Španielsko – Česko 2:0 (kon.) | Švajčiarsko – Portugalsko 1:0 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:0 (1:0)
Portugalsko
cz Nedeľa 12.06.2022, 20:45 • Stade de Genève, Lancy • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji úspěšný vstup do nového pracovního týdne. (22:46:05)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:7. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:13.
     
    Vedoucí tým druhé skupiny v Lize A nakonec nestačí na ten poslední! Švýcarsko totiž šokovalo favorizovaného soka bleskovým gólem z hlavy Harise Seferoviće, který se nakonec ukázal jako rozhodující. Jednalo se dokonce o nejrychlejší gól v historii Ligy národů. Po této brance to Švýcaři vyloženě zabetonovali, zářil především Jonas Omlin, který si připsal osm úspěšných zákroků. Obránci také odváděli fantastickou práci, protože soupeři nedovolili žádnou vyloženou příležitost a brankář musel většinou krýt slabé střely doprostřed branky, což byla samozřejmě hračka. Švýcarsko tak zaslouženě vítězí a komplikuje tak pozici pro český tým, který má pouze o jeden bod více.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Portugalci rozehráli svůj jubilejní desátý roh, ale ten také k ničemu nevedl. Vzápětí letí do šestnáctky také aut, po kterém pálil z dálky Diogo Jota, ale míč se nakonec zakroutil těsně vedle brány.
     
    90+3
    Nákop João Cancela není úspěšný, takže míč je vzápětí zpátky na portugalské polovině, kde pár sekund získal Haris Seferović.
     
    90+2
    Gonçalo Guedes se uvolnil mezi třemi protihráči, míč poté předal Andrému Silvovi, který chtěl vymyslet něco dalšího, ale nakonec se dopustil pouze nedovoleného zákroku.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Pepe si na zadní tyči opravdu skvěle našel centrovaný balón, ale ve velké rychlosti ho nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Balón tak jde k domácímu brankáři.
     
    89
    Bernardo Silva měl spoustu prostoru na hraně pokutového území, ale nic nebezpečného z toho nevymyslel. Prostě plácl do balónu, který tak skončil přímo v rukavicích Jonase Omlina.
     
    88
    Rui Patrício má svůj první zákrok v utkání. Z pořádné dálky ho prozkoušel Steven Zuber, který ale pálil přímo doprostřed, takže na úspěch pomýšlet nemohl.
     
    87
    Haris Seferović utíká dopředu, kde byl první u balónu a předal ho Michelu Aebischerovi, který v souboji s Matheusem Nunesem získal přímý kop.
     
    86
    Ricardo Horta ukázal svou dobrou techniku, a to když si rychle zpracoval přihrávku a následně odcentroval na zadní tyč, jenže tam nečíhal žádný jeho spoluhráč.
     
    85
    Nuno Mendes neměl na levé straně komu přihrát, míč proto poslal vzduchem do šestnáctky, ale tam to Švýcaři stále velmi důsledně kryjí.
     
    84
    Matheus Nunes vůbec nezvládl zpracování míče, který mu odskočil za pomezní čáru a domácí tak mohou získat další cenné vteřiny.
     
    82
    Střídání v týmu Portugalsko:
    ze hřiště odchází Rúben Neves, přichází Ricardo Horta.
     
    81
    Vstupujeme do posledních deseti minut, takže domácí jsou čím dál blíž. Portugalský tlak se ale samozřejmě bude stupňovat, avšak další roh žádné výrazné nebezpečí nepřinesl.
     
    80
    Jonas Omlin byl měl začít být při rozehrávkách rychlejší, protože kvůli tomu dostal varování od hlavního rozhodčího.
     
    79
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Michel Aebischer.

    Lukáš Mihal

    Góly: 1. Seferović (Widmer)

    Karty:   34. Widmer (SUI), 80. Omlin (SUI) – 13. Danilo Pereira (POR), 59. Cancelo (POR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:7. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:13.
    Švajčiarsko: Omlin – Widmer (46. Steffen), Akanji, Elvedi, Rodríguez (79. Stergiou) – Freuler, Xhaka (C), Sow (79. Aebischer) – Shaqiri (21. Okafor), Seferović, Embolo (65. Zuber).
    Náhradníci: Sommer, Mvogo – Frei, Amdouni, Cömert, Gavranović, Schär.

    Tréner: Murat Yakin.

    Portugalsko: Patrício – Cancelo, Pepe (C), Danilo Pereira, Mendes – B. Fernandes (74. Nunes), Neves (82. Horta), Otávio (46. Guedes) – Leão (62. Jota), An. Silva, Vitinha (62. Be. Silva).
    Náhradníci: Ru. Silva, Costa – Dalot, Duarte, Carmo, Palhinha, Carvalho.

    Tréner: Fernando Santos.

    Rozhodca: Jović (CRO) – Radić (CRO), Pušić (CRO)