Švédsko – Kanada 3:4 (po pr.) | Nemecko – Česko 1:4 (kon.) | Švajčiarsko – USA 0:3 (kon.)
Fínsko – Slovensko 4:2 (kon.)
koniec
Nemecko
1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Česko
Štvrtok 26.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:10 Jiří Smejkal (CZE) - 1:4
     
    58:10
    Česko dalo gól! Je rozhodnuté! JIŘÍ SMEJKAL získal puk vo vlastnej tretine po vyhranom buly a hoci sa na dvakrát nedostal k zakončeniu cez Nemcov, tak na tretíkrát to už vyšlo a gólom do prázdnej brány posiela Čechov do semifinále!
    53:48 Moritz SEIDER - 1:3
     
    53:48
    Nemecko dalo gól! MORITZ SEIDER si gól za svoju aktivitu zaslúžil a Nemci ožívajú! Enormný tlak v šestici prináša úspech, mladý obranca z osi ihriska posiela puk ponad ľavý betón Vejmelku. Na obranu gólmana Čechov musíme povedať, že veľa nevidel.

    Asistencie: Marcel Noebels, Matthias Plachta.
    32:10 David KREJČÍ - 0:3
     
    32:10
    Česko dalo gól! Neskutočná česká efektivita z presiloviek! Po dvoch asistenciách si DAVID KREJČÍ pripisuje aj gól. Pastrňákovi nevyšlo zakončenie z pravého kruhu, ale to Čechom nemuselo vôbec vadiť, pretože na opačnej časti tretiny sa do gumeného telesa oprel skúsený Krajčí a prekonal dezorientovaného Grubauera!.

    Asistencie: David Pastrňák, Roman Červenka.
    10:04 Roman ČERVENKA - 0:2
     
    10:04
    Česko dalo gól! U susedov Čechov sa znovu oslavuje! Presilovková formácia udrela druhý raz, keď po rýchlej kombinácii Krejčí presunul hru na pravú stranu, odkiaľ ROMAN ČERVENKA z prvej zvýšil na 2:0!

    Asistencie: David Krejčí, Filip Hronek.
    02:17 David Pastrňák (CZE) - 0:1
     
    02:17
    Česko dalo gól! Krásna kombinácia a tentokrát je z toho už gól! DAVID PASTRŇÁK uzatvára akciu po fantastickej prihrávke za seba od Krejčího. Bostonská úderka zafungovala!

    Asistencie: David Krejčí, Roman Červenka.

    Viktor Kalinács

    Góly a asistencie: 54. Seider (Noebels, Plachta) – 3. Pastrňák (Krejčí, Červenka), 11. Červenka (Krejčí, Hronek), 33. Krejčí (Pastrňák, Červenka), 59. Smejkal


    Nemecko: Grubauer (Niederberger) – Seider, M. Müller (C), Holzer (A), J. Müller, Wissmann, Wagner, Gawanke – Plachta, Michaelis, Ehliz – Pföderl, Reichel, Noebels (A) – Karachun, Loibl, Fischbuch – Soramies, Kastner, Schmölz – Ehl.
    Tréner: Toni Söderholm

    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Hronek, Kempný, Kundrátek, Ščotka (A), Sklenička, Šimek, Jordán – Pastrňák, Krejčí (A), Červenka (C) – Zohorna, Hertl, Blümel – Smejkal, Kämpf, Vrána – Stránský, Černoch, Flek – Špaček.
    Tréner: Kari Jalonen

    Rozhodca: Nord (SWE), Stolc (SUI) – Chaput (CAN), Synek (SVK)