Tisková konference k UniCredit Czech Open (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k UniCredit Czech Open

cz Utorok 10.05.2022, 10:30Tlačové konferencie
     
    Tomáš Cibulec: Děkuji všem zúčastněným za celou tiskovou konferenci a tímto ji chci ukončit. (10:48:09)
     
    Jiří Veselý: Bylo by příjemné být i v druhém týdnu Paříže. Nikdy se mi to ale nepodařilo, nicméně bude to můj první turnaj, tak uvidíme.
     
    Jakub Dusílek: Jako banka působíme pod stejnou značkou na českém i slovenském trhu, proto i většinová účast českých a slovenských hráčů na tomto turnaji je pro nás prestižní.
     
    Jakub Dusílek: Máme gentlemanskou dohodu o spolupráci na tři roky. Rád bych viděl i dál, ale to ukáže další vývoj.
     
    Petra Černošková: Podporovat nás bude i Česká televize, která bude od čtvrtku do soboty vysílat živé přenosy z turnaje, mimoto bude mít i živé vstupy v jiné dny.
     
    Tomáš Cibulec: Po skončení této tiskové konferenci bude otevřena možnost akreditace pro média.
     
    Petra Černošková: Jednu volnou kartu dostane Alex Molčan, další volnou kartu jsme vyměnili s Bělehradem a dostane ji Medjedović a třetí volná karta je Českého tenisového svazu a bude pro české hráče. Další dohoda bude i se slovenským svazem.
     
    Tomáš Cibulec: Vstup máme jako tradičně volný, čímž bychom chtěli více podpořit návštěvnost.
     
    Petra Černošková: Deadline turnaje v Paříži je v sobotu v 18 hodin. Kdo se po tomto termínu bude účastnit pařížského turnaje, nemůže v Prostějově hrát. Pevně věřím, že turnaj proběhne v pořádku a neproběhne nic zásadního. Jsem ráda, že se turnaje mohou účastnit i fanoušci v plné kapacitě. K tomu jsem ráda i za návrat k doprovodným akcím turnaje. Pevně věřím, že ani počasí nás nebude zlobit.
     
    Jiří Veselý: Snažím se o čtvrtý zisk titulu na tomto turnaji. Stále ještě dolečuji zranění, tudíž turnajově začnu až v Paříži.
     
    Petra Černošková: Turnaje se zúčastní všichni daviscupoví hráči z Česka a Slovenska. Ze zahraničí se dostaví obhájce titulu Federico Coria a jeden z bývalých vítězů Pablo Andujar. Do hlavní soutěže jsou tři volné karty, čtyři do kvalifikace, tedy je prostor i pro další zajímavé české a slovenské hráče.
     
    Petra Černošková: Kvalifikace začne 29. května, zúčastní se jí 24 hráčů, z čehož šest postoupí do hlavní fáze soutěže. Turnaj by měl vyvrcholit v pátek 3. června semifinálovými zápasy, samotné finále bude na programu v sobotu 4. června od 11 hodin. Součástí akce bude i dětský den UniCredit Bank, a to 1. června na prostějovském náměstí.
     
    Tomáš Cibulek: ATP posunulo uzávěrku pro hráče na tento turnaj až na pátek 13. 5. 2022
     
    Jakub Dusílek: Spojení Czech Open a UniCredit Bank vnímám kladně. Za naši banku chceme podporovat sport, i v této složité době. Pro nás je to prestižní spojení tenisového sportu s naší značkou. Věřím, že to bude i divácky velmi zajímavé. Není důvod mít nejmenší pochybnosti, že to bude v rámci České republiky tenisový svátek.
     
    Úvodní slovo Miroslava Černoška: Tato tisková konference je pro mě srdeční záležitostí, všechny tenisové roky jsem prožil se Živnostenskou bankou, později s Unicredit Bank. Jsem rád, že jsme se vrátili k názvu UniCredit Czech Open. Myslím, že turnaj byl koncipován pro všechny daviscupové týmy z Česka a Slovenska, ke kterým se přidali bývalí zahraniční vítězové turnaje. Uděláme z něj i společenskou událost, budou tam i kulturní vystoupení.
     
    Tiskovou konferenci zahájil Tomáš Cibulec, který představil všechny zúčastněné.
     
    Hosty tiskové konference budou Tomáš Cibulec, Petra Černošková, Jiří Veselý, Jakub Dusílek a Miroslav Černošek.
     
    Prostějovský challenger je největší mužský turnaj, který je v České republice pořádán. Jeho celková dotace činí 90 280 eur a vítěz turnaje dostane do žebříčku ATP 100 bodů. V minulém ročníku turnaj ovládl Federico Coria z Argentiny.
     
    Zdravím vás z pražského hotelu Corinthia z tiskové konference před startem mezinárodního tenisového turnaje mužů UniCredit Czech Open z kategorie ATP Challenger Tour 100, který se uskuteční od 30. května do 4. června v areálu TK Prostějov.

    Vít Trubička