Tlačová konferencia ŽP Žel. Podbrezová (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová

Pondelok 11.07.2022, 12:00Tlačové konferencie
     
    Miroslav Poliaček: Na Slovan očakávame zvýšený záujem fanúšikov. Breznanik povedal, že príde celá Revúca (smiech). Predpokladáme, že bude návšteva taká, aká tu dlho nebola. Dnes robíme všetko preto, aby nás nič neprekvapilo. Verím, že ľudia budú odchádzať spokojní. Chceme ich pritiahnuť, aby chodili na každého súpera, nie iba na Slovan. (12:21:55)
     
    Roman Skuhravý: Kto bude kapitán? Už v minulej sezóne sme mali troch. Ludha odchytal najviac zápasov, preto mal na rukáve pásku. Premýšľam, či nebude v lige kapitánom hráč. Bude to o komunikácii. Uvidíme, ako sa rozhodneme pred začiatkom.
     
    Miroslav Poliaček: Príchodom Fortuna ligy sme museli dostať veci do pohybu. Pracujeme na šatní pre hostí a robíme ďalšie bežné úpravy. Je toho veľmi veľa. Ide však skôr o kozmetické úpravy. Čo sa dalo stihnúť, to sme stihli. Väčšinu vecí by sme chceli mať dorobené počas zimnej prestávky. Najväčším problémom je rozcvičovňa, čo poriešime počas zimnej prestávky.
     
    Richard Ludha: V kabíne prevláda fajn atmosféra, väčšina z nás je tu dlhší čas. Mnohí sme si prvú ligu opäť vykopali. Fortuna liga je obrovská výzva pre všetkých a veľmi sa tešíme. Liga je o niečom inom. Sú pred nami veľké výzvy. Začíname hneď zostra a nie je nič lepšie ako začať s najsilnejšími.
     
    Roman Skuhravý: Vždy sa bavíme s vedením i s hráčmi, čo tu boli, prečo dané kroky robíme. Jedno zistenie je jasné. Do spôsobu hry chceme zapojiť hociktorého hráča a u každého to trvá dlhšie. Potrebujeme ostatných hráčov, aby im pomohli. To, akú vekovú kategóriu sme naskautovali je dôkaz, že jadro hráčskeho kádra máme silné. Ako poznám chlapcov, motivácia, ktorou liga prináša, bude ešte väčšia. A to nám pomôže zapracovať hráčov, ktorí prišli. Vidíte, že máme viac cudzincov, ako sme boli zvyknutí. Museli sme vyplniť čas, kým prídu hráči z akadémie. Na talenty musíme počkať. Gro sezóny odtiahnu chlapci, ktorí hrali druhú ligu a verím, že mladí získajú skúsenosti.

    Dohodli sme sa na tom, že klub nebude dávať zadarmo príležitosť hráčom len preto, že sú talentovaní. Chlapci sa musia snažiť a je len na nich, ako sa popasujú s príležitosťou. Pôjdeme stále rovnako cestou – analýza a tréningový proces. Musíme byť lepší ako minulý rok. Na čo to bude stačiť, ukáže až čas. Chceme byť nepríjemní pre každý tím v súťaži. Budeme sa biť o každý bod a verím, že to uvidia aj fanúšikovia.
     
    Boris Godál: Jeden z mojich cieľov bolo, aby som po návrate hral opäť najvyššiu súťaž. Podbrezová bola ideálna. Mix dobrých hráčov, správny tréner i manažment. Som rád, že som mohol pomôcť k postupu. Je tu dosť mladých hráčov, ale i skúsenejší. Je to dobre vyvážené a verím, že nadviažeme na to, čo sme predvádzali v uplynulej sezóne. Žrebu sa nebojíme, berieme ho ako výzvu. Verím, že to dobre dopadne.
     
    Miroslav Poliaček: Naše ciele? V prvom rade sa chceme zachrániť a robiť všetko pre splnenie sna, ktorým je prvá šestka. Do ligy ideme s pokorou. Žiadne veľké vyhlásenia teraz nedám. Vyžrebovanie v úvode máme vražedné a až prvé kolá ukážu, čo to s chlapcami urobí. Verím, že po sezóne budú pozitívne hodnotenia. Chceme, aby sa objavovali mladí hráči, ale nie tí, čo už hrali, ale úplne noví. Nebudeme ale experimentovať. Chceme najmä dobre začať.
     
    Roman Skuhravý: Vždy som spokojný s tým, že sa splní to, čo sa naplánovalo. Dnešná tlačovka ukazuje, že sme sa dostali do iného levelu, na ktorý chceme byť dobre pripravení. Je to o tom, čo ukážeme. Som presvedčený, že za rok sme urobili kroky, ktoré boli naplánované a sú pre nás dôležité. Podpísali sme nosných hráčov, ktorí ukázali, akí sú silní. Do toho systému chceme dostávať aj nové posily. Až súťaž ukáže, ako sme na tom. Pocit je stále ten istý. Tešíme sa, sme zvedaví, akým spôsobom tá naša pripravenosť bude stačiť. Dôležité je, aby sme nemali veľké očakávania. Chceme sa v prvom rade naladiť asi na najťažšieho súpera – Slovan Bratislava, ktorý nás čaká v prvom kole.
     
    Miroslav Poliaček: Príprava prebiehala v domácich podmienkach. Odišiel Galčík, Urgela a Barbora. Prišli Moses, Masaryk a Miraljemović. V riešení sú dvaja ghanskí hráči. Sme pred podpisom s jedným slovenským futbalistom, čo by sa malo doladiť do začiatku sezóny.
     
    Dobrý deň, milí čitatelia. Hlásime sa vám z útrob Zelpo arény, kde sa už o niekoľko minút začne tlačová konferencia Futbalového klubu Železiarne Podbrezová pred štartom novej sezóny Fortuna ligy. Dnešnej tlačovky sa zúčastnia: Miroslav Poliaček, generálny manažér klubu, Roman Skuhravý, hlavný tréner A-tímu a hráčsky káder budú zastupovať Boris Godál a kapitán Richard Ludha.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 12:00.

    Milan Gončár