Pittsburgh – NY Rangers 7:2 (kon.) | Washington – Florida 2:3 (po pr.) | Nashville – Colorado 3:5 (kon.)
Dallas – Calgary 1:4 (kon.)
koniec
Dallas Stars
1:4 (0:0, 0:1, 1:3) Stav série: 2:2
Calgary Flames
cz Utorok 10.05.2022, 03:50 • American Airlines Center, Dallas • Play-off NHL • Štvrťfinále Z. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:38 Mikael BACKLUND - 1:4
     
    59:38
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Vítězství Flames definitivně posvětil MIKAEL BACKLUND, který dostal kotouč od Calleho Järnkroka a počkal si na ideální moment, kdy mohl ze středního pásma atakovat odkrytou branku. Vítěz je v tuto chvíli jasný. Asistence: Calle Järnkrok a Trevor Lewis.
     
    57:04
    Pavelski šel do rychlého protiútoku a Backlund musel sáhnout k držení. Stars budou mít po 20 sekundách znásobenou přesilovku.
     
    55:24
    Svůj tým nyní znatelně podkopává Michael Raffl. Přestože odehrát parádní zápas, nyní dělá faul v tu nejhorší možnou chvíli. Hákování a dvě minuty.
    55:03 Tyler SEGUIN - 1:3
     
    55:03
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak přece jen drama. Nádhernou kombinaci v útočném pásmu zužitkoval TYLER SEGUIN, zároveň tak úspěšně završil přesilovou hru Dallasu. Stars mají ještě pět minut na to, aby zkusili vyrovnat, což je pořád hrozně moc času. Seguin se trefil náramně, ale na vítězství ještě domácí zdaleka pomýšlet nemohou. Asistence: Joe Pavelski a Roope Hintz.
     
    54:02
    Necelých šest minut před koncem nemá Dallas co ztratit. Bude hrát s prázdnou brankou.
     
    54:02
    Za své počínání se na trestnou lavici podívají oba rohovníci. Jamie Benn pyký za hrubost, Mikael Backlund dostává dvě minuty vinou předchozího zásahu loktem. Do potyčky se zapojil ještě také Matthew Tkachuk (hrubost), což znamená přesilovku pro Stars.
    51:53 Elias LINDHOLM - 0:3
     
    51:53
    Calgary právě vstřelilo branku!
    V brace skončí i 80. střela tohoto zápasu. ELIAS LINDHOLM využil dobré práce svou předchozích kolegů. Noah Hanifin udržel s vypětím všech sil modrou čáru a Johnny Gaudreau přihrávku z rohu narýsoval víc než dobře. Na Lindholma zbyla střela, která vyšla také zcela exkluzivně. Zdá se být rozhodnuto, Calgary vede o tři trefy. Asistence: Johnny Gaudreau a Noah Hanifin.
     
    49:25
    Těžko říct, jak teď Jake Oettinger udržel puk před brankovou čárou. Ukázal to až opakovaný záběr. Gaudreau už se dostal za branku a trefil Oettingerův beton zpoza klece.
    47:47 Johnny GAUDREAU - 0:2
     
    47:47
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tohle je Johnny Hockey, jak ho všichni znají. Nádherně provedené trestné střílení. JOHNNY GAUDREAU naznačil v mezikruží střelu zápěstím, kterou Jake Oettinger snědl i s navijákem. Pak ukázal Gaudreau citlivé ruce a kotouč lehce prostrčil mezi betony ležícího brankáře. John Klingberg může litoval, jeho faul Flames potrestali a budou bránit dvougólové vedení. Bez asistence.
     
    47:47
    Hákoval John Klingberg. Pojede se trestné střílení.
     
    44:30
    Vinou hákování musí za katr Oliver Kylington. Nápor domácí strany se tak ještě znásobí.
     
    43:56
    Nečekaně zůstal Vladislav Naměstnikov před brankovištěm a bekhendem už zasouval puk za zadní tyčku. Jenže Markström chytá neskutečné utkání a znovu odolal.
     
    42:39
    A Jake Oettinger znovu drží svůj tým ve hře! Teď musel zastavit tři rány z bezprostřední blízkosti, dvakrát na něj dotíral Calle Järnkkrok. Američan zvládá všechna nebezpečí.
     
    34:29
    Klukovina Andrewa Mangiapaneho završí tuto skvělou pasáž Flames. Hned po buly srazil Robertsona a sudí mu vyměřují dvouminutový trest za podrážení. Stars se tak mohou vrhnout na přesilovku.
     
