Getafe – Rayo Vallecano 0:0 (kon.) | Villarreal – Sevilla 1:1 (kon.) | Espanyol – Osasuna 1:1 (kon.)
Atlético Madrid – Real Madrid 1:0 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
1:0 (1:0)
Real Madrid
Nedeľa 08.05.2022, 21:00 • Wanda Metropolitano, Madrid • Španielska LaLiga • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Striedanie v tíme Atlético Madrid:
    z ihriska odchádza Yannick Carrasco, prichádza Renan Lodi.
     
    89
    Striedanie v tíme Atlético Madrid:
    z ihriska odchádza Matheus Cunha, prichádza Rodrigo de Paul.
     
    89
    Vinícius Júnior zľava poslal presný center na hranicu malého vápna. Tam sa dostal cez Kokeho k hlavičke Nacho Fernández, lenže vo vyloženej možnosti minul bránku.
     
    88
    Zodpovednosť z priameho kopu zobral na seba Marco Asensio. Strela po trávniku prešla cez múr a išla k žrdi. Jan Oblak znova ukázal pohotové reflexy.
     
    84
    Federico Valverde dnes po príchode strieľa jeden nebezpečný pokus za druhým. Veľmi málo chýbalo, aby jeho rana z diaľky zapadla pod brvno. Jan Oblak ju s námahou končekmi prstov vytiahol na roh.
     
    77
    Hráči Atlética Madrid si dnes asi otvorili trh s nepremenenými šancami, pretože do už tak dlhého zoznamu sa dostala ďalšia, keď Yannick Carrasco prebehol po krídle až k bránke, prekonal aj Lunina. Od gólovej radosti ho obrala pravá žrď!
     
    76
    Až príliš jednoducho sa dostal do pokutového územia Realu Madrid individuálne Yannick Carrasco. Prihral na os a osamotený Antoine Griezmann z výbornej pozície tesne minul bránku Lunina.
     
    74
    Antoine Griezmann sa dostal v šestnástke k odrazenej lopte. Pripravil si ju a veľmi málo chýbalo, aby ľavačkou zakončil do rohu bránky Lunina.
     
    73
    Striedanie v tíme Atlético Madrid:
    z ihriska odchádza Reinildo, prichádza Felipe.
     
    71
    Žltá karta pre tím Real Madrid CF (Nacho Fernández).
     
    71
    Znova to bol Federico Valverde, kto spred šestnástky nebezpečne strieľal. Tentokrát mieril pravačkou pod brvno a Jan Oblak musel vytiahnuť dôležitý zákrok.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Luka Modrić.
    z ihriska odchádza Éder Militao, prichádza Ferland Mendy.
     
    68
    Federico Valverde poslal prudkú strelu z hranice pokutového územia. Krížnym pokusom iba o centimetre minul bránku Oblaka.
     
    67
    Žltá karta pre tím Real Madrid CF (Carlo Ancelotti).
     
    66
    Vinícius Júnior sa cez otvorený priestor dostal do šestnástky, prihral po svojej pravej ruke a Marco Asensio v dobrej streleckej pozícii technickým pokusom zostrelil Reinilda, trafil ho do hlavy.
     
    64
    Žltá karta pre tím Atlético Madrid (Stefan Savić).
     
    63
    Eduardo Camavinga prišiel v strede ihriska o loptu, Antoine Griezmann ju rýchlo potiahol k šestnástke, kde prihral a Matheus Cunha mal stopercentnú šancu. Zakončenie po trávniku skvele zlikvidoval Andrij Lunin.
     
    62
    Striedanie v tíme Real Madrid CF:
    z ihriska odchádza Luka Jović, prichádza Vinícius Júnior.
    z ihriska odchádza Casemiro, prichádza Federico Valverde.
     
    61
    Ďalšie nebezpečné zakončenia na jednej aj druhej strane. Nasjkôr Yannick Carrasco strieľal z hranice pokutového územia, iba tesne nad bránku, následne na druhej strane minul priestor troch žrdi z dobrej pozície Casemiro.
     
    46
    Striedanie v tíme Atlético Madrid:
    z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Antoine Griezmann.
     
    45+2
    Rodrygo si chcel cez dvoch obrancov potiahnuť loptu do šestnástky. Sklzom ho cez loptu poslal na zem Šime Vrsaljko a Brazílčan pri páde stiahol so sebou Reinilda, čím ostala lopta úplne voľná pri Jovičovi. Srb v stopercentnej šanci stroskotal na výbornom zákroku Jana Oblaka.
     
    45
    Toni Kroos dostal priestor pred šestnástkou Atlética, zakončil nebezpečne pravačkou. Iba tesne minul vzdialenejšiu žrď bránky Oblaka.
     
    40
    Atlético dalo gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je YANNICK CARRASCO, ktorý poslal loptu do stredu, ale Andrij Lunin si zvolil svoju pravú stranu, a tak nedokázal zasiahnuť.
     
    38
    Žltá karta pre tím Real Madrid CF (Jesús Vallejo).
     
    38
    Penalta pre Atlético Madrid to bude, hlavný arbiter sa tak rozhodol po tom ako si sám prezrel záznam. Jesús Vallejo tam dosť pracoval ľavou rukou, čo asi rozhodlo.
     
    37
    Žltá karta pre tím Atlético Madrid (Marcos Llorente).
     
    36
    Matheus Cunha unikal do veľkej šance, už v šestnástke sa s ním dostal do kontaktu Jesús Vallejo a útočník Atlética spadol na trávnik. Faul sa však nepískal, nebude to penalta.
     
    28
    Žltá karta pre tím Real Madrid CF (Lucas Vázquez).
     
    20
    Žltá karta pre tím Real Madrid CF (Luka Jović).
     
    8
    Marco Asensio si zbiehal za obranu, nedostal sa k nákopu. Atlético tak rýchlo prešlo dopredu, Yannick Carrasco sa uvoľnil v šestnástke a veľmi nebezpečne strieľal cez Valleja iba o decimetre vedľa bránky Lunina.
     
    4
    Geoffrey Kondogbia získal loptu pred šestnástkou, posunul ju do nej a razom mal veľkú šancu Ángel Correa, ktorého krížny pokus spred päťky len tesne minul bránku Lunina.

    Matej Kubove

    Góly: 40. Carrasco (pen.)

    Karty:   37. M. Llorente (ATM), 64. Savić (ATM) – 20. Jović (REA), 28. L. Vázquez (REA), 38. J. Vallejo (REA), 67. Carlo Ancelotti (REA), 71. Na. Fernández (REA)


    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, Savić, Giménez, Reinildo (73. Felipe) – M. Llorente, Koke (C), Kondogbia, Carrasco (90+3. Lodi) – Correa (46. Griezmann), Cunha (89. de Paul).
    Náhradníci: Lecomte – H. Herrera, Wass, Suárez I, Simeone.

    Tréner: Diego Simeone

    Real Madrid: Lunin – L. Vázquez, Militao (69. Mendy), J. Vallejo, Na. Fernández (C) – Camavinga, Casemiro (62. Valverde), Kroos (69. Modrić) – M. Asensio, Jović (62. Vinícius Júnior), Rodrygo.
    Náhradníci: Courtois, López VI – Carvajal, Benzema.

    Tréner: Carlo Ancelotti

    Rozhodca: César Soto Grado

    Diváci: 63 874