Ostrava – Teplice 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta Praha 1:3 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
1:3 (1:0)
AC Sparta Praha
cz Sobota 20.08.2022, 19:00 • Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav • Česká FORTUNA:LIGA • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! FORTUNA:LIGA má tento víkend na programu zápasy čtvrtého kola a my se v rámci tohoto online přenosu zaměříme na zápas Mladé Boleslavi se Spartou, který začne v 19:00.
     
    FK Mladá Boleslav

    Mladá Boleslav zatím nemůže být se svými dosavadními výkony vůbec spokojená. Klub, který se netají svými ambicemi zařadit se mezi širší špičku české nejvyšší soutěže, má po třech kolech jen dva body a krčí se na třináctém místě. Svěřenci kouče Hoftycha začali sezonu bezbrankovou remízou na půdě Zlína a o týden později si body rozdělila i s Jabloncem, proti němuž museli v utkání dvakrát dohánět jednobrankové manko. Minulý víkend se Středočeši představili na stadionu Zbrojovky Brno, která má naopak na startu tohoto ročníku parádní formu. Boleslav každopádně rozehrála tento duel lépe a po prvním dějství vedla 1:0. Druhý poločas ale modro-bílí vůbec nezvládli a nakonec odjížděli z moravské metropole s porážkou 1:3. Nyní na celek z města automobilů čeká pražská Sparta, která si jistě bude chtít z Lokotrans Arény odvézt všechny tři body.
     
    AC Sparta Praha

    Letenští prožili velmi špatný start do sezony, když nejprve ve druhém předkole Evropské konferenční ligy nestačili na norský Viking Stavanger a poté v prvním kole nejvyšší domácí soutěže prohráli se Slovanem Liberec. Nyní se ale zdá, že je Sparta z nejhoršího venku. V posledních dvou kolech totiž získala šest bodů a od Českých Budějovic a ani od Olomouce neinkasovala jedinou branku. Kvůli vyřazení z evropských pohárů ale musel klub začít redukovat kádr, což zatím odnesli Matěj Ryneš (hostování v Hradci Králové) a Filip Souček (hostování v Brně). Téměř jistý je však také odchod jedné z opor, podle dostupných informací by měl být hotový přestup Dávida Hancka do Feyenoordu Rotterdam. Kromě toho ale museli Pražané reagovat na zranění Lukáše Haraslína, a tak minulý týden dotáhli příchod českého reprezentanta Jakuba Jankta, který dorazil na roční hostování z Getafe.
     
    Poslední vzájemné utkání

    20.3. 2022 – FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 0:3

    Branky: 15. Čvančara (Haraslín), 25. Vitík (Dočkal), 90+3. Ladislav Krejčí ml. (Höjer)

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Sladký, Suchý, Preisler, Rolinek – Smrž (46. Mužík), Dancák – Skalák (63. Horský), Matějovský (C), Ewerton – Ladra (72. Hlavatý).

    AC Sparta Praha: Heča – Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer – Haraslín (71. Pešek), Sáček (89. F. Souček), Dočkal (C) (82. Karabec), Ladislav Krejčí ml., Hložek – Čvančara (46. Minčev).
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pech, D. Šimek, Suchý, Karafiát – Donát, Dancák – Stránský, Matějovský (C), Ladra – Mil. Škoda.
    Náhradníci: Šeda – Žitný, Skalák, Fulnek, Dufek, Látal, Krobot, Darmovzal, Mašek.
    Trenér: Pavel Hoftych

    AC Sparta Praha: Holec – Mejdr, Sörensen, Zelený, Höjer – Karabec, Daněk, Pavelka (C), Sadílek, Pešek – Juliš.
    Náhradníci: Heča – Panák, Wiesner, Fortelný, Jankto, Minčev, Sáček, Čvančara, Drchal.
    Trenér: Brian Priske

    Rozhodčí: Petr Hocek – Kamil Hájek, Jakub Hrabovský.
     
    Hezký podvečer z Lokotrans Arény, kde zhruba za dvacet minut začne utkání mezi Mladou Boleslaví a Spartou. Domácí vyhlíží první vítězství v novém ligovém ročníku, Pražané chtějí navázat na úspěchy proti Českým Budějovicím a Olomouci. V sestavě hostí poprvé chybí slovenský obránce Dávid Hancko, který přestoupil do Feyenoordu Rotterdam.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Petr Hocek foukl do píšťalky, začínáme! Rozehrávku obstarala Sparta, která hraje v rudém, Mladá Boleslav nastupuje v modrých dresech.
     
