Leeds – Chelsea 3:0 (kon.) | West Ham – Brighton 0:2 (kon.) | Newcastle – Manchester City 3:3 (kon.)
koniec
Newcastle United
3:3 (2:1)
Manchester City
Nedeľa 21.08.2022, 17:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Fantastický futbal, reklama na Premier League a výborne predstavenie z oboch strán. Dnes zápas splnil všetko, čo si žiada aj najnáročnejší fanúšik. Newcastle predviedlo proti Manchestru City vyrovnaný boj, body delia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (19:30:05)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    João Cancelo a ani Kyle Walker svojimi centrami do pokutového územia neuspeli. Ten druhý chytil Nick Pope a spadol na trávnik, aby nazbieral sekundy. Vyzerá to tak, že Newcastle bod berie.
     
    90+6
    Phil Foden centroval zľava, lopta preletela cez celé vápno. Voľný Bernardo Silva technickým pokusom trafil iba obrancov Newcastle, bola to ale veľmi dobrá pozícia.
     
    90+5
    Keďže sa nehralo zhruba dve a pol minúty, tak nadstavenie bude dlhšie. Allan Saint-Maximin nakoniec na ihrisku ostal, už schádzal dole, ale zmenilo sa to.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Newcastle United:
    z ihriska odchádza Daniel Burn, prichádza Emil Krafth.
     
    90+3
    Pri faule Joelintona chcel loptu odkopnúť preč Schär, ale nešťastne a nebezpečne trafil do hlavy spoluhráča Burna, ktorý potrebuje ošetrenie práve hlavy, nevyzerá ideálne, je poriadne otrasený.
     
    90+3
    Žltá karta pre tím Newcastle United (Joelinton).
     
    90+2
    Allan Saint-Maximin na krídle nabral rýchlosť, no Kyle Walker ho nakoniec dobehol a obranca hostí dokonca získal aut.
     
    90+1
    Center z rohu odvrátil Chris Wod na opätovnú rovnakú štandardku. Aj túto snahu defenzíva Newcastle vyriešila.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    89
    Phil Foden dostal priestor na strelu spred pokutového územia, zrazený pokus priniesol pre Manchester City rohový kop.
     
    88
    Kevin De Bruyne vymyslel ďalšiu krásnu kolmicu pomedzi obrancov, Ilkay Gündoğan mohol ísť zas osamotený na bránku. Opäť raz fantastické vybehnutie Popea a jeho pád pod nohy Nemca presne na loptu.
     
    87
    Phil Foden na krídle nabral priestor a aj keď ho Sean Longstaff zastavil, tak poslal slabučkú malú domov. Mladík hostí išiel takmer sám na bránku, lenže hru skvele čítal Nick Pope a vybehol vysoko z bránky.
     
    86
    Daniel Burn odvrátil center do šestnástky domácich, následne bol faulovaný Bruno Guimarães.
     
    85
    Bernardo Silva faulovaný Joelintonom na útočnej polovici ihriska. Hostia sa usadili na lopte a snažia sa hľadať cestičky pred bránku domácich.
     
    83
    Kieran Trippier našiel centrom z rohu hlavu Burna, ktorý loptu posunul a Sven Botman z voleja strieľal nad bránku Edersona.
     
    82
    Striedanie v tíme Newcastle United:
    z ihriska odchádza Miguel Almirón, prichádza Jacob Murphy.
     
    81
    Rodri strieľal spred šestnástky, okamžite proti nemu vyštartoval a zakončenie mu zablokoval Bruno Guimarães.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v tomto fantastickom futbalovom predstavení. Dočkáme sa rozhodnutia alebo sa tímy rozídu po remíze?
     
    79
    Allan Saint-Maximin peknou "Zidanovkou" obišiel okolo Walkera, následne sa pokúsil o strelecký pokus. Trafil iba prvého súpera pred sebou.
     
    78
    Ilkay Gündoğan prehodil loptu do päťky, kde sa ešte odrazila a Erling Haaland mal ohromnú možnosť otočiť skóre. Zblízka trestuhodne prekopol bránku!
     
    77
    Sean Longstaff spadol po kontakte so súperom v strede ihriska, faul sa nepískal a Manchester City si pripravuje svoju akciu.
     
