čele skupiny G. Ve druhém zápase skupiny švédská Frölunda porazila hradecký Mountfield 4:2.
     
    Střely na bránu: 27 – 39.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    V závěrečných vteřinách ještě jedno vyloučení na straně hostujícího mužstva, Korbinian Geibel za vlastní bránou krosčekoval k ledu Timotheho Quattroneho.
     
    59:15
    S nahozením od modré čáry neměl Tobias Ancicka výraznější problémy. Kus černé gumy od počátku velmi dobře viděl, skryl jej v lapačce.
     
    58:52
    Proti třem protihráčům si Marel Noebels nevěřil. Vyzkoušel proto zadovku na Zacha Boychuka, našel jen pozičně dobře postaveného Raymonda.
     
    58:24
    Domácí ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Dylan Fabre vyslal pěnou žabičku na Damiena Fleuryho, zkušený útočník ale promáchl.
     
    57:52
    Dobrou práci odvedl Raphael Garnier, ten po příchodu do brány předvádí pěkný a sebevědomý výkon. Lapačkou si vychutnal ránu Mauera.
    57:11 Julien MUNOZ - 2:8
     
    57:11
    Grenoble právě vstřelil branku!
    O zmírnění debaklu se postarala čtvrtá útočná lajna Grenoblu. Koudri zpoza brány nahrál do předbrankového prostoru JULIENU MUNOZOVI, čtyřiadvacetiletý forvard propálil Ancicku ránou k levé tyčce. Asistence: Adel Koudri.
     
    56:30
    Domácí hrají v pěti. Vysloužili si alespoň menší potlesk od fanoušků, kteří na dnešní utkání rozhodně nebudou vzpomínat s láskou.
     
    56:21
    Před bránu si najížděl Morgan Ellis. Nahrávka na něj směřovala, ovšem k obránci se stáhl Bobby Raymond a ve střele mu zabránil.
     
    55:36
    Je zřejmé, že hosté již nehrají na plný plyn. Trpělivá, ale částečně i odfláknutá kombinace v útočném pásmu skončila chybným pasem Nowaka a vyhozením Jalasvaary.
     
    55:15
    Od modré čáry pálil Jonas Müller příliš vysoko. Vzápětí na led naskočil Alexandre Pascal, oslabení Grenoblu pokračuje ve čtyřech bruslařích.
     
    54:26
    Opět prohřešek podrážení, tentokráte se o něj postaral Jere Rouhiainen. Domácí míří do tří, hra domácích v tomto počtu může trvat až 44 vteřin.
     
    54:15
    První minutu domácí v oslabení přestáli, navíc mohli udeřit v oslabení. Po levém křídle mířil do šance Dylan Fabre, křižnou ránu Tobias Ancicka vykopl levým betonem.
     
    53:10
    Grenoble bude pokračovat pod tlakem, protože Alexandre Pascal podklouzl, přičemž svou hokejkou viditelně podrazil Marca Basslera.
     
    53:01
    Dlouho kombinaci v útočném pásmu završil střelou z první z pravého kruhu Jonas Müller. Hlavní roli opět sehrál Raphael Garnier, hrací předmět schoval do lapačky.
     
    52:30
    Domácí v plném počtu. Janne Jalasvaara sprintuje do obranné třetiny, protože pokračuje drtivý tlak hostujícího mužstva,
     
    52:03
    Zasloužený potlesk pro Garniera. Pětadvacetiletý francouzský brankář se přesunul k pravé tyči a betonem vyrazil ostrou ránu Noebelse letící těsně nad ledem.
     
    51:42
    A další zmatky před Raphaelem Garnierem. Už to vypadalo, že Zach Boychuk bude zakončovat do odkryté části brány, jenže v klíčový moment mu touš sjel z čepele hole.
     
    51:06
    K vidění byla zajímavá bitva o puk v předbrankovém prostoru Grenoblu. Bobby Raymond přetlačil Morgana Ellise a vyhodil po pravém mantinelu.
     
    50:45
    Krátkou hru ve třech domácí přestáli. Raphael Garnier se stihl přesunout levé tyči, zakončení Franka Mauera udržel mezi betony.
     
