USA – Nemecko 8:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 14:0 (kon.) | Slovensko – Švédsko sk 1:4 (kon.)
USA – Fínsko 1:4 (kon.)
koniec
USA
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Fínsko
cz Pondelok 01.08.2022, 23:00Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
    51:44 Tuomas URONEN - 1:4
     
    51:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Bleskové přenesení hry a rychlá kombinace vede ke čtvrté finské brance. Výbornou přihrávku dokázal zužitkovat v přesný zásah neobsazený TUOMAS URONEN. Asistence: Emil Järventie.
    35:44 Tuomas URONEN - 1:3
     
    35:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Krásně to nyní sehrálo Finsko, které po rychlé akci navyšuje své vedení. Dobrou přihrávku dostal TUOMAS URONEN, který využil své rychlosti a dobré pozice a překonal brankáře. Asistence: Emil Järventie a Aron Kiviharju.
    27:57 Maxim ELISEEV - 1:2
     
    27:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po klidnější pasáži se rázem prosazuje Finsko, které se dostává do vedení. Po rychlé akci dostal puk do útočného pásma MAXIM ELISEEV. Jeho střela mířila na branku a propadla až do sítě. Vypadalo to nejprve jako přihrávka, ale zakončení bylo přesné. Asistence: Tom Leppä.
    08:05 Emil JÄRVENTIE - 1:1
     
    08:05
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno. Rychle se Finsko dostalo do útočného pásma. Následně Arttu Alasiurua poslal puk na druhou stranu, kde byl EMIL JÄRVENTIE. Ten chvilku počkal na pohyb brankáře, a pak ke druhé tyči dokázal zakončit. Asistence: Arttu Alasiurua a Tuomas Uronen.
    02:53 Quentin MUSTY - 1:0
     
    02:53
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané jdou zaslouženě do vedení, po výborné přihrávce se prosazuje rychlou střelou z kruhu do horní části branky QUENTIN MUSTY. To byla nechytatelná rána. Asistence: Lucas St. Louis a Gavin McCarthy.

    Jan Prošek

    Góly a asistencie: 3. Musty (St. Louis, McCarthy) – 9. Järventie (Alasiurua, Uronen), 28. Eliseev (Leppä), 36. Uronen (Järventie, Kiviharju), 52. Uronen (Järventie)


    USA: Vachon (Slukynsky) – Strathmann, St. Louis, Sharp, Kinsman, Gramer, McCarthy, Hagens – Adams, Terrance, Musty – Whitelaw, Smith, Lacroix – Erdman, Brown, Connor – McDonough, Burchill, Kuzma – Pierson.
    Fínsko: Vinni (Vali) – Pieniniemi, Muhonen, Kiviharju, Junkkari, K. Kangas, Väisänen, Kiukas – Nurmi, Hynninen, Kiiskinen – Järventie, Alasiurua, Uronen – Saarelainen, Kumpulainen, Halttunen – O. Lind, Leppä, Pohjalainen – Eliseev.