Španielsko – Izrael 6:2 (kon.) | Chorvátsko – Čína 1:5 (kon.)
koniec
Španielsko
6:2 (1:0, 4:0, 1:2)
Izrael
cz Piatok 29.04.2022, 16:00 • Dvorana Velesajam, Záhřeb, Chorvatsko • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Izrael

    Izraelská hokejová reprezentace se v současnosti nachází na 34. pozici žebříčku IIHF. V roce 2005 dokázala dokonce postoupit do I. divize, ale o rok později putovala zpátky o patro níž. V roce 2019 startoval izraelský výběr ve skupině II. B. Turnaj se hrál v Mexiku a tým Izraele si díky vítězství zajistil postup do skupiny A. Za fotbalem a basketbalem to má hokej v Izraeli těžší. Na soupisce Izraele nechybí ani Eliezer Sherbatov, který má zkušenosti ze Slovanu Bratislava, ve kterém v sezóně 2017/2018 nastoupil k pětatřiceti zápasům v KHL a nasbíral v nich čtyři kanadské body. Brankář Nir Tichon při studiu anglického jazyka a literatury působí v dresu brněnské Techniky. Obránce Shai Maaravi pak může nabídnout zkušenosti ze zámořských univerzitních soutěží. Na turnaji ale Izrael dosud posbíral porážku s Chorvatskem, debakl 1:14 s Čínou a ve čtvrtek nestačil ani na Nizozemsko.
     
    Španělsko

    Španělská hokejová reprezentace patří od roku 1923 mezi národní reprezentace v ledním hokeji. Španělé se zúčastnili mistrovství Evropy v ledním hokeji v letech 1924 a 1926, kde získali jediný bod. Španělé se pokusí také o postup o divizi výše. Ani Španělé zatím v Chorvatsku úplně nezáří. Nejprve padli 3:5 s NIzozemskem. Následně narazili na domácí reprezentaci, které v nezáživném duelu podlehli 0:1 po samostatných nájezdech. Dnes tak Španělsko dost možná sehraje duel o udržení v této divizi.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: García (Barbo) – Fernánddez, A. García, de Bonilla, Baldris, Escartin, Encinar, Meyerson – Zaballa, Carbonell, Cerda – Donath, Capillas, Granell – González, Fuentes, Mendizabal – Rúbio, Lasuen, Torralba

    Izrael: Reisinger (Tichon) – Ben Tov, Raiter, Koženikov, Vinegard, Aharonovich, Maaravi – Sherbatov, Spektor, Milner – Aharonovich, Halpert, Frenkel – Klein, Kozhevnikov, Vaitz – Kapulkin, Rom, Levy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Španělé uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Hokejisté v modrém se ihned vydali do útoku, ale jejich akce skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    00:35
    Španělsko se vymanilo z tlaku soupeře a předvedlo výpad po pravém křídle. Slabé zakončení z pravé strany skončilo na betonu brankáře.
     
    01:15
    Hokejisté v modrém jsou od úvodních minut dnešního souboje aktivnější a tlačí se vpřed. Naopak obrana Izraele má plno práce.
     
    01:42
    Ben Tov dostal přihrávku na modrou čáru, jenže místo zakončení hledal spoluhráče v rohu kluziště, kde zasáhli důrazní Španělé
     
    02:15
    Izraelský brankář si dal pozor na zakončení z levého kruhu, ale kotouč vykopl levým betonem mimo tři tyče.
     
    02:47
    Vyloučení v týmu Izrael:
    Vaitz – 2 min., držení.
     
    03:12
    Španělé se dostali do útočného pásma, ale nedovedli svou akci až do zakončení. Obrana Izraele brání bez větších problémů.
     
    03:34
    Opět se hráči v modrém usadili v útočném pásmu, ale dělovka od modré čáry jen zaduněla o zadní mantinel a skončila na holi soupeře.
     
    04:02
    Izraelský brankář si pohlídal střelu z ostrého úhlu a s přehledem schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    04:47
    Izrael hraje v plném počtu.
     
