Č. Budějovice – Sparta Praha 0:2 (kon.) | Slovácko – Hr. Králové 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Jablonec 2:2 (kon.)
Slavia – Zlín 4:1 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
4:1 (2:0)
FC Zlín
cz Nedeľa 07.08.2022, 19:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je to 4:1! Zlínská obrana nebyla dostatečně důrazná při centru Ichy, ten tak propadl až na vzdálenější tyč, kde jednoduše trefil prázdnou bránu DAVID JURÁSEK!
     
    85
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je hotovo, Slavia stvrzuje své vítězství! Jurečka si naběhl na pravou stranu, z křídla následně vyslal parádní centr, kterým našel na zadní tyči úplně osamoceného IVANA SCHRANZE. Slovenský křídelník, či krajní bek, chcete-li, neměl příliš složitou pozici a míč z první uklidil do sítě.
     
    49
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Tohle se obraně Slavie hodně nepovedlo. Santos při rozehrávce odkopl míč jen k soupeři, který balon z první vrátil před šestnáctku Pražanů. Balon podjel pod nohou Ševčíkovi, Simerský, už ve vápně, ho posunul do tutovky LAMINU JAWOVI, který se ocitl osamocený před brankářem Slavie a Mandouse propálil střelou pod tělem. Gólman domácího týmu ihned po inkasované brance pořádně seřval své spoluhráče obdobně, jako jsme na to byli v Edenu dříve zvyklí v podání Jana Laštůvky.
     
    31
    Slavia právě vstřelila branku!
    Druhá velká šance a také druhý gól Slavie! Lingr postupoval na Dostála zprava, z ostrého úhlu a zorientoval se skvěle. Na zadní tyči si všiml osamoceného DAVIDA JURÁSKA, ke kterému také poslal střílenou přihrávku. Ta byla naprosto přesná, a tak krajní bek Slavie poměrně snadno z voleje poslal míč za záda přesouvajícího se Dostála – 2:0.
     
    10
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to je premiéra v A týmu Slavie jako hrom! MAREK ICHA, který ještě loni hostoval ve Vlašimi, si naběhl na Ševčíkův centr od rohového praporku a míč usměrnil přesně ke vzdálenější tyči Dostálovy brány.

    Adam Kolář

    Góly: 10. Icha (P. Ševčík), 31. D. Jurásek (Lingr), 85. Schranz (Jurečka), 90+3. D. Jurásek (Icha) – 49. Jawo (Simerský)

    Karty:   61. Trpišovský (SLA), 88. Masopust (SLA) – 32. V. Procházka (ZLN), 37. Jawo (ZLN), 59. Cedidla (ZLN), 82. Simerský (ZLN), 86. Silný (ZLN), 88. Bartošák (ZLN)   70. V. Procházka (ZLN)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:0. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:15.
    SK Slavia Praha: Mandous (C) – Douděra (65. Masopust), Kačaraba, Santos, D. Jurásek – Hromada (83. Holeš) – Lingr (76. Usor), P. Ševčík (65. Tiéhi), Icha, Ewerton (65. Schranz) – Jurečka.
    Náhradníci: O. Kolář – Olayinka, Tecl, Fila, Traoré, M. Jurásek.

    Tréner: Jindřich Trpišovský

    FC Zlín: S. Dostál – Cedidla, Simerský, V. Procházka (C), Bartošák – Y. Dramé (46. R. Hrubý), J. Kolář (80. Bobčík), Didiba, Čanturišvili (86. Hrdlička), Vukadinović (46. Silný) – Jawo (73. Reiter).
    Náhradníci: Rakovan – Janetzký.

    Tréner: Jan Jelínek

    Rozhodca: Černý – Caletka, Podaný – Zaoral