    76
    Verdikt opravený, Kieran Trippier nedostane červenú kartu, ale žltú. Všetko zmenil systém VAR.
     
    75
    Hlavný arbiter si to však ešte ide pozrieť cez VAR, v hre je stále zrušenie červenej karty a "iba" žltý trest.
     
    74
    Kieran Trippier dostáva červenú kartu a oslabuje Newcastle, toto je veľmi zlá správa pre domácich. Anglický obranca sklzom prerušil v strede poľa kontru, ktorú ťahal Kevin De Bruyne. Normálne by to bolo za žltú, ale teraz noha Trippiera trafila koleno Belgičana, takže preto červená.
     
    73
    Znova Allan Saint-Maximin, ktorý krásne vyzvŕtal na šestnástke troch protihráčov, zakončenie mu nevyšlo podľa predstáv, tesne minul bránku.
     
    72
    Allan Saint-Maximin hrá dnes skvele, na ľavej strane si vymenil loptu s Joelintonom a prihral na šestnástku, kde mohol mať ideálnu streleckú pozíciu Bruno Guimarães, no skôr zareagoval Rodri.
     
    71
    Erling Haaland prestrčil loptu do šestnástky, Ilkay Gündoğan bol razom sám pred bránkou. Nick Pope vytiahol ďalší fantastický zákrok. Nakoniec sa ale píska ofsajd.
     
    70
    Striedanie v tíme Newcastle United:
    z ihriska odchádza Joe Willock, prichádza Sean Longstaff.
     
    69
    Striedanie v tíme Newcastle United:
    z ihriska odchádza Callum Wilson, prichádza Chris Wood.
     
    67
    Eddie Howe striedať bude, ale nie brankára. Nick Pope môže pokračovať v hre. Chvíľu sa nehralo, čo hráči využili na krátke vydýchnutie.
     
    66
    Tentoraz skúsil Kevin De Bruyne zakončenie, pokus z nejakých 25 metrov nemieril na bránku, Nick Pope nemusel zasahovať. Čo je horšie, gólman domácich potrebuje ošetrenie.
     
    65
    V tomto je Premier League krásna. Newcastle viedlo o dva góly, ale dvomi gólmi za štyri minúty Manchester City vyrovnal a pred nami je ďalších viac ako 25 minút strhujúceho futbalu.
    64. Bernardo Silva (MAC) - 3:3
     
    64
    Manchester City dal gól!
    Kevin De Bruyne teraz preukázal svoju extratriedu, famóznou kolmicou osou ihriska okolo asi štyroch hráčov, aj za pomoci teču Willocka, dostal loptu pred Popea, kde bol prvý BERNARDO SILVA a okolo anglického brankára vyrovnáva.
     
    62
    Kevin De Bruyne vyslal kolmicu za dvojicu stopérov, Erling Haaland sa ich svojou silou oboch striasol a bol sám pred Popeom. Ten proti Nórovi skvele vybehol a zakončenie vyrazil nohami.
     
    61
    Hodina hry a päť gólov, fantastický futbal i bujará atmosféra. Reklama na Premier League v St. James Park pokračuje a bude pokračovať až do úplného konca!
    60. Erling Haaland (MAC) - 3:2
     
    60
    Manchester City dal gól!
    Po rozohrávke rohu na krátko prišiel center na zadnú žrď, Rodri posunul loptu do päťky a ERLING HAALAND dravo pretlačil guľatý nezmysel prudkou strelou do siete.
     
    60
    Fabian Schär sklzom poslal loptu na roh. Phil Foden našiel pred päťkou hlavu Rúbena Diasa, na čiare sa zaskvel Nick Pope a Ilkay Gündoğan dorážkou neuspel.
     
    59
    Domáci pokračujú vo výbornom bojovnom a tímovom výkone, aj keď prihrávka Schära na pravé krídlo nevyšla, Miguel Almirón sa nedostal k lopte.
     
    58
    Hráči a aj fanúšikovia Newcastle sú v eufórii, pretože nad majstrom sa vyhráva už o dva góly, ale pred nami ešte viac ako polhodina hry.
     
