Buffalo – Chicago 3:2 (po pr.) | Montreal – Florida 10:2 (kon.) | NJ Devils – Detroit 3:5 (kon.)
NY Rangers – Washington 3:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:3 (kon.)
Toronto – Boston 5:2 (kon.) | NY Islanders – Tampa Bay 4:6 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:7 (kon.)
Minnesota – Colorado 4:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:2 (1:0 po s.n.) | Seattle – San Jose 3:0 (kon.) | Arizona – Nashville 5:4 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
5:3 (3:0, 2:1, 0:2)
Columbus Blue Jackets
cz Sobota 30.04.2022, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den, chtěl bych vás přivítat u dnešního duelu NHL! Spolu se podíváme na duel mezi Pittsburghem a Columbusem. Úvodní buly je naplánováno na 1:00 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět.
     
    Pittsburgh Penguins

    Pittsburgh má zajištěný postup do vyřazovacích bojů, když v jednaosmdesáti duelech vybojoval sto jedna bodů. Tučňákům se v posledních třech zápasech nedařilo úplně představ, jelikož zvítězili jen jednou, když porazili D+58etroit vysoko 7:2. V následujících dvou utkáních ovšem Pittsburgh vstřelil jen po jedné brance a padl s Philadelphií a s Edmontonem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Sidney Crosby – 84 bodů (31+53)
    Jake Guentzel – 83 bodů (40+43)
    Kris Letang – 67 bodů (9+58)
     
    Columbus Blue Jackets

    Naopak je jisté, že Columbus si vyřazovací boje nezahraje. V jednaosmdesáti duelech získal osmdesát jedna bodů. Problémy mají Modrokabátníci hlavně s defenzivou, jelikož inkasovali v sezóně 295 branek. Columbus v posledních třech zápasech vybojoval dvě výhry, když přehrál Edmonton a Tampu Bay. Mezi tato dvě vítězství se vklínila jedna porážka právě s Tampou.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jakub Voráček – 60 bodů (6+54)
    Oliver Bjorkstrand – 56 bodů (27+29)
    Patrik Laine – 56 bodů (26+30)
     
    Československá stopa:

    Jakub Voráček (CBJ) – 78 zápasů, 6+54
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Domingue) – Letang, Dumoulin, Ruhwedel, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel (A) – Rakell, Malkin (A), Heinen – Kapanen, Carter, McGinn – Rodrigues, Blueger, Boyle.
    Trenér: Mike Sullivan.

    Columbus Blue Jackets: Bérubé (Merzlikins) – Peeke, Gavrikov, Bean, Kukan, G. Carlsson, Bayreuther – Voráček, Roslovic, Nyquist (A) – Bjorkstrand (A), Sillinger, Činachov – Bemström, Danforth, E. Robinson – Meyer, Gaunce, K. Johnson.
    Trenér: Brad Larsen.

    Rozhodčí: Rank, Anderson – Nansen, Murray.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A dnešní utkání nám právě odstartovalo! Domácí hokejisté jsou favoritem utkání, tak uvidíme, jestli se jim povede toto potvrdit i v dnešním duelu.
     
    00:45
    Danton Heinen vybojoval touš v útočném pásmu, kde nakonec Pittsburgh vybojoval první vhazování.
     
    01:28
    Columbus se bez problémů vymanil z napadání svého soupeře, jenže s pukem se daleko nedostal. To samé se ale dá říct také o domácích hokejistech.
     
    02:11
    Teddy Blueger to měl ke kotouči podstatně dále než jeho soupeř, který se tak v klid ubránil.
     
    02:45
    A zde jsme se dočkali první vážnější šance! Odražený kotouč si jako první našel jeden z domácích útočníků, jenže jeho bekhendový pokus branku minul!
     
