Buffalo – Chicago 3:2 (po pr.) | Montreal – Florida 10:2 (kon.) | NJ Devils – Detroit 3:5 (kon.)
NY Rangers – Washington 3:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:3 (kon.)
Toronto – Boston 5:2 (kon.) | NY Islanders – Tampa Bay 4:6 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:7 (kon.)
Minnesota – Colorado 4:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:2 (1:0 po s.n.) | Seattle – San Jose 3:0 (kon.) | Arizona – Nashville 5:4 (kon.)
koniec
New York Rangers
3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Washington Capitals
cz Sobota 30.04.2022, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Zibanejadova střela přes celé hřiště do prázdné brány trefila tyč!
     
    59:11
    Hosté hrají bez brankáře.
     
    59:06
    Po střele od modré čáry vznikl před Georgijevem obrovský zmatek, když doráželo hned několik hráčů. Žádný z nich ale na brankáře New Yorku nevyzrál.
     
    57:36
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Barclay Goodrow – 2 min., hákování.
     
    54:43
    Mantha ujížděl s jedním ze spoluhráčů ve dvou proti jednomu. Mantha hledal lépe postaveného spoluhráče na pravém kruhu, jenže obránce zvládl pas zblokovat.
     
    51:58
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Nic Dowd – 2 min., hákování.
     
    51:15
    Georgijev drží své mužstvo. Wilson ujell domácí obraně a jel sám vstříc brankáři. Toho zkusil roztáhnou bekhendovou kličkou, ale brankář domácích rychle sklapl betony a zakročil.
    46:42 Dryden HUNT - 3:2
     
    46:42
    Rangers právě vstřelili branku! Kakko našel krásný pasem volného DRYDENA HUNTA, který překonal bezmocného Samsonova rychlou kličkou do bekhendu. Asistence: Kaapo Kakko, Adam Fox.
     
    41:16
    Strome se zrovna vracel z trestné lavice, když Goodrow vybojoval puk. Následně ho na svého centra posunul. Tense dostal rychlou zpětnou kličkou za obránce a ze strany pálil bekhendem mezi nohy. Samsonov zakročil, ale nebyl si vůbec jistý.
     
    39:03
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Ryan Strome – 2 min., podrážení.
    35:44 Alexis LAFRENIERE - 2:2
     
    35:44
    Rangers právě vstřelili branku! Ukázkově sehraná akce 2 na 1! ALEXIS LAFRENIERE obral Carlsona na útočné modré o puk a jel s Goodrowem proti jednomu obránci. Hráči si vyměnili puk. A nakonec kotouč uklidil za záda bezmocného Samsonova jednička draftu 2020. Asistence: Ryan Strome, Braden Schneider.
     
    32:51
    Neskutečný zákrok Samsonova. Fox si vyměnil kotouč s Kreiderem, který mu nahrával na střelu do prázdné brány. Rus se stihl přesunout a ránu mířící do jeho brány vyrazil.
     
    29:15
    Schultz dostal nabito na modrou čáru, odkud orazítkoval pravou tyč Georgijevovy brány!
    25:13 John CARLSON - 1:2
     
    25:13
    Washington právě vstřelil branku! Vypadal to, že přesilovka hostů opět přijde vniveč, když v tom se konečně dostali hosté do pásma. JOHN CARLSON na modré čáře s pukem nic nevymýšlel a z nápřahu kotouč poslal pod horní víko – 1:2. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, T. J. Oshie.
     
    24:30
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Kevin Rooney – 2 min., podrážení.
    24:01 Justin SCHULTZ - 1:1
     
    24:01
    Washington právě vstřelil branku! Máme tady bleskovou odpověď! JUSTIN SCHULTZ dostal puk na pravý kruh, odkud nahazoval na brankáře, který měl zakrytý výhled. Puk mu propadl až za brankovou čáru. Asistence: Trevor van Riemsdyk.
    23:26 Filip CHYTIL - 1:0
     
    23:26
    Rangers právě vstřelili branku! Máme tady první branku utkání! Schneider nejprve nahazoval za bránu. Kotouč se po mantinelu doplazil až na hůl Kakka, který puk poslal před branku, kde čekal FILIP CHYTIL. Ten udělal rychlou kličkou do forhendu a puk protlačil přes bližší tyče do brány hostů – 1:0. Asistence: Kaapo Kakko, Braden Schneider.
     
    20:27
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Patrik Nemeth – 2 min., držení.
     
    15:46
    Ve středním pásmu se po jednom ze střetů vytvořila menší potyčka, při které Lindgren zalehl svého protihráče. Vylučuje se na obou stranách. Jak Ryan Lindgren tak Nic Dowd obdrží dvouminutový trest za hrubost
     
    14:05
    Georgijev se v bráně domácího celku v posledních chvílích rozhodně nenudí. Johanssen dostal puk přímo před bránu, jenže v cestě mu stál ruský obr, který zakročil proti švédskému křídelníkovi hned dvakrát!
     
    12:29
    Vyloučení v týmu New York Rangers:
    Frank Vatrano – 2 min., sekání.
     
    12:29
    Obrovská chyba Trouby, který na útočné modré namazal Ellerovi, který tak mohl unikat sám vstříc brankáři. Při střele, která mezi tři tyče nezaplavala, byl seknut, takže se bude vylučovat.
     
    10:54
    Jevgenij Kuzněcov v souboji s Huntem svého soupeře chtěl rozhodit krosčekem, což se mu sice povedlo, ale pouze za cenu dvou trestných minut.
     
    10:29
    První velká šance Capitals v duelu. Schultz střílel od modré čáry po ledu cíleně do betonu, od nějž se černá guma odrazila na čepel Wilsona, který taktéž trefil beton.
     
    01:35
    První větší šance domácích! Hostující obránce nepřesně rozehrával a kotouč skončil na holi Goodrowa, který hledal z levého kruhu na pravý kruh sjíždějícího Stromu, který puk převzal, jenže jeho brána nemířila mezi tři tyče.

    Martin Rambousek

    Góly a asistencie: 24. Chytil (Kakko, B. Schneider), 36. Lafreniere (R. Strome, B. Schneider), 47. D. Hunt (Kakko, Fox) – 25. Schultz (T. van Riemsdyk), 26. Carlson (Kuzněcov, Oshie)


    New York Rangers: Georgijev (Šestorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K. Miller, B. Schneider, Nemeth – Vatrano, Zibanejad, Kreider – R. Strome (A), Goodrow (A), Kakko – Chytil, Lafreniere, Reaves – Rooney (A), D. Hunt, Brodzinski.
    Tréner: G. Gallant

    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson, Fehérváry, Jensen, Orlov, Schultz, T. van Riemsdyk – Oshie (A), Kuzněcov, Sheary – Wilson, M. Johansson, Jonsson Fjällby – Eller, Mantha, Hathaway – Dowd, Jo. Larsson, McMichael.
    Tréner: P. Laviolette

    Rozhodca: Rooney, Pollock – Alphonso, Shewchyk