    05:15
    Ben Tov napadal rozehrávku Španělska v jeho obranném pásmu. Napadající hráč v bílém dresu dostal soupeře pod tlak, ale nezakončil.
     
    05:34
    Carbonell projel do útočného pásma, chytrou stahovačkou se zbavil soupeře a vypálil. Jeho slabý pokus ale prolétl kolem zadní tyčky.
     
    06:12
    Defenziva Izraele zatím skvěle dostupuje španělské hokejisty. Hráči v modrém se dostali k zakončení, ale to zablokoval hned první soupeř.
     
    06:41
    Vyloučení v týmu Španělsko:
    Cerda – 2 min., sekání.
     
    07:10
    Izrael se usadil v útočném pásmu, jenže kombinace hráčů v bílém je zatím hodně kostrbatá. Španělská obrana drží kompaktní blok.
     
    07:28
    García se výborně přemístil ke své levé tyči a zneškodnil dělovku z pravého kruhu. Brankář Španělska drží svůj celek v oslabení.
     
    08:03
    Až nyní se Španělům podařilo odrazem o mantinel vyhodit kotouč ven z obranného pásma. Izrael okamžitě otáčí směr hry.
     
    08:41
    Španělsko hraje v plném počtu.
     
    09:00
    Obrovská šance Španělska! Po pravém křídle projel do střelecké pozie Carbonell, jehož zakončení skončilo na zadní tyči!
     
    09:26
    Encinar projel do útočného pásma, kde si krátkou kličkou obhodil obránce a zakončil. Jeho rána skončila na vnějším oblouku branky.
     
    10:10
    Je za námi polovina úvodní periody a zatím sledujeme velkou bitvu. Španělé jsou o něco aktivnější, ale na ledě dominují obrany.
     
    10:32
    Capillas poslal přihrávku na levou stranu, kam si sjel Fuentes, nicméně defenziva Izraele se bleskově stáhla a odehrála kotouč do bezpečí.
     
    10:36
    Vyloučení v týmu Izrael:
    Vinegard – 2 min., nedovolené bránění.
     
    11:06
    Hned v úvodu další přesilovky kombinovali Španělé kolem modré čáry, odkud dokonce přišlo zakončení, nicméně puk byl sražený mimo led.
     
    11:39
    Další zakončení od modré čáry vyslal Bonilla, ale jeho pokus izraelský brankář dobře viděl a vykopl kotouč levým betonem.
     
    12:06
    Hráči v bílém vybojovali volný kotouč za svou brankou a odrazem o mantinel jej poslali přes celé kluziště.
     
    12:36
    Izrael hraje v plném počtu.
     
    13:06
    Milner se na levé straně útočného pásma zmocnil volného kotouče a pohotově zakončil. Jeho dělovka příklepem skončila vedle zadní tyče.
     
    14:34
    Španělé mají v posledních minutách enormní tlak, ale jejich zakončení jsou zatím velmi nepřesná. Obrana Izraele sbírá jeden kotouč za druhým.
     
    15:06
    Španělé se usadili v útočném pásmu, nicméně dělovka od modré čáry skončila vedle pravé tyčky. Izrael zatím brání dobře.
     
    15:37
    Souboj v rohu ledové plochy lépe zvládli hokejisté Izraele, kteří opět vybojovali kotouč na své hokejky a obloučkem jej poslali do středního pásma.
     
    15:42
    Vyloučení v týmu Izrael:
    Mendizabal – 2 min., nedovolené bránění.
     
    16:10
    Brankář Izraele vyjel za svou branku a pomohl spoluhráčům ve zrychlení rozehrávky. Hokejisté v bílém jsou důraznější.
     
    16:34
    Izraele nadále drží kotouč na hokejkách a nepouští soupeře do tlaku. Španělé přitom skvěle bruslí, jenže soupeř se zatím v tomto aspektu dokáže vyrovnat.
     