    03:51
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Domácí hráči se nám po čtyřech odehraných minutách dostávají v tomto duelu do vedení! JEVGENIJ MALKIN si najel na přihrávku do středu hřiště, kde zůstal absolutně nehlídaný a otevírá skóre dnešního duelu. Asistence: Danton Heinen a Marcus Pettersson.
    03:51 Jevgenij MALKIN - 1:0
     
    05:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku! A domácím to netrvalo ani moc dlouho a vedou už o dvě branky! Jake Guentzel posílal kotouč naslepo před branku, kde ho ještě jemně tečoval jeden z hostí. Ten ho však posunul přesně na hokejku EVANA RODRIGUESE, který se střelou z první trefuje k zadní tyči! Asistence: Jake Guentzel a Teddy Blueger.
    05:31 Evan RODRIGUES - 2:0
     
    06:26
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Neskutečné, Tučňáci vedou dokonce o tři branky! Jevgenij Malkin našel před brankou zcela volného MARCUSE PETTERSONA, kterému sice střela ne úplně sedla, jenže kotouč nasměroval přesně mezi ruku a tělo, čímž vyhání gólmana hostí z branky! Asistence: Jevgenij Malkin a Brian Boyle.
    06:26 Marcus PETTERSSON - 3:0
     
    06:26
    Střídání v týmu Columbus Blue Jackets:
    ze hřiště odchází Jean-François Bérubé, přichází Elvis Merzlikins.
     
    08:22
    Skoro by se dalo říct, že o osudu dnešního duel je rozhodnuto, přestože máme ještě spoustu času do konce.
     
    08:48
    Jake Guentzel hledal u levé tyčky najíždějícího spoluhráče, ale toho k zakončení nepustil jeden z hostů. Jinak už to klidně mohlo být o čtyři...
     
    10:02
    Je za námi prvních deset minut zápasu, po kterých vedou domácí už o tři branky. Navíc se zase drží na kotouči a kombinují s ním v útočné třetině.
     
    10:41
    Columbus se po velmi dlouhé době dostal do útočného pásma. Kotouč je ale ukrytý ve výstroji domácího brankáře, který s tím moc práce neměl.
     
    11:06
    Justin Danforth vypálil sice tvrdě od modré, ale jeho ráně chyběla přesnost. Trefila totiž prvního soupeře, takže domácí mohou s pukem v poklidu vyjet.
     
    11:40
    Nyní už to byla konečně šance na hostující straně! Kotouč se totiž odrazil příhodně pro Olivera Bjorkstranda, ale Casey DeSmith vyráží puk ramenem!
     
    13:01
    Marcus Pettersson mohl jako obránce přidat už svou druhou branku! Krásně se uvolnil, jenže proti jeho nájezdu do bekhendu vytrčil Elvis Merzlikins beton.
     
    13:01
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Marcus Pettersson – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    13:16
    Cole Sillinger si najel mezi kruhy, kam přihrávku také nakonec dostal. Casey DeSmith si proti jeho ráně z první ale trochu popojel, což mu zákrok usnadnilo.
     
    14:25
    Modrokabátníci se v přesilové hře přece jen trochu trápí a mají problémy rozvinout kombinaci v útočném pásmu, takto se jim stav duelu nepodaří snížit.
     
    15:01
    Marcus Pettersson je na ledě!
     
    16:06
    Střely na branku: 15 – 7!
     
    17:36
    Jakub Voráček měl jednu z nejlepších možností hostí! Celkem se štěstím se dostal k odraženému puku, ale jeho rychlou ránu Casey DeSmith nadvakrát zastavil.
     
    18:06
    Tučňáci byli opět usazení v útočném pásmu, tentokrát ale mohl Elvis Merzlikins zůstat v klidu.
     
