Česko – Lotyšsko 2:5 (kon.) | USA – Švédsko 3:2 (kon.) | Švajčiarsko – Rakúsko 3:2 (kon.)
koniec
Česko
2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Lotyšsko
Pondelok 15.08.2022, 00:00 • Rogers Place, Edmonton • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:41 Ralfs Bergmanis (LAT) - 2:5
     
    58:41
    Lotyšsko dalo gól!
    Je rozhodnuté. Lotyšskí hokejisti porazia Čechov. Cez celé ihrisko sa presadil opäť RALFS SEBASTIJANS BERGMANIS, ktorý dovŕšil hetrik.
    Asistencie: bez asistencie
    37:38 Ralfs Bergmanis (LAT) - 2:4
     
    37:38
    Lotyšsko dalo gól!
    Lotyšsko odskakuje opäť na rozdiel dvoch gólov. V presilovej hre Lotyši nepustili Čechov k zisku puku a opäť skórovali. Druhý presný zásah v zápase si prepísal RALFS SEBASTIJANS BERGAMINS.
    Asistencie: Girts Silkalns, Martins Lavinš
    31:15 Ralfs Bergmanis (LAT) - 2:3
     
    31:15
    Lotyšsko dalo gól!
    Vyrovnaný stav neostal dlho. Do vedenia posiela Lotyšov kapitán RALFS SEBASTJANS BERGMANIS nahodenou strelou od modrej čiary. Bednář na jeho pokus nestihol reagovať.
    Asistencia: Darels Dukurs
    29:33 Stanislav Svozil (CZE) - 2:2
     
    29:33
    Česko dalo gól!
    Po rozháranom úseku hry prichádza vyrovnávajúci gól Česka. Hauser sa pokúšal vyslať strelu na bránu Lotyšska. Jeho pokus však bol zblokovaný. Puk sa odrazil priamo na hokejku STANISLAVA SVOZILA, ktorý predviedol nechytateľný bekhendový blafák.
    Asistencie: Petr Hauser, Dominik Herčík
    16:43 Michal Gut (CZE) - 1:2
     
    16:43
    Česko dalo gól!
    Česko predsa len využíva presilovú hru. Spoza brány si vykorčuľoval do ľavého kruhu Myšák a s hlavou hore sa obzeral po svojich možnostiach. Napokon zvolil krížnu prihrávku a MICHAL GUT skóroval.
    Asistencie: Jan Myšák, Jiří Ticháček
    12:21 Rainers Rullers (LAT) - 0:2
     
    12:21
    Lotyšsko dalo gól!
    Ďalší šok pre defenzívu Česka. Lotyši opäť rozpútali kolotoč v útočnom pásme a radujú sa. Prakticky podobná situácia ako pri prvom góle. Vitolinš našiel pred bránou úplne voľného RAINERSA RULLERSA, ktorý z prvej prekonal Bednářa.
    Asistencie: Raimonds Vitolinš, Gustavs Ozolinš
    04:30 Martins Lavinš (LAT) - 0:1
     
    04:30
    Lotyšsko dalo gól!
    Jednoduchá akcia Lotyšov je úspešná. Po ľavom krídle sa dostal prakticky cez celú dĺžku ihriska Harijs Brants, ktorý našiel pred bránou úplne voľného MARTINSA LAVINŠA a ten otvoril skóre dnešného duelu.
    Asistencia: Harijs Brants
    Góly a asistencie: 17. Gut (Myšák, Ticháček), 30. Svozil (Hauser, Herčík) – 5. Lavinš (Brants), 13. Rullers (Vitolinš, Ozolinš), 32. Bergmanis (Dukurs), 38. Bergmanis (Silkalns, Lavinš), 59. Bergmanis


    Česko: Bednář (41. Suchánek) – Ticháček, Jiříček (A), Svozil (A), Špaček, Hamara, Čech, Š. Němec – Kulich, Gut, Myšák (C) – Szturc, Ivan, Měchura – Kos, Menšík, Ryšavý – Urban, Šapovaliv, Hauser – Herčík.
    Tréner: Radim Rulík

    Lotyšsko: Bruveris (Berzinš) – Fenenko, Bergmanis (C), Simanovičs, Brants, Ozolinš, Hodass, Goršanovs – Silkalns, Veinbergs, Vilmanis – Darzinš, Ločmelis, Dukurs – Gavars, Lavinš (A), Lapinskis – Vitolinš (A), Rullers, Andersons – Ravinskis.
    Tréner: Artis Abols

    Rozhodca: Brander (FIN), Hiff (CAN) – Oliver (CAN), Špůr (CZE).

    Diváci: 493