    17:04
    Vinegard projel po levém křídle do útočného pásma, kde dohnal volný kotouč, nicméně zadovkou jej poslal jen na hokejku obránce.
     
    17:42
    Izrael hraje v plném počtu.
     
    18:03
    Lasuen se dostal z pravé strany do zakončení z kruhu, ale jeho pokus zápěstím skončil nad horní tyčkou!
     
    18:34
    Další akce Španělska skončila zakončením z druhé vlny, které na branku soupeře vyslal Granell, ale gólman v bílém dresu byl na správném místě.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:23
    Španělsko právě vstřelilo branku! Španělé se v samotném závěru první části dostávají do vedení! Po šťastném nahození od modré čáry propadl kotouč do sítě. Branka je připsána PABLU FERNÁNDEZOVI! Asistence: Adrian Torralba, Oscar Rúbio.
    19:23 Pablo FERNÁNDEZ - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce jsou na tom lépe Španělé! Španělsko bylo aktivnější po celou dobu první části, ale branky se dočkalo až v závěru třetiny, kdy se prosadil Pablo Fernández.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Španělé uspěli na úvodním vhazování druhé části. Hokejisté v modrém se ihned vydali vpřed, ale neudrželi kotouč na hokejkách.
     
    20:33
    Vyloučení v týmu Izrael:
    Ben Tov – 2 min., krosček.
     
    21:03
    Hráči Izraele se hned v úvodu oslabení zmocnili volného kotouče a vyhodili jej přes celé kluziště. Obrana soupeře se okamžitě stáhla pro puk.
     
    21:29
    Španělé kombinují v útočném pásmu, ale zatím se ne a ne dostat do zakončení. V klíčových chvílích Španělům kotouč odskakuje.
     
    21:42
    Španělsko právě vstřelilo branku! Nakonec Španělsko přesilovou hru využívá a v úvodu druhé části odskakuje do vedení o dvě branky! Po kombinaci v útočném pásmu zakončil přesně příklepem NACHO GRANELL! Asistence: Bruno Baldris.
    21:42 Nacho GRANELL - 2:0
     
    22:55
    Izrael se z tlaku soupeře dostal jen za cenu vyhození puku přes celé kluziště. Zakázané uvolnění, hra se vrátí před izraelskou klec.
     
    23:09
    Encinar střílel z pravé strany útočného pásma, nicméně jeho dělovka skončila na betonu dobře postaveného brankáře v bílém dresu.
     
    23:38
    Hokejisté v bílém se znovu vymanili ven z obranného pásma jen za cenu vyhození puku přes celé kluziště.
     
    24:15
    Španělsko pokračuje v tlaku v útočném pásmu, jenže nikdo v modrém se nedostává do zakončení. Izrael hraje velmi obětavě.
     
    24:39
    Capillas dostal nabito na levý kruh, ale opět proti němu stačil vystartovat obránce, který jeho střelu srazil mimo tři tyče.
     
    25:12
    Sherbatov se dral do útočného pásma, jenže neměl podporu svých spoluhráčů a vůbec se nedostal k zakončení.
     
    25:37
    Carbonell vyplaval osamocený před brankou Izraele, ale jeho ráně zápěstím prolétla kolem vzdálenější tyčky!
     
    26:06
    Španělsko právě vstřelilo branku! Španělsko už ve druhé části naprosto dominuje! Na přihrávku zpoza branky si sjel osamocený IMAŇOL LASUEN, který bez přípravy poslal puk za záda brankáře! Asistence: Oscar Rúbio, Adrián Torralba.
    26:06 Imaňol LASUEN - 3:0
     
    27:00
    Španělé pokračují v uvolněném tempu. Hokejisté v modrém jsou dnes všude o krok dříve a Izrael prakticky nepouští do útočného pásma.
     
    27:26
    Bonilla si počkal na přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale jeho rána skončila vedle zadní tyčky.
     
    28:13
    Izrael se dostal do útočného pásma, jenže hráči v bílém se v něm dlouho neohřáli. Důrazná obrana soupeře byla pozorná.
     