    18:44
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Sidney Crosby – 2 min., hákování.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:25
    To byla ještě dobrá možnost na hostující straně! Oliver Bjorkstrand dostal nabito mezi kruhy, ale jeho rána z první vůbec netrefila branku!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila nám první třetina, která měla naprosto jasného vládce v podobě domácího celku! Ti se totiž trefili třikrát během necelých tří minut. O trefy se postarali Jevgenij Malkin, Evan Rodrigues a Marcus Petterson, čímž svůj tým výrazně přiblížili výhře. Naopak Columbus toho směrem dopředu moc nepředvedl a bude muset pořádně zabrat.

    další třetina začne přibližně v 2:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    A druhá třetina už je tady, hosté hrají ještě chvilku přesilovou hru! Brian Dumoulin se nyní obětavě vrhl do střely, kterou schytal nepříjemně do nohy. Hra je proto raději přerušena a domácí obránce odjíždí střídat.
     
    20:44
    Sidney Crosby je na ledě!
     
    21:44
    Jevgenij Malkin přenechal kotouč u mantinelu do durh vlny, kde se jej zmocnil Danton Heinen. Jeho střelu zápěstím hostující gólman likviduje.
     
    22:08
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Dean Kukan – 2 min., držení.
     
    22:46
    Domácí rozjeli svou přesilovou hru, jenže nedaří se jim udržet kotouč v útočném pásmu. Columbus hraje toto oslabení zatím opravdu skvěle.
     
    23:40
    Tučňáci se ani nyní nedokázali dostat přes útočnou modrou, a tak si Casey DeSmith připisuje další zákrok.
     
    24:08
    Dean Kukan je na ledě!
     
    24:35
    Oliver Bjorkstrand se o kotouč bil jako lev a i přes pád jej dokázal vybojovat na svou hůl. Columbus navíc vybojoval faul a bude hrát další přesilovou hru.
     
    24:51
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jeff Carter – 2 min., krosček.
     
    25:15
    Domácí hokejisté začali své oslabení ideálně. Získali kotouč ve své obranné třetině a poslali ho přes všechny čáry.
     
    25:36
    Kotouč se nám dostal mimo hrací plochu, a tak se bude vhazovat po levé ruce domácího brankáře.
     
    26:18
    Modrokabátníkům se ale v početní výhodě nedaří ani trochu. Je paradoxem, že mnohem nebezpečnější byli ve svém vlastním oslabení než nyní.
     
    26:51
    Domácí hrají v plném počtu!
     
    28:40
    Už je za námi téměř polovina základní hrací doby a domácí celek nadále vede o tři branky. V zápase je navíc jasně lepší a na nějaké drama to zatím nevypadá.
     
    29:01
    Komerční přestávka.
     
    29:56
    Hosté se rozjeli do útoku tři na tři, jenže neměli kudy projet do útočného pásma. Proto jen nahodili kotouč do rohu, jenže tam byli jako první domácí.
     
    30:24
    Columbus právě vstřelil branku! Hosté snižují na rozdíl dvou branek! Casey DeSmith nyní ukázal hodně slabé chvilky... Justin Danforth jej obral za brankou o puk, který se následně dostal k Gabrielu Carlssonovi jehož nepříliš prudká rána projela mezi betony domácího brankáře. Puk by za čáru nejspíše dojel, až ještě před čárou ho do branky dopíchnul JUSTIN DANFORTH! Asistence: Gabriel Carlsson.
    30:24 Justin DANFORTH - 3:1
     
    32:33
    Komerční přestávka.
     
    32:33
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Cole Sillinger – 2 min., hákování.
     
    33:25
    Jevgenij Malik se dostal do dobré střelecké příležitosti, ale druhou branku v zápase nepřidal.
     
    34:02
    Pittsburgh hraje tuto přesilovou hru mnohem lépe než tu předešlou. Elvis Merzlikins se ale od svého příchodu na hřiště drží a ještě branku neinkasoval.
     
    34:33
    Cole Sillinger je na ledě!
     
    35:35
    A hostující gólman musel být znovu připravený. Bryan Rust se dostal ke střele z pravé strany, ovšem s tímto nemohl mít lotyšský gólman žádné potíže.
     