    50:29
    Osm vteřin budou hrát hosté proti třem. Janne Jalasvaara si nepohlídal vyhození, puk poslal mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Eisbären míří za komfortním vítězstvím, Grenoble od druhé třetiny výrazně nestíhá.
     
    49:48
    Nedlouho poté se domácí osvobodili. A to hlavně zásluhou Damiena Fleuryho, který nejenže puk vybojoval, ale i jej po levém mantinelu vyhodil.
     
    49:22
    V levém kruhu zůstal úplně opomenutý Giovanni Fiore. Mířidla si ovšem neseřídil ideálně, ostrou ránu ze zápěstí namířil nad horní tyč.
     
    48:36
    Dočkáme se i devátého gólu? Hosté si zahrají přesilovou hru, držením se ve vlastním obranném pásmu provinil Alexandre Pascal.
    48:11 Matt WHITE - 1:8
     
    48:11
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Kanonáda hostů pokračuje. Peter Regin v přečíslení dvou na jednoho posunul hrací předmět na MATTA WHITEA, forhendová rána z první k levé tyčce zamířil mimo dosah přesunujícího se Garniera. Asistence: Peter Regin.
     
    47:50
    Ani druhou početní převahu v krátkém časovém sledu domácí nevyužili. Marco Nowak mohl v poklidu odjet na střídačku, protože hra probíhá ve středním pásmu.
     
    47:17
    Potlesk fanoušků si vysloužil domácí gólman Raphael Garnier! Na jedničku vystál unikajícího Giovanniho Fioreho a forhendový blafák zastavil levým betonem.
     
    46:57
    Naznačil střelu, aby nakonec Giovanni Fiore vyzkoušel zadovku za sebe na Damiena Fleuryho, překvapený adresát nahrávky mířil příliš vysoko.
     
    46:31
    Hráči v bílých dresech jeli do situace dvou proti dvěma. Marcel Noebels dával nahrávku na Zacha Boychuka najevo příliš okatě, vystihl ji Jere Rouhiainen.
     
    45:44
    Střela vyšla na Bobbyho Raymonda, jenž střílel od pravého mantinelu u modré čáry. Tobias Ancicka zakročil pravým betonem. Vzápětí přichází další vyloučení hostujícího celku, Marco Nowak vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    45:35
    Početní převaha Grenoblu je minulostí. Korbinian Geibel spěchá do útočného pásma, protože domácí hokejisté pokračují v kombinaci v útočném pásmu.
     
    44:59
    Na gól při vlastním oslabení si dělal zálusk Marcel Barinka. Z levého kruhu střílel zápěstím na přední tyčku, puk poslal těsně nad břevno.
     
    44:17
    Třiatřicetiletý Fin Markus Poukkula mohl nahrávat, nicméně věřil si individuálně, z levého kruhu pálil příklepem vysoko nad bránu.
     
    43:33
    Na Grenoble čeká dvouminutová přesilová hra. Fauloval člen čtvrtého obranného páru Korbinian Geibel, když zahákoval ujíždějícího Quattroneho.
     
    43:21
    Napadání Kevina Clarka k osmém gólu nevedlo. Správně odhadl, kudy bude Jaane Jalasvaara nahrávat, ale puk mu smolně projel pod hokejkou.
     
    42:56
    Středem pokusil štěstí Joel Champagne. Neprodral se až do útočného pásma, ztroskotal na dobře postavené obranné dvojici Müller – Mik.
     
    42:16
    Dobře v defenzivě zapracoval Kyle Hardy. V souboji tělo na tělo přetlačil Franka Mauera a po zadním mantinelu přenesl hru na volného Lamarcheho.
     
    41:47
    Tobias Ancicka dnes moc složitých zákroků neměl. Jeho pozornost prověřil Maxim Lamarche, jednadvacetiletý Němec zakročil pravým betonem.
     
    41:12
    Zakázané uvolnění Eisbärenu. Julian Melchiori vyzkoušel dlouhý pas na Matta Whitea, ten ani s nataženou hokejkou na puk nedosáhl.
     
    40:41
    Na druhé straně usiloval o vstřelený gól Brent Aubin. Kanadský útočník střílel z levého kruhu na zadní tyč, tu těsně minul.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. O pozornost si řekl Marcel Barinka, bekhendem ovšem zamířil těsně vedle pravé tyče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 22:02.
     