    56
    Allan Saint-Maximin potiahol rýchlu kontru po krídle. Síce nevymyslel nič, ale získal aut a udržal loptu.
     
    55
    Fabian Schär odvrátil center smerujúci pred jeho bránku, následne sa Newcastle bez problémov ubránilo aj rohovému kopu hostí.
    54. Kieran Trippier (NEW) - 3:1
     
    54
    Newcastle United dal gól!
    Domáci získali priamy kop tesne pred šestnástkou. Ideálnu streleckú parketu využil na sto percent obranca KIERAN TRIPPIER, ktorý vymietol pavučiny v rohu bránky svojho materského klubu. Ederson sa mohol aj rozkrájať tento najkrajší a gól 3. kola Premier League by nechytil.
     
    53
    Žltá karta pre tím Manchester City (John Stones).
     
    52
    Erling Haaland dostal trestuhodne veľa priestoru na hranici šestnástky a poslal krásny pokus k žrdi, ktorý práve do svojej konštrukcie bránky vytlačil výborným zákrokom Nick Pope!
     
    51
    Rodri a Bruno Guimarães sa dostali do tvrdšieho súboja. Domáci futbalista potreboval ošetrenie, ale bude v poriadku a môže pokračovať v hre.
     
    50
    Bruno Guimarães faulovaný v strede ihriska, následný nákop na krídlo si našiel Miguel Almirón, prihral iba Edersonovi.
     
    49
    Daniel Burn na svojej strane vyriešil situáciu s Bernardom Silvom, od ktorého smeruje lopta do autu.
     
    48
    Kieran Trippier centroval do šestnástky súpera z priameho kopu, lopta spadla v päťke, no okamžite ju odkopol Rodri.
     
    47
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú aj teraz tak ako prvý polčas dokončili.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Bernardo Silva ešte získal priamy kop na krídle. Kevin De Bruyne našiel na malom vápne hlavu Diasa, ktorý tesne minul priestor troch žrdí.
     
    45+3
    Miguel Almirón po rohu vrátil loptu do šestnástky, kde John Stones v hlavičkovom súboji zbúral Schära. Trafil ho kolenom do chrbta, no penalta sa ani po konzultácii cez VAR nepíska.
     
    45+2
    Kyle Walker to nespravil najlepšie vedľa svojej šestnástky. Malú domov poslal namiesto Edersona na roh. Z toho však domáci neohrozili bránku "Citizens", pretože to brazílsky gólman vyriešil boxerskou vložkou.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45
    Erling Haaland si znova nabehol za obranu, dobrú kolmicu mu posielal Ilkay Gündoğan, no spolupráca bývalých hráčov Dortmundu nevyšla, spracovanie Nóra neprišlo.
     
    43
    Ilkay Gündoğan chrbtom k bránke prihral pod seba, odkiaľ strieľal Rodri. Jeho chabý pokus k žrdi bol malinou pre Nicka Popea.
     
    42
    Erling Haaland si nabehol do šestnástky na prihrávku od Cancela, skôr bol pri lopte Nick Pope.
     
    40
    Sledujeme fantastický futbal z oboch strán, toto je reklama na Premier League! Vyrovnať chcel João Cancelo, individuálnou akciou v pokutovom území stroskotal.
    39. Callum Wilson (NEW) - 2:1
     
    39
    Newcastle United dal gól!
    Fabian Schär poslal pas do stredu ihriska, Joelinton vyhral súboj, Allan Saint-Maximin potiahol akciu, našiel na hranici šestnástky CALLUMA WILSONA, ktorý aj vďaka zlému dotyku poslal Diasa do bufetu a na zakončenie k žrdi nemal Ederson nárok.
     
    38
    Kevin De Bruyne kolmicou hľadal v šestnástke nabiehajúceho Erlinga Haalanda, hru ideálne prečítal Nick Pope a padol mu pod nohy.
     
    38
    Ederson spravil chybu pri vybiehaní z bránky, razom tam chýbal a Miguel Almirón mohol loptu z ľavej strany šestnástky poslať do bránky. Dôležitý blok vytvoril John Stones.
     
    37
    Sven Botman nevyriešil dobre center do šestnástky, loptu "sklepol" pred seba a Ilkay Gündoğan mal obrovskú šancu, ale holandský stopér mu zakončenie našťastie pre Newcastle zablokoval.
     
