Filip Grznár - Frederico Komuenha Vítěz: F. Komuenha (kon.)
koniec udalosti
Filip Grznár - Frederico Komuenha

Vítěz: F. Komuenha

Piatok 17.06.2022, 22:46 • TJ Lokomotiva, Plzeň • Organizácia IAF (I Am Fighter)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 23:30.
     
    Hezký den všem příznivcům smíšených bojových umění. I přesto, že vrchol českého MMA se udal před týdnem, když Jiří Procházka získal titul ve slavné organizaci UFC, tak se pokračuje dalším zápasnickým víkendem. Tentokrát hostí galavečer IAF (I Am Fighter), kde budeme svědky hlavního klání, a to mezi kontroverzním Filipem Grznárem a jeho nezkušeným soupeřem Fredericem Komuenhou. Příjemnou zábavu.
     
    Filip Grznár

    Bilance: 2-2 (IAF 1-0)

    Známý zápasník, kulturista, ale i velmi kontroverzní postava českého internetu se ukáže ve svém pátém utkání mezi profesionály. Plzeňský rodák nerozjel svou MMA kariéru zrovna nejšťastněji. Při své premiéře, skoro přesně před pěti lety, narazil na Charlese Andradeho. Ač mu s přípravou pomáhal i Karlos Vémola, tak opravdu jednoznačně prohrál, a to po čtyřiačtyřiceti sekundách via TKO. Následně se o rok později sešel v Ústí nad Labem s Michalem Řehákem. Sice vydržel o něco déle, ovšem ani to nezabránilo dalšímu jasnému triumfu soupeře.

    Kroky tohoto autora známých hlášek šly velmi rychle do temných krajin, avšak už se začalo blýskat na lepší časy. Na podzim zapsal důležité vítězství proti favorizovanému Jaroslavu Oláhovi a tři týdny po novém roku doslova ubil Michaela Peštuku pod taktovkou bizarní organizace Tomáše Linha Le Syho Clash of the Stars. Nutno si připomenout, že rekordmana v dřepu čeká ihned za osm dní další střetnutí, tentokrát proti rapperovi Adamu Josefovi. Grznár bude mít velkou výhodu na zemi, otázkou i tak zůstává, zda se mu podaří wrestlingové zkušenosti zúročit.
     
    Frederico Komuenha

    Bilance: 0-0 (IAF 0-0)

    Syna české matky a angolského otce čeká opravdu ostrá premiéra v kleci. Za zmínku stojí, že přeci jen nějaké menší zkušenosti už má. Dlouho se věnoval atletice, zejména vrhu koulí a diskem, též ho bavila hudba. Rap a Hiphop, to byl jeho svět, jak sám říká. Posléze se ovšem dostal za mříže. Těžkou etapu svého života dokonce popsal v exkluzivnímu rozhovoru. Nejprve se v roce 2010 popral na parkovišti před hospodou, z čehož plynula pouhá podmínka na dva roky, kterou ale stihl porušit, když se prý úplně zbytečně pustil do fyzického konfliktu. Došlo k ublížení na zdraví a k tomu ještě šest let pobytu ve vazbě. Poměrně kruté, nemyslíte?

    Po polovině odpykaného trestu byl propuštěn za dobré chování, a proto se dostává zpět do klasického života. Nabral neuvěřitelnou kondici a sílu. Doslova ho vychovalo nejdrsnější ghetto v anglických ulicích Liverpoolu. Nějaké plus mu tyto náročné okamžiky zvládly dát. I to by tedy mohl být těžební kámen na turnaji o krále Plzně. Mimo jiné minulé léto točil film The Gray Man s Ryanem Goslingem, jehož americká premiéra dojde na řadu 15. července. Na přelomu roku pak dostal malou roli ve filmu Extraction 2 s Chrisem Hemsworthem, známým jako představitel Thora z Avengers.
     
    Oficiální vážení:

    Hlavní zápas turnaje IAF 5 je vypsán v polo-těžké váze do 94kg.

    Frederico Komuenha navážil symbolicky úplně na gram přesně, zatímco Filip Grznár si nechal určitou rezervu s 93,1kg.
     
    Právě skončil hlavní předzápas celého galavečera IAF 5 mezi Davidem Závodou a Yevgenim Orlovem. Mimo jiné triumfoval Rus, který se stal vítězem via KO. Za malý moment už budeme svědky nástupu obou borců k tomu, na co všichni čekáme.
     