    28:38
    Španělsko právě vstřelilo branku! Španělé ve druhé části dnešního souboje změnili duel v exhibici! Po další rychlé akci si sjel na přihrávku před branku JAIME CAPILLAS a pohotovým zakončením poslal puk mezi tělo a ruku brankáře! Asistence: Dorian Donath, Jaime de Bonilla.
    28:38 Jaime CAPILLAS - 4:0
     
    29:15
    Tlak Španělska navíc neutichá ani po čtvrté vstřelené brance. Hokejisté v modrém se dostali k zakončení, ale střela nebyla přesná.
     
    29:38
    Ben Tov vybojoval volný puk v rohu obranného pásma, jenže jeho pokus o vyhození se nesetkal s úspěchem.
     
    30:14
    Španělsko právě vstřelilo branku! Španělsko přidává i pátou branku! Znovu to byla akce jako přes kopírák! OSCAR RÚBIO si sjel na přihrávku zpoza branky, dostal se před obránce a překonal gólmana! Asistence: Joan Cerda, Bruno Baldris.
    30:14 Oscar RÚBIO - 5:0
     
    31:30
    Po dlouhé době se v útočném pásmu zjevil také Izrael. Hokejisté v bílém se sami prodrali k zakončení, ale minuli zadní tyč.
     
    32:20
    Španělé dokázali přečíslit rozhozenou obranu soupeře, ale jejich kombinace nevedla k přesnému zakončení.
     
    32:38
    Izraelský brankář si musel dát pozor na tečovanou střelu z levé strany ledové plochy, ale nakonec zasáhl špičkou betonu.
     
    33:21
    Encinar objel branku soupeře, otočil se na levém kruhu a zakončil zápěstím. Ani jeho další střela neskončila v brance.
     
    33:42
    Obrana Španělska si vyměnila krátké přihrávky a založila další útočný výpad. Pobídka na levé křídlo ale skončila u obránce.
     
    34:12
    Před branku Izraele přiletěla prudká přihrávka z pravé strany ledové plochy, nicméně nikdo v modrém dresu kotouč netečoval.
     
    34:35
    Bonilla se probil do útočného pásma, nicméně neměl podporu spoluhráčů. Důrazní zadáci Izraele puk odehráli za modrou čáru.
     
    35:16
    Fernández poslal přihrávku na pravou stranu, kam si sjel Carbonell, ale ten se neprosmýkl kolem prvního soupeře a přišel o kotouč.
     
    35:43
    Fuentes projel kolem branky soupeře, dobře se otočil a zkusil překvapit brankáře. Jeho pokus ale skončil na vnějším oblouku branky.
     
    36:26
    Brankář Izraele si tentokrát povyjel proti dělovce z prostoru mezi kruhy, nicméně jeho zákrok lapačkou byl opravdu skvostný.
     
    36:55
    Bonilla poslal nahození na útočnou modrou čáru, kam si sjížděl jeho spoluhráč, jenže ten puk protečoval k rivalům.
     
    37:09
    Hokejisté Izraele se tlačili do útočného pásma, jenže jejich přechod přes modrou čáru neproběhl v rámci pravidel. Postavení mimo hru.
     
    37:26
    Brankář Izraele si dal pozor na střelu z levé strany útočného pásma a schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    38:12
    Encinar nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, ale k jeho pobídce se nikdo v modrém dresu nedostal včas.
     
    38:26
    Brankář Izraele si dal pozor na zakončení z levé strany a špičkou betonu vykopl puk mimo tři tyče.
     
    38:50
    Vyloučení v týmu Izrael:
    Spektor – 2 min., vysoká hůl.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:27
    Španělé se usadili v útočném pásmu, nicméně jejich akce skončila zakončením do brusle prvního z izraelských hráčů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Španělé během prostřední části dnešního souboje prakticky rozhodli o svém triumfu. Soupeři dokázali nasázet hned čtyři branky a po čtyřiceti minutách vedou už 5:0. Izrael se dnes směrem vpřed opravdu trápí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Španělé uspěli na úvodním vhazování třetí části. Hráči v modrém si budou chtít pohlídat luxusní náskok.
     