    36
    Belgický tvorca hry to tentoraz skúsil oblúčikom za obranu, lenže Ilkay Gündoğan mal od lopty ďalej ako brankár Nick Pope.
     
    35
    Kevin De Bruyne priamy kop spovedľa šestnástky zahral priamo na bránku, k teču neprišlo a Nick Pope vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    34
    Žltá karta pre tím Newcastle United (Fabian Schär).
     
    33
    Strely: 6 – 6
    Strely na bránku: 3 – 4
     
    32
    Callum Wilson sa cez Diasa nepresadil k strele, prišla kontra hostí. Tú ukážkovo zastavil Bruno Guimarães a oslávil to "futsalovým" spôsobom s veľkou emóciou.
     
    31
    Držanie lopty v posledných piatich minútach je neuveriteľné, domáce Newcastle má na svojom konte až 94% času!
     
    30
    Polhodina skvelého futbalového predstavenia z oboch strán ubehla, skóre je znova vyrovnané. Verme, že stretnutie bude v nastolenom vysokom tempe pokračovať.
     
    29
    Po góle Almiróna sa nejaký čas nehralo, pretože všetko sa ešte riešilo cez VAR. Ten zásah uznal.
    28. Miguel Almirón (NEW) - 1:1
     
    28
    Newcastle United dal gól!
    Tlak a výborná hra domácich je po nepremenených šanciach konečne odmenená. Allan Saint-Maximin centroval zľava do päťky, kde defenzíva favorita zabudla na dvoch hráčov a bol to MIGUEL ALMIRÓN, kto v páde tak trochu divne kolenom prekonal Edersona. Chvíľu to vyzeralo aj na ruku, ale VAR celú situáciu odobril.
     
    27
    Do tretice Callum Wilson! Daniel Burn mu poslal loptu na päťku medzi obrancov, hrotový útočník Newcastle ale v stopercentnej možnosti netrafil guľatý nezmysel ideálne a našiel len Edersona.
     
    26
    Center z rohu si našiel znova Callum Wilson, hlavičkoval do chrbta De Bruyneho, od neho ide lopta na ďalší roh.
     
    25
    Ďalší dobrý brejk domácich zakončil Callum Wilson, zrazený pokus priniesol rohový kop pre Newcastle.
     
    24
    Allan Saint-Maximin si prebral prihrávku pred stopérmi, zamotal Diasa a strieľal na zadnú žrď. Dôležitý zákrok vytiahol Ederson.
     
    22
    Miguel Almirón si sprava zbehol do pokutového územia, prihrával pred bránku, kde priestor vyčistil striedajúci Rúben Dias.
     
    21
    Striedanie v tíme Manchester City:
    z ihriska odchádza Nathan Aké, prichádza Rúben Dias.
     
    20
    Kevin De Bruyne zakončoval ponad múr peknou strelou na zadnú žrď, s týmto variantom Nick Pope počítal a úspešne zasiahol. Okamžite prišla kontra domácich, Miguel Almirón nebezpečne prihrával pred bránku. Aké zasiahol pri Wilsonovi.
     
    19
    Erling Haaland padá tesne pred šestnástkou Newcastle, kde si chcel pokryť loptu. Fauloval ho mladý stopér Sven Botman.
     
    18
    Žltá karta pre tím Manchester City (João Cancelo).
     
    17
    Allan Saint-Maximin sa pekne uvoľnil a prihrával pred bránku, Joe Willock tesne minul loptu. Zakrátko znova práve francúzsky krídelník našiel v druhej vlne Almiróna, ten spred päťku trestuhodne prekopol bránku Edersona!
     
    16
    Phil Foden nebezpečne strieľal z ľavej strany pokutového územia na zadnú žrď, Nick Pope si pripisuje ďalší výborný zákrok.
     
    15
    Ďalší priamy kop pre hostí, tentoraz po faule Joelintona. Ani tentoraz Kevin De Bruyne spoluhráčov centrom nedokázal nájsť.
     
    14
    Ilkay Gündoğan zľava prihrával pred päťku, Erling Haaland mohol mať veľkú šancu. Lopta išla na neho, lenže netrafil ju dobre a nezakončil na Popea.
     
    13
    Allan Saint-Maximin sa na krídle vyhol dvom protihráčom, vzápätí prihrával do priestorov, odkiaľ Miguel Almirón odbehol.
     