    36:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Domácí se v této třetině přece jen prosazují a vedou zase o tři góly! KRIS LETANG zůstal úplně nehlídaný, a tak si mohl sjet až ke spodku kruhu. Tam mu parádní pas naservíroval Brock McGinn a domácí obránce už si s ním věděl rady. Asistence: Brock McGinn a Jeff Carter.
    36:30 Kris LETANG - 4:1
     
    38:02
    Tučňáci se znovu drželi v útočném pásmu, což je dnes celkem častý jev. Columbus se tomuto ataku sice ubránil, ale brzy bude muset čelit dalšímu.
     
    38:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku! A domácí právě nasázeli bůra! Marcus Pettersson vypálil od modré a do jeho rány ještě nejspíše při souboji před brankou sáhl BRIAN BOYLE, který nedal brankáři šanci na reakci. Asistence: Marcus Pettersson a Teddy Blueger.
    38:54 Brian BOYLE - 5:1
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:50
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Teddy Blueger – 2 min., krosček.

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Vladislav Gavrikov – 2 min., krosček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    A už jsou za námi dvě periody dnešního duelu, po kterých nadále vede domácí celek, tentokrát už ale o čtyři branky. Přitom chvilku to vypadalo, že by Columbus ještě mohl kousat, jelikož Justin Danforth snížil na rozdíl dvou přesných zásahů. Poté se ale trefili Kris Letang a Brian Boyle, kteří dodali znovu klid na domácí hokejky.

    Další třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:02
    I zde už nám začala poslední třetina dnešního duelu! Hrajeme ve čtyřech na obou stranách, nějaké větší drama se ovšem čekat už rozhodně nedá.
     
    41:51
    Oba týmy hrají v pěti!
     
    42:17
    Tuhý souboj o puk jsme viděli v obranném pásmu domácích. Ten sice obránce Pittsburghu prohrál, ale Columbus toho nedokázal nijak využít.
     
    43:20
    Menší potyčka nám vznikla před brankou hostujícího celku, ale nakonec se nejednalo nic vážného. Rozhodčí vylučovat nebudou, následuje proto vhazování.
     
    43:43
    Modrokabátníci se dostali do útočného pásma, kde se jim dařilo chvilku kombinovat. Casey DeSmith ale mohl celou situaci vlastně jenom pozorovat.
     
    45:39
    Pittsburgh si nyní hraje už jen to, co potřebuje. V pohodě se brání a s pukem nikam nespěchá.
     
    46:31
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Evan Rodrigues – 2 min., krosček,
    Teddy Blueger – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Carson Meyer – 2 min., vražení na hrazení.
     
    46:58
    Columbus právě vstřelil branku! Hosté využívají přesilovou hru a ztrácí zase tři branky! Gustav Nyquist posunul křižným pasem kotouč na OLIVERA BJORKSTRANDA, který ranou z první nedal přesouvajícímu se gólmanovi šanci. Asistence: Gustav Nyquist a Jakub Voráček.
    46:58 Oliver BJORKSTRAND - 5:2
     
    48:51
    Avšak ani branka hostů v přesilové hře na dnešním výsledku nic nezmění. Domácí jsou jasně lepší a nenechají si dnes výhru za žádnou cenu utéct.
     
    49:20
    Elvis Merzlikins navíc nyní měl plné betony i vyrážečku práce! Nakonec ale neposedný kotouč dokázal vyrazit a zamezil tak další brance ve své síti.
     
    51:02
    Do konce zápasu už nám chybí necelých devět minut! Brian Dumoulin si odvedl skvělou práci při návratu do obrany, ale utrpěl při tom krvavé zranění v obličeji!
     
    51:34
    Brian Dumoulin je dnes opravdu smolařem a může se stát, že dneska už dohrál! Do obličeje totiž dostal nepříjemně bruslí a zamířil rovnou do kabin.
     
    51:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Kasperi Kapanen – 2 min., podrážení.
     
