Buffalo – Chicago 3:2 (po pr.) | Montreal – Florida 10:2 (kon.) | NJ Devils – Detroit 3:5 (kon.)
NY Rangers – Washington 3:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:3 (kon.)
Toronto – Boston 5:2 (kon.) | NY Islanders – Tampa Bay 4:6 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:7 (kon.)
Minnesota – Colorado 4:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:2 (1:0 po s.n.) | Seattle – San Jose 3:0 (kon.) | Arizona – Nashville 5:4 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
5:2 (3:1, 0:0, 2:1)
Boston Bruins
cz Sobota 30.04.2022, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:50 Pierre ENGVALL - 5:2
     
    59:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Deset vteřin před závěrečnou sirénou dal pečeť na vítězství Maple Leafs PIERRE ENGVALL. Člen druhého útoku zastavil nahození Foligna a ze středního pásma bez problémů trefil prázdnou hostující klec. Bez asistence.
    52:49 Jake DEBRUSK - 4:2
     
    52:49
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tento gól už platit bude, o tom není pochyb! Ránu Reillyho od modré drobně zpomalil Smith. Källgren levým betonem vyrazil puk pouze k JAKEU DEBRUSKOVI, který přesunujícího se gólmana propálil střelou nad levé rameno. Asistence: Craig Smith a Mike Reilly.
    48:00 William NYLANDER - 4:1
     
    48:00
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Keefeho družina udělala další důležitý krok k vítězství, vede už o tři góly! WILLIAM NYLANDER si narazil s protihráčem Studnickou, načež bekhendovou stranou hokejky dovezl touš do levého kruhu a Swaymana ve skluzu donutil doklouzat k pravé tyči, načež si přehodil puk na forhend a kolem levého betonu gólmana ho bezpečně poslal do brány. Asistence: Pierre Engvall a Justin Holl.
    19:52 Nicholas ABRUZZESE - 3:1
     
    19:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Javorové Listy střílí cenný gól do šatny! Studnickovi se nepodařilo poslat kotouč do středního pásma, na modré ho zastavil Mike Reilly. Následovalo chytré nahození před bránu, kde NICHOLAS ABRUZZESE tečoval puk za záda převapeného Swaymana, americký gólman očekával touš v lapačce. Pro dvaadvacetiletého Američana se jedná o premiérový gól v NHL. Asistence: Morgan Rielly.
    13:16 William NYLANDER - 2:1
     
    13:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, domácí vedou! Na modré chybujícího McLaughlina obral WILLIAM NYLANDER, pětadvacetiletý Švéd rázem postupoval sám na bránu. A poradil si mazácky, když naznačením bekhendového blafáku zmátl Swaymana, ve finále si totiž hodil kus černé gumy na forhend a podél levého betonu gólmana jej nasměroval za brankovou čáru. Bez asistence.
    03:51 Ilja MICHEJEV - 1:1
     
    03:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Druhá část početní převahy využita, mámě opět vyrovnáno! Z pravé strany nahodil od modré čáry Mark Giordano a byl to ILJA MICHEJEV, kdo šikovně ztečoval puk k levé tyči mimo dosah brankáře Swaymana. Asistence: Mark Giordano a Timothy Liljegren.
    01:10 Trent FREDERIC - 0:1
     
    01:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    První vážnější šance Medvědů hned končí gólem! Craig Smith zavezl kotouč za bránu konkurenta, odkud poslal touš na hranu brankoviště. Od brusle protihráče se kus černé gumy odrazil k TRENTU FREDERICOVI, který forhendem došťoural touš za Källgrenova záda. Asistence: Craig Smith a Charlie Coyle.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 4. Michejev (Giordano, Liljegren), 14. Nylander, 20. Abruzzese (Rielly), 48. Nylander (Engvall, Holl), 60. Engvall – 2. Frederic (Cr. Smith, Coyle), 53. DeBrusk (Cr. Smith, Reilly)


    Toronto Maple Leafs: Källgren (Campbell) – Ljubuškin, Rielly (A), Brodie, Muzzin (A), Liljegren, Giordano, Holl – Nylander, Kerfoot, Michejev – Blackwell, Kämpf, Engvall – Joe. Anderson, Spezza (A), Abruzzese – Simmonds, Clifford.
    Tréner: Sheldon Keefe

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – Carlo (A), Ahcan, J. Brown, Reilly, Clifton, Forbort – Nosek, Studnicka, DeBrusk – Cr. Smith, Coyle (A), Frederic – C. Wagner, McLaughlin, Blidh – Lazar, Steen, N. Foligno (A).
    Tréner: Bruce Cassidy

    Rozhodca: St. Laurent, South – Barton, Brisebois

    Diváci: 18 219