Jablonec – Ostrava 1:1 (kon.) | Teplice – Zlín 0:0 (kon.) | Pardubice – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Č. Budějovice – Plzeň 0:1 (kon.) | Sparta Praha – Bohemians 1:1 (kon.)
koniec
FK Pardubice
0:3 (0:3)
FK Mladá Boleslav
cz Sobota 27.08.2022, 16:00 • Ďolíček, Praha - Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Konec zápasu. Ve druhé půli se skóre neměnilo a Pardubice tak v Ďolíčku podlehly Mladé Boleslavi 0:3. Doplatily zejména na velice špatnou první půli, ve které nebyly důstojným soupeřem. Po přestávce sice měly více ze hry, s výsledkem ale už nic udělat nedokázaly. (17:58:20)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:16.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí neúspěšně rozehrávali rohový kop, po kterém hosté odkopl balón na polovinu soupeře, kde si s ním trochu krkolomně poradil Tomáš Vlček.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    83
    Další přerušení kvůli zdravotním potížím. Znovu na domácí straně, Tomáš Solil totiž z blízka inkasoval ránu balónem přímo do břicha.
     
    81
    Tomáš Koukola na půlce hřiště fauloval a Vojtěch Kubista chtěl překvapit brankáře Pardubic, míč ale poslal daleko vedle brány.
     
    80
    Nově příchozí Nana ihned vybojoval volný přímý kop, když si pokryl balón a vykoledoval si nedovolený zákrok soupeře.
     
    79
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Nana Akosah-Bempah.
     
    77
    Tomáš Vlček sice vystihl dráhu přihrávku směřující do vápna, bohužel pro něj se ale míč odrazil jen k Patriku Žitnému. Ten po pár minutách na hřišti nebezpečně vystřelil, Jakub Markovič vyrazil na roh.
     
    76
    Na to, že jde teprve o jeho třetí ligový zápas, tak si Tomáš Koukola poradil mazácky. Balón pokryl před dotírajícím útočníkem a udržel ho pro svůj tým.
     
    74
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Vojtěch Stránský.
    ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Patrik Žitný.
     
    73
    Matěj Helešic už je naštěstí na nohou a bude moct pokračovat. Hosté si nyní vypracovali standardní situaci, když po výkopu Polačka byl faulován Dancák.
     
    71
    Nepříjemný moment. Matěj Helešic ve snaze hrát balón dostal úder do hlavy a rozhodčí ihned přerušuje hru, aby domácí hráč mohl být ošetřen.
     
    69
    Pardubáci na levé straně rychle rozehráli autové vhazování a Matěj Helešic centrem našel hlavu Pavla Černého, zkušený útočník však zamířil nad.
     
    67
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Daniel Mareček, přichází Samuel Dancák.
    ze hřiště odchází Jakub Fulnek, přichází Ubong Moses Ekpai.
     
    66
    Dvakrát v rychlém sledu si domácí hráči vybojovali standardní situaci. Tu první rozehráli na krátko, tu druhou Michal Hlavatý poslal do pokutového území. Obrana odvrací.
     
    63
    Po sklepnutí Červenky do strany pro Solila domácí záložník odcentrovat, trefil ale jen rukavice brankáře Polačka.
     
    62
    Leandro Lima je zatím jednoznačně nejúčinnějším střídáním domácího týmu. Je hodně aktivní a snaží se hrát dopředu, zatím mu ale chybí to pomyslné štěstíčko.
     
    61
    Na pravé straně Leandro Lima ukázal svou rychlost. Udržel míč ve hře a poté vysunul Marka Červenku, který získal roh.
     
    60
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Ladislav Krobot.
     
    58
    Mladá Boleslav se ve druhé půli moc s míčem na kopačkách neohřála, moc ji to ale mrzet nemusí. Náskok má pohodlný a zatím to nevypadá, že by domácí měli na to ještě zápas zdramatizovat.
     
    54
    Tomáš Vlček vyvezl balón a červenobílí chtěli ohrozit bránu soupeře tentokrát z levé strany, přihrávka Helešice ale byla až příliš prudká a skončila v zámezí.
     