    První do klece vstupuje mírný outsider Frederico Komuenha, který nastupuje ke své premiéře v MMA velmi nabuzený. Uvidíme tedy, jak se bude rodákovi z Bruntálu dařit.
     
    Někdy nenáviděný, někdy zase milovaný. I s tím vstupuje do oktagonu domácí Filip Grznár. Ten se určitě bude snažit o vítězství.
     
    Oba zápasníci jsou již představeni. Za malý moment zápas započne.
     
    00:01
    První kolo právě začalo.
     
    00:28
    Komuenha ihned poslal svého soupeře pod sebe. Grznár začíná být ve velkých problémech.
     
    00:57
    Filip Grznár se vůbec nedokáže chytit. Angolec zasypává soupeře údery!
     
    1:18
    Grznár se stále drží pod svým soupeřem. Kontrolu ale určitě nemůže nijak přebrat.
     
    1:59
    Filip Grznár ale vstal z mrtvých. Svou pozici otočil a je aktuálně ve výhodnější pozici.
     
    2:22
    Zápasníci se aktuálně vůbec nikam neženou, protože oba dva potřebují šetřit síly.
     
    2:49
    Grznár je v plném mountu, uvidíme zda se mu podaří zápas ukončit.
     
    3:17
    Plzeňský rodák stále sedí v plném mountu. Přidává tvrdé údery, ale na ukončení to stále není!
     
    3:56
    Komuenha nedokáže na údery nijak odpovídat, teď už to holt musí pouze přežít.
     
    4:20
    Grznár není schopen trefovat čisté údery, jsou to pouze menší jaby, které jeho soupeře příliš neohrožují.
     
    4:55
    Zápas zřejmě půjde do druhého kola. Komuenha totiž přežil skoro neuvěřitelné.
     
    5:00
    První kolo je u konce.
     
    V prvních pěti minutách jsme viděli naprosto skvělou podívanou. Ze začátku byl aktivnější Komuenha, který se ale následně dostal do nevhodné pozice a soupeř toho využil. Vzal si ovšem mnoho sil, uvidíme tedy, jak se vše vyvine.
     
    00:01
    Začátek druhého kola.
     
    00:25
    Komuenha dvakrát trefil Grznára svými kopy. Filip je v problémech.
     
    00:41
    Frederico Komuenha poslal Grznára rychlým úderem k zemi a zde souboj končí. Domácí bijec schytal obrovskou ránu. Hlavní rozhodčí tedy ihned utkání přerušuje v prospěch angolského zápasníka!
     
    00:41
    Zápas právě skončil.
     
    A hlavní zápas turnaje IAF 5 končí obrovským překvapením! Filip Grznár předvedl naprosto neuvěřitelné taktické chyby a zaslouženě to schytal. Plzeňský kulturista si vzal v prvním kole zbytečně moc sil, a proto pak už holt nemohl stačit. Frederico Komuenha poslal na začátku druhé pětiminutovky fantastickou zadní na hlavu mistra světa v dřepu, který tak rychle upadl k zemi. Angolec se tedy činil naprosto excelentním výkonem!
     
    Vítěz: Frederico Komuenha (TKO – údery)
     
    V pozápasovém rozhovoru Frederico Komuenha zmínil, že v zápase ho absolutně nic nepřekvapilo. Věděl totiž, co má dělat. To se zřejmě ukázalo jako klíčové. V zápasení by prý pokračovat chtěl, ač by potřeboval jít alespoň o dvě váhové kategorie níže. Na řadě by ale tím pádem mohlo být několik kvalitních a zkušených soupeřů.

    Naopak Filip Grznár bude v sobě určitě mít mnoho smíšených pocitů. Po dvou výhrách totiž přišla víceméně jednoznačná porážka. Fanoušci si ovšem určitě přejí, aby byl zdravotně v pořádku, když ho čeká již příští sobotu další klání. Tentokrát se mu postaví pod organizací Clash of the Stars Adam Josef.
     
    Ode mě je to tedy pro dnešek vše. Já Vám děkuji za přízeň u dnešního přenosu a věřím, že se opět při nějaké další příležitosti potkáme. Od klávesnice se loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (23:04:15)

    Dávid Švec