Kazachstan – Taliansko 5:2 (kon.) | USA – Česko 0:1 (kon.) | Kanada – Dánsko 2:3 (kon.)
Rakúsko – Veľká Británia 5:3 (kon.)
koniec
Rakúsko
5:3 (0:1, 0:1, 5:1)
Veľká Británia
Pondelok 23.05.2022, 19:20Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:16 Peter Schneider (AUT) - 5:3
     
    59:16
    Rakúsko dalo gól!
    Briti sa predsa len ešte odhodlali k odvolaniu brankára, no už bolo neskoro. Navyše Rakúsko hneď udrelo, PETER SCHNEIDER trafil prázdnu bránu a už sa dá povedať, že Rakúsko je zachránené v elitnej kategórii.
    58:54 Thomas Raffl (AUT) - 4:3
     
    58:54
    Rakúsko dalo gól!
    Briti sa k odvolaniu brankára ani nedostali. Nahodený puk od Schneidera zastavil Richardson, čím ho pristavil THOMASOVI RAFFLOVI. Rakúsky kapitán trafil následne medzi Bownsove betóny.
    Asistencie: P. Schneider, B. Nissner
    51:26 Benjamin Nissner (AUT) - 3:3
     
    51:26
    Rakúsko dalo gól!
    Rakúsko vyrovnáva! Britom opäť nevychádza druhá polovica zápasu. Richardson neodpálil puk popri mantineli, za bránou ho získal Raffl, ešte v páde prihral pred bránu BENJAMINOVI NISSNEROVI, ktorý vystrelil, trafil Bownsa, následne sa puk od jeho rukavice odrazil ani nevedno ako do brány. Rakúšania mali aj kus šťastia.
    Asistencia: T. Raffl
    47:28 Dominique HEINRICH - 2:3
     
    47:28
    Rakúsko dalo gól!
    Briti nemajú nič isté, pretože Rakúšania znižujú a sú opäť na dostrel. Haudum prihral DOMINIQUEMU HEINRICHOVI a ten výbornou strelou bez prípravy rozvlnil sieť. Puk jemne tečoval brániaci Tetlow.
    Asistencie: L. Haudum, M. Kasper
    46:19 Cade Neilson (GBR) - 1:3
     
    46:19
    Veľká Británia dala gól!
    Kde znova bola rakúska defenzíva, nevedno, no CADE NEILSON si zobral puk na útočnej modrej, úplne sám išiel na bránu a Starkbauma prekonal strelou na vyrážačku. 3:1 pre Veľkú Britániu, ktorá je blízko tomu, aby sa zachránila v elitnej kategórii.
    44:51 Ali Wukowits (AUT) - 1:2
     
    44:51
    Rakúsko dalo gól!
    Výborná Schneiderova krížna prihrávka ALIMU WUKOWITSOVI, ktorému strela z prvej nesadla ideálne, no puk sa po ľade kĺzal medzi Bownsove betóny.
    Asistencie: Peter Schneider, T. Raffl
    21:57 Robert Dowd (GBR) - 0:2
     
    21:57
    Veľká Británia dala gól!
    Prvýkrát v druhej tretine sa Briti dostali do útočného pásma, situáciu riešili jednoducho, nastrelený puk z hokejky Neilsona smeroval pred bránu, kde ho korčuľou medzi betóny Starkbauma usmernil ROBERT DOWD. Asistencia: Cade Neilson.
    19:00 Matthew Myers (GBR) - 0:1
     
    19:00
    Veľká Británia dala gól!
    Tlak Britov bol obrovský, Rakúšania nemali čas prestriedať, Briti ich aj akoby uspali, potom to na seba zobral Richardson, vošiel s pukom na kruh, odkiaľ vystrelil, jedna dorážka Neilsona, druhá od MATTHEWA MYERSA a tá už skončila v sieti.
    Asistencie: C. Neilson, M. Richardson

    Daniela Mesíková

    Góly a asistencie: 45. Wukowits (Schneider, Raffl), 48. Heinrich (Haudum, Kasper), 52. Nissner (Raffl), 59. Raffl (Schneider, Nissner), 60. Schneider (Heinrich, Nissner) – 19. Myers (Neilson, Richardson), 22. Dowd (Neilson), 47. Neilson


    Rakúsko: Starkbaum (Kickert) – Maier, Unterweger, Zündel, Heinrich (A), Hackl, Wolf, Wimmer, Kirchschläger – Ganahl (A), Haudum, Kasper – Raffl (C), Schneider, Nissner – Lebler, Wukowits, Huber – Achermann, Schwinger, Feldner.
    Veľká Británia: Bowns (Whistle) – Richardson (C), Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Ehrhardt, Sa. Jones, Batch – Perlini, Conway, Mosey – Dowd (A), Lake, Neilson – Myers, Hook, J. Phillips (A) – Davies, Lachowicz, Ferrara – Waller.