B. Bystrica – Kladno sk 6:3 (kon.) | Poprad – Vaasan Sport sk 4:5 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:5 (0:1, 3:4, 1:0)
Vaasan Sport
Sobota 20.08.2022, 17:30 • Hokejová aréna Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní druhého zápasu prvého hracieho dňa na 75. ročníku Tatranského pohára v Poprade.

    HK Poprad


    Kamzíci vyhrali domáci turnaj v roku 2020. Minulý rok si zobrali pohár hráči talianskeho klubu HC Pustertal. Popradčania majú za sebou v príprave tri stretnutia. Vyhrali s Prešovom, ale prehrali s Liptovským Mikulášom aj Kladnom.

    Vaasan Sport

    Fínsky tím má v nohách už šesť prípravných duelov. Vo štvrtok prehral na ľade druholigového mužstva z Hokki 2:4.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Peters – Vainio, Kotvan, Drgoň (A), Meliško, Bokroš, Brincko, M. Mešár – Svitana (C), Skokan (A), Yogan – Søberg, Suchý, Valigura – Kundrik, Mlynarovič, Kukuča – S. Petráš, Matej Paločko, Sokoli.
    Trenér: Martin Hrnčár.

    Vaasan Sport: Reijola – Heška, Johansson, Viljanen (A), Aarnio, Hietanen, Tommila, Vesala, Pulli – Lööke, Holmström, Hjalmarsson – Keränen, Asplund, Paukku – Stalberg (A), Väyrynen, Eriksson – Riska (C), Vanhatalo, Salmio.
    Trenér: Risto Dufva.

    Rozhodca: Štolc (Švaj.), Štefík (SR) – Knižka, Ordzovenský.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Dávid Skokan pridal do kroku a mal pri sebe aj puk. Holmström použil telo a bolo po náznaku prvej popradskej šance.
     
    01:03
    Nastrelený puk Popradčanov na zadný mantinel. Poslal ho tam Søberg, ale Adrián Valigura ho nestíhal zachytiť.
     
    02:18
    Samuel Petráš už privítal fínskeho súpera Hietanena tvrdým hitom. Počkal si na neho pri boxe časomiery.
     
    02:44
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Skokan – 2 min., podrazenie.
     
    03:01
    Domáci obranca Adam Drgoň išiel nekompromisne do protihráča s úmyslom odobrať mu puk. Uspel a oslobodil popradských hokejistov.
     
    03:44
    Individuálna akcia hosťujúceho krídelníka Keränena, ktorého si slovenský fanúšik pamätá z vlaňajška, keď si obliekal dres Michaloviec. Peters mu chytil strelecký pokus.
     
    04:34
    Zodpovedné bránenie, výborná pozičná hra a narušovanie pohybu súpera v zárodku. Kamzíci ukážkovo absolvovali úvodné oslabenie.
     
    04:44
    Poprad hrá s piatimi hráčmi.
     
    05:12
    Štipľavá rana Juha Tommilu z priestoru od domácej lavičky. Peters nastavil správne pravý betón, ale táto jedovka ho tesne minula. Zo žŕdky bol pripravený na dorážku Lööke, ale nemal šancu.
     
    06:01
    Andrej Kukuča od modrej čiary poslal zakončenie zápästím! Reijola stál v bránkovisku a od jeho spoluhráča do neho ťukol puk!
     
    06:04
    Vylúčenie v tíme Vaasan Sport:
    Vanhatalo – 2 min., držanie hokejky.
     
    06:46
    Patrik Svitana z tradičného miesta (pravého kruhu) vypálil prudký projektil do brvna!
     
    07:37
    Mlynarovič poslal do úniku Yogana! Reijola zastavil strelu ľavou rukou!
     
    07:51
    Obaja si dali repete! Yogan reagoval dorážkou na vyrazený puk, no mýlil sa, keď ho nedostal dovnútra koncovkou k vzdialenejšej tyčke!
     
    08:04
    Vaasan Sport hrá s piatimi hráčmi.
     
    08:41
    Pohotová reakcia popradského brankára Petersa. Čelil ťažkej situácii, keď mu prekážali vo výhľade dvaja súperovi jednotlivci a ešte dokázal zneškodniť náročný pokus betónom.
     
    09:04
    Vylúčenie v tíme HK Poprad:
    Suchý – 2 min., podrazenie.
     