    53
    Poprvé o sobě dal vědět Leandro Lima. Ten byl na konci přihrávky Tomáše Koukoly a vyslal centr před branku. Míč nakonec mířil spíše směrem na branku a nakonec se od břevna odrazil do zámezí.
     
    53
    Pardubáci se ale přece jen trochu dostali do zápasu. Nyní dostali míč k pokutovému území soupeře, když vybojovali hned čtyři auty za sebou.
     
    51
    Volný kop Hlavatého prodloužil k Tomáši Solilovi Vlček, domácí záložník jen provětral rukavice brankáře Polačka.
     
    48
    Milan Škoda (FK Mladá Boleslav) se pokusil zakončit, k míči se ale dostal až poté, co ho měl v náruči Markovič. Do domácího brankáře zajel a po ošetření obou borců vidí hostující hráč žlutou kartu.
     
    47
    Domácí se ale asi nepoučili z toho, že Marek Matějovský měl v první půli hodně prostoru. Nyní znovu zůstal ve středu hřiště sám a vyslal do náběhu Pecha. Ten poslal míč před bránu, kde zakročil Markovič.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Kamil Vacek, přichází Dominik Mareš.
    ze hřiště odchází Vojtěch Sychra, přichází Leandro Lima.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas jak ze špatného snu. Pardubice ve špatném slova smyslu navázaly na poslední zápas na Slavii a po první půli prohrávají s Mladou Boleslaví 0:3. Ta si hned v prvních 10 minutách pomohla dvěma góly Škody po rozích Matějovského a ve 35. minutě zvýšil debutant Vojtěch Kubista.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta
     
    44
    A v domácí kabině mohlo být o poločase ještě dusněji. Po teči obránce totiž musel Markovič předvést reflexivní zákrok a následně před dotírajícím soupeře, zvládl míč odkopnout Helešic.
     
    43
    Pavel Černý nyní centrem hledal právě nového muže na trávníku Marka Červenku, toho obránce k hlavičce nepustil a balón doskákal za brankovou čáru.
     
    42
    Domácí ještě před poločasem sáhli ke dvěma změnám. Uvidíme, zda střídající hráči stihnout něco udělat ještě před poločasem.
     
    41
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Martin Toml, přichází Tomáš Koukola.
    ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Marek Červenka.
     
    40
    Domácí už asi doufají, aby byl alespoň poločas. Nedaří se jim vůbec nic a hosté jsou na koni.
     
    35
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Noční můra Pardubic z posledního zápasu pokračuje. Dnes jim vůbec nefunguje střed hřiště, což vyústilo ve třetí branku Mladé Boleslavi. VOJTĚCH KUBISTA dnes podruhé napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti a při svém debutu v modrém zvyšuje na 3:0!
     
    33
    Po efektivní kombinaci na levé straně hřiště centroval úplně volný Kamil Vacek. Ten levačkou našel nikým neobsazeného Tomáše Solila, záložník Pardubic však balón netrefil ideálně a neohrozil bránu!
     
    32
    Po několikaminutové odmlce se domácí dostali na polovinu soupeře, v žádné nebezpečí to však nevyústilo. Centr Tomáše Solila byl totiž přetažený a skončil v zámězí.
     
    31
    První roh byl odvrácen a tak si Matějovský dal repete. Znovu se do zakončení dral Milan Škoda, ten si tentokrát proti brankáři počínal nedovoleně.
     
    30
    Marek Matějovský dostal příležitost navýšit vedení svého týmu, Jakub Markovič byl ale proti! Míč letěl k jeho pravé tyči a host ze Slavie balón vyrazil! Následuje však rohový kop.
     
    29
    Milan Škoda si rovnal míč na střelu v pokutovém území a při snaze zablokovat balón zahrál jeden z bránících hráčů rukou! Míč si ale překvapivě staví Marek Matějovský, nikoliv už dvougólový Škoda.
     
    28
    Penalta pro Mladou Boleslav!
     
    26
    Mohlo to být 3:0 pro Mladou Boleslav! Milan Škoda tentokrát v roli asistenta prodloužil míč k Danielu Marečkovi. Ten byl sám proti gólmanu Jakubu Markovičovi, levačkou ale trefil tyč!
     
