Ottawa – NJ Devils 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – Columbus 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Edmonton 1:5 (kon.)
Boston – Florida 4:2 (kon.) | NY Rangers – Carolina 3:4 (kon.) | Toronto – Detroit 3:0 (kon.)
Washington – NY Islanders 1:4 (kon.) | Nashville – Calgary 4:5 (po pr.) | Minnesota – Arizona 3:5 (kon.)
Dallas – Vegas 3:2 (1:0 po s.n.) | Colorado – St. Louis 5:3 (kon.) | Vancouver – Seattle 5:2 (kon.)
San Jose – Anaheim 2:5 (kon.)
koniec po predl.
Ottawa Senators
5:4 (1:0, 2:2, 1:2 - 1:0)
New Jersey Devils
cz Streda 27.04.2022, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:17 Drake BATHERSON - 5:4
     
    63:17
    Ottawa právě vstřelila branku!
    DRAKE BATHERSON ukončil zápas parádní akcí, když se v pravém kruhu uvolnil stahovačkou a bekhendem zasunul puk mezi betony brankáře – 5:4! Asistence: Tim Stützle a Erik Brännström.
     
    62:17
    Josh Norris se dostal v rychlém sledu ke třem střelám, jenže ani jedna za zády brankáře neskončila! Poslední přišla z vrcholu mezikruží.
     
    59:06
    Dawson Mercer fauloval v levém rohu útočného pásma a za zbytečný faul dostal dvě minuty za krosček. Sens si vzali timeout, protože mohou rozhodnout střetnutí.
     
    58:31
    Brady Tkachuk je v letošním ročníku jediným hráčem, který vyslal na bránu soupeře více než 250 střel a zároveň předvedl více než 250 hitů.
    54:04 Dylan Gambrell pak nedokázal využít samostatného úniku
     
    54:04
    Dylan Gambrell se řítil na ose ledové plochy sám na bránu a chtěl vymést levý horní roh brány, Mackenzie Blackwood ho ale vychytal ramenem!
    53:15 I Drake Batherson pálil nádhernou střelou do horní tyče!
     
    53:15
    Na opačné straně hned mohli skórovat Senators, jenže také jejich rána skončila na tyči! Od modré čáry pálil do horní tyče brány Drake Batherson!
    53:03 Jesper Brattt byl teď hodně blízko otočení skóre zápasu!
     
    53:03
    Jesper Bratt se mohl postarat o obrat v zápase, když vystřelil na vrcholu levého kruhu a jeho rána orazítkovala ve vzdálenějším pravém horním rohu brány tyč! Konkrétně horní tyč!
    50:15 Jegor ŠARANGOVIČ - 4:4
     
    50:15
    Devils právě vstřelili branku!
    JEGOR ŠARANGOVIČ si rychle zpracoval kolmou přihrávku u levé tyče a bekhendovou střelou z úhlu překonal Antona Forsberga mezi betony! Je vyrovnáno 4:4! Asistence: Damon Severson.
    47:29 Pavel ZACHA - 4:3
     
    47:29
    Devils právě vstřelili branku!
    PAVEL ZACHA si vyměnil na pravém křídle puk s Jesperem Brattem a z ostrého úhlu vypálil bez přípravy přesně do předního horního rohu brány! Anton Forsberg se nestačil přesunout a Devils našli potřetí odpověď. Asistence: Jesper Bratt.
    46:34 Tim STÜTZLE - 4:2
     
    46:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    TIM STÜTZLE vstřelil v NHL první gól v oslabení, když na obranné modré čáře vystihl přihrávku Devils, ujel dvěma pronásledovatelům a v závěru samostatného úniku skóroval u pravé tyče sítě bekhendem! Opět je to o dva. Bez asistence.
     
    45:12
    Scott Sabourin zbytečně fauloval v útočném pásmu po odpískání a dostal dvě minuty za krosček. Přesilovka.
     
    44:43
    Zakázanému uvolnění Devils předcházely dvě slibné příležitosti Ottawy. Austin Watson se ale u pravé tyče prosadit nedokázal, protože brankář Devils vytáhl jeho pokus lapačkou vedle brány!
    39:54 Nolan FOOTE - 3:2
     
    39:54
    Devils právě vstřelili branku!
    Pavel Zacha zachytil u levé tyče rozehrávku Sens zpoza brány a jeho bekhendová střela skončila na pravém betonu Antona Forsberga, kterého vzápětí z dorážky překonal NOLAN FOOTE! Jeho druhý gól. Asistence: Pavel Zacha a Ty Smith.
    39:12 Severson si teď vylámal zuby na Antonovi Forsbergovi!
     
    39:12
    Damon Severson se ocitl u pravé tyče ve slibné šanci, jenže ani nadvakrát prostřelit Antona Forsberga z blízkosti nedokázal! Stav se nemění.
    36:41 Tim STÜTZLE - 3:1
     
    36:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Brady Tkachuk se rychle otočil u pravé tyče a z otočky vystřelil po ledě, Mackenzie Blackwood sice zasáhl pravým betonem, na vzdálenější levé tyči ho ale v přesilové hře propálil z dorážky TIM STÜTZLE! Sens vedou opět o dva góly. Stav je 3:1. Asistence: Brady Tkachuk a Josh Norris.
     
