Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference FC SILON Táborsko (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC SILON Táborsko

cz Utorok 26.07.2022, 14:00Tlačové konferencie
     
    Na závěr promluvil trenér Kováč o prvním utkání v Příbrami. "Rozhoduje se na hřišti a věřím, že jsme dostatečně připraveni na to, abychom zápas zvládli. Mentálně jsme nastaveni na vítězství, samozřejmě ale respektujeme kvalitu soupeře. Každý zápas je jiný a uvidíme." (14:41:12)
     
    Ředitel o odchodu Leoše Vozihnoje. "Leoš odešel po konci smlouvy, naši nabídku nepřijal. Měl by hrát v Rakousku a skončil u nás s profi fotbalem."
     
    Trenér o spolupráci s béčkem v krajském přeboru. "Počítáme s ní a s trenéry jsme mluvili. Samozřejmě je tam rozdíl o tři soutěže, ale hráči, kteří nebudou v áčku vytěžovaní, budou v béčku hrát. Je to lepší než trénink."
     
    Kapitán Navrátil o plánech. "Chtěl bych, aby fanoušci za námi chodili a chválili nás za předvedený výkon i za zisk bodů."
     
    Trenér Kováč promluvil ještě o ambicích, kde by se mohl tým pohybovat. "Ambice máme nejvyšší, půjdeme zápas od zápasu, zásahů do sestavy bylo hodně. Nebudu ale říkat, zda budeme do 8. nebo do 10. místa. V září si můžeme sednout a popovídat si o tom znovu."
     
    Jakub Navrátil k rozestavení obrany. "Je to jiný systém než obvykle. V jiných ligách to tak neobvyklé není, já sám jsem zažil hru na tři stopery v Itálii. Je to pro stopery trochu jednodušší, v týmu se musíme jinak pohybovat. Všechno se vyvíjí."
     
    Trenér Kováč promluvil o nepovedené generálce na Dynamu. "Obranná linie hrála vysoko a výsledek vypadá špatně, to souhlasím. Ve hře jsem ale viděl spoustu povedených věcí. Kompletně měníme způsob hry a musíme umět vyhodnotit, kdy máme jít do presinku. Čeká nás dlouhá práce, za kterou jsem já jako trenér zodpovědný. Chceme hrát atraktivní fotbal a sbírat body."
     
    Trenér Kováč promluvil o zranění Petra Javorka z generálky. "Jeho trhlina ve svalu je tak na dva měsíce. Tento náš klíčový hráč tedy nebude, musíme si s tím poradit. Na zkoušku přijde ještě jeden hráč z Evianu, kterého si vyzkoušíme. Problém máme ještě na pozici stopera. Jinak jsme s kádrem spokojení a věřím, že bude ve druhé lize konkurenceschopný."
     
    Ondřej Dvořák odpověděl na dotaz ohledně rozpočtu. "Rozpočet se nám výrazně navýšil v rozmezí 25-27 milionů korun na celý klub."
     
    Dvořák promluvil o investicích do umělého osvětlení. "Do dvou let bychom to měli ve spolupráci s městem a Jihočeským krajem zvládnout. Nevím, proč bychom nemohli hrát také pod umělým osvětlením."
     
    Předseda správní rady klubu představil další novinku, kdy v průběhu sezony od poloviny září bude možné zakoupit vstupenku on-line. "Vstupenka bude v on-line ticketingu stát 80 korun. Stejná cena bude i na pokladně do poloviny září, než bude možné vstupenku on-line zakoupit. Od poloviny září pak zastavíme on-line předprodej hodinu před zápasem, pak už bude možné koupit vstupenku pouze na pokladně stadionu, kdy těsně před zápasem bude stát lístek od poloviny září 100 korun."
     
    Dvořák představil i novinku v podobě streamů z utkání FNL. "Těší mě, že se naši fanoušci budou moct podívat třeba i na naše utkání v Karviné, kam to mají daleko."
     
    Ondřej Dvořák představil i ceny pro diváky. Od piva přechází klub k tričkům, kšiltovkám a batohům partnera, kterou je firma Silon.
     
    Dvořák představil i jednotnou identitu klubu a ukázal nové dresy mládeže, kde se objeví i města Tábor a Sezimovo Ústí, kde je socha známého hlídače času z tamního náměstí.
     
    Ondřej Dvořák odbočil od A-týmu. "Táborsko není jen áčko, ale také mládežníci. V letošní sezoně se zaměříme i na druhou dorosteneckou ligu, která se zúžila o 14 celků. Přijedou sem Bohemka, Teplice, Jablonec nebo Liberec, což jsou zajímaví soupeři. Tři zápasy odehrajeme na podzim na hlavním stadionu, což bude zajímavé jak pro kluky, tak pro fanoušky."
     
    Kapitán Jakub Navrátil nadhodil téma generálky, která se týmu v Budějovicích příliš nepovedla – 0:4. "Výsledek byl krutý, ale ve hře jsem viděl spoustu hezkých věcí. S trenérem jsme řešili, co nám v zápase chybělo, abychom hráli důstojnější roli. Na sezonu se těšíme, jsme plni očekávání, co se stane. Zpracováváme trenérovy pokyny, které se snažíme plnit. Jeho příprava dává smysl a je na čem pracovat."
     
    Trenér zhodnotil přípravu. "Přípravu hodnotím padesát na padesát. Spoustu branek jsme dostali od ligových mančaftů, hlavně chceme pracovat na defenzivě, což ale souvisí rovněž s ofenzivou."
     
    Nový trenér Radoslav Kováč promluvil o svém příchodu. "Děkuji za důvěru, že mohu v Táborsku pracovat. Ambice máme, ale nechceme se o nich tolik bavit. Uděláme maximum pro to, aby fanoušci vždy rádi do Tábora na fotbal přišli. Hledáme svou herní tvář, důležité jsou ale body, aby naše práce měla nějaký smysl."
     
    Ředitel klubu Martin Vozábal oznámil, že vedení klubu bude na hráče i trenéry náročné, chce hrát v soutěži důstojnou roli. "Chceme, aby to lidi zajímalo, stejně tak naše obchodní partnery. Chceme postupovat racionálně krůček po krůčku."
     
    Jako první přivítal účastníky tiskové konference předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák.
     
    Tiskové konference FC SILON Táborsko se zúčastní výkonný ředitel klubu Martin Vozábal, předseda správní rady klubu Ondřej Dvořák, hlavní trenér A-týmu Radoslav Kováč a kapitán A-týmu Jakub Navrátil.
     
    Hlavní témata dnešní tiskové konference FC SILON Táborsko jsou následující: nový název klubu FC SILON Táborsko, nový trenér A-týmu Radoslav Kováč, nové dresy klubu a jednotná klubová identita, nové posily A-týmu z léta 2022 a nové sportovní a investiční ambice klubu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Josef Janda