    Druhá třetina byla v jasné režii favorizovaného Eisbärenu, jenž přidal do kolonky vstřelených branek hned pět úspěšných zásahů. Svou druhou trefu v utkání přidal Zach Boychuk, jehož na střelecké listině doplnili Matt White, Frank Mauer, Giovanni Fiore a Frank Hördler. Velký počet inkasovaných gólů znamenal předčasný konec v zápase pro gólmana Grenoblu Jakuba Štěpánka, který přenechal místo v brankovišti Raphaelu Garnierovi.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 24.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Zmatky v předbrankovém prostoru dokonale vyřešil Raphael Garnier. Zaznamenal volný kotouč, bleskově jej pak přikryl lapačkou.
     
    39:16
    Souboj ve středním pásmu vítězně pro Eisbären Berlín, jmenovitě pro Jana Nijenhuise. Posléze nahodil za bránu soupeře a spolu se spoluhráči odjel vystřídat.
     
    38:42
    Od modré čáry pokusil štěstí Marco Nowak. Trefil před sebou clonícího Pascala, od jehož kalhot se hrací předmět odrazil do ochranné sítě.
     
    38:02
    Za vyhozením Manuela Wiederera dobruslil Makai Holdener. Zpracování zvládl na jedničku, stejně tak rozehrávku na Florana Douaye.
     
    37:40
    Český útočník Marcel Barinka přebruslil dvojici obránců a zpoza brány adresoval zadovku mezi kruhy, Kevin Clark na puk jen těsně nedosáhl.
     
    37:13
    Konečně pohlednější akce domácího týmu. Timothe Quattrone si vyměnil kus černé gumy s Munozem, jenže zakončil přímo do výstroje Ancicky.
     
    36:26
    Výměna gólmana zatím žádnou psychickou výhodu nepřinesla. Hosté pokračují v aktivním pojetí hry, Marcel Noebels vypálil těsně nad horní tyč.
     
    35:37
    Sedm a dost. Pro Jakuba Štěpánka končí zápas pár minut před koncem druhé třetiny, místo v brankovišti Grenoblu přebírá pětadvacetiletý Francouz Raphael Garnier.
    35:37 Frank HÖRDLER - 1:7
     
    35:37
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Spolupráce defenzivně laděných hokejistů vedla k sedmému úspěchu mužstva z hlavního města Německa. FRANK HÖRDLER si v mezikruží vyměnil kotouč s napravo stojícím Müllerem, gólově akci završil forhendovou střelou mezi pravou ruku a beton brankáře. Asistence: Jonas Müller a Marcel Noebels.
     
    35:27
    Hra přerušena z důvodu posunuté svatyně Grenoblu. Jakub Štěpánek se příliš prudce přesunul k levé tyči a bruslí vykopl bránu z původního postavení.
     
    35:02
    Damien Fleury hledal v přečíslení dvou na jednoho Dylana Fabreho. Nahrávku mu poslal za brusle, ze slibného útoku tak nebylo vůbec nic.
     
    34:36
    Zakázané uvolnění domácích. Janne Jalasvaara přecenil rychlostní schopnosti Damiena Fleuryho, jehož navíc přebruslil Morgan Ellis.
     
    34:15
    Dlouho se domácí v útočném pásmu neudrželi. Na vině bylo mizerné zpracování Makaie Holdenera, švýcarský zadák převzal plnou kontrolu nad hracím předmět až ve střední třetině.
     
    33:39
    Práce pro Tobiase Ancicku. Německý gólman vyzrál na Markuse Poukkula, střelu zápěstím k pravé tyči podržel mezi pravou rukou a tělem.
     
    33:13
    Grenoble se trápí. Janne Jalasvaara hledal, na koho by rozehrál, jenže všichni jeho spoluhráči byli velmi dobře pokrytí.
    32:29 Giovanni FIORE - 1:6
     
    32:29
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Početní převahu favorit nevyužil, skóroval však chvíli poté! V pokračujícím tlaku Marcel Barinka přenesl hru do pravého kruhu na GIOVANNIHO FIOREHO, za ránou na přední tyč se Štěpánek přesunul pozdě. Asistence: Marcel Barinka a Frank Mauer.
     