    2
    První útočnou akci podnikli hosté. Jejich postup směrem k brance soupeře zastavil Vojtěch Stránský, který nedovoleně atakoval Davida Pavelku.
     
    2
    O chvíli později fauloval i Matějovský a Sparta zahrávala přímý kop. Centr obstaral Höjer, boleslavská obrana odvrátila míč jen k Pavelkovi, který ve velké šanci těsně minul.
     
    3
    Kupředu se vydali také domácí. Pech nákopem podél postranní lajny hledal Ladru, před nějž si dal šikovně tělo Zelený, který dnes nastupuje ve středu obrany místo Hancka.
     
    4
    Höjer na levé straně přenechal míč Peškovi. Za jeho centrem se natahoval Juliš, ale zakončení mu i díky bránícímu Suchému nesedlo podle představ.
     
    5
    Zelený chyboval v rozehrávce, načež Škoda z první vysunul na zteč Dancáka. U míče byl jako první Holec, sudí píská a poskytuje rozehrávku domácím za předchozí nedovolený zákrok.
     
    6
    Pech tak dlouho otálel s rozehrávkou, až se k němu zezadu přihnal Pešek. Zbytečná ztráta v podání domácího beka, opět kombinují Pražané.
     
    7
    První zakončení už mají za sebou i hráči Boleslavi. Ladra se odhodlal ke střele zpoza pokutového území, ale Holec zasahovat nemusel. Míč končí vysoko nad brankou.
     
    8
    Mejdrův centr z pravé strany nedokázali domácí odklidit. Balon si našel cestu k Peškovi, jehož nepříjemnou přízemní ránu vytěsnil Polaček na rohový kop.
     
    9
    Živo zřejmě bude i na druhé straně. Škoda byl po přihrávce od Ladry nedovoleně zastaven Zeleným, Mladou Boleslav čeká přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    10
    K balonu se postavil Ondřej Karafiát. Domácí obránce nepotvrdil svou pověst zdatného střelce ze střední vzdálenosti a pravačkou zamířil pouze do zdi.
     
    11
    Mladá Boleslav se ovšem udržela na balonu a vypracovala si první vážnější příležitost. Razantně hlavičkoval Šimek, Holec konečky prstů posunul balon nad břevno.
     
    12
    Rohový kop Sparta bez problému ustála. Holec posléze poslal míč až na Daňka, který ukázal povedené zpracování, ale přes Suchého se neprodral.
     
    13
    Pavelkův načechraný pas na rozběhnutého Mejdra přečetl Ladra, po jehož sklepnutí Karafiát uklidnil hru odkopem míče do zámezí. Aut pro Pražany.
     
    14
    Po Stránského ztrátě se okamžitě hnal směrem vpřed Daněk, za záchrannou brzdu musel zatáhnout faulující Donát. Sudí Hocek udělení první žluté karty odkládá.
     
    15
    Pražané zatím diktují tempo hry. Juliš patičkou přenechával míč Peškovi, k zakončení se nakonec dostal levý obránce Höjer, Polaček ale zasahovat nemusel.
     
    16
    Další ofenzivní akci hostujícího mužstva táhl Sadílek. Propracoval se do ideální pozice pro centr, který se mu ale vůbec nepovedl. U míče domácí.
     
    17
    Matějovský přesným pasem rozběhl Karafiáta. Obránce Mladé Boleslavi na nic nečekal a okamžitě odcentroval směrem do vápna, kde se za míčem marně natahoval Škoda.
     
    18
    Pražané si opět vyměňují balon na vlastní polovině. Aktuálně jim schází větší nabídka od ofenzivních hráčů, třeba Adam Karabec se zatím do zápasu pořádně nedostal.
     
    19
    Mejdr nasadil jesličky Suchému, který unikajícímu sparťanovi alespoň stihl spadnout pod nohy. Zastavil tak rozvíjející se akci, ale zároveň obdržel žlutou kartu.
     
    20
    Standardní situaci si vzal na starost Pešek. Po jeho přízemním centru se míč ztratil mezi hráči ve vápně, odkud jej po zmatcích odklidil Marek Matějovský.
     
    21
    Boleslavští fotbalisté se neodhodlali k postupné kombinaci, Šimek místo toho vyslal dlouhý pas na Škodu, kterého ve vzdušném souboji předčil Zelený.
     
