Rob Wilkinson - Viktor Pešta Vítěz: R. Wilkinson (kon.)
koniec udalosti
Rob Wilkinson - Viktor Pešta

Vítěz: R. Wilkinson

Sobota 18.06.2022, 02:02 • Overtine Elite Arena, Atlanta • MMA organizace PFL (Professional Fighters League)
     
    To je z tohoto utkání vše, já Vám přeji dobrou noc a u dalších přenosů se budu těšit na shledanou. (02:28:36)
     
    Vítěz: Rob Wilkinson na TKO.
     
    Tak tohle dlouho netrvalo... Viktor Pešta se sice snažil o přenesení hry na zem, Wilkinson ale všechny takedowny odmítl bleskovým vrácením do postoje, kde byl jasně lepší. Peštu načal úderem po klinči, poté přidal několik direktů a háků, kterými dostal soupeře do potíží a u pletiva také zápas nekompromisně ukončil. Získal tak do tabulky šest bodů a zajistil si postup do playoff. Naopak Viktor Pešta po druhé tvrdé porážce v prvním kole zůstal na nule a sezóna pro něj končí.
    Wilkinson ukončil zápas tvrdými údery
     
    3:03
    A je konec! Rob Wilkinson moc dobře viděl, že soupeř se takřka nebrání, šel k němu na zem, přidal další nekompromisní kladiva a rozhodčí si řekl, že viděl už dost a zápas ukončil.
     
    2:50
    Pešta ve velkých problémech, schytal několik ran a u pletiva podklesl v kolenou.
     
    2:15
    A další přímá na Peštovu hlavu, ten teď začíná ustupovat.
     
    1:40
    Z klinče dokázal Wilkinson vyslat tvrdou levou, Peštou to otřáslo.
     
    1:19
    Druhý takedown od Pešty, soupeř to ale znovu dokázal bleskově vrátit na nohy.
     
    0:45
    Pešta nasadil k výpadu a povedl se mu takedown. U klece se ale Wilkinson dokázal zapřít a rychle se vrátit do postoje.
     
    0:20
    Wilkinson se hned od úvodu snaží držet střed klece a hledá cestu direkty.
     
    0:01
    Začalo první kolo.
     
    Viktor je už v kleci, kde netrpělivě čeká na svého soupeře. A ten míří do klece právě teď!
     
    Zápas se uskuteční v Overtime Elite Areně v Atlantě a začátek je plánován na cca 2:30. To se samozřejmě může změnit v závislosti na předcházejících duelech, každopádně si jej ale nenechte ujít. Jste k němu všichni zváni.
    Staredown po vážení
     
    Viktor Pešta (bilance 18-7)

    Viktora asi není potřeba moc představovat, jedná se o borce, který má zkušenosti z UFC, kde s bilancí 1-4 odbojoval pět zápasů, ve kterých potkal jména jako Derrick Lewis, Marcin Tybura, nebo Alexej Olejnik. Poté přijal několik tvrdých výzev v ruských organizacích Fight Nights Global a RCC a nakonec se upsal organizaci OKTAGON MMA. Tam se rychle stal jedničkou své váhy a v září 2021 získal i pás šampiona. Poté se už vydal do PFL, kde chtěl rozvířit vody polotěžké váhy, jenže tvrdě narazil. S Omarim Achmedovem totiž prohrál po drtivém KO již v prvním kole a značně si ztížil možnost postupu. Každopádně potřebuje vyhrát v prvním kole a spoléhat se i na další výsledky. I kdyby to ale nevyšlo, tak každé zelené políčko znamenající výhru, se počítá.
     
    Rob „Razor“ Wilkinson (bilance 14-2)

    Australský bojovník ve svém prvním duelu této sezóny porazil Bruce Souta ve druhém kole na TKO, připsal si tak celkem pět bodů do tabulky. Wilkinson nejde pro ukončení daleko, vždyť ze 14 výher vyhrál šestkrát na KO, sedmkrát na submisi a pouze jednou nechal práci na bodových. Ve své kariéře se podíval i do UFC, tam se mu však nedařilo a zaznamenal tam své jediné dvě porážky. Bojoval dokonce i s úřadujícím šampionem střední váhy UFC, Israelem Adesanyou, ten jej ale ukončil ve druhém kole via TKO. Dokázal však porazit i Alexandera Poppecka, kterého čeští fanoušci mohou znát z OKTAGON MMA.

    V tuto chvíli jede Wilkinson na třízápasové sérii výher a dnes se pokusí o další rychlovku, která by jej přiblížila postupu do playoff.
     
    PFL – Professional Fighters League

    Jedná se o organizaci, která funguje na základě jednotlivých sezón, kdy jsou do vybraných vah pozváni bojovníci, kteří pak následně v základní části sbírají body do tabulky a nejlepší čtveřice pak postoupí do závěrečného playoff.

    Bodování zápasů

    Vítězství: 3 body
    Vítězství na KO, nebo submisi v 1. kole: 3 bonusové body
    Vítězství na KO, nebo submisi v 2. kole: 2 bonusové body
    Vítězství na KO, nebo submisi v 3. kole: 1 bonusový bod
     
    Dobré ráno u MMA. Společně se podíváme na duel v organizaci PFL, ve kterém se utkají Rob Wilkinson a Viktor Pešta. Zápas se odehraje v polotěžké váze.

    Dávid Švec

    Kevin MacDonald