    10:19
    Meliško zabral vo svojej práci a pomoc očakával od Yogana. Úradujúci slovenský majster nemal dostatok síl na vyhodenie puku z pásma.
     
    10:52
    Tím Vaasan Sport práve strelil gól! Tlak Fínov sa už stupňoval a ich kombinácie mali neskutočnú rýchlosť. Peters zvládol presun k ľavej tyčke, ale strela SIMONA HJALMARSSONA bola rýchlejšia a presná. Asistencia: Jens Lööke.
     
    13:47
    Jakub Meliško vykorčuľoval dopredu na krídlo, kam dostal do tandemu zaujímavý puk. Už bol z uhla, no ešte to skúsil. Reijola inkasoval strely do masky.
     
    14:40
    Vainio šprintoval do vlastných zadných radov a zozadu k nemu prichádzal kapitán Riska. Peters radšej odpaľoval do stredného pásma.
     
    16:21
    Kundrik s veľkou hrúbkou! Lööke neprekonal Petersa!
     
    17:54
    Boris Brincko vyťahoval hru zo svojho pásma a na červenej čiare sa rozhodol prihrávať. Našiel ale korčuľu Erikssona. Ten následne poslal delovku Petersovi do náručia. Prerušená hra.
     
    18:19
    Skokan prehnal svoju nahrávku na pravú stranu Svitanovi. Yogan korčuľoval stredom, ale akcia Popradu bola vlastnou vinou zmarená.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Kamzíkov môže mrzieť premárnená polovica tretiny, v ktorej mali tri dobré šance na otvorenie skóre. Fíni pri svojej presilovke ukázali, ako sa to má premieňať.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:14.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:50
    Valigura fantasticky načasoval puk priamo na čepeľ Søberga! Nestrieľal forhendom, ale išiel do bekhendu! Reijola si ľahol a nepustil puk za čiaru!
     
    21:20
    V permanencii bol domáci brankár Anthony Peters. Útočný fínsky súper mu chcel uštedriť druhý gól. Jeden z nových Kamzíkov nesklamal.
     
    21:49
    Hietanen nastreľoval. Zasiahol však svojich spoluhráčov.
     
    21:57
    Vylúčenie v tíme Vaasan Sport:
    Eriksson – 2 min., držanie hokejky.
     
    22:58
    Poprad dal gól! Pár sekúnd bola popradská početná výhoda statická a bolo tam veľa núkania, kto sa rozhodne páliť. ADAM DRGOŇ si toto zobral na starosť a jeho bomba zapadla za chrbát Reijolu. Asistencie: Patrik Svitana a Markus Søberg.
     
    23:16
    Tím Vaasan Sport práve strelil gól! Pod Tatrami trvala radosť z vyrovnania len chudobných osemnásť sekúnd. Peters musí loviť zo siete druhý puk po úspešnej strele JENSA LÖÖKEHO. Asistencie: Simon Hjalmarsson a Alex Holmström.
     
    25:38
    Tím Vaasan Sport práve strelil gól! Domáci obrancovia boli pomalí aj rozhodení. Približne z pol metra od Petersa mieril presne HENRIK ERIKSSON. Asistencia: Sebastian Stalberg.
     
    27:22
    Sokoli vypomáhal svojej formácii. Prihrávku adresoval Vainiovi. Reijola krátko na to nastavil lapačku a ulovil v nej Brinckov puk.
     
    27:40
    Dávid Skokan bol posledný popradský hráč pred fínskym brankárom Reijolom. Keďže ten mal skôr puk pod dohľadom, domáci center nešiel zbytočne provokovať dorážkami.
     
    28:05
    Tím Vaasan Sport práve strelil gól! Hostia robia s domácimi krátky proces. Rozdiel 1:4 je už citeľný, a to ešte nemáme za sebou polku stretnutia. Presadil sa JESSE PAUKKU. Asistencia: Sebastian Stalberg.
     
    28:24
    Vylúčenie v tíme Vaasan Sport:
    Eriksson – 2 min., držanie.
     
    28:57
    Poprad dal gól! SAMUEL MLYNAROVIČ dáva novú podobu zápasu a znižuje na dvojgólový rozdiel. Bolo to v početnej výhode. Asistencia: Andrew Yogan.
     