    35:44
    Damon Severson se ocitl ve středním pásmu tváří v tvář Bradymu Tkachukovi a dostal trest za vysokou hůl.
    28:52 Nolan FOOTE - 2:1
     
    28:52
    Devils právě vstřelili branku!
    Fabian Zetterlund skvěle přenesl hru z pravého křídla doleva, kde si kotouč zpracoval na bodu kruhu pro vhazování NOLAN FOOTE a parádní střelou vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Asistence: Fabian Zetterlund a Reilly Walsh.
    28:27 Anton Forsberg dokázal puk vytáhnout lapačkou na tyč!
     
    28:27
    Devils mohli snížit na rozdíl jednoho gólu, jenže Anton Forsberg jejich střelu z levého kruhu vyrazil před sebe, zatímco střelu dorážejícího Fabiana Zetterlunda vytáhl lapačkou na tyč!
    26:02 Alex Formenton měl velkou šanci zvýšit na rozdíl tří gólů!
     
    26:02
    Alex Formenton se řítil z pravého křídla sám na bránu, mezi betony ale brankáře Devils překonat nedokázal! Fantastický zákrok pravým betonem.
     
    22:38
    Brady Tkachuk asistoval u obou gólů Senators a dosáhl v kariéře NHL na jubilejní 100. asistenci!
    20:11 Drake BATHERSON - 2:0
     
    20:11
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Brady Tkachuk předvedl v pravém rohu útočného pásma fantastický forčeking, když se rozštípal během hitu o mantinel, vkleče ale oslovil zpětnou přihrávkou DRAKEA BATHERSONA, který před bránou rychle zamíchal s pukem a z blízkosti vymetl nad lapačkou brankáře Devils přední roh! Asistence: Brady Tkachuk a Travis Hamonic.
    19:43 Thomas CHABOT - 1:0
     
    19:43
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Brady Tkachuk se sice po rychlé kombinaci na pravém křídle střelou z ostrého úhlu neprosadil, na vzdálenější levé tyči ale kotouč dorazil do odkryté sítě THOMAS CHABOT! Sens využili 17 sekund před koncem první třetiny přesilovou hru – 1:0. Asistence: Brady Tkachuk a Tim Stützle.
     
    19:13
    Janne Kuokkanen zbytečně fauloval za bránou Senators a dostal dvě minuty za držení. Přesilová hra pro domácí.
    16:07 Šarangovič spálil stoprocentní brankovou příležitost!
     
    16:07
    Ty Smith vypálil na ose ledové plochy od modré čáry bez přípravy a Anton Forsberg nedokázal jeho střelu zachytit. Puk nakonec skončil na vzdálenější levé tyči, kde ho nedokázal dorazit do prázdné brány útočník Jegor Šarangovič!
     
    14:40
    Nathan Bastian a Ty Smith se teď nedokázali dostat v bezprostřední blízkosti brány k dorážce a následoval faul Ottawy, která tak bude hrát po reklamní přestávce ve čtyřech. Arťom Zub dostal dvě minuty za vysokou hůl.
    12:20 Anton Forsberg nebyl jistý, nakonec ale kotouč zalehl!
     
    12:20
    Dawson Mercer nepříjemně vystřelil na bodu pravého kruhu a Anton Forsberg měl problémy, nakonec ale kotouč dokázal rychle zalehnout!
     
    03:28
    Drake Batherson byl zřejmě hráčem, který se ocitl v mezikruží ve slibné šanci a poté střelou zápěstím mířil k levé tyči, Mackenzie Blackwood ho ale skvěle vychytal pravým betonem – 0:0!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 20. Chabot (B. Tkachuk, Stützle), 21. Batherson (B. Tkachuk, Hamonic), 37. Stützle (B. Tkachuk, Norris), 47. Stützle, 64. Batherson (Stützle, Brännström) – 29. N. Foote (Zetterlund, Walsh), 40. N. Foote (Zacha, Ty Smith), 48. Zacha (Bratt), 51. Šarangovič (Severson)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Hamonic, Chabot (A), Zub, Brännström, N. Zajcev, Holden (A) – Batherson, Norris, B. Tkachuk (C) – Gaudette, Stützle, Formenton – Watson, Gambrell, P. Kelly – Sabourin, Kastelic, Tierney.
    Tréner: D.J. Smith

    New Jersey Devils: Blackwood (A. Hammond) – Severson (A), Ty Smith, D. Hamilton (A), Graves, Walsh, Bahl – Bratt, Mercer, A. Johnsson – Šarangovič, J. Boqvist, Kuokkanen – Zetterlund, Zacha, N. Foote – Bastian, M. McLeod, Geertsen.
    Tréner: Lindy Ruff

    Rozhodca: Pierre Lambert, Conor O’Donnell. Čároví: Julien Fournier, Jonathan Deschamps

    Diváci: 13101