Rakúsko – Fínsko 2:4 (kon.) | Česko – Švédsko 9:3 (kon.)
koniec
Česko
9:3 (3:1, 4:2, 2:0)
Švédsko
cz Sobota 30.04.2022, 16:00 • Ostravar Aréna, Ostrava (CZE) • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
    49:31 Jakub FLEK - 9:3
     
    49:31
    Česko právě vstřelilo branku! Petr Kodýtek nyní napálil puk na zadní mantinel a Ondřej Beránek ho v pravém kruhu bez přípravy jednou rukou před dvěma hráči Švédska posunul před bránu, kde z blízka usměrnil puk do levého rohu JAKUB FLEK! Asistence: Ondřej Beránek a Petr Kodýtek.
    45:40 Vojtěch BUDÍK - 8:3
     
    45:40
    Česko právě vstřelilo branku! Pokud Švédové potřebovali budík, tak ten nyní opravdu přišel. VOJTĚCH BUDÍK si najel v levém kruhu na zadovku od Jakuba Fleka a střelou zápěstím zamířil nad lapačkou brankáře Tre Kronor ke vzdálenější pravé tyči! Jeho první gól v národním týmu. Asistence: Jakub Flek a Ondřej Beránek.
    38:06 Fredrik OLOFSSON - 7:3
     
    38:06
    Švédsko právě vstřelilo branku! FREDRIK OLOFSSON si najel na bodu pravého kruhu na přihrávku přes osu hřiště a střelou bez přípravy zamířil těsně nad ledem k přední pravé tyči – 7:3! Asistence: Kim Rosdahl a Patrik Karlkvist.
    32:57 Petr HOLÍK - 7:2
     
    32:57
    Česko právě vstřelilo branku! PETR HOLÍK nyní skóroval po nádherné kombinační akci českého národního týmu u pravé tyče z úhlu nad lapačkou Švédského brankáře a zvýšil na 7:2! Roman Červenka si připsal v národním týmu jubilejní 100. bod. Fanouškům to nestačí, chtějí deset! Asistence: Matěj Blümel a Roman Červenka.
    29:26 David SKLENIČKA - 6:2
     
    29:26
    Česko právě vstřelilo branku! DAVID SKLENIČKA má v pozici obránce zaděláno na hattrick, když vystřelil na vrcholu mezikruží a nad lapačkou Jhonase Enrotha zamířil k pravé tyči! Další gól. Stav 6:2. Asistence: Patrik Zdráhal a Petr Holík.
    29:04 Petr HOLÍK - 5:2
     
    29:04
    Česko právě vstřelilo branku! Jhonas Enroth nedokázal po chybě Švédska v rozehrávce udržet v lapačce střelu Hynka Zohorny z pravého kruhu a z dorážky ho na přední tyči překonal PETR HOLÍK! Už je to 5:2! Asistence: Hynek Zohorna.
    25:19 Joel KELLMAN - 4:2
     
    25:19
    Švédsko právě vstřelilo branku! JOEL KELLMAN zakombinoval s Callem Själinem za bránou a střelou z nulového úhlu poslal puk o rukavici českého brankáře do sítě! Švédové snížili. Asistence: Calle Själin a Jesper Pettersson.
    23:15 Hynek ZOHORNA - 4:1
     
    23:15
    Česko právě vstřelilo branku! Petr Holík skvěle vystihl rozehrávku Švédska a puk vypíchl do samostatného úniku pro HYNKA ZOHORNU, který to provedl báječně a u levé tyče skóroval po skvělé kličce do bekhendu! Asistence: Petr Holík.
    11:34 Libor ŠULÁK - 3:1
     
    11:34
    Česko právě vstřelilo branku! LIBOR ŠULÁK si nyní najel na ose útočného pásma na zpětnou přihrávku Matěje Blümela z levé strany a parádní bombou od modré čáry zamířil ke vzdálenější tyči! Asistence: Matěj Blümel a Jakub Krejčík.
    09:19 David JIŘÍČEK - 2:1
     
    09:19
    Česko právě vstřelilo branku! DAVID JIŘÍČEK vypálil po zpětné přihrávce Romana Červenky z pravé strany na ose útočného pásma pěkně bez přípravy a nádhernou bombou vymetl levý horní roh brány! Švédsko s výzvou neuspělo a je to tak 2:1. Asistence: Roman Červenka a Jiří Smejkal.
    05:49 Oskar LANG - 1:1
     
    05:49
    Švédsko právě vstřelilo branku! OSKAR LANG si najel na vzdálenější pravé tyči brány na zpětnou diagonální přihrávku Nilse Amana od levé tyče a z ostrého úhlu zamířil do odkryté sítě! Srovnáno 1:1. Asistence: Nils Aman a Henrik Tömmernes.
    01:57 David SKLENIČKA - 1:0
     
    01:57
    Česko právě vstřelilo branku! Hynek Zohorna přenesl hru z pravého křídla doleva, kde na bodu levého kruhu vystřelil svižně zápěstím DAVID SKLENIČKA, a puk prošel mezi betony Jhonase Enrotha do sítě! Češi rychle vedou a je to rázem 1:0! Asistence: Hynek Zohorna a David Jiříček.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 2. Sklenička (Zohorna, Jiříček), 10. Jiříček (Červenka, Smejkal), 12. Šulák (Blümel, Krejčík), 24. Zohorna (Holík), 30. Holík (Zohorna), 30. Sklenička (Zdráhal, Holík), 33. Holík (Blümel, Červenka), 46. Budík (Flek, Beránek), 50. Flek (Beránek, Kodýtek) – 6. Lang (Aman, Tömmernes), 26. Kellman (Själin, J. Pettersson), 39. F. Olofsson (Rosdahl, Karlkvist)


    Česko: Langhamer (Lukeš) – Ščotka (A), Šulák, Jeřábek, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Jordán – Stránský, Černoch, Smejkal – Blümel, Špaček, Červenka (C) – Zohorna, Holík, Zdráhal – Beránek, Kodýtek, Flek (A) – Kousal.
    Tréner: Kari Jalonen

    Švédsko: Enroth (Högberg) – Pudas (A), Tömmernes (C), J. Pettersson, Själin, Persson, Lindholm – Friberg (A), Kellman, Bromé – Karlkvist, F. Olofsson, Rosdahl – Hartmann, Lundin, Söderblom – Karlsson, Aman, Lang.
    Tréner: Johan Garpenlov

    Rozhodca: Jaroslav Adam, Ladislav Smetana. Čároví: Jiří Ondráček, Davis Zunde

    Diváci: 8848