Švédsko – Česko 3:1 (kon.) | Kanada – Fínsko 3:2 (po pr.)
koniec po predl.
Kanada
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
Fínsko
Nedeľa 21.08.2022, 02:10Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Finále
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:20 Kent Johnson (CAN) - 3:2
     
    63:20
    Kanada dala gól!
    Zlatý gól Kanady strelil KENT JOHNSON. Stankoven stroskotal na dvojici brániacich Fínov, no puk sa odrazil, Stankoven ho chrbtom k bráne dokázal bekhendom posunúť Johnsonovi, ktorý najprv mieril do betónu Jatkolu, potom sa ale neuponáhľal, potiahol si puk na forhend a na druhý pokus ho už zasunul za bránkovú čiaru.
    Asistencia: L. Stankoven
    50:46 Joakim Kemell (FIN) - 2:2
     
    50:46
    Fínsko dalo gól!
    Liukas vyhral súboj na zadnom mantineli, prihral Niemeläovi, ktorý posunul puk JOAKIMOVI KEMELLOVI a ten dával prakticky do prázdnej brány. Fínom sa podarilo rýchlou akciou vyšachovať kanadskú defenzívu a vyrovnávajú stav finálového stretnutia!
    Asistencie: T. Niemelä, E. Liukas
    44:09 Aleksi Heimosalmi (FIN) - 2:1
     
    44:09
    Fínsko dalo gól!
    Fíni vyhrali buly v útočnom pásme, následne zvládli súboj o puk, ten putoval pozdĺž modrej čiary k ALEKSIMU HEIMOSALMIMU, ktorý si ešte vylepšil pozíciu a strelou švihom zakončil do vzdialenejšieho horného rohu brány. Garand sa vykláňal, aloe strelu nevidel.
    Asistencie: E. Viro, J. Määttä
    20:41 William Dufour (CAN) - 2:0
     
    20:41
    Kanada dala gól!
    Už po 49 sekundách druhej tretiny navyšuje Kanada svoje vedenie. Zellweger získal puk v obrannom pásme pri mantineli, potiahol ho stredným pásmom, prihral na pravé krídlo WILLIAMOVI DUFOUROVI a ten spoza hráča trafil k pravej žŕdke ponad Jatkolov betón.
    Asistencia: O. Zellweger
    11:18 Joshua Roy (CAN) - 1:0
     
    11:18
    Kanada dala gól!
    McTavish zachytil fínske vyhodenie popri mantineli, s pukom obkorčuľoval bránu, zakončil na bližšiu žrď do Jatkolu, ktorý puk vyrazil pred seba, JOSHUA ROY puk z pohotovej dorážky dostal za jeho chrbát.
    Asistencia: M. McTavish

    Daniela Mesíková

    Góly a asistencie: 12. Roy (McTavish), 21. Dufour (Zellweger), 64. Johnson (Stankoven) – 45. Heimosalmi (Viro, Määttä), 51. Kemell (Niemelä, Liukas)


    Kanada: Garand (Cossa) – Zellweger, Sebrango (A), Cormier, Del Mastro, Seeley, Thompson, O'Rourke – Roy, McTavish (C), Dufour – Stankoven, Foerster, Johnson (A) – Bedard, Gaucher, Cuylle – Othmann, Desnoyers, Ostapchuk – Kidney.
    Fínsko: Jatkola (Meriläinen) – Rafkin, Niemelä (A), Viro, Heimosalmi, Jurmo, Puutio (A), Rajaniemi – Hirvonen (C), Räty, Kemell – Järventie, Määttä, Simontaival – Väisänen, Kapanen, Liukas – Mäenpää, Helenius, Karvinen – Koivunen.