    40:28
    Izrael právě vstřelil branku! Hned v úvodu třetí třetiny však přichází snížení! Po skvělém přečíslení dostal přihrávku AVIV MILNER, který si blafákem položil brankáře a prosadil se! Asistence: Eliezer Sherbatov, Michael Kozhevnikov.
    40:28 Aviv MILNER - 5:1
     
    41:19
    Izrael se tlačí do útočného pásma, nicméně obrana Španělska nyní hraje mnohem pozorněji než při výpadku v úvodu třetiny.
     
    41:34
    Španělsko právě vstřelilo branku! Španělé navíc bleskově odpovídají! Také hráči v modrém se dostali do přečíslení, které zakončil střelou do branky MIKEL MENDIZABAL! Asistence: Gaston González.
    41:34 Mikel MENDIZABAL - 6:1
     
    42:17
    Další akce Španělska skončila sraženou střelou do ochranné sítě. Vhazuje se před izraelskou klecí.
     
    42:36
    Bonilla projel do útočného pásma, zadovkou našel Capillase, jenže jeho pokus zaduněl pouze o zadní mantinel.
     
    43:20
    Vinegard v souboji v útočném pásmu přitlačil soupeře na mantinel hodně drsným způsobem a může být rád, že si nevykoledoval trest.
     
    43:31
    Vyloučení v týmu Izrael:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Kapulkin.
     
    44:10
    Hráči v bílém vybojovali puk v obranném pásmu a vyhodili jej přes celé kluziště za španělskou klec. Zatím se Španělé v přesilovce nikam netlačí.
     
    44:33
    Capillas projel do útočného pásma, ale nedokázal se zbavit prvního soupeře. Hokejisté Izraele puk následně vyhodili do bezpečí.
     
    45:16
    Španělé kombinovali v útočném pásmu, ale tentokrát se nikdo v modrém dresu nedostal do palebné pozice. Izrael brání na výbornou.
     
    45:31
    Izrael hraje v plném počtu.
     
    45:42
    Vyloučení v týmu Izrael:
    Milner – 2 min., sekání.
     
    46:10
    Jeden ze Španělů se během přesilové hry dostal do úniku, blafákem si chtěl položit brankáře, ale nezakončil přesně.
     
    46:37
    Bonilla střílel z levého kruhu, ale jeho dělovka příklepem byla sražená nad branku Izraele.
     
    47:07
    Španělé se v přesilovce prodrali k dalšímu zakončení, nicméně ani střela z pravé strany útočného pásma nebyla nebezpečná.
     
    47:42
    Izrael hraje v plném počtu.
     
    48:10
    Hokejisté Španělska se dostali do útočného pásma, kde předvedli rychlou kombinaci, nicméně nikdo v modrém na jejím konci nevypálil.
     
    48:26
    Izraelci zvýšili důraz v obranném pásmu, nicméně stále se jim nedaří dostat se vpřed. Španělé mají vývoj duelu pevně v rukou.
     
    49:02
    Sherbatov kouzlil s kotoučem na levé straně útočného pásma, ale nedokázal si poradit s obránci v dresu soupeře.
     
    49:28
    Capillas za brankou udržel kotouč, zadovkou jej poslal na modrou čáru, nicméně následné zakončení bylo znovu velmi nepřesné.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a hokejisté Španělska si dnešní souboj nadále užívají a snaží se útočit.
     
    50:29
    Ben Tov střílel z levé strany útočného pásma, ale obránce Izraele si před zakončením nestačil seřídit mířidla.
     
    51:09
    Capillas si na levé straně poradil se svým strážcem a přihrál bekhendem před branku. Na jeho pobídku nikdo v modrém nedosáhl.
     