    30:06
    Tím Vaasan Sport práve strelil gól! Kamzíci sú absolútne nezodpovední v obrane a každé takéto zaváhanie vyzretí Fíni trestajú. Peters bol presvedčený o tom, že má puk v betónoch, no ten mu z hokejky JENSA LÖÖKEHO prekĺzol dnu. Asistencia: Simon Hjalmarsson.
     
    31:35
    Adam Drgoň je známy svojimi vynikajúcimi bombami. Jednou sa presadil ako prvý za Poprad v dnešnom dueli, druhou mieril nepresne.
     
    32:31
    Reijola mal šťastie po zakončení Yogana! Zvonila konštrukcia jeho brány!
     
    33:12
    Popradčanov pomerne často neposlúchajú puky. Aj teraz Svitanovi odskočil i od hokejky, a potom aj korčule.
     
    34:11
    Tomáš Bokroš je ďalším chalanom do partie domácich obrancov, ktorí majú schopnosť páliť tvrdo. Reijola tomuto pokusu odolal, ale skoro to privodilo zranenie Mlynarovičovi pri clonení.
     
    34:46
    Bokroš aj Kukuča čistili bránkovisko. Na druhého menovaného celkom nezvyčajný jav. Trenčiansky odchovanec ešte potom upokojoval Väyrynena.
     
    35:43
    Skokan si rukou spracoval vysoký puk. Nasledovala zadovka na Andrewa Yogana, ktorého ranu chcel ešte nasmerovať do siete Drgoň.
     
    36:36
    Brincko bol hlavou celej tejto akcie. Spoza brány ponúkol strelecký pokus Bokrošovi. Znova to bol jedovatý projektil, len nemal gólové parametre.
     
    36:59
    Vylúčenie v tíme Vaasan Sport:
    Viljanen – 2 min., podrazenie.
     
    37:12
    Poprad dal gól! Podtatranci využívajú dosť dôležitú presilovku z hľadiska nasledujúceho vývoja stretnutia. SAMUEL MLYNAROVIČ zblízka dotlačil puk, ktorý mu posunul Valigura. Asistencie: Adrián Valigura a Olli Vainio.
     
    37:57
    Patrik Sokoli mohol dostať tribúny do varu! Nezvládol manéver a Reijola vyšiel zo súboja s ním víťazne!
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:16
    Peters neprejavoval istotu pri zákroku a v hosťujúcom Väyrynenovi skrsla myšlienka, že ešte pôjde do neho. Suchý ho vytláčal z bránkoviska.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Gólové hody. O tom bola prostredná tretina. Výsledok viac uspokojuje fínsky klub a nateraz mu právom patrí status finalistu. Poprad to bude určite chcieť zvrátiť.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:06.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:07
    Vainio zmätkoval pred Petersom! Hjalmarsson neskóruje! Ťažký úvod domácich do poslednej časti hry!
     
    41:07
    Škaredý dopad Borisa Brincka hlavou do mantinelu. Dokázal sa však tomu prispôsobiť, a preto si z toho neodniesol fatálne následky a rýchlo sa vrátil na nohy.
     
    41:31
    Výborne mierená strela Bokroša okamžite po vyhratom buly. Reijola nekapituloval. Ak by sa tak stalo, určite by si spytoval svedomie.
     
    42:31
    Teraz možno rozhodcovia aj odpustili Sokolimu drobný faul na Vanhatala, keď mu zahákoval ľavú ruku.
     
    43:42
    Yoganovi chýbala rýchlosť na zakladanie popradského útoku. Volil tak spätný puk dozadu na obrancov a medzitým zamieril na striedačku.
     
    44:53
    Valigura okato pýtal pas. Dobrý čitateľ bol v tomto prípade Johansson, ktorý sa vložil do súboja a pri štipke šťastia mohol skúsiť ohroziť Petersa.
     
    46:03
    Jens Lööke sa môže zaradiť k prvému hetrikovému hráčovi turnaja, ktorým je Adam Kubík z Kladna. Z tohto pokusu sa trojgólového zápisu nedočkal. Rozvlnil bočnú sieť.
     
    47:29
    Kotvan dobre zamieril a zdá sa, že puk jemne obtrel tyčku fínskej brány!
     
    48:21
    Brincko pocítil tvrdosť chrbta Vanhatala. Pekne ho zbúral zadnou časťou tela. Vaasan Sport drží hru v útočnom pásme.
     