    31:48
    Trápení Eisbärenu v přesilové hře pokračuje. Levou stranou pokusil štěstí Frank Mauer, jenže zalekl se Douaye a vlastní vinou přišel o touš.
     
    31:13
    Zatím Grenoble v oslabení funguje velmi dobře. Vyhodili dvakrát v časovém sledu, Frank Hördler musí začínat od vlastní brány.
     
    30:21
    Další gól mohou hosté přidat v přesilové hře. Pod tlakem fauloval Brent Aubin, útočník francouzského mužstva podrazil Noebelse.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina základní hrací doby. Utkání probíhá dle papírových předpoklad. Eisbären vede o čtyři góly a je jasně lepším týmem.
    29:56 Zach BOYCHUK - 1:5
     
    29:56
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Dlouhou pasáž bez přerušení přerušuje až pátý gól Eisbärenu! ZACH BOYCHUK využil upadnutí posledního beka Raymonda a ujížděl sám na gólmana. Štěpánkovi udělal forhendový blafák a puk zkušeně zvedl nad jeho pravý beton. Bez asistence.
     
    29:29
    Ještě ze středního pásma se rozhodl vypálit Alexandre Pascal. Snadná práce pro Tobiase Ancicku, ten ještě z výstroje vyklepal touš pro Müllera.
     
    28:41
    Hru bleskově otočil Julien Munoz. Z pravého kruhu vyzkoušel svižné zakončení na zadní tyč, bránu výrazně minul.
     
    28:33
    Na ledě se ukazují i čtvrté útočné formace. Marco Bassler vyslal oblouček za obranu Janu Nijenhuisovi, tomu nevyšlo zpracování.
     
    27:55
    Akci dvou proti dvěma Markus Poukkula nevyřešil vůbec dobře. Vyzkoušel nahrávku na střed, před adresátem Nehringem zasáhl Wiederer.
     
    27:24
    S těžkým zpracováním si Jonas Müller nedělal těžkou hlavu a zacouval do střední třetiny, aby posléze přenesl hru doleva na Noebelse.
     
    26:57
    Na druhé straně musel být v permanenci Jakub Štěpánek. Výborně zmenšil úhel Dylanovi Fabremu a jeho pokus vyrazil levým ramenem.
     
    26:23
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Markus Poukkula zkusil získat útočnou třetinu po levém mantinelu, narazil ale na překážku jménem Jonas Müller.
     
    25:37
    Velkou rychlost nabral Chad Nehring. Pětatřicetiletý kanadský forvard však neměl kontrolu nad kotoučem, ten nechal za sebou u modré čáry.
     
    25:03
    Domácí hokejisté už se zřejmě oklepali z dvou rychlých úderů soupeře. Dylan Fabre nabil zleva mezi kruhy Damienovi Fleurymu, rána z první proletěla nad břevnem.
     
    24:39
    Skvěle zafungoval Franka Hördlera. Sedmatřicetiletý německý obránce dostihl Florana Douaye a soka čistým způsobem přišpendlil na mantinel.
     
    24:20
    Hosté hrají s velkým sebevědomím. Brendan Guhle středem rozjel Manuela Wiederera, jemuž nevyšla odvážná snaha o proskočení mezi dvojicí protihráčů.
     
    23:44
    Šikovné nahození Makaie Holdenera. Nahodil za bránu soupeře až v momentě, co přejel červenou čáru v polovině kluziště.
     
    23:11
    Defenziva Grenoblu hlavami zůstala v kabině! Další těžký zákrok levým betonem pro Jakuba Štěpánka, Mauer k jeho štěstí namířil dorážku vedle levé tyče.
     
    22:30
    No a ke třetímu gólu v krátkém časovém sledu moc nechybělo. Jakub Štěpánek ovšem Fioremu skvěle zmenšil střelecké úhel a zasáhl levým betonem.
    21:45 Frank MAUER - 1:4
     
    21:45
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Minuta hrůzy pro Grenoble! Krátce po vhazování se ke střele z levého kruhu dostal FRANK MAUER, příklepem vypálil nechytatelně do levého víka, tentokráte Štěpánka nechali na holičkách obránci. Asistence: Kevin Clark a Manuel Wiederer.
    21:18 Matt WHITE - 1:3
     
    21:18
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Aubina odskakují do dvoubrankového náskoku! V pravém kruhu převzal kotouč MATT WHITE. Dlouho nerozmýšlel a svižnou střelou překvapil Štěpánka na přední tyči, tento gól jde z velké části právě za českým gólmanem. Asistence: Peter Regin.
     
