Lotyšsko – Kanada 2:5 (kon.) | Nemecko – Rakúsko 4:2 (kon.) | Fínsko – Česko 4:3 (2:1 po s.n.)
koniec
Lotyšsko
2:5 (1:1, 0:3, 1:1)
Kanada
cz Štvrtok 11.08.2022, 00:00 • Rogers Place, Edmonton • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    54:44 William DUFOUR - 2:5
     
    54:44
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hráči Kanady skórují a zřejmě definitivně rozhodují tento duel! Ridly Greig si vybruslil s pukem mezi kruhy. Poté ho posunul doprava na WILLIAMA DUFOURA, který zamířil k bližší tyčce – 2:5. Asistence: Ridly Greig a Zack Ostapchuk.
    44:56 Bogdans HODASS - 2:4
     
    44:56
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši přesilovou hru bleskově zužitkovali! Stačily jim 4 sekundy. Klavs Veinbergs vyhrál buly na modrou čáru na Girtse Silkalnse. Ten posunul kotouč doprava BOGDANSOVI HODASSOVI, jenž z první prostřelil Cossu ranou na lapačku – 2:4. Asistence: Girts Silkalns a Klavs Veinbergs.
    37:16 Ridly GREIG - 1:4
     
    37:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zdá se, že Kanaďané postupně lámou dlouho velmi tuhý odpor Lotyšska! Obránce Hodass chyboval, když nedokázal zastavit letící puk, který nešťastně ztlumil pro RIDLYHO GREIGA. Ten se dostal do samostatného úniku a předvedl opravdu velmi šikovné zakončení. Jednou rukou dokázal posunout kotouč mezi betony brankáře Berzinše. Asistence: William Dufour.
    36:17 Olen ZELLWEGER - 1:3
     
    36:17
    Kanada právě vstřelila branku!
    Lotyši doplácejí na nedisciplinovanost z posledních minut! Tuhle přesilovku využívá OLEN ZELLWEGER. Tomu nahrál na modrou čáru zadovkou Connor Bedard. Kanadský obránce pak vystřelil, puk prošel kolem těl několika hráčů a Berzinš reagoval příliš pozdě. Jeho lapačka už hrací předmět nestačila zastavit – 1:3. Asistence: Connor Bedard a Mason McTavish.
    31:23 Lukas CORMIER - 1:2
     
    31:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané využívají přesilovku v jejím závěru a jdou do vedení 2:1! Na sebe to vzal LUKAS CORMIER, který vypálil z vrcholu levého kruhu a puk propadl pod vyrážečkou brankáře Berzinše. Možná tam byla ještě lehká teč bránícího hráče. Asistence: Joshua Roy a Jack Thompson.
    18:06 Rainers DARZINŠ - 1:1
     
    18:06
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Ještě ve vlastním obranném pásmu se dostal k puku RAINERS DARZINŠ. Ten se nadechl k odvážné individuální akci, Kanaďané ho nedokázali zastavit a lotyšský útočník se dostal ke střele z mezikruží, která skončila v horním růžku branky nad vyrážečkou brankáře Cossy – 1:1. Bez asistence.
    07:31 Connor BEDARD - 0:1
     
    07:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy jdou do vedení! Donovan Sebrango posunul puk rozjetému CONNOROVI BEDARDOVI, který vjel do útočného pásma a střelou švihem přes obránce překonal brankáře Berzinše. Ten lapačkou nedosáhl. Asistence: Donovan Sebrango a Mason McTavish.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 19. Darzinš, 45. Hodass (Silkalns, Veinbergs) – 8. Bedard (Sebrango, McTavish), 32. Cormier (Roy, Thompson), 37. Zellweger (Bedard, McTavish), 38. Greig (Dufour), 55. Dufour (Greig, Ostapchuk)


    Lotyšsko: Berzinš (Lazdinš) – Fenenko, Bergmanis (C), Simanovičs, Brants, Ozolinš, Hodass, Goršanovs – Silkalns, Veinbergs, Ravinskis – Purmalis, Ločmelis, Vilmanis – Gavars, Lavinš (A), Dukurs – Darzinš, Vitolinš (A), Andersons – Rullers.
    Tréner: Artis Abols

    Kanada: Cossa (Garand) – Sebrango (A), Zellweger, Cormier, Lambos, Thompson, Seeley, O'Rourke – Bedard, McTavish (C), Roy – Foerster, Stankoven, Johnson (A) – Dufour, Greig, Ostapchuk – Gaucher, Desnoyers, Cuylle – Kidney.
    Tréner: Dave Cameron

    Rozhodca: Brander (FIN), Kowalski (USA) – Briganti (CAN), Hofer (GER)

    Diváci: 2779