    22
    Na trávníku nejprve zůstal ležet Matějovský, po souboji s Karafiátem se k zemi skácel také Pešek. Chvíli to trvalo, ale Zelený nakonec odkopl balon do zámezí.
     
    23
    Na trávníku momentálně dochází k dvojímu ošetření. Matějovský si vysloužil potlesk pod sparťanským kotlem, Pešek opustí hřiště na nosítkách.
     
    24
    Hostující fanoušci, kterých dorazila do Mladé Boleslavi početní skupina, vyprovází Peška potleskem. Místo něj na levou stranu zálohy nastupuje Jakub Jankto.
     
    25
    Škoda patičkou sklepl balon rozběhnutému Ladrovi, před nějž se dokázal dostat Mejdr. Situaci vyřešil odkopem do zámezí, Mladá Boleslav má k dispozici aut.
     
    26
    Stránský se v pokutovém území pokoušel o akrobatické zakončení, při němž vyskou nohou zasáhl Höjera. Sudí Hocek přispěchal se žlutým napomenutím.
     
    27
    Pavelka se s balonem ocitl mezi třemi protihráči, po kontaktu s Dancákem se snažil vymodlit faul. K zemi ale spadl až příliš okatě, hra pokračuje bez přerušení.
     
    28
    Vysoký a pomalu letící centr Lukáše Sadílka nenadělal boleslavské defenzivně problémy. Karabce měl pohlídaného Karafiát, balon končí u Polačka.
     
    29
    Pražané sice v posledních minutách tlačí soupeře, ale jejich úspěšná kombinace končí s hranicí pokutového území. Boleslav brání velmi obětavě, soupeři stačí i běžecky.
     
    30
    Donátův hrubě nepovedený odkop zastavil Daněk. Na konci další akce Sparty stáli Jankto a Höjer, jehož přízemní centr se od Polačkovy nohy odrazil na roh.
     
    31
    Následný rohový kop odvrátili domácí jen za hranu pokutového území, kde napřáhl Jankto, ale hradbu těl před Polačkem neprostřelil.
     
    31
    O chvíl později dohrál Matějovský před domácí střídačkou Daňka, načež mu sudí udělil žlutou kartu. Sparta bude kopat další standardní situaci.
     
    32
    Höjer směřoval balon na Sörensena, kterého nepustil k hlavičce Šimek. O uklidnění situace se odkopem do autu postaral Pech.
     
    33
    Sparta nyní kombinovala kolem šestnáctky soupeře a nakonec přišel centr Jankta, který si ze vzduchu stáhl Polaček.
     
    34
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha (David Pavelka).
     
    35
    Mladá Boleslav zahrávala rohový kop. Na nabídku Matějovského naskakoval Šimek, ale míč nezasáhl.
     
    36
    Po vzájemné souboji zůstali ležet Mejdr a Ladra. Faul byl odpískán hostujícímu bekovi, který jako první zasáhl svého soka loktem.
     
    37
    Škoda nejprve předskočil Zeleného a poté se jím nechal faulovat, takže uvidíme standardku domácích.
     
    38
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Nyní už to domácím vyšlo a Mladá Boleslav se ujímá vedení! Matějovského nadýchaný bochánek si ve vápně našel DENIS DONÁT, jenž nasměroval balon přesně k tyči. Holec byl v tomto případě naprosto bez šance.
     
    40
    Dobře teď zapracoval Karafiát, jenž vyvinul tlak na Karabce a donutil ho ke zpětné nahrávce na Zeleného.
     
    41
    Hoftychova družina se zatáhla do bloku a snaží se nepustit Spartu k pokutovému území.
     
    42
    Daněk se dostal k míči ve vápně a snažil se vystřelit, ale pozorní obránci Mladé Boleslavi mu zakončit nedovolili.
     
    43
    Další akce pražského celku byla zastavena kvůli ofsajdovému postavení Karabce. Domácí tak budou rozehrávat.
     
    44
    Pavelka chtěl roztáhnout hru doprava na Mejdra, ovšem ten se zrovna vracel z postavení mimo hru, takže nechal balon projet do autu.
     
    45
    Na dlouhý pas Zeleného si nabíhal Höjer, ale Šimek ho k balonu nepustil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny dvě minuty.
     
    45+2
    Další roh boleslavského kapitána podskočil Mejdr a Dancák mohl pálit. Slovenský středopolař s tím ale nepočítal a míč mu odskočil od nohy. Následně Spartu osvobodil Jankto.
     
