Kanada – Švajčiarsko 6:3 (kon.) | USA – Česko 2:4 (kon.)
koniec
Kanada
6:3 (4:2, 1:1, 1:0)
Švajčiarsko
Štvrtok 18.08.2022, 01:00 • Rogers Place, Edmonton • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:51 Logan Stankoven (CAN) - 6:3
     
    58:51
    Kanada dala gól!

    Švajčiarom sa nedarilo usadiť v kanadskom obrannom pásme, k puku sa v strede klziska dostal Kent Johnson, krásne ho zadovkou posunul vpred a do nájazdu na prázdnu bránu sa dostal LOGAN STANKOVEN. 6:3.
    Asistencie: Kent Johnson a Tyson Foerster.
    27:51 Attilio Biasca (SUI) - 5:3
     
    27:51
    Švajčiarsko dalo gól!

    Vyhraný súboj v rohu klziska, odrazený puk pred bránu a tam opäť voľný ATTILIO BIASCA, ktorý strieľa svoj druhý gól v zápase a znižuje na 3:5 z pohľadu Švajčiarov.
    Bez asistencií.
    24:20 Will Cuylle (CAN) - 5:2
     
    24:20
    Kanada dala gól!

    Kanadský tlak pretavený v ďalší gól. Krásna akcia s množstvom pekných prihrávok v útočnom pásme, napokon sa k puku dostal na ľavej strane úplne voľný WILL CUYLLE. Vyzeralo to, že čakal na strelu príliš dlho, ale stačilo to. Kanada vedie 5:2.
    Asistencie: Olen Zellweger a Tyson Foerster.
    19:51 Attilio Biasca (SUI) - 4:2
     
    19:51
    Švajčiarsko dalo gól!

    Švajčiari vyhrali súboj v rohu klziska zásluhou Taibela a Fahrniho, druhý menovaný potom prihral spoza bránky a pred gólmanom Garandom nezaváhal nepokrytý ATTILIO BIASCA. 4:2.
    Asistencie: Joshua Fahrni a Jonas Taibel.
    17:01 Nathan Gaucher (CAN) - 4:1
     
    17:01
    Kanada dala gól!

    Kanonáda pokračuje, ďalším strelcom je NATHAN GAUCHER. Na bránu najskôr vystrelil Elliot Desnoyers, puk si nepostrážil brankár Noah Patenaude a Gaucherovi sa tak naskytla jednoduchá úloha umiestniť puk do odkrytej brány. 4:1.
    Asistencie: Elliot Desnoyers a Ryan O'Rourke.
    14:32 Logan Stankoven (CAN) - 3:1
     
    14:32
    Kanada dala gól!

    LOGAN STANKOVEN sa dostal do situácie jeden na jedného v útočnej tretine. Najskôr si obhodil obrancu a zakončil, trafil však iba hornú žrď. Puk sa však následne odrazil späť a Stankoven do prázdnej brány zvýšil na 3:1.
    Bez asistencií.
    12:31 Jack Thompson (CAN) - 2:1
     
    12:31
    Kanada dala gól!

    JACK THOMPSON najskôr trafil jedného z brániacich Švajčiarov, ten bol na pár sekúnd akoby vyradený z hry. Tým sa uvoľnil priestor v útočnej tretine a k puku a strele sa dostal práve sám Thompson, ktorý vrátil Kanade vedenie.
    Asistencie: Ronan Seeley a Mason McTavish.
    02:21 Simon Knak (SUI) - 1:1
     
    02:21
    Švajčiarsko dalo gól!

    Tak dnes je to ostré, prichádza okamžité vyrovnanie! Chybu urobil Lukas Cormier, Švajčiari dostali Kanaďanov pod tlak. Od modrej čiary napokon vypálil Brian Zanetti a pred bránou puk tečoval SIMON KNAK. 1:1.
    Asistencie: Brian Zanetti a Vincent Despont.
    01:07 Tyson Foerster (CAN) - 1:0
     
    01:07
    Kanada dala gól!

    Prvá strela zápasu končí gólom! TYSON FOERSTER sa ocitol v úniku dvoch na jedného spolu s Loganom Stankovenom, ktorý mu posunul puk pred odkrytú bránu. Kanada vedie 1:0.
    Asistencie: Logan Stankoven a Ronan Seeley.

    Matej Valkár

    Góly a asistencie: 2. Foerster (Stankoven, Seeley), 13. Thompson (Seeley, McTavish), 15. Stankoven, 18. Gaucher (Desnoyers, O'Rourke), 25. Cuylle (Zellweger, Foerster), 59. Stankoven (Johnson, Foerster) – 3. Knak (Zanetti, Despont), 20. Biasca (Fahrni, Taibel), 28. Biasca


    Kanada: Garand (Cossa) – Zellweger, Sebrango (A), Cormier, Del Mastro, Thompson, Seeley, O'Rourke – Bedard, McTavish (C), Cuylle – Foerster, Stankoven, Johnson (A) – Dufour, Greig, Roy – Desnoyers, Ostapchuk, Othmann – Gaucher.
    Tréner: Dave Cameron

    Švajčiarsko: Patenaude (18. Pasche) – Delémont, Chanton, Dionicio, Streule, Sidler (A), Meile, Despont, Zanetti – Allenspach, Fahrni, Biasca (A) – Taibel, Henry, Knak (C) – Nicolet, Baechler, Ritzmann – Muggli, Alge, Garessus.
    Tréner: Marco Bayer

    Rozhodca: Hunnius (GER), Kova (FIN) – Jusi (FIN), Špůr (CZE)

    Diváci: 4 898