    21:02
    Obránce Kyle Hardy měl velké štěstí, že nedostal dvě minuty za zdržování hry, jeho vyhození se ke štěstí jeho samotného a Grenoblu otřelo o tvrzené sklo.
     
    20:41
    Mezi kruhy zůstal nikým nepokrytý Marcel Barinka. Vyzkoušel zakončení zápěstím k pravé tyči, tu o pár decimetrů minul.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly ovládli hokejisté v bílých dresech, útočit tedy mohou hosté.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 21:09.
     
    První třetina zápasu mezi Grenoblem a Eisbärenem přinesla tři branky, o jednu více vstřelilo hostující mužstvo. Do vedení se v 8. minutě dostali domácí zásluhou Dylana Fabreho, na jeho trefu odpověděl o dvě minuty později Zach Boychuk. Současnou podobu dal výsledku ve 14. minutě Marcel Noebels, jenž sám před Štěpánkem zakončil nekompromisně mezi betony českého gólmana.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 6.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Znovu v akci Maxim Lamarche. Třicetiletý kanadský bek se vydal na útočný výlet, z mezikruží vystřelil forhendem do levého betonu brankáře.
     
    19:21
    Zákrok z kategorie jednoduchých pro Tobiase Ancicku. Na nahození Lamarcheho od modré čáry velmi dobře viděl a puk skryl v lapačce.
     
    18:45
    Damien Fleury zkusil rozjet volnějším středem Nicolase Deschampse. Zpracování vyšlo centrovi druhé lajny na jedničku, ne však klička proti Mikovi.
     
    18:13
    Po tlakem dvou forčekujících hokejistů zacouval Kyle Hardy do obranného pásma. Odtud měl větší prostor a jako cíl rozehrávky si zvolil Treille.
     
    17:47
    Domácí navštívili útočné pásmo, leč příliš dlouho v něm nevydrželi. Aubin nahazoval na teč, Champagneho ovšem přetlačil Julian Melchiori.
     
    17:25
    Akce střídá akci, zápas rozhodně nenudí. Na druhé straně střílel Kevin Clark. Tuto střelu Štěpánek vyrazil, další zakončení Mika již zvládl podržet.
     
    16:42
    Po obrovském zaváhání hostujícího beka, jenž promáchl rukavicí letící kotouč, se rázem sám před gólmanem ocitl Floran Douay, střelu k pravé tyči Ancicka vyrazil vyrážečkou!
     
    16:01
    Sice nabral Markus Poukkula velkou rychlost, jenže v klíčový okamžik si kotouč posunul až příliš do jízdy, navíc jej přebruslil Frank Hördler.
     
    15:37
    Práce i pro Jakuba Štěpánka. Český gólman třetí puk ve své síti nepřipustil, střelu Mika sebevědomě podržel ve výstroji.
     
    15:07
    Nyní měl Tobias Ancicka výrazně větší problémy! Ránu Treilleho pouze vyrazil, porazil si následně i s dvojitou dorážkou Joela Champagneho.
     
    14:38
    Spíše z nouze pálil od modré čáry Maxim Lamarche. Tobias Ancicka na hrací předmět velmi dobře viděl, z lapačky ho dokonce vyklepal pro Melchioriho.
     
    14:15
    Na druhý zásah v utkání měl políčeno Dylan Fabre. Nezvládl ovšem těžké zpracování a rychle letící puk dojel až za bránou soupeře, kde byl zastaven Müllerem.
    13:05 Marcel NOEBELS - 1:2
     
    13:05
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Obrat dokonán, favorizovaný německý celek je o krok napřed! Fiore vyslal parádní pas od pravého mantinelu před bránu na úplně volného MARCELA NOEBELSE. Třicetiletý německý útočník počkal, až Štěpánek roztáhne betony a v pravý čas touš poslal bekhendem mezi nimi za brankovou čáru. Asistence: Giovanni Fiore.
     