    25
    V Ďolíčku nyní začal vydatný déšť. Mezitím dostal Marek Matějovský přihrávku lehce na půli soupeře a byl faulován, může tedy znovu ukázat svou skvělou kopací techniku.
     
    21
    Boleslavští se poprvé v utkání museli pár minut za sebou bránit, žádné větší ohrožení brány Polačka to však neznamenalo. Akce Pardubic nyní byla zastavena kvůli ofsajdu Černého.
     
    19
    Domácí rozehráli od rohového praporku nakrátko, nakonec ale přece jen přišel centr do pokutového území. Tam hlavičkoval Vacek, Polaček zakročil.
     
    19
    Konečně náznak fotbalovosti ze strany Pardubic. Dominik Kostka dostal míč na pravé straně, obešel obránce a vybojoval alespoň rohový kop.
     
    19
    Jakub Markovič se nyní ukopl a málem daroval Milanu Škodovi hattrick, hostující snajpr naštěstí míč netrefil ideálně.
     
    17
    Mladá Boleslav pokračuje v dobrém startu do zápasu a Pardubice vůbec k ničemu nepouští. Domácí nyní sice mají míč na kopačkách, nedokáží se ale dostat z vlastní půlky.
     
    15
    Tentokrát Matějovský našel rohovým kopem hlavu Daniela Marečka, ten ale v pádu nezamířil mezi tři tyče.
     
    15
    Kamil Vacek hlavou nadzvedl přihrávku mířící na Davida Pecha. Je z toho další rohový kop z pravé strany, prosadí se hosté znovu?
     
    13
    Po udržení balónu Pavlem Černým si domácí fotbalisté dělali zálusk na rychlý protiútok, ten ale skončil poté, co Sychra poslal zpět na Černého až příliš dlouhou přihrávku.
     
    12
    Horší start si snad Pardubice po minulém týdnu ani nemohly představit. Nyní se do zakončení znovu dral už dvougólový Milan Škoda, přitom ale fauloval bývalého spoluhráče Hlavatého.
     
    10
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Jako přes kopírák! Po obranném zákroku Janoška hosté zahrávali další rohový kop. Ten znovu zahrával Marek Matějovský a i tentokrát se dokázal prosadit MILAN ŠKODA! Asistence: Marek Matějovský.
     
    8
    Pardubičtí hráči jakoby pořád měli v hlavě poslední zápas, ve kterém dostali sedm gólů jen o pár kilometrů vedle. Zatím se nedokázali dostat do hry a každý útok Mladé Boleslavi smrdí nebezpečím.
     
    6
    Další ohrožení domácí brány. Dominik Janošek totiž ve středovém kruhu neúspěšnou zidanovkou ztratil míč, kterého se zmocnil Vojtěch Kubista. Ten vyslal první střelu po přestupu z Jablonce, Markovič ale tentokrát byl úspěšný.
     
    5
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A z prvního rohu se Středočeši prosazují! Marek Matějovský posadil centr přímo na hlavu MILANA ŠKODY, který se dostal k hlavičce a nedal Jakubu Markovičovi šanci! Asistence: Marek Matějovský.
     
    4
    Nyní už hosté rozehráli lépe a hned z toho byla šance. Vše začal skvělou přihrávkou na Pecha brankář Martin Polaček. K centru se následně dostal Tomáš Ladra, obrana odvrátila.
     
    3
    Rozehrávka Mladá Boleslavi byla nepřesná. David Pech dostal až příliš vysoký balón, který nemohl zastihnout před postranní čarou.
     
    2
    Přibližně hodinu před zápasem se přes Ďolíček přehnala přeháňka a na hřišti je to znát. Obzvláště v prostoru před střídačkami je hřiště hodně podmáčené, bude tedy zajímavé sledovat, jak se s tím hráči poperou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou na hrací ploše. Jak Pardubice tak Mladá Boleslav budou hrát ve svých tradičních barvách, domácí tedy v červenobílé a hosté celí v modrém.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Markovič – Kostka, Vlček, Toml, Helešic – Janošek (C) – Sychra, Solil, Hlavatý, Vacek – Černý.
    Náhradníci: Budinský – Chvěja, Koukola, Svoboda, Mareš, Rosa, Akosah-Bempah, Červenka, Lima.
    Trenér: Jaroslav Novotný

    FK Mladá Boleslav: Polaček – D. Šimek, Suchý, Karafiát – Pech, D. Mareček, Matějovský (C), Kubista, Fulnek – Ladra, Mil. Škoda.
    Náhradníci: Šeda – Žitný, Skalák, Donát, Stránský, Dancák, Krobot, Mašek, Ekpai.
    Trenér: Pavel Hoftych

    Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Slavíček.
     