    33:56
    V obří možnosti Toffoli! Oettinger vyrazil betonem, chybělo jen několik málo centimetrů. Flames dostřídávají do útočného pásma a cítí ve vzduchu druhý gól.
    30:03 Rasmus ANDERSSON - 0:1
     
    30:03
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames otevírají skóre tohoto klání v přesilové hře pěti proti třem. Puk si několikrát vyměnili Mathew Tkachuk a RASMUS ANDERSSON. Z hole obránce Calgary pak vzešla dokonalá rána, která se ještě otřela o horní tyč a zapadla do sítě. Hrdina Jake Oettinger je poprvé překonán a Dallas bude muset dohánět jednobrankovou ztrátu. Asistence: Matthew Tkachuk a Tyler Toffoli.
     
    28:46
    Nepříjemnost pro Dallas, a to tak že velká. Radek Faksa nechtěně zasáhl soupeře vysokou holí a Stars jdou do tří.
     
    28:29
    Na dvě minuty si půjde odpočinout Jani Hakanpää, který se snažil před brankou blokovat letící projektily a nešikovně přitom podrážel Mangiapaneho.
    23:46 Hned dva složité zákroky zvládl v krátkém sledu Markström, v prvním případě zlikvidoval nadějnou kličku Seguina.
     
    23:46
    Tyler Seguin si nabruslil před branku a málem už vymíchal Jacoba Markströma. Švéd se nicméně v poslední chvíli zvládl odrazit a betonem zastavil útočníka Stars. To byla zatím největší šance.
     
    21:31
    Rasmus Andersson zastavil soupeře jednoznačným krosčekem do oblasti hlavy. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    20:26
    Jamie Benn zasáhl Järnkroka držadlem hole, nicméně faul je klasifikován jako podrážení.
     
    14:45
    Dobrá klička Radka Faksy! Protáhnul se až do mezikruží a nechal vyniknout Markströma, který proti střelci vytáhnul připravený beton. Přesto velmi slušná šance pro českého útočníka ještě před komerční přestávkou.
     
    12:34
    Stars budou mít další možnost, jak urovnat své představení v utkání. Přesilová hra přijde po držení Noaha Hanifina.
    09:14 Oettinger proti Toffolimu dost možná vytáhnul zákrok této série.
     
    09:14
    Dvakrát teď Oettinger vlezl Toffolimu do obýváku a doslova ho vykradl! Toffoli měl při druhé střele už zcela odkrytou branku, přesto trefil jen lapačku brankáře Stars. Neskutečný výkon od úvodních vteřin.
    06:52 Horní tyčku zasáhnul Miro Heiskanen, Dallas mohl jít do vedení.
     
    06:52
    Další rána Heiskanena z velmi kvalitní pozice už zazvonila na tyčku. Teď mělo Calgary kus štěstí, Dallas se po prospaných minutách konečně probouzí k výraznějšímu výkonu.
     
    01:33
    Uvidíme první přesilovou hru Flames. Při přechodu do útočného pásma narazil Johnny Gaudreau na rameno Vladislava Naměstnikova, které ho trefilo do hlavy.

    Patrik Czepiec

    Góly a asistencie: 56. Seguin (Raffl, Hintz) – 31. R. Andersson (Tkachuk, Toffoli), 48. J. Gaudreau (t.s.), 52. E. Lindholm (J. Gaudreau, Hanifin), 60. Backlund (Järnkrok, Lewis)


    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Suter, Heiskanen (A), Lindell (A), Klingberg (A), Hanley, Hakanpää – J. Robertson, Hintz, Pavelski (A) – Raffl, Ja. Benn (C), Gurianov – Kiviranta, Seguin (A), Radulov – Namestnikov, Faksa, Glendening.
    Tréner: Rick Bowness

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Kylington, Tanev, Zadorov, Gudbranson, Stone – J. Gaudreau, E. Lindholm, Tkachuk (A) – Mangiapane, Backlund (A), Toffoli – Dubé, Järnkrok, Coleman – Lucic, Lewis, Ritchie.
    Tréner: Darryl Sutter

    Rozhodca: Rooney, Skilliter – Gawryletz, Murchison
    Dallas 3 4 Calgary
    #1 Streda 04.05.2022 • 04:07
    Calgary - Dallas 1:0
    #2 Piatok 06.05.2022 • 04:00
    Calgary - Dallas 0:2
    #3 Nedeľa 08.05.2022 • 03:50
    Dallas - Calgary 4:2
    #4 Utorok 10.05.2022 • 03:50
    Dallas - Calgary 1:4
    #5 Štvrtok 12.05.2022 • 03:30
    Calgary - Dallas 3:1
    #6 Sobota 14.05.2022 • 03:30
    Dallas - Calgary 4:2
    #7 Pondelok 16.05.2022 • 03:30
    Calgary - Dallas 3:2 koniec po predl.