    45+2
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha (Jakub Jankto).
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní dějství a do kabin odchází spokojenější domácí, kteří zatím vedou 1:0. Od začátku se hrálo v slušném tempu a oba týmy měly k dispozici několik solidních šancí. Gólem skončila ale jen jedna z nich, po rohovém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval Donát, který poslal domácí do vedení. Uvidíme, jak Sparta zareaguje ve druhém poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Adam Karabec, přichází Tomáš Čvančara.
     
    47
    Šimek si teď neporozuměl se Škodou a po jejich neshodě může hrát Zelený.
     
    48
    Nepřesnosti se nyní dopustil i Höjer, jehož pas nemohl Čvančara zastihnout na hrací ploše. Domácí budou vhazovat.
     
    49
    Na pravé straně nabíral rychlost Stránský, nicméně Zelený ho včas zakřižoval a nepustil ho za sebe.
     
    50
    Sparta právě vstřelila branku! Sparta na začátku druhého poločasu srovnává na 1:1! Domácí defenziva několikrát nedostoupila hráče s míčem a před vápnem posunul Čvančara míč na LUKÁŠE JULIŠE. Ten se nastavil do palebné pozice a překonal Polačka.
     
    52
    Z velké dálky to zkoušel David Pavelka, ale jeho tvrdá pumelice vylétla vysoko nad bránu.
     
    53
    Škoda sklepl dlouhý pas Ladry na vápno, ovšem tam se nikdo z jeho spoluhráčů nenacházel.
     
    54
    Pražané od příchodu z kabin naprosto kontroluje hru. Uvidíme, zda se domácí dokáží z tohoto tlaku vymanit.
     
    55
    Stránský se dostal k centru z levého křídla, ale před dobíhajícím Karafiátem odvrátil balon do bezpečí Sadílek.
     
    56
    Zhruba třicet metrů od brány byl poslán k zemi Ladra a Boleslav bude mít k dispozici volný přímý kop.
     
    57
    Matějovského přetažený pas vracel před bránu Suchý, jenž se ale v době kopu nacházel v ofsajdu. Praporek pomezního rozhodčího tak okamžitě vylétl vzhůru a hra byla přerušena.
     
    58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané otáčí stav zápasu a v 58. vedou 2:1! Po rohovém kopu se ASGER SÖRENSEN zbavil svého strážce, našel si míč a poslal ho za záda marně se natahujícího Polačka.
     
    60
    Střelec branky Sörensen se při zakončení střetl hlavou se Suchým a oba museli být ošetřování. Hůře na tom je domácí borec, který má i krvavé zranění.
     
    61
    Mladá Boleslav zatím pokračuje v deseti a opět se musí bránit, protože hosté drží míč ve své moci.
     
    62
    Juliš si zaběhl do křídla a poté hledal v šestnáctce Čvančaru. Ten i zakončil, ovšem bránu o pořádný kus minul.
     
    63
    Stránský získal balon na Höjerovi, jenže hned poté špatně nahrál. Sparta tak může dál hrát na polovině Boleslavi.
     
    64
    Jankto si udělal prostor a poslal do vápna vysoký centr, který skončil v rukavicích domácího brankáře.
     
    65
    Čvančara nenechal rozehrát Suchého a donutil ho k chybě. Sparťanský útočník následně i dostal míč do vápna, avšak nikdo v rudém nezakončil.
     
    66
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Vojtěch Stránský, přichází Jakub Fulnek.
     
    67
    Čvančara byl poslán k zemi u postranní čáry a hlavní sudí Hocek okamžitě pískal. Sparta pak rychle rozehrála a nyní kombinuje na útočné polovině.
     
    68
    Matějovský udržel balon proti třem protihráčům a poté ho předložil Ladrovi, jenž pak uklidinil hru zpětným pasem na Šimka.
     
    69
    Míč se nyní odrazil k Pavelkovi a ten se do něj opřel z první. Obětavě proti němu však vystoupil Donát, jenž jeho pokus zblokoval.
     
    70
    Na hrací ploše nyní zůstává ležet Jakub Jankto, jenž si zřejmě mimo hru přivodil nějaké zranění.
     
    71
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Denis Donát, přichází Ladislav Krobot.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Václav Drchal.
    ze hřiště odchází Jakub Jankto, přichází Jan Fortelný.
     
    73
    Ladra si narazil s Krobotem a poté hledal Milana Škodu. Centr mu ale nevyšel a balon skončil u Holce.
     
    74
    Fulnek našel rozběhnutého Krobota a ten mohl jít do velké šance. Balon mu ale při zpracování uskočil od nohy a poté ho pro sebe opět uzmul Holec.
     