    51:18
    Izrael právě vstřelil branku! Izrael ještě dramatizuje závěr dnešního souboje! Po dalším přechodu do útočného pásma dostal přihrávku do palebné pozice ILYA SPEKTOR a jeho rána skončila pod břevnem! Asistence: Eliezer Sherbatov, Aviv Milner.
    51:18 Ilya SPEKTOR - 6:2
     
    52:12
    Španělé se dostali do útočného pásma, ale nahození z pravé strany skončilo v moci zadáků soupeře.
     
    52:38
    Izrael je po vstřelení své druhé branky v utkání pořádně nabuzený. Hráči v bílém se dostali do útočného pásma, jenže o puk rychle přišli.
     
    53:10
    Vinegard získal puk v rohu obranného pásma a příklepem jej odrazem o mantinel poslal do středního pásma.
     
    53:37
    Encinar se prosmýkl kolem Ben Tova, přehodil si puk na forhend a zakončil. Jeho pokus skončil v lapačce pozorného brankáře.
     
    54:20
    Fuentes dostal přihrávku na levou stranu, odkud bez váhání vypálil příklepem, ale jeho pokus skončil na betonu brankáře.
     
    55:02
    Eliezer Sherbatov se prosmýkl na modré čáře kolem obránce, ale další zadák ve španělském dresu jej čistým hitem odstavil od puku.
     
    55:27
    Španělé se dostali do útočného pásma, nicméně tentokrát se nikdo z nich nedostal k zakončení. Duel už se pouze dohrává.
     
    56:15
    Milner se ve středním pásmu dobře uvolnil, nicméně přihrávkou na pravou stranu nenašel rozjetého Sherbatova.
     
    56:35
    Capillas upadl v souboji na útočné modré čáře, ale rychle se zvedl zpátky na nohy a ještě udržel puk před dotírajícím Vinegardem.
     
    57:01
    Izraelský brankář se skvěle přemístil k pravé tyči a vytáhl skvostný zákrok proti ráně od mantinelu. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    57:29
    Hráči v modrém získali puk ve středním pásmu a opět se ve vysokém počtu dostali do pásma útočného. Obrana Izraele zatím hraje výborně.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:37
    Capillas se v závěru utkání dostal do obrovské šance, když po individuálním průniku střílel z mezikruží, ale poslal puk nad břevno!
     
    59:12
    Ben Tov vypíchl puk špičkou čepele do středního pásma, nicméně tam opět kralovali pouze Španělé. Izraelci jsou v závěru hodně frustrovaní.
     
    59:37
    Ben Tov střílel z pravé strany útočného pásma, nicméně jeho rána skončila na betonu brankáře.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Španělsko zvládlo důležité utkání a poráží Izrael 6:2. Španělé o svém triumfu rozhodli v prostřední části hry, kterou ovládli 4:0. V úvodu třetí třetiny dokázal snížit Milner, ale za Španělsko rychle odpověděl Mendizabal. Osm minut před koncem snížil Spektor, ale víc už Izraelci nestihli. (18:01:40)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 20. Fernández (Torralba, Rúbio), 22. Granell (Baldris), 27. Lasuen (Rúbio, Torralba), 29. Capillas (Donath, de Bonilla), 31. Rúbio (Cerda, Baldris), 42. Mendizabal (González) – 41. Milner (Sherbatov, Kozhevnikov), 52. Spektor (Sherbatov, Milner)


    Španielsko: García (Barbo) – Fernánddez, A. García, de Bonilla, Baldris, Escartin, Encinar, Meyerson – Zaballa, Carbonell, Cerda – Donath, Capillas, Granell – González, Fuentes, Mendizabal – Rúbio, Lasuen, Torralba
    Izrael: Reisinger (Tichon) – Ben Tov, Raiter, Koženikov, Vinegard, Aharonovich, Maaravi – Sherbatov, Spektor, Milner – Aharonovich, Halpert, Frenkel – Klein, Kozhevnikov, Vaitz – Kapulkin, Rom, Levy