    12
    Phil Foden získal na krídle priamy kop vhodný na center, ale nízky pas defenzíva Newcastle okamžite odvrátila.
     
    11
    Ilkay Gündoğan znova v šestnástke domáceho celku, tentoraz sa potkol na lopte a tá mu ušla mimo priestoru hracej plochy v St. James Park.
     
    10
    Kevin De Bruyne dostal prihrávku na pravú stranu pokutového územia, odkiaľ strieľal k bližšej žrdi, no Nick Pope predviedol úspešný zákrok, netradične nohami.
     
    9
    "Citizens" sú od úvodu aktívnejším tímom, Newcastle sa ešte nedostalo na dostrel Edersona. Aj teraz majú hostia loptu na útočnej polovici.
     
    8
    Žltá karta pre tím Newcastle United (Bruno Guimarães).
     
    6
    Situácia to bola hraničná, ale presný zásah platí, o ofsajd nešlo. Krátko po rozohrávke domácich fauloval Kevin De Bruyne.
    5. Ilkay Gündoğan (MAC) - 0:1
     
    5
    Manchester City dal gól!
    Bernardo Silva centroval na päťku, kde si to defenzíva domácich zle rozobrala a ILKAY GÜNDOĞAN využil dostatok priestoru. Pope nemal šancu, "straky" inkasujú prvýkrát v sezóne.
     
    4
    Manchester City sa snaží držať na lopte a od začiatku určovať tempo hry. Zatiaľ z toho nebolo nič nebezpečné.
     
    3
    Rodri zakončil spred pokutového územia, jeho pokus pravačkou letel nad bránku Newcastle, ktorú dnes znova nestráži Dúbravka, ale Nick Pope.
     
    1
    Newcastle a Manchester City ešte neprehrali, navyše ani raz v úvodných dvoch kolách neinkasovali. Dnes to teda bude určite skvelý zápas!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Pope – Trippier (C), Botman, Schär, Burn – Willock, Guimarães, Joelinton – Almirón, C. Wilson, Saint-Maximin.
    Náhradníci: Dúbravka – Lascelles, Krafth, Ritchie, Murphy, Anderson, S. Longstaff, Wood, Fraser.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Aké, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündoğan (C) – Foden, Haaland, B. Silva.
    Náhradníci: Ortega – Dias, Mbete, R. Lewis, K. Phillips, Gómez, Palmer, Álvarez, Mahrez.
     
    Newcastle United na úvod novej sezóny porazilo doma nováčika z Nottinghamu (2:0) po góloch Schära s Wilsonom, následne remizovala v Brightone. Cez leto do tímu prišiel brankár Nick Pope, čím Martin Dúbravka stratil pozíciu jednotky. Novými tvárami sú aj Sven Botman a Matt Targett. Naopak, Bruno Guimarães je v hľadáčiku Realu Madrid.

    Manchester City sezónu otvoril prehrou v Community Shield, ale do ligy vstúpil výhrou 2:0 nad West Hamom a Bournemouth doma porazil ešte vyššie 4:0. Dva góly má na konte Erling Haaland. Spoločne s ním v lete na Etihad prišli aj Julián Álvarez, Kalvin Phillips a naposledy Sergio Gómez.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Matej Kubove

    Góly: 28. Almirón, 39. C. Wilson, 54. Trippier – 5. Gündoğan, 60. Haaland, 64. B. Silva

    Karty:   8. Guimarães (NEW), 34. Schär (NEW), 76. Trippier (NEW), 90+3. Joelinton (NEW) – 18. Cancelo (MAC), 53. Stones (MAC)


    Newcastle United: Pope – Trippier (C), Botman, Schär, Burn (90+4. Krafth) – Willock (70. S. Longstaff), Guimarães, Joelinton – Almirón (82. Murphy), C. Wilson (69. Wood), Saint-Maximin.
    Náhradníci: Dúbravka – Lascelles, Anderson, Fraser.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Aké (21. Dias), Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündoğan (C) – Foden, Haaland, B. Silva.
    Náhradníci: Ortega – Mbete, R. Lewis, K. Phillips, Gómez, Palmer, Álvarez, Mahrez.