    75
    Letenští se teď hnali do brejku, ale Čvančara nedokázal dostat balon přes Suchého, jenž předvedl velmi důležitý zákrok.
     
    76
    Už to mohlo být o dvě branky! Fortelný se probil po křídle a poté dal balon proti noze Drchalovi, jehož pokus zlikvidoval pozorný Polaček.
     
    77
    Následný rohový kop už žádnou šanci nepřinesl, balon totiž skončil náruči mladoboleslavského gólmana.
     
    78
    Do konce utkání zbývá zhruba patnáct minut a hosté stále drží hubený náskok. Podaří se jim dnes zvítězit?
     
    79
    Momentálně se toho na hřišti moc neděje a spíše sledujeme boj ve středu hracího pole.
     
    80
    Polaček chtěl dlouhým odkopem nastartovat Karafiáta, avšak míč vycestova do autu.
     
    81
    Drchal táhl brejk Sparty a z křídla hledal Sadílka. K němu ale míč nepustil vracející se Dancák.
     
    82
    Fulnek prováhal ideální moment k přihrávce a pak už ho dostoupil Fortelný, jenž mu míč čistě odebral.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Kryštof Daněk, přichází Tomáš Wiesner.
     
    84
    Mohlo být hotovo! Čvančara pláchl Šimkovi a poté narýsoval balon Drchalovi, který si ale na Polačka nepřišel.
     
    85
    Na dnešní utkání se přislo do Lokotran Arény podívat 4713 fanoušků.
     
    86
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Samuel Dancák, přichází Patrik Žitný.
    ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Jiří Skalák.
     
    87
    Aktivní Čvančara se velmi statečně pral na hrotu útoku, nicméně proti přesile neměl šanci uspět.
     
    88
    Krobot chtěl prostrčit míč na rozběhnutého Škodu, ale jeho nahrávka skončila jen u Zeleného.
     
    89
    Sparta právě vstřelila branku! Zdá se, že o vítězi je rozhodnuto! Boleslavská defenziva nechala před vápnem operovat s míčem Wiesnera, který zvedl hlavu a posunul balon na TOMÁŠE ČVANČARU. Ten si jej ideálně posunul a střelou na bližší tyč překonal domácího brankáře.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým FK Mladá Boleslav (David Šimek).
     
    90+2
    Nad rámec řádné hrací doby byly nastaveny tři minuty.
     
    90+3
    Za menší slovní potyčku mezi střídačkami dostal žlutou kartu Pavel Hoftych a jeden z asistentů Briana Priskeho.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým FK Mladá Boleslav (Ladislav Krobot).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a Sparta díky velkému obratu ve druhém poločase bere všechny tři body. Jejich otočku začal už v padesáté minutě Juliš, na kterého o chvíli později navázal Sörensen. Mladá Boleslav se samozřejmě snažila ještě srovnat, avšak v závěru ještě jednou inkasovala, třetí přesný zásah hostů přidal Čvančara.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:10.
     
    Ode mě je to vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů na počtenou. (20:59:26)

    Jáchym Tůma

    Góly: 38. Donát (Matějovský) – 50. Juliš (Čvančara), 58. Sörensen (Höjer), 89. Čvančara (Wiesner)

    Karty:   19. Suchý (MBL), 26. Stránský (MBL), 31. Matějovský (MBL), 90+1. D. Šimek (MBL), 90+3. Krobot (MBL) – 34. Pavelka (SPA), 45+2. Jankto (SPA)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:10.
    FK Mladá Boleslav: Polaček – Pech, D. Šimek, Suchý, Karafiát – Donát (71. Krobot), Dancák (86. Žitný) – Stránský (66. Fulnek), Matějovský (C), Ladra (86. Skalák) – Mil. Škoda.
    Náhradníci: Šeda – Dufek, Látal, Darmovzal, Mašek.

    Tréner: Pavel Hoftych

    AC Sparta Praha: Holec – Mejdr, Sörensen, Zelený, Höjer – Karabec (46. Čvančara), Daněk (83. Wiesner), Pavelka (C), Sadílek, Pešek (24. Jankto, 72. Fortelný) – Juliš (72. Drchal).
    Náhradníci: Heča – Panák, Minčev, Sáček.

    Tréner: Brian Priske

    Rozhodca: Petr Hocek – Kamil Hájek, Jakub Hrabovský

    Diváci: 4713