    49:07
    Zakázané uvoľnenie klubu z krajiny tisícich jazier. Prvý popradský útok prichádza na vhadzovanie do ľavého kruhu.
     
    49:45
    Dávid Skokan ukázal Yoganovi, nech mu pošle puk. Ten spoza chrbta Reijolu preniesol Svitanovi vľavo. Kapitán domácich neskóroval.
     
    50:50
    Kukuča išiel do útočného pásma. Zradil ho prvý dotyk s pukom.
     
    51:55
    Poprad dal gól! Poprad rozhodne ešte nevyriekol posledné slovo. PATRIK SOKOLI si nakorčuľoval pred bránkovisko a profitoval z výbornej práce Mateja Paločka. Asistencia: Matej Paločko a Samuel Petráš.
     
    52:38
    Vyrovnať, vyrovnať. Skanduje popradská aréna. Kamzíci dostávajú do žíl novú krv.
     
    53:29
    Søberg pretečoval puk až do obecenstva. Ľudia sediac v nižších poschodiach sa stihli uhnúť.
     
    Dnešný zápas duel sleduje 1193 divákov.
     
    54:52
    Nahodený puk na zadný mantinel získal Sokoli, ako to chcel Drgoň. V Poprade hráme záverečnú päťminútovku. Kamzíci prehrávajú 4:5, ale vpred ich ženie slušná návšteva.
     
    56:03
    Patrik Svitana sa natlačil na os klziska a napriek dvojitej prekážke v červených dresoch strieľal švihom. Puk zaplával v ochrannej sieti.
     
    56:34
    Janne Keränen si nahadzoval puk smerom na zadný mantinel, ale predbehol ho domáci hokejista Olli Vainio.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    59:10
    Popradu asi ani nebude súdené a dovolené hrať vabank bez gólmana. Vaasan je pravidelne nasťahovaný pred bránkou.
     
    59:30
    Predsa sa našla chvíľka a Anthony Peters už sedí na striedačke! Poprad sa snaží vyrovnať!
     
    59:58
    Obrovský tlak vytvorili popradskí hokejisti a diváci ich nabádali k tomu, aby už niekto strieľal. Adam Drgoň vypočul ich prosbu, no strelu zablokoval kolenom jeden z Fínov.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tento zápas bol vyrovnanejší ako popoludňajší medzi Banskou Bystricou a Kladnom. Poprad ani druhý rok po sebe nezíska prestížny Tatranský pohár. Zajtrajšie dvojice sú dané. O 3. miesto si to rozdá domáci klub a český zástupca. Finále odohráme podvečer, ktoré bude slovensko-fínske. Ďakujem za pozornosť pri dnešných prenosoch. Pokračujeme zajtra o 13:30 a 17:30. Dočítania priatelia a pekný zvyšok dnešného dňa.
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Samuel Mlynarovič – HK Poprad
    Henrik Eriksson – Vaasan Sport (19:34:49)

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 23. Drgoň (Svitana, Søberg), 29. Mlynarovič (Yogan), 38. Mlynarovič (Valigura, Vainio), 52. Sokoli (Matej Paločko, S. Petráš) – 11. Hjalmarsson (Lööke), 24. Lööke (Hjalmarsson, Holmström), 26. Eriksson (Stalberg), 29. Paukku (Stalberg), 31. Lööke (Hjalmarsson)


    HK Poprad: Peters – Vainio, Kotvan, Drgoň (A), Meliško, Bokroš, Brincko, M. Mešár – Svitana (C), Skokan (A), Yogan – Søberg, Suchý, Valigura – Kundrik, Mlynarovič, Kukuča – S. Petráš, Matej Paločko, Sokoli.
    Tréner: Martin Hrnčár.

    Vaasan Sport: Reijola – Heška, Johansson, Viljanen (A), Aarnio, Hietanen, Tommila, Vesala, Pulli – Lööke, Holmström, Hjalmarsson – Keränen, Asplund, Paukku – Stalberg (A), Väyrynen, Eriksson – Riska (C), Vanhatalo, Salmio.
    Tréner: Risto Dufva.

    Rozhodca: Štolc (SR.), Štefík (SR) – Knižka, Ordzovenský.

    Diváci: 1193.