Fínsko – Česko 4:1 (kon.) | USA – Švédsko 4:6 (kon.)
koniec
Fínsko
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Česko
cz Nedeľa 01.05.2022, 14:30 • Fanatec Arena, Landshut • Majstrovstvá sveta U18 • O 3. miesto
Partner:
    59:11 Jere LASSILA - 4:1
     
    59:11
    Finsko právě vstřelilo branku! Je rozhodnuto, Finy dělí posledních pár sekund od bronzové medaile! JERE LASSILA projel s pukem do útočného pásma a trefil prázdnou bránu. Asistence: Elmeri Laakso.
     
    58:08
    Jani Nyman z levého křídla minul prázdnou bránu!
     
    56:29
    Není na co čekat. Michael Schnattinger zůstává na střídačce, Češi budou hrát v šesti.
     
    56:29
    Teď už to budou mít Češi těžké. Kouč Jakub Petr si po zakázaném uvolnění Finů vyžádal oddechový čas.
    54:58 Jere LASSILA - 3:1
     
    54:58
    Finsko právě vstřelilo branku! Češi byli zavaření a inkasují potřetí. Joakim Kemell v rohu kluziště obral o kotouč Matěje Prčíka, přihrál jej mezi kruhy, odkud vyslal prudkou ránu JERE LASSILA přesně do horního růžku české brány! Asistence: Joakim Kemell.
     
    34:23
    Jiří Kulich se dostal sám před bránu, brankáře položil na led kličkou do forhendu, přes natažený beton ale nedostal puk do sítě. Zakončení mu znepříjemnil finský bek, který Kulichovi visel na zádech.
    33:06 Joakim KEMELL - 2:1
     
    33:06
    Finsko právě vstřelilo branku! Tak jsem to zakřikl. Joakim Kemell před chvilkou dvakrát prověřil českého gólmana, ten si ještě poradil. Ale hned po další buly znovu Finové zatlačili a JOAKIM KEMELL se už prosadil, když zblízka dorazil puk po odražené střele Aleksanteria Kaskimäkiho. Asistence: Aleksanteri Kaskimäki, Jere Lassila.
     
    24:54
    Jiří Kulich postupoval po levém křídle. Arttu Kärki (FIN) ho sice za sebe nepustil, pomohl si ale faulem. Putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění.
    19:28 Obrovské šance Finska
     
    19:28
    Kasper Halttunen měl gól na hokejce! Dostal přihrávku přes osu hřiště na levý kruh, kde byl úplně sám, jenže netrefil odkrytou část klece za přesouvajícím se Michaelem Schnattingerem!
     
    17:30
    Česko se bude podruhé v utkání bránit ve čtyřech. Robin Sapoušek (CZE) na útočné modré čáře zbytečně fauloval, odpyká si dvouminutový trest za nedovolené bránění.
    09:05 Joakim KEMELL - 1:1
     
    09:05
    Finsko právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! Skvělou práci před českým brankovištěm předvedl JOAKIM KEMELL. Nejprve před brankovištěm bránil českému gólmanovi ve výhledu, pak navíc skvěle tečoval střelu Arona Kiviharja. Asistence: Aron Kiviharju, Jere Lassila.
     
    05:36
    Finsko nebylo daleko od rychlého vyrovnání! Joakim Kemell vystřelil z levého kruhu, odkud trefil horní tyč české svatyně!
    05:27 Ondřej BECHER - 0:1
     
    05:27
    Česko právě vstřelilo branku! Češi ujeli do přečíslení dvou na jednoho a jdou do vedení! Adam Bareš poslal z pravé strany přihrávku přes osu hřiště na ONDŘEJE BECHERA, který prostřelil přesouvajícího se Topiase Leinonena přesnou ranou k tyči! Asistence: Adam Bareš, František Němec.
     
    03:09
    Finsko si zahraje první přesilovou hru. Marek Soukup (CZE) je potrestán dvěma minutami za hákování.

    Milan Sochor

    Góly a asistencie: 10. Kemell (Kiviharju, Lassila), 34. Kemell (Kaskimäki, Lassila), 55. Lassila (Kemell), 60. Lassila (Laakso) – 6. Becher (Bareš, Němec)


    Fínsko: Leinonen (Kokko) – Kiviharju, Kulonummi (A), Grönlund, Minkkinen, Laakso, Kärki, Heinonen – Kaskimäki (A), Lassila (C), Kemell – Halttunen, Rönni, Nyman – Uronen, Bau, Hämeenaho – Raiman, Hokkanen, Männistö – Vuorio.
    Tréner: Mika Marttila

    Česko: Schnattinger (Špunar) – Hamara, Prčík (A), Čech (A), Tůma, Dvořák, Němec, Puchala – Šalé, Šapovaliv, Kulich (C) – Melovský, Becher, Bareš – Rymon, Sapoušek, Slavíček – Plos, Polák, Soukup – Gaspar.
    Tréner: Jakub Petr

    Rozhodca: Magnusson (SWE), Schlittenhardt (USA) – Laguzov (GER), Nyqvist (SWE)

    Diváci: 1649