Tisková konference Lucie Havlíčkové (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Lucie Havlíčkové

cz Pondelok 06.06.2022, 10:00 • TK Sparta Praha • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference skončila. (10:33:33)
     
    „Travnatou sezónu letos vynecháme. Budeme hrát antukové turnaje pořádané Českým tenisovým svazem, a nahrát nějaké body. Tím, že je Wimbledon letos po těch známých peripetiích bez bodů, tak jsme se rozhodli takto, ale Lucka může hrát wimbledonskou juniorku ještě za rok,“ dovysvětlil Lukáš Dlouhý.
     
    „Potkala jsem třeba Coco Gauffovou nebo Martinu Navrátilovou. Jinak se všichni znají s panem trenérem, takže se zdravili hlavně s ním. Fotky si se mnou zatím kromě fanoušků po finále nikdo nedělal,“ zavzpomínala ještě česká tenistka.
     
    „Snažím se pomáhat servisem, mám i rychlý forhend a snažím se jít na síť, když je možnost. Nechci čekat, co vymyslí soupeřka,“ představuje Havlíčková svůj herní styl.
     
    „Hraju tenis od čtyř let. Dělala jsem i jiné sporty, ale tenis mě bavil a šel nejvíc, tak jsem u něj zůstala a vypadá to, že to bylo správné rozhodnutí. Baví mě hlavně zápasy,“ odpovídá Lucie Havlíčková.
     
    „Určitě budeme hrát víc mezi dospělými, ale ani juniorské turnaje ještě nebalíme,“ dodal Lukáš Dlouhý.
     
    „Ještě jsme nedělali bližší plán, ale holky okolo mě jsou již v páté stovce i výš, já jsem zatím v deváté stovce mezi ženami na žebříčku WTA, takže se na turnaje žen budeme určitě soustředit výš,“ plánuje Lucie Havlíčková.
     
    „Dělám si věci po svém a ne vždycky se to každému líbí, proto asi vznikla ta přezdívka zlobivé dítě, o které mluvil trenér,“ pokračuje vítězka pařížské juniorky.
     
    „Největší radost mi udělaly gratulace od profesionálních českých hráček. Pro mě je nejlepší hráčkou Petra Kvitová, zahrát si s ní tady by bylo úžasné, ale v prvním kole bych raději dostala někoho, s kým bych měla větší šanci na postup,“ usmála se Havlíčková.
     
    „Když mi před rokem svěřili Lucku jako takové zlé děťátko ze Sparty, tak jsem se toho rád ujal. Ženský tenis už jsem zažil s Bárou Strýcovou, člověk tam neví dne ani hodiny, ale snaží se pracovat pořád stejně,“ prohlásil Lukáš Dlouhý.
     
    „Nikoho lepšího než Lukáše Dlouhého jsem najít nemohla, je inspirující, co v tenise dokázal,“ řekla Lucie Havlíčková na adresu trenéra.
     
    „V Austrálii to bylo fyzicky náročné, bylo tam strašné horko,“ vrátila se Havlíčková na dotaz ještě k předchozímu grandslamu.
     
    „Sáru trochu mrzela porážka po třech hodinách, tak jsem jí pak aspoň trošičku zvedla náladu v deblu,“ uvedla Havlíčková na téma spoluhráčky Bejlek.
     
    „Před rokem bych si za stavu dva pět ve třetím setu jen řekla, že to dohraju a jdu domů, letos jsem dělala vše pro to, abych zápasy otočila. Všechny zápasy dvouhry i debla jsem fyzicky zvládla, navíc kromě dvou byly všechny na tři sety, což nebylo jednoduché. Snažila jsem se co nejvíce regenerovat,“ pokračuje Lucie Havlíčková.
     
    „Loni jsem zůstala první mimo soutěž, protože se nehrála kvalifikace. Za ten rok jsem postoupila na juniorském žebříčku z šedesátého na deváté místo, snažila jsem se vylepšit každý úder i mentální odolnost,“ dodává Lucie Havlíčková.
     
    „Je to samozřejmě můj největší úspěch, za ty dva dny, které od vítězství uplynuly, jsem nedělala vůbec nic. Hned po rozhovorech a foceních jsme se sebrali a v šest ráno jsme přijeli domů,“ vzpomíná Lucie Havlíčková. „Většinu cesty v autě jsem prospala, pak jsem spala doma jen tři hodinky.“
     
    Lukáš Dlouhý zažil vítězné finále French Open v roce 2009 ve čtyřhře a nyní jako trenér. „Snažil jsem se Lucce předat zkušenosti, ale úspěch je jen o ní. Soustředila se na všechny zápasy a za bojovnost a píli v tréninku si ho zasloužila. Pokud jí ten obrovský úspěch nějak nenaruší morálku a vydrží jí pracovitost a chuť vítězit, budeme se radovat dohromady z dalších úspěchů.“
     
    Miroslav Malý předává Lucii Havlíčkové jako ocenění divokou kartu na červencový turnaj WTA 250 v Praze.
     
    „Ještě dalších milion hodin na kurtě tě čeká a bude nádherné, pokud přivezeš i další talíře, první velký krok máš za sebou,“ pokračuje Ivo Kaderka. „Děkuji i Spartě, kde je mimořádně dobrá podpora mládeže a věřím, že tu nejsme naposledy.“
     
    Tiskový mluvčí Karel Tejkal předává slovo Ivu Kaderkovi. „Od začátku to vypadalo neuvěřitelně, když v hlavní soutěži bylo devět českých hráček a v semifinále hned tři. Vy jste ty, které budete postupně doplňovat holky, které pro vás byly donedávna hvězdy a teď jste jejich vyzyvatelky,“ obrací se k Lucii Havlíčkové.
     
    Lucie Havlíčková na úvod pózuje fotografům s dvěma stříbrnými talíři, které si přivezla jako trofeje z Paříže, a dostává květiny v barvě antuky od prezidenta ČTS Iva Kaderky, pro změnu kytici v barvách Sparty předává ředitel domovského klubu a také blížícího se turnaje WTA v tomto areálu Miroslav Malý.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Tiskové konference se na pražské Spartě účastní vítězka juniorské dvouhry i čtyřhry na Roland Garros Lucie Havlíčková, její trenér a bývalý daviscupový reprezentant Lukáš Dlouhý a prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Karel Jedlička