    Start Mladá Boleslavi do ligy není také vůbec slavný. Má totiž jen dva body, společně s Jabloncem a Zlínem je tak mezi třemi týmy, které letos ještě nevyhrály. A právě s těmito dvěma týmy získali Středočeši své jediné body. V prvním kole totiž hráli bez branek ve Zlíně a o týden později po dvou brankách na obou stranách brali bod také ze severu Čech.

    Následovaly však dvě prohry. Jedna z nich obzvláště zamrzí, v Brně totiž svěřenci trenéra Pavla Hoftycha po první půli vedli 1:0, nováček ale ve druhé půli skóre otočil a nakonec zvítězil 3:1. Stejným výsledkem skončilo i poslední klání Mladé Boleslavi, doma totiž prohrála se Spartou.

    To vše samozřejmě už například bez Brazilce Ewertona, který v létě odešel do Slavie, či beka Dominika Preislera, ten posílil Liberec. V posledních dnech však do týmu z města automobilů přišel z Jablonce záložník či obránce Vojtěch Kubista a ze Slavie Praha křídelník Ubong Ekpai.
     
    Pardubice nevstoupily do ligy ideálními výsledky. V prvních dvou kolech sice předváděly poměrně slušný fotbal, na body jim to však nestačilo. V prvním kole smolně prohrály s Českými Budějovicemi a o týden později nestačily na mistrovskou Viktorii Plzeň.

    Ve třetím kole už Východočeši bojovali. Hra sice byla o něco horší než v úvodních zápasech, v Ďolíčku ale zdolali Liberec po dvou gólech v závěru první půle. A závěr první půle byl klíčový i v posledním kole, kdy se představili v Edenu. Proti Slavii totiž těsně před přestávkou za stavu 0:2 viděl červenou kartu Robin Hranáč a Pardubáci ve druhé půli naprosto odpadli. Účastník Evropské konferenční ligy jim totiž naložil dalších pět kousků. Celková prohra 0:7 je nejvyšší porážkou v historii klubu od jeho založení v roce 2008.

    Nejnovější akvizicí FK Pardubice je právě stoper Robin Hranáč. Ten se po dvouměsíční pauze vrátil a právě v Edenu odehrál své první utkání po návratu. Dnes tedy spoluhráčům nepomůže. Naopak do sestavy se s největší pravděpodobností vrátí Tomáš Vlček, můžou hrát také Brazilci bernardo Rosa a Leandro Lima.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 5. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a FK Mladá Boleslav. V Ďolíčku je výkop naplánován na 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Klier

    Góly: 5. Mil. Škoda (Matějovský), 10. Mil. Škoda (Matějovský), 35. Kubista

    Karty:   48. Mil. Škoda (MBL)

    Nepremenená penalta: 30. Matějovský (MBL), brankár Markovič zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:16.
    FK Pardubice: Markovič – Kostka, Vlček, Toml (41. Koukola), Helešic – Janošek (41. Červenka) – Sychra (46. Lima), Solil, Hlavatý, Vacek (46. Mareš) – Černý (C) (79. Akosah-Bempah).
    Náhradníci: Budinský – Chvěja, Svoboda, Rosa.

    Tréner: Jaroslav Novotný

    FK Mladá Boleslav: Polaček – D. Šimek, Suchý, Karafiát – Pech, D. Mareček (67. Dancák), Matějovský (C) (74. Žitný), Kubista, Fulnek (67. Ekpai) – Ladra (60. Krobot), Mil. Škoda (74. Stránský).
    Náhradníci: Šeda – Skalák, Donát, Mašek.

    Tréner: Pavel Hoftych

    Rozhodca: Berka – Mokrusch, Slavíček

    Diváci: 649