    12:39
    Přerušení hry způsobil Brent Aubin. Zkusil si prohodit puk kolem Erica Mika, jenže jej hodil pouze na střídačku mezi ostatní spoluhráče.
     
    12:15
    Defenzivní povinnosti s Julien Munoz splnil na jedničku. zachytil se Marca Nowaka a kus černé gumy protihráči vypíchl z pod hokejky.
     
    11:53
    Protiútok hostujícího celku neměl dlouhého trvání. Giovanni Fiore byl netrpělivý na modré čáře a vystavil do ofsajdu Marcela Noebelse.
     
    11:27
    Situaci dvou proti dvěma řešil Floran Douay nahrávkou do středu na Cjada Nehringa, zkušenému Kanaďanovi však nevyšlo zpracování.
     
    10:51
    Souboj u mantinelu u útočné modré čáry Eisbärenu ovládl Giovanni Fiore, vzápětí ovšem neuspěl kličkou proti dobře postavenému Müllerovi.
     
    10:19
    Zápas tedy pokračuje za vyrovnaného stavu. Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Damien Fleury, stopku mu čistým hitem vystavil Morgan Ellis.
    09:21 Zach BOYCHUK - 1:1
     
    09:21
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Rychle vyrovnání hostů! Nahození od modré čáry pouze ztlumil jeden z blokujícího hokejistů k ZACHU BOYCHUKOVI a ten snadno zametl hrací předmět za záda dezorientovaného Štěpánka. Bez asistence.
     
    08:30
    Hosté chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Fiore se vytočil zpoza brány, Jakub Štěpánek byl ale u levé tyče včas a střelu zastavil levým betonem.
    07:20 Dylan FABRE - 1:0
     
    07:20
    Grenoble právě vstřelil branku!
    Hra čtyři na čtyři přináší první gól, o který se postaralo domácí mužstvo! Jmenovitě DYLAN FABRE, který se štěstím udržel puk, načež vypálil z mezikruží přes Müllera k levé tyči, Ancicka na kotouč nedosáhl. Asistence: Damien Fleury a Jere Rouhiainen.
     
    06:56
    Početní převaha Eisbärenu je minulostí. Ve vlastním obranném pásmu fauloval Kevin Clark, u mantinelu se provinil podrážením.
     
    06:41
    Tvrdý projektil vyslal zleva od modré čáry Frank Hördler. Jakub Štěpánek se výborně přesunul k pravé tyči a výstrojí touš vyrazil do bezpečí.
     
    06:01
    První přesilovou hru si zahrají hostující hokejisté. Zbytečné dvě minuty za napadení vyfasoval Chad Nehring, k zákroku došlo v přerušené hře.
     
    05:41
    Také Jakub Štěpánek i nadále udržuje čisté konto. Nejprve vyrazil Manuela Wiederera, načež pokryl i dorážku Franka Mauera.
     
    05:24
    Práce pro hostujícího gólmana. Výborně se sklouzl k pravé tyči a pravým betonem úspěšně vykopl tvrdou ránu Fabreho.
     
    04:59
    Do obrany se výborně zatáhl Bobby Raymond. Zkušený kanadský zadák čistým způsobem odzbrojil rozjetého Fioreho.
     
    04:30
    Zatím to tedy rozhodně nevypadá, že by měl být Eisbären Berlín jasně lepším týmem. Aktivní Doay vypálil příklepem těsně vedle pravé tyče.
     
    03:47
    Tobias Ancicka toho při zakončení Jalasvaary od modré mnoho neviděl. Měl velké štěstí, že ho rychle letící kotouč trefil do pravého betonu.
     
    03:22
    O přerušení hry se postaral Tobias Ancicka. Poradil si s pokusem Nehringa, volný puk posléze podržel v lapačce.
     
    02:53
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Marcel Barinka. Zkusil se natlačit před bránu, stopku mu vystavil Makai Holdener.
     
    02:10
    Zničehonic měli zajímavou příležitost domácí! Rána Douaye se od zadního mantinelu odrazila před bránu. O dorážku se přihlásil Poukkula, leč na Ancicku nevyzrál.
     