    52:06
    Columbus právě vstřelil branku! Hosté znovu využívají přesilovou hru a prohrávají už jen o dvě branky! Jakub Voráček vyslal tvrdou ránu z pravého kruhu, kterou doslova trefil před brankou GUSTAVA NYQUISTA, načež na změnu směru puku nemohl brankář absolutně reagovat. Asistence: Jakub Voráček a Jake Bean.
    52:06 Gustav NYQUIST - 5:3
     
    54:30
    Pittsburgh se nyní vlastně jenom brání a Columbus ještě cítí nějakou šanci. Stále je to ale o dvě branky, navíc domácím se nyní povedlo vyvézt kotouč.
     
    55:50
    Dlouhý souboj o puk v útočném pásmu domácích vyhrál právě Pittsburgh. Ten si s tím ale dále neporadil a bude muset začít s další akcí až od DeSmithe.
     
    56:48
    Teddy Blueger naháněl jednoho ze soupeřů a k zisku kotouče mu opravdu nechybělo mnoho. Hostující obránce ale nakonec celou situaci dokázal ustát.
     
    57:14
    Jake Guentzel nepříjemně narazil do konstrukce branky, ale vypadá to, že bude v pořádku! Právě domácí útočník vyškrábl puk ve středním pásmu, když šel sám na gólmana a už před ním nedokázal zastavit. Snažil se srážce alespoň trochu vyhnout, načež to napálil právě do horní tyčky. Je ale v pořádku.
     
    57:14
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Oliver Bjorkstrand – 2 min., hákování.
     
    58:15
    Pittsburgh si hraje v poklidu přesilovou hru. Columbus dnes body nezíská a na hřišti soka padne.
     
    59:00
    Minuta do konce duelu!
     
    59:14
    Oliver Bjorkstrand je na ledě!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hosté sice ještě trochu zdramatizovali dvěma brankami průběh dnešního zápasu, ale body nakonec vyválčit opravdu nedokázali. Pittsburgh tak bere do tabulky výhru 5:3, která je dnes zasloužená. Hosté začali něco hrát až v poslední třetině, což jednoduše nestačilo.
     
    Statistiky po celém duelu:

    Střely na branku: 50 – 36
    Početní výhody: 0/3 – 2/5
    Trestné minuty: 14 – 10
    Vhazování: 64% – 36%
    Zblokované střely: 18 – 1
    Hity: 18 – 19
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Casey DeSmith (PIT) – 33 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 60:00.

    Jean-François Bérubé (CBJ) – 5 zákroků, 3 OG, úspěšnost 62,5%, odchytal 6:26.

    Elvis Merzlikins (CBJ) – 40 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,2%, odchytal 52:52.
     
    Česká a slovenská stopa:

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+2, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:47.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Marcus Pettersson (PIT) 1+2
    2. Jevgenij Malkin (PIT) 1+1
    3. Evan Rodrigues (PIT) 1+0
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:51:39)

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 4. Malkin (Heinen, M. Pettersson), 6. Rodrigues (Guentzel, Blueger), 7. M. Pettersson (Malkin, Boyle), 37. Letang (McGinn, Carter), 39. Boyle (M. Pettersson, Blueger) – 31. Danforth (G. Carlsson), 47. Bjorkstrand (Nyquist, Voráček), 53. Nyquist (Voráček, Bean)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Domingue) – Letang, Dumoulin, Ruhwedel, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel (A) – Rakell, Malkin (A), Heinen – Kapanen, Carter, McGinn – Rodrigues, Blueger, Boyle.
    Tréner: Mike Sullivan

    Columbus Blue Jackets: Bérubé (7. Merzlikins) – Peeke, Gavrikov, Bean, Kukan, G. Carlsson, Bayreuther – Voráček, Roslovic, Nyquist (A) – Bjorkstrand (A), Sillinger, Činachov – Bemström, Danforth, E. Robinson – Meyer, Gaunce, K. Johnson.
    Tréner: Brad Larsen

    Rozhodca: Rank, Anderson – Nansen, Murray

    Diváci: 18 402