    01:46
    Hru zklidnil za vlastní svatyní Bobby Raymond. Nenechal se rozhodit forčekujícím Ellisem, hru přenesl na volného Rouhiainena.
     
    01:12
    Za bránou soupeře operoval s toušem na holi Marcel Noebels. Po mantinelu posunul hrací předmět na Jonase Müllera, jehož pokus srazil bránící hráč do ochranné sítě.
     
    00:31
    A Jakub Štěpánek hned v akci. Střelou od levého mantinelu jej prověřil Peter Regin, gólman schoval touš v lapačce.
     
    00:10
    Utkání mezi Grenoblem a Eisbärenem Berlín odstartovalo! A nechybí česká účast, v bráně domácího celku nastupuje gólman Jakub Štěpánek, za hosty v první útočné lajně Marcel Barinka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Grenoble Brûleurs de Loups: Štěpánek (Garnier) – Lamarche, Hardy, Raymond, Rouhiainen, Holdener, Jalasvaara, Pascal, Dair – Aubin, Champagne, Treille – Fleury, Deschamps, Fabre – Douay, Nehring, Poukkula – Munoz, Koudri, Quattrone.
    Trenér: Jyrki Aho

    Eisbären Berlín: Ancicka (Markkanen) – Mik, Melchiori, Ellis, Müller, Guhle, Hördler, Nowak, Geibel – Barinka, Regin, White – Fiore, Boychuk, Noebels – Mauer, Wiederer, Clark – Bassler, Nijenhuis, Rosmy.
    Trenér: Serge Aubin

    Rozhodčí: Rezek (AUT), Cregut (FRA) – Zede (FRA), Goncalves (FRA).
     
    Eisbären Berlín

    Podobně jako Grenoble, tak i Eisbären Berlín je mistrem své země. Hráči tohoto celku ovládli základní část německé DEL, nejbližšího konkurenta měli v podobě Mnichova. V play-off Aubinova družina nejprve ve třech zápasech vyřadila Kolín, aby vzápětí v rozhodujícím pátém utkání uspěla v semifinále proti Mannheimu a ve finále pokořila Mnichov 3:1 na zápasy. Eisbären sehrál v přípravě pět klání, přičemž porazil jenom švýcarský Biel, mimo jiné prohrál 1:4 s Pardubicemi.
     
    Grenoble Brûleurs de Loups

    Hokejisté Grenoblu se do Ligy mistrů kvalifikovali jakožto mistři Francie. Kralovali už v základní části, když za sebou rozdílem třinácti bodů nechali druhé Angers. Ve vyřazovací části potvrdili své postavení. Nejprve ve čtyřech zápasech porazili Bordeaux, v pěti utkáních vyřídili Cergy-Pontoise a ve finále proti Angers prohráli jediné utkání. V předsezónní přípravě odehráli svěřenci kouče Aha šest zápasů s bilancí čtyř vítězství a dvou porážek.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný čtvrteční večer. Vítám vás při sledování hokejové Ligy mistrů, u zápasu skupiny G mezi Grenoblem a Eisbärenem Berlín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 8. Fabre (Fleury, Rouhiainen), 58. Munoz (Koudri) – 10. Boychuk, 14. Noebels (Fiore), 22. White (Regin), 22. Mauer (Clark, Wiederer), 30. Boychuk, 33. Fiore (Barinka, Mauer), 36. Hördler (Müller, Noebels), 49. White (Regin)


    Grenoble Brûleurs de Loups: Štěpánek (36. Garnier) – Lamarche, Hardy, Raymond, Rouhiainen, Holdener, Jalasvaara, Pascal, Dair – Aubin, Champagne, Treille – Fleury, Deschamps, Fabre – Douay, Nehring, Poukkula – Munoz, Koudri, Quattrone.
    Tréner: Jyrki Aho

    Eisbären Berlín: Ancicka (Markkanen) – Mik, Melchiori, Ellis, Müller, Guhle, Hördler, Nowak, Geibel – Barinka, Regin, White – Fiore, Boychuk, Noebels – Mauer, Wiederer, Clark – Bassler, Nijenhuis, Rosmy.
    Tréner: Serge Aubin

    Rozhodca: Rezek (AUT), Cregut (FRA) – Zede (FRA), Goncalves (